Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN ÖZHASEKİ: BAYRAK VE EZAN İÇİN CANIMIZI VERİRİZÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Müslüman Türk toplumu olarak, bayrağımızın dalgalanması ve ezanımızın okunması için canımızı veririz" dedi.

19.03.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ÖZHASEKİ: BAYRAK VE EZAN İÇİN CANIMIZI VERİRİZ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Müslüman Türk toplumu olarak, bayrağımızın dalgalanması ve ezanımızın okunması için canımızı veririz" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Argıncık Amatör Spor Tesisleri Temel Atma ve Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı törenine katıldı. Özhaseki, "Kayseri'nin her köşesinde tırnaklarımızın izi vardır. Bugün de yerime gelen Mustafa Çelik ve diğer ilçe belediye başkanları, Kayseri'yi hizmetleri ile ayağa kaldırıyorlar. Bizler, Müslüman Türk toplumu olarak bayrağımız devamlı dalgalansın, ezanımız okunsun diye canımızı her an verebilecek yapıdayız. Bayrak ve ezan için canımızı veririz. Böyle yapmakta çok haklıyız. 15 Temmuz'da ülkemize hain bir darbe girişimi gerçekleştirildi. Birçok insan gövdesini siper etti. Batı ise yaşanan bu olayı görmezden gelip geçmiş olsun bile diyemedi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni ve 52 spor kulübüne malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. Temel atma törenine Bakan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe belediye başkanları, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı ve spor kulüpleri temsilcileri katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Protokol ve katılımcılardan görüntü

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 7 dakika 04 saniye/218 MB

=====================================================

2)BEYTÜŞŞEBAP'DA YAĞAN KAR YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 gündür aralıklarla yağan kar yaşamı olumsuz etkiledi. Geçen hafta yazdan kalma günler yaşayan ve baharı bekleyen ilçe sakinleri etkili olan kar yağışı ile hayal kırıklığı yaşarken, içe merkezinde kar kalınlığı 40 sintime ulaştı.

Beytüşşebap ilçesinde 2 günden beri aralılarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkilerken, baharı bekleyen vatandaşlar gördükleri manzara karşında şaşkınlıklarını gizleyemeyip hayal kırıklığı yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimi, yüksek kesimlerde ise, 60 santime ulaştı. Yağan kar yağışı nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanırken, araç sahibeleri karın bu kadar yağacağını tahmin etmediklerini söyledi. Vatandaşlar, evlerinin çatılarını temizlerken, esnaflarda iş yerlerinin önlerini kardan temizlemeya çalıştı. Öte yandan, Beytüşşebap belediyesi ilçe merkezinin kapanan mahalle yolarını açarken, Karayoları ekipleri ise, ilçeye ulaşımı sağlayan yolları açık tutmak için gece gündüz aralıksız çalıştıkları belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kar temizleme görüntüleri

-Araçlarını temizleyenler

-Evlerin çatılarını temizleyenler

-Vatandaşların konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP,-

==========================================================

3)ALİ AĞAOĞLU: ULUDAĞ'A 100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIM

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugüne kadar Uludağ'a 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığını belirterek, "Uludağ'da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için 'kayak merkezi' deniliyor ancak birinci bölge, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı" dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'da My Mountain Otel'de 'Geleneksel Basın Buluşması'nda gazetecilerle bir araya geldi. Uludağ'ın sorunları, grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanındaki yatırımları hakkında bilgi veren Ağaoğlu, gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerde Türkiye için geç kalındığını söyledi. Ağaoğlu, şöyle dedi:

" Londra'nın yüzde 16'sı yabancıların. Buradaki malı yabancılara satarak ülkede yüzde 100 kalan bir kaynak yaratıyorsunuz. Ülkenin en büyük sorunu cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı olacak. Yabancıya KDV istisnası getirildi. Bunlar Dünyada uygulanan modellerdi. Türkiye'ye gelmesi geçte olsa da son derece isabetli oldu. Önümüzdeki günlerde de daha olumlu dönüşler alacağımıza inanıyorum. Yurt dışı ziyaretlerimizde bunların yansımalarını görüyoruz. Yabancılar yatırım yapmak için istekliler ancak istikrar yatırımcılar için önemli."

"ORMAN VE SU İŞLERİ KANUNU İLE İDARE OLMAZ"

Ağaoğlu, Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden Uludağ'da sorunlar bulunduğunu, burası içih 'kayak merkezi' denildiğini anlatırken, "Ancak birinci bölge, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı. Burası kayak merkezi ise, kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Palandöken ve Erciyes'e devletin çok güzel yatırımları oldu. Ağaoğlu olarak bugüne kadar Uludağ'a 100 milyon dolar yatırım yaptık. Birinci bölgede oteller boş şimdi köpekler cirit atıyor. Uludağ'ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ'ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere Doğu'daki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60'ı, yüzde 70'i civardaki köylerdendi. Burası civar köylerde çalışan insanlara iş ve AŞ kapısı. Uludağ'ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kanunu ile idare edersen olmaz" dedi.

"ORTA DOĞU VE ASYA'DAN GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Ağaoğlu Grubu'nun yurt dışına açılacağı sorularını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, şunları ekledi:

"Ağaoğlu markasını yurt dışına taşıma düşüncemiz var. Ortadoğu'dan ve Asya'dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda ciddi araştırma yapıyoruz. Bu durumun sene sonunda netleşeceğini düşünüyorum" dedi. Aynı zamanda Anadolu'da yatırım yapacaklarını belirten Ağaoğlu, " Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Oflu olduğum için ilk projeyi memleketim olan Trabzon'da yapmayı istiyorumö dedi. Üniversite projesine ilişkin arazilerinin hazır olduğunu belirten Ali Ağaoğlu;ö 2018'e yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yerleşkelerin birisi Ataşehir'de diğeri de Maslak'ta olacak."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplantı salonundan görüntüler

-Katılımcılardan görüntüler

-Ağaoğlu'nun soruları cevaplaması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

SÜRE: 7 dakika 40 saniye BOYUT: 245 MB

==========================================================

4)ŞANLIURFA'DA MOTOSİKLET İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

ŞANLIURFA'da, motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Kaza, öğle saatlerinde İpekyolu Mahallesi'nde meydana geldi. Enes Çimen kent merkezine ilerlediği 63 YT 634 plakalı motosikletiyle, kavşakta sürücüsünün adı öğrenilmeyen 63 E 7396 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada devrilen motosikletten yola savrulan sürücü Enes Çimen ile arkasında oturan Ahmet Çiftçi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağırılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kazaya karışan otomobil

Yerde yatan yaralılar

Yaralılara müdahale eden sağlık ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162 MB

=======================================================

5)ADANA'DA ŞAFAK OPERASYONU: 39 GÖZALTI

ADANA'da çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi şafak vakti düzenlenen operasyonla yakalandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı ekipler, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan kişilere yönelik düzenlediği operasyonda sabah erken saatte 130 adrese, eş zamanlı baskınlar yaptı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda; kaçakçılık, hırsızlık, yaralama, dolandırıcılık ve uyuşturucu ticareti suçlarından aranan 39 kişi yakalandı. Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen, aralarında kadınların da olduğu 39 kişi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis araçlarının gelişi

Bir kadın zanlının yanında küçük kız çocuğu ile Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Bir kadın zanlının gazetecilere tepki göstermesi

Adli Tıp Birimi önünden genel görüntü

SÜRE: 03'16" BOYUT: 366 MB

Haber-Kamera: ADANA,

=====================================================

6)YALOVA BELEDİYE BAŞKANI SALMAN, VARTO'DA 'HAYIR' OYU İSTEDİ

YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, kayyum atanan Muş'un Varto İlçesi'nde esnafı ziyaret ederek referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur'un davetlisi olarak Varto'ya geldi. Salman, CHP İl Başkanı Adanur ve CHP İlçe Başkanı Gönül Ballı, partililerle bir araya geldi. Daha sonra ensafı dolaşan Vefa Salman, seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Esnaftan 'hayır' oyu isteyen basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Amacımız Muş'u gezip görmek, buradaki parti üyelerimize destek verip, morallerine moral katmak. Referandum sürecinde de vatandaşa doğruyu anlatmak" diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Gönül Ballı ise "Yalova Belediye Başkanımız bizi ziyarete geldi. Referandumla ilgili olarak 'hayır' oyu kullanmamız için uyarılarda bulundu" dedi.

Başkan Vefa Salman ve beraberindekiler vatandaşlara referandumla ilgili olarak üzerinde 'hayır' yazılı olan çakmak, kalem, şapka ve broşür dağıttı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yalova Belediye başkanın gelişi

Partililerle buluşması

Esnafı ziyareti

Konuşmalar

Ayrılış

Haber-Kamera: Fatih ÇELİK/ MUŞ/ VARTO,SÜRE: 02 dk 29 sn-MB: 113 boyut

=======================================================

7)KIRIKKALE'DE FENER ALAYI

KIRIKKALE'de Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü ve şehitleri anma günü nedeniyle belediye tarafından geleneksel Fener Alayı düzenlendi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet meydanında son buldu.Düzenlenen Fener Alayı'na Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, milletvekili Abdullah Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, Askeri ekran, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri vatandaşlar ve kalabalık bir öğrenci grubu katıldı. Emniyet Müdürlüğü önünde Mehteran takımının çaldığı marşlarla başlayan Fener Alayı Fevzi Çakmak Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi yürüyüşe katılanların ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile Cumhuriyet meydanında sona erdi. Halkın sevgi gösterisi Cumhuriyet meydanında da devam etti.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale'de düzenlenen Fener Alayı'na katılanlara teşekkür ederken, "Şehitleri anma ve Çanakkale zaferinin 102 yıldönümünü kutluyoruz. Kırıkkalemiz her konuda olduğu gibi Türkiye ye örnek oluyor. 15 Temmuz da ilk sokağa inen meydanları dolduran Kırıkkale deki vatandaşlarımız bugünde çocukluğumuzdan hatırladığımız fener alayını canlandırdık. Renkli görüntülere sahne oldu. Bunlar güzel anılar olacak" dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptılar.

Görüntü Dökümü

--------------------

Fener alayından detay görüntüler

Yürüyüş

Valinin açıklaması

Belediye başkanının açıklaması

Milletvekilinin açıklaması

Mehteran gösterisi

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement