Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA DİYARBAKIR'DA ZIRHLI MAKAM ARACIREFERANDUM çalışması kapsamında bugün özel uçakla Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'na, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün tahsis ettiği ağır silah ve patlayıcılara karşı dayanıklılığı ile bilinen...

25.03.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA DİYARBAKIR'DA ZIRHLI MAKAM ARACI

REFERANDUM çalışması kapsamında bugün özel uçakla Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'na, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün tahsis ettiği ağır silah ve patlayıcılara karşı dayanıklılığı ile bilinen land cruiserli zırhlı araç makam aracı olarak tahsis edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.30 sıralarında özel bir uçakla Diyarbakır'a geldi. Hava Limanı'nda partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün tahsis ettiği zırhlı land crusier araçla programa devam etti. Kılıçdaroğlu'nun yol güzergahında zırhlı araçlar ve özel harekat timleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Kılıçdaroğlu havaalanından CHP il başkanlığına geçti. Burada partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra basına kapalı olarak il yöneticileri ile bir görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu, partililerle yaptığı görüşme sonrası Demirok Düğün Salonu'nda halkla bir araya gelecek.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun uçaktan inişi

-Kılıçdaroğlu'nun hava alanında karşılanması

-Hava alanından ayrılışı

-Alınan sıkı güvenlik önlemleri

-İl başkanlığına gelişi

-İl başkanlığında karşılanması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

============================================

2)TBMM BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN: TÜRKİYE'NİN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACI VAR

TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi için sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde öğrenci yurdu ve Kahta OSB'de bir tesisin temel atma törenine katılan TBMM Başkan Vekili Aydın, Ak Parti'nin aynı kaynaklarla iktidarda çok büyük hizmetler getirdiğini belirtti. Temel atma töreninde konuşan Aydın, Ak Parti'nin Türkiye'nin aynı kaynaklarıyla iktidarda iken çok büyük hizmetler yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Biz iktidara gelince yeni kaynaklar bulmadık. Ama aynı kaynaklarla doğru yönetildiği zaman önünü görebilen, vizyonu olan iktidarlar olduğu zaman en güzel hizmetler yapılıyor, onu gördük. Şimdi diyoruz ki bunlar kalıcı olsun. Bunların üzerine daha çok fazlasını yapalım. Çok daha iyisini yapalım. Ama bunun için mutlaka ve mutlaka istikrara ihtiyacımız var. Türkiye'nin daha iyi yönetilebilmesi, Türkiye'de kurumlar arası çatışma olmadan, istikrar ve huzurun devam etmesi için mutlaka bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Bakınız geçmişte çok acılar yaşandı. Çoğunuzun yaşı benden büyüktür. Sizler daha çok yaşamışsınız. Bu ülkede acı acı darbeler yaşadık. Bu ülkede yasama ile yürütme arasındaki sıkıntılardan, yargı arasındaki sıkıntılardan, yürütmenin çift başlı olmasından dolayı başbakan ile cumhurbaşkanı arasındaki sıkıntılardan, cumhurbaşkanını seçilmemiş olan meclisten dolayı darbelere kadar giden krizlerden kaoslardan çok çektik. Çok çok zaman kaybettik."

Türkiye'nin çok enerji kaybettiğini ifade eden Aydın, "Boşuna heba ettik. Krizler, milletvekili pazarlıkları, güneş motelleri, zamlar, istikrarsız giden bir hayattan dolayı önünü göremeyen iktidarların büyük projeler, büyük yatırımlar ortaya koyamaması, Bütün bunlar ülkemize hakikaten çok şey kaybettirdi. O koalisyon yılları Türkiye'nin ayıp yıllarıdır. Türkiye'nin kriz yıllarıdır. Koalisyonlar, yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları getirdi" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış düzenlendi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Temel atma töreni

Ahmet Aydın'ın konuşması

Toplanan kalabalık

Açılış yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

440 MB

=============================================

3)KAYYUM VALİ: AĞRI BELEDİYESİ 3 YILDA HİÇBİR HİZMET YAPMAMIŞ

AĞRI Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın görevden alınması üzerine kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, göreve geldikleri ilk gündün itibaren kentteki pisliği temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Hiçbir hizmetin yapılmadığı belediyeyi 51 milyon lira borçla teslim aldıklarını anlatan Vali Işın, "Bu bir vakadır. Hakkı teslim etmek gerekiyorsa 3 yıl boyunca sadece ana caddelerden çöp toplatılmış. Onun dışında belediye hiçbir şey yapmamış. Yani belediye yokmuş. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ve kimse de inkar edemez" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 1 Mart 2017'de DBP'li Sırrı Sakık'ı görevden alarak Ağrı Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, halkın bu değişiklikten son derece memnun olduğunu bildirdi. Göreve başladıkları ilk sabah 90 kamyonla günde 1100 kamyon çöp, kar ve çöp toplayarak kenti temizlemeye çalıştıklarını ve temizliğin hala devam ettiğini dikkati çeken Vali Musa Işın, şunları söyledi:

"Kimseyi suçlamak, töhmet altında da bırakmak istemiyorum. Ama bu bir vakadır. Yani 3 yıl boyunca bir şey yapılmamış. Ama 51 milyon borç var. Bakıyoruz, bir hizmet yapılmamış. Hakkı teslim etmek gerekiyorsa sadece belki ana caddelerden çöp toplatılmıştır. Ama onun dışında belediye hiç bir şey yapmamıştır. Belediye yokmuş. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kimse de inkar edemez. Şu andaki tablo bu. Alt yapıda yetersizlikler var. Sokaklar çamur deryası. Sular akmıyor. Yağmur suları değerlendirilmemiş. Bu sene doğal gaz geliyor. Doğalgazla beraber alt yapıyı mümkün olduğunca yenileyeceğiz. Halk bizden bu hizmetleri istiyor. Biz hem insana dokunacağız hem de şehri temiz kılacağız. Yaşanabilir bir hale getireceğiz. Şehir şu anda yaşanabilir bir halde değil. Biz köylerde yaptığımız projeleri il merkezinde de yapacağız. Biz köylerimizi de yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Köyleri çamurdan kurtarıyoruz. Alt yapılarını yapıyoruz. Halk hizmet görmeye başladı. Halkın bu konudaki memnuniyeti son derece fazladır."Vali, Belediye Başkan Vekili Musa Işın, belediye hizmetleri açısından kısa, uzun ve orta vadede projeler hazırladıklarını belirtti. 1927'de il olan Ağrı'nın hala bir imar planının bulunmadığına dikkati çeken Musa Işın, bunun hazırlığına başladıklarını bildirdi. Musa Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye ile ilgili olarak ilimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz. Çöpler, tertip ve düzenli bir şekilde toplanıyor. Ayrıca bu sene çok miktarda asfalt ve parke taşı döşemesi yapacağız. İçme suyu şu anda kuyulardan çekiliyor. Bu nedenle yılda 2 milyona yakın elektrik parası ödeniyor. Yazıcı barajından ek su getirerek bu külfetten şehri kurtaracağız. Katı atıklar için kullanılan vahşi depolama sistemini kapatıyoruz. Daha düzenli tertibatlı çöp toplama yerimiz olacak. Kentteki 240 civarında metruk bina var, bunları yıkacağız. Ayrıca Ağrı'nın 18 mahallesinde parklar, gençlik ve aile destek merkezleri yapıyoruz. Valilik olarak bunlara zaten geçen sene başlamıştık. Her mahallede yine okul öncesi eğitim kurumları açıyoruz. Bunlar bu sene planladıklarımız. "

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Vali Musa Işın ile röp

-Vali Musa Işın'ın vatandaşlara konuşması

-Ağrı sokakları

-Belediyenin temizlik çalışması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ AĞRI,

====================================================

4)BARİYERE ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde kontrolden çıkıp bariyere çarpan otomobilde sürücü 32 yaşındaki Ufuk Kurt 36 yaşamını yitirdi. Kaza, Akseki'ye bağlı Kumluboğaz Mevkii'nde meydana geldi. Seydişehir'den Manavgat yönüne giden Ufuk Kurt yönetimindeki 35 AJ 1625 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Araç, hızla bariyerlere çarptıktan sonra karşı şeride geçti. Kazada araçtan fırlayan sürücü Kurt öldü. İhbar üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Yapılan inceleme ardından Ufuk Kurt'un cesedi morga kaldırıldı.

BAŞKASINA AİT EHLİYET ÇIKTI

Diğer yandan kaza sırasında başından ciddi şekilde darbe alan ve yüzü tanınmayacak hale gelen cesedin üzerinden Kübilay Özden'e ait ehliyet çıktı. Ölen kişinin de Özden olduğu sanıldı. Ancak gerçek daha sonra yapılan incelemeyle ortaya çıktı. Yakınlarına ulaşan ekipler kazada ölenin Ufuk Kurt olduğunu tespit etti. Kurt'un ehliyetine daha önce el konulduğu belirlendi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Olay yerinden detay

Haber- Kamera: Adem ÇETİN/AKSEKİ(Antalya),

=================================================

5)KAYIP ŞEKER HASTASI ÇOCUK ARANIYOR

AFYONKARAHİSAR'da dün babasıyla okula gitme konusunda tartıştıktan sonra evden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Hasan Bay'ın bulunması için jandarma ve AKUT tarafından özel eğitimli köpeklerin de katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Afyonkarahisar merkeze bağlı Çıkrık Beldesi'nde oturan Hasan Bay, iddiaya göre babasıyla okula gidip gitmeme konusunda tartıştıktan sonra dün saat 15.00 sıralarında evden ayrıldı. Bir süre çevrede arama yapan aile Hasan Bay'ın cep telefonuna ulaşamayınca jandarmadan yardım istedi. Bölge halkının da katılımıyla kayıp Hasan Bay'ın bulunması için çalışma başlatıldı. Jandarma ve AKUT ekiplerinin özel eğitimli köpekler yardımıyla sürdürdüğü çalışmalarda çocuğun en son telefon sinyalinin alındığı bölgede gece boyunca aramalar yoğunlaştırıldı ancak bir sonuç elde edilemedi.

Şeker hastası olduğu belirtilen Hasan Bay'ın ailesinin aramalarına cevap vermediği, en son bir arkadaşıyla görüştüğü ve "Düz arazideyim, nerede olduğumu bilmiyorum. Üşüyorum" dediği kaydedildi. Jandarma, AKUT ve bölge halkı kayıp çocuğun bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------

Kayıp çocuk arama detayları

Jandarma ekipleri halkla konuşması

Jandarma köpeği detayları

145 MB/// 04.33"

Görüntü Dökümü

-------------

-Son sinyal alınan baz istasyonu

-Jandarma ekipleri detay

-Komutanın köylüleri yönlendirmesi

-Köylülerin aramaya geçiş detayları

-AFAD ekiplerinin karşılıklı bilgi aktarması

-Çocuğun ev çevresindeki jandarma ekipleri ve vatandaşlar

98.6 MB/// 03.05"

Haber- Kamera: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

===================================================

6)VAN'DA PKK/KCK OPERASYONU: 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

VAN Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il merkezinde düzenlediği PKK/KCK operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK operasyonları kapsamında sabah saatlerinde Van Merkezde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda da örgütsel doküman, dijital materyal ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 şüpheli şahıs sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------

-Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyon anı

-Göz altına alnınan 13 kişinin Van Emniyet Müdürlüğüne getirilişi

VAN/DHA

===================================================

7)ÖĞRENCİLERİN BİTKİN BULDUĞU KARA ÇAYLAK TEDAVİ EDİLEREK DOĞAYA SALINDI

AFYONKARAHİSAR'da öğrencilerin okul bahçesinde bitkin halde bulduğu kara çaylak, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından doğaya salındı.

Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi Fatih İlkokulu bahçesinde geçen hafta öğrencilerin bitkin halde bulduğu kara çaylağı evine götüren mahalle sakinlerinden Sedanur Canıvar, kuşa 12 saat baktı. Hayvanın düzelmemesi üzerine Canıvar, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Öztürk Sarıca'yı arayarak yardım istedi. Kuşu alan Öztürk Sarıca, merkeze getirerek tedavisine başladı. Yapılan incelemede zehirlendiği tespit edilen hayvan 3 günlük tedavisinin ardından doğaya salındı.

'ÇEVREYE KATKILARI ÇOK BÜYÜK'

Öztürk Sarıca, "Büyük olasılıkla yakın çevreye atılan leşleri tüketmiş. Çaylaklar yiyecek ayırt etmiyor. Canlı memelileri yedikleri gibi leşleri de tüketiyorlar. Aslında bu anlamda çevreye katkıları çok büyük. Bu kuşun zehirlenmesinin sebebi son yıllardaki bilinçsiz ilaç kullanımları ve ilaç kullanılmış hayvanların doğaya atılması. Başmakçı'da büyük oranda tavukçuluk yapılıyor. Büyük olasılıkla tavuk leşinden ya da ilaç kullanılmış büyükbaş hayvan leşinden zehirlendi" dedi.

'KENDİSİ BESLENEBİLİR DURUMDA'

Yaptıkları destek tedavisiyle kara çaylağın çok hızlı şekilde hayata tutunduğunu aktaran Sarıca, "Kara çaylakları çok fazla kafeste tutamıyoruz, çok fazla rehabilite etme şansımız yok. Yaptırdığımız uçuş antrenmanları ile şu an uçmaya müsait. Tedavi sonunda kendisi beslenebilir durumda ve son derece güçlü" diye konuştu.

'SOYLARININ TÜKENMESİNE SEBEP OLUYOR'

Özellikle ilaç kullanılmış büyükbaş hayvan leşlerinin ortalık yere atılmaması gerektiğini vurgulayan Sarıca, "Çünkü leşle beslenen yırtıcı kuşlar bunu yedikleri zaman böbrek ya da karaciğer rahatsızlığı yaşıyor ve bu durum çok hızlı bir şekilde soylarının tükenmesine sebep oluyor. İlaç kullanılan evcil hayvanlar öldüğü zaman mutlaka gömülmeli" dedi.

Kara çaylakların dünyada yaygın bir popülasyonu olduğunu ve Türkiye'yi göç sırasında kullandıklarını aktaran Öztürk Sarıca, yuvalarını yaparken etraftaki her şeyi topladıklarını ve bu nedenle çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

Karaçaylak kafeste

Kafesten çıkartılması

Detay görüntü

Öztürk Sarıca'nın açıklamaları

Hayvanın doğaya bırakılması

169 MB/// 05.21"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

8)DEMRE'DE YATLAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

TÜRKİYE'nin en önemli günübirlik yat turizmi merkezlerinden Antalya'nın Demre İlçesi'nde, kışın karaya çekilen yatların yaz sezonuna hazırlık için bakımlarına başlandı.

Demre'nin Çayağzı Limanı ve Sufat Sahili'nde çoğunluğu Demre Yatçılar Derneği'ne ait olan irili ufaklı 90'a yakın yat kış döneminde karaya çekildi. Havanın ısınması ve turizm sezonunun yaklaşması dolayısıyla yatların bakımı süreci de başladı. Son günlerde Çayağzı Limanı şantiyeye döndü. Boyaları kazınıp, çürüyen ahşap bölümleri yenilenen yatların, ahşaplarının arası kalafatlanıyor. İki tahta arası pamukla sıkıştırılıyor. Kazınan ve kalafatlanan bölümlere önce astar, sonra macun çekiliyor. Macun çekilen bölümler, yağlı boya ile boyanıyor. Yatların ahşap bölümleri, önce zımparalanarak eski vernikler kaldırılıyor ve makineyle siliniyor. Ardından vernik çekiliyor. Günübirlik ve mavi tura çıkan yatlar yenilenip pırıl pırıl hale getiriliyor. Bakımı yapılan yatlar nisan başından itibaren Akdeniz'in mavi suları ile buluşacak. Bu yatlarla Kekova'ya, yerli ve yabancı turistler taşınacak. Yat ustası Mehmet İpli, "Yaptığımız işe kalafatlama denir. Pamukla tahtaların arasını kapatıyoruz. Teknenin su almamasını sağlıyoruz" dedi.

Yat kaptanı ve usta Rasık Şahin, "Yeni sezona yatlarımızı hazırlıyoruz. Yatların ahşap tarafında çürük olan yerlerini değiştirdik. Vernik ve boya kısmını hazırladık. Şu anda yeni sezona hazır. Nisan ayında indireceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi dolayısıyla sezonun iyi geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

EŞİNE YARDIM EDİYOR

Eşi ile birlikte yatlarını hazırlayan Merve Açık da "Bu bizim ekmek teknemiz. Eşimle birlikte çalışıyoruz. 15-20 gün sonra tekneyi denize kavuşturacağız. Tekneyi sezona hazırlıyoruz. Eşim boya yapıyor. Ben zımpara yapıyorum. Ona yardım ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Yatlardan ve limana yakın bölümlerden görüntüler

Yatlarda yapılan değişik bakım çalışmalarından görüntüler.

Röportajlar

194 MB

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

============================================

9)MUZ LİFİNDEN ELBİSE VE EŞYA

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, belediye tarafından muz bitkisinden elde edilen liflerle elbiseden, ayakkabıya, takıdan, hediyeliğe birçok eşya üretiliyor.

Türkiye'de muz üretiminin yapıldığı ilk yer olan Alanya'da, muzun tanıtımı ve kullanılırlığını artırmak ve unutulmuş yöresel değerleri canlandırmak amacıyla araştırma yapan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1960'lı yıllarda muz lifinin kullanıldığı bilgisine ulaştı. Hasattan sonra muzun yetiştiği gövde kökünden kesilerek presleme yöntemiyle liflerine ayrıldığını ve elde edilen liflerin kurutularak sağlam ip haline getirildiği tespit edildi. Muz lifi üretimini yeniden hayata geçirmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında muz bitkisini preslemek için Hindistan'da bambu ve kamışlarda kullanılan makineye benzer özel bir makine yaptırıldı. Bu makineyle birlikte 2015 yılında muz lifi üretimine başlandı.

BİRÇOK ÜRÜN ELDE EDİLİYOR

Belediyeye ait tarihi Hasan Ağalar Konağı'nda kurulan atölyede muz bitkisinin gövdesi yarılarak içinden çıkarılan kısmı makinede preslenerek lif elde ediliyor. Lif yaklaşık 1 hafta çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra ip haline geliyor. Bu iplerden ise çeşitli dokuma veya işlemlerden sonra kıyafet, ayakkabı, aksesuar, takı ve hediyelik eşya üretimi yapılıyor.

800 YILLIK SANAT

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları Sorumlusu Nilgün Akman, muz lifinin 13'üncü yüzyıldan bu yana Japonya ve Güneydoğu Asya'da tekstil hammaddesi olarak kullanıldığını, 1960'lı yıllarda da Alanya'da kullanıldığını bildiklerini söyledi. Muz lifi projesine ilk olarak 2015 yılında düzenlenen Alanya Turizm ve Sanat Festivali teması olarak başlatıldığını belirten Akman, "Başkanımız Adem Murat Yücel, muz üreticilerinin üretimini desteklemek ve artırma, aynı zamanda Alanya'nın hediyelik eşya kategorisine yeni ürünler katmak için atık hale gelen muz gövdesinden yeni ürünler çıkarılması konusunda bizi teşvik etti. Biz de bu proje kapsamında atık muz gövdesinden lifi çıkarıyoruz. Çıkarılan bu lifleri iplik haline getiriyoruz ya da doğrudan lif olarak kullanıyoruz. İplik haline getirdiğimiz lifleri boyuyoruz ve kumaş haline getiriyoruz veya başka objeler yapıyoruz. Aynı zamanda takılar, çanta, ayakkabı gibi özel tasarımlar yapıyoruz. En son ürettiğimiz kumaşlardan ise kaftan yaptık ve Berlin ITB Turizm Fuarı'nda görücüye çıktı" dedi.

TEKSTİLDE KULLANILABİLİRLİĞİ YÜKSEK

Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, ilçenin en büyük tarım ürününün muz olduğunu kaydederek, üretimde çeşitliliği artırmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını aktardı. Başkan Yücel, "Hem ekonomiye katkı sağlamak hem de bitkinin tümüyle kullanılabilirliğini artırmak amacıyla yaklaşık 2 yıldır süregelen bir projemiz var. Bunun da altyapısını hazırladık ve giyimle tekstilde testler sonucunda iyi şekilde kullanılabildiğini belirledik. Yıllarca bozulmadan ve ekonomik değeri yüksek olacak şekilde altyapısını hazırladık. Görücüye çıkardığımızı fuarlarda da yeni bir keşif ve ekonomik olduğu için büyük ilgiyle karşılaştık. Bu üründen ayakkabı, tişörtten, terliğe kadar endüstride çeşitlendirebileceğiniz birçok ürün çıkıyor. Umarım bu ürünümüz endüstride iyi bir hedef yakalayıp, bu alanda yerini alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Üretimden görüntüler

Muz lifi ve ürünlerden detaylar

RÖP 1: Nilgün Akman

RÖP 2: Adem Murat Yücel (Belediye Başkanı)

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.


Advertisement