Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEHİT OĞLUNU POLİS SELAMIYLA KARŞILADIADANA'da terör örgütü PKK sempatizanlarının korsan eyleminde açılan ateşle şehit düşen 22 yaşındaki polis Mustafa Yeli'nin cenazesi annesi Fındık Yeli tarafından, polis selamıyla karşılandı.

07.11.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT OĞLUNU POLİS SELAMIYLA KARŞILADI

ADANA'da terör örgütü PKK sempatizanlarının korsan eyleminde açılan ateşle şehit düşen 22 yaşındaki polis Mustafa Yeli'nin cenazesi annesi Fındık Yeli tarafından, polis selamıyla karşılandı.

Merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi'nde dün akşam PKK'lı bir grubun korsan eylemine müdahale edildiği sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli, kimliği belirsiz bir göstericinin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Elazığ doğumlu ve Malatya nüfusuna kayıtlı bekar Mustafa Yeli için, Adana Valiliği'nin bahçesinde tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile asker, polis ve bürokratın katıldığı törende, şehidin babası Nurettin, annesi Fındık ve kız kardeşi Esma Yeli'yi görevliler teselli etmeye çalıştı.

AĞIT YAKTI

Şehit oğlunu tören alanında selam durarak karşılayan acılı anne, "Mustafalar ölmez, biri gider bini gelir. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" diye ağıt yaktı. Yakınları da gözyaşı döktü. Vali Mahmut Demirtaş ile Emniyet Müdürü Osman Ak, şehidin anne ve babasının elini tutup teselli etti. Saygı duruşu ve Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu duanın ardından şehit polis havayoluyla defnedileceği Malatya'ya gönderildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Mustafa Yeli'nin şehit edilmesi nedeniyle bölgede yürütülen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolü geçirilen ve isimleri açıklanmayan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit yakınlarının araçtan inerek tören alanına gelişi

Protokol üyelerinin tören alanına gelişi

Tören alanındaki protokolden görüntü

Şehit cenazesinin gelişi

Şehidin annesinin "Mustafalar ölmez, biri gider bini gelir. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" diye ağıt yakması

Şehidin tabutunun tören alanına getirilmesi

Polislerin selam durması

Saygı duruşu

Şehidin annesinin polis selamı vererek saygı duruşunda bulunması

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve şehit babasının görüntüsü

Dua edilmesi

Şehidin annesinin ve kız kardeşinin görüntüsü

Şehit cenazesinin polislerin omuzlarında götürülmesi

Adana İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Vali Mahmut Demirtaş'ın şehidin anne ve babasının elini tutması

Şehidin annesinin arac binmesi

SÜRE: 04'21" BOYUT: 488 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

====================================================

2)DİYARBAKIR VALİ YARDIMCISI FETÖ'DEN GÖREVDEN ALINDI

İÇİŞLERİ Bakanlığınca dün akşam saatlerinde FETÖ/PDY ile olduğu gerekçesiyle görevden alınan 20 mülki idare amiri arasında, Diyarbakır'da FETÖ/PDY'den gözaltına alınan kadın hakime evlilik teklifi yapmasıyla gündeme gelen, Vali Yardımcısı Mehmet Demir de bulunuyor.

İçişleri Bakanlığının dün FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden alınan 20 mülki idare amiri arasında Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir ile Diyarbakır'ın Dicle Kaymakamı Feremez Babat'ın da olduğu belirtildi. Diyarbakır Vali Yardımcısı Demir'in adı, FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilip gözaltına alınan Vergi Mahkemesi Hakimi F.Ç.'ye, avukat aracılığıyla evlilik teklifi yapıp, yüzük gönderdiği haberiyle gündeme gelmişti. Demir, daha sonra yaptığı açıklama ile haberleri yalanlamıştı.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Diyarbakır - DİYARBAKIR,

======================================

3)KÖPEĞİ EZMEMEK İÇİN DİREKSİYON KIRDI, ANNESİ ÖLDÜ KENDİSİ YARALANDI

ŞANLIURFA'da, hareket halindeyken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için sürücüsünün ani manevra yaptığı otomobil, kontrolden çıkıp devrildi. Kazada otomobil sürücüsü Yasin Uğur yaralanırken, yanında oturan annesi 65 yaşındaki Zehra Uğur öldü.Kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa- Mardin karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Yasin Uğur, Çamlıdere Mahallesi'nden kent merkezi yönüne 08 SA 750 plakalı otomobiliyle ilerlerken önüne çıkan köpeğe çarpamamak için ani manevra yaptı. Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi. Kazada otomobilde bulunan Zehra Uğur olay yerinde yaşamını yitirirken, oğlu Yasin Uğur ise yaralandı. Yaralı sürücü ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kazada ölen Zehra Uğur'un cesedi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.Kazada köpek de telef oldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kaza yapan otomobil

Yerde bulunan cenaze

Olay yerine gelen yakınlarının sinir krizi geçirmesi

Polis ekiplerinin gelmesi ve inceleme yapması

Cenaze aracına cenazeyi konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 248 MB

====================================================

4)ARKADAŞLARIYLA BASKETBOL OYNARKEN FENALAŞAN LİSELİ ÖLDÜ

SAMSUN'da arkadaşları ile basketbol oynarken fanalaşan ve kaldığı hastanede 3 kez kalbi duran 14 yaşındaki Necati Semih Yıldırım öldü.

Olay, İlkadım İlçesi'nde dün akşam meydana geldi. Lise öğrencisi Necati Semih Yıldırım, arkadaşları ile birlikte Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde basketbol oynarken fenalaştı. Baygınlık geçiren Yıldırım yere yağıldı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Yıldırım, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahale ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Müdahale sırasında 3 kez duran kalbi çalıştırılan Necati Semih Yıldırım, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Babası polis memuru olan Yıldırım'ın Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi. Yıldırım'ın kesin ölüm nedeni, otopsi ardından belirlenecek.

Hakan AKGÜN/ SAMSUN,

======================================

5)AĞACA ÇARPAN MİNİBÜSTE CAN PAZARI

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, yoldan çıkarak ağaca çarptı. Kaza sonucu araçta sıkışan minibüs sürücüsü ve arkadaşı yarım saat süren çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza,Atıcılar Mahallesi Eğitim Vadisi önünde meydana geldi. 35 yaşındaki Mehmet Ağip yönetimindeki 16 BSP 72 plakalı minibüs, aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, ağaca çarptı. İstinat duvarı ile ağaç arasına giren minibüsün sürücüsü Mehmet Ağip ve yanındaki arkadaşı araçta sıkıştı. Vatandaşlar ve haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin çalışmasına itfaiye ekipleri de katıldı. Yarım saat süren çalışma sonucu sürücü ve arkadaşı araçtan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yaralıların kurtarılma çalışmaları

-112'nin müdahalesi

-Kaza yeri görüntüsü

-Vatandaşlardan görüntü

Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

BOYUT 202 MB SÜRE 04.21

======================================================

6)SINIRDAKİ SIĞINMACILARDAN ÇOR KOŞULLARDA YAŞAM

SURİYE ve Irak'taki karışıklık ve savaştan kaçan sığınmacılar Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Kendi olanakları ile kurdukları çadırlarda çocukları ile birlikte soğuk havaya rağmen kalmaya çalışan sığınmacılar, bir an önce işlemlerinin tamamlanıp Van'daki göç merkezine gönderilmeyi bekliyor.Savaş ve iç karışıklığın görüldüğü Suriye ve Irak'taki çeşitli kentlerden kaçmak zorunda kalan sığınmacılar, kaçak yollarla Türkiye'ye giriyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ne dağ yolundan gelen kadın, erkek çocuk sığınmacılar, burada zor günler geçiriyor. Sığınmacılar, özellikle yaşlı ve çocukların büyük sıkıntı çektiğini, güvenlik güçleri tarafından işlemlerinin en kısa sürede tamamlanarak Van'daki göç merkezine gönderilmek istediklerini söyledi.

ÇEVREDEKİLER YARDIM EDİYOR

Soğuk havada ısınmak için ateş yakan ve çevredekilerin yardımlarıyla karınlarını doyurmaya çalışan sığınmacılardan en çok çocukları, bu durumdan olumsuz etkileniyor. Hasta, engelli sığınmacılar, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istiyor. Zaman zaman çevresindekiler tarafından soğuktan korunmaları için battaniye ve yatak dağıtılan sığınmacılardan bir battaniye kapabilen mutlu olabiliyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ülkelerinden kaçıp gelenlere kucak açtıklarını belirterek, "Bizim bunları barıdırmaya gücümüz yetmez. Çünkü çok yoğun bir göç oluyor. Daha önce bir binada geçici olarak ikamet ettiriyorduk. Ancak, bu bina eski olduğu için buradan çıkardık. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kurulan derme çatma çadırlar

-Çadırlardaki sığınmacılar

-Yardım dağıtımı

-Bataniye, yorgan alan sığınmacılar

-Çocuklardan ve yaşlılardan detaylar

-Ateş yakıp ısınmaya çalışanlar

-Ekmek dağıtımı

-Sığınmacılar ve derecikli vatandaşlarla röportaj

Behçet DALMAZ- Murat ÇAĞLAR- Abdullah KAYA/ ŞEMDİNLİ(Hakkari), -

=======================================

7)BELEK, DENİZ, GÜNEŞ, KUM İLE 4 AY TURİST AĞIRLAYAN MERKEZ DEĞİL

REGNUM Carya Golf & SPA Resort Onursal Başkanı Fikret Öztürk, Belek'in sadece deniz- güneş- kum ile 4 ay turist ağırlayan bir merkez olmadığını, 12 ay turizmin hareketli olduğu bir destinasyon haline geldiğini söyledi.

European Tour'un final serisinin ilk ayağı olan Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası tamamlandı. 3- 6 Kasım'da gerçekleştirilen ve toplam 7 milyon dolar para ödülünün dağıtıldığı turnuvanın şampiyonu Danimarkalı sporcu 27 yaşındaki Thorbjorn Olesen oldu. Turnuvanın düzenlendiği Carya Golf Club'ta gazetecilerle bir araya gelen Regnum Carya Golf & SPA Resort Onursal Başkanı Fikret Öztürk, bir kez daha uluslararası önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"ULUSLARARASI TURNUVALARDA YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR"

Öztürk, THY Open'ın yöre için önemli olduğunu anlatırken 20 yıl önce sazlık, bataklık bir alan olan Belek'in bugün dünyanın en önemli golf destinasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı. Fikret Öztürk, şöyle dedi:

"Yakın zamana kadar ilkbaharda açılan sezon, sonbaharda son bulurken, bugün geldiğimiz noktada Belek, sadece deniz- güneş- kum ile 4 ay turist ağırlayan bir merkez değil; 12 ay turizmin hareketli olduğu bir destinasyon haline geldi. Toplamda 15 golf sahası ile hizmet veren Belek, uluslararası turnuvalarla golf turizmindeki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor. Bu gelişmeler yatırımcıları da teşvik ediyor. Yatırımcılar, daha fazla golf turisti çekebilmek için dünya ile yarışıyor."

"TÜRKİYE'NİN GELİRİNİ DAHA FAZLA ARTIRMAK MÜMKÜN"

Yıl içinde yaklaşık 30 bin konuk ağırladıklarını ve bunların yaklaşık yüzde 25'inin golf turistinden oluştuğunu kaydeden Öztürk, İngiltere, Almanya, İskandinav ülkeleri ve Fransa'daki golf tutkunlarının ülkeleri dışında bulunan golf destinasyonlarına gitme eğilimlerinin yüksek olduğunu, gelen golf turistinin 5- 7 gün konaklarken diğer turist gruplarına göre çok daha fazla harcama yaptıklarına işaret etti. Öztürk, şöyle konuştu:

"Daha fazla golf sahası yatırımı ile çok daha fazla harcama yapan ve kendi ülkeleri dışına çıkmaya bu denli hevesli golf oyuncularını ülkemize çekerek, Türkiye'nin turizm gelirini daha fazla artırmamız mümkün."

"YATIRIMLAR GOLF TURİSTİNİ ARTIRIYOR"

2008'de kurulan Carya Golf Club'a 1 milyon euroluk yatırım yaparak Avrupa'nın gece aydınlatmalı ilk golf sahasını kurduklarını aktaran Fikret Öztürk, şöyle dedi:

"Yanı sıra Türkiye'nin en köklü golf kulüplerinden biri olan National Golf Club'ı bünyemize katarak yatırımlarımıza devam ettik. Hem ulusal hem de uluslararası önemli turnuvalara ev sahipliği yaparak Belek'in ve otelimizin golf turizmindeki potansiyelini ortaya koyduk. Tüm bu yatırımlar, golf turisti sayısındaki ciddi artışı beraberinde getiriyor."

THY OPEN 3 YIL DAHA REGNUM'DA

Carya Golf Club'ın, Avrupa'da yayımlanan Golf World Dergisi tarafından kıtanın en iyi ikinci golf sahası seçildiğini hatırlatan Öztürk, Turkish Airlines Open Golf Turnuvası'nın, önümüzdeki 3 yıl boyunca Regnum Carya Golf & SPA Resort'ta oynanacağını duyurdu.

Görüntü Dökümü

--------------

-Basın toplantısından görüntü

-Fikret Öztürk'ün konuşması

-Detaylar

HABER- KABERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

=================================================

8)ZONGULDAK'TA FETÖ SORUŞTURMASINDA 14 KİŞİ ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturmasında Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan 14 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, TTK'da çalışan işçi, memur ve teknisyenlerden oluşan 14 kişiyi gözaltına aldı. Örgüt için para topladıkları, toplantılar düzenledikleri iddia edilen 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 14 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Minibüsün adliyeye gelişi

-Polisin güvenlik önlemi alması

-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

-Adliye önünden detaylar

Süre: (1.49) Boyut: (58 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement