Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)BULGARİSTAN'A ÇIKIŞ YAPMAK İÇİN BEKLEYEN TIR'LAR KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTURDUEDİRNE'de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

14.11.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BULGARİSTAN'A ÇIKIŞ YAPMAK İÇİN BEKLEYEN TIR'LAR KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTURDU

EDİRNE'de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu. TIR sürücüleri Bulgaristan gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarından yakınırken, Hamzabeyli'de de TIR kuyruğu 5 kilometreyi geçti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule karşısında Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğümde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle sürekli kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüler soruna çözüm bulunmasını istedi. Bursa'dan yüklediği İhraç yükünü İsviçre'ye götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüsü Muharrem Yılmaz, yaklaşık 24 saattir sırada beklediğini belirterek, "Dün öğlen saatlerinde kuyruğa 15 kilometreden girdim. Bugün hala burada bekliyoruz. Burada beklemek özellikle kış ayalarında daha zor. Önümde 5 kilometre daha kuyruk var, kuyrukta yarına kadar bekleyeceğiz sanırım. Bu çilenin artık bitmesini istiyorum" dedi.

"2 GÜNDÜR UYKUSUZ BEKLİYORUZ"

Sofya'ya gitmek için kuyrukta iki gündür beklediğini anlatan TIR sürücüsü Arslan Özke ise yetkililerden yardım istediklerini ifade ederek, "Bir adım yolu 20 saattir gidemiyoruz. Burada çok zor şartlarda çile çekiyoruz. Ekmek, yemekten vazgeçtik. Ne olur bizim buradan geçmemize bir yardımcı olun. Avrupa transit gidiyor da biz niçin gidemiyoruz? Burada bugün 2'nci 3'ncü günümüz yazık günahtır. Artık mazeret istemiyoruz" şeklinde konuştu. Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorunun Bulgaristan tarafından kaynaklandığını söyledi. Edirne'de Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8 kilometre kuyruk oluşurken TIR parkında 300 araç çıkış yapmak için bekliyor. Bulgaritan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise TIR kuyruğu 5 kilometreyi geçti.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kuyruktan genel detay

-TIR sürücüleri ile röp

-Kapıkule tabelası

- Türkiye tabelası

(Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==================================================

2)TÜCCARDAN PARASINI ALAMAYAN ZEYTİN ÜRETİCİSİ DESTEK BEKLİYOR

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde, komisyoncu aracılığıyla tüccara verdikleri toplam 150 ton zeytinin parasını alamayan 150 üretici, başlattıkları hukuk mücadelesi sürerken, mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Manisa milletvekillerinden yardım istedi.

Saruhanlı'nın kırsal Bülükbelen mahallesindeki 150 zeytin üreticisi, 11 ay önce tüccar Ü.K.'ye (Ümit Kaçar) sattıkları zeytinlerinin parasını, iddiaya göre alamadı. Dolandırıldıklarını ileri süren üreticiler Ü.K.'ye dava açtı. Davanın geçen 14 Ekim'de Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında tüccar Ü.K. beraat etti. Tüccardan toplam 960 bin TL alacakları bulunduğunu ileri süren üreticiler, İzmir İstinaf Mahkemesi'ne başvurup, karara itiraz etti. Bir yıllık emek verdikleri zeytinlerinin paralarını alamadıkları için mağdur olduklarını öne süren üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Manisa milletvekillerine seslenerek kendilerine destek olunmasını istedi. Zeytin üreticilerinden Adem Erbay, 11 aydır paralarını alamadıkları tüccarı en son mahkeme de gördüklerini belirtip, bir türlü sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Bir diğer zeytin üreticisi Bayram Dağ da 2015 yılı mahsülü zeytinlerini komisyoncu aracılığı ile tüccara verdiklerini belirtip, "Tüccar, ödeme yapmadığı için komisyoncu da bizim ürümüzün parasını veremedi. Mağduruz. Çocuklarımızla birlikte yağmur, çamur demeden çalıştık ve emek verdik. Bir yıllık emeğimiz ve zeytinlerimiz boşa gitti. Bu mağduriyetimizin devlet yetkililerince giderilmesini istiyoruz. Bir şekilde buna çözüm bulsunlar" dedi. Zeytin üreticilerinden Mustafa Coşkun da mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini beklediklerini söyledi.

"EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR"

Zeytin Komisyoncusu Fatih Mehmet Ergünen ise, üreticinin tüccarın aldığı zeytinin parasını ödememesi nedeniyle yaklaşık bir yıldır evine ekmek götüremediğini belirtip, "Üreticiden aldığımız 150 tona yakın zeytini tüccara verdik. Zeytinleri verdiğimiz günden bu yana tüccara ulaşamadık. Sadece mahkeme günü görebildik. Mahkeme de bu tüccar beraat etti. 150 zeytin üreticisinin mağduriyeti var. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Bizim mal varlığımız yeterli değil. Burada çaresiziz. Başta Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet Bakanı ve bölge milletvekillerimizden destek istiyoruz. Burada mağduruz. Sesimizi bir türlü duyuramıyoruz. Hukuki süreç başlattık. Hakkımızı adalet önünde almak istiyoruz ama kanunları çok iyi bildikleri için bir türlü sonuç alamıyoruz. Burada halk perişan. Bu adamların peşinde koşmaktan bıktım. Devletimden destek bekliyorum. 960 bin TL alacağımız var. Tek isteğimiz hakkımız almak" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Zeytin ağacı görüntüsü

-Üretici zeytin toplarken görüntü

-Zeytinlerin elek makinesinde işlenmesinden görüntü

-Üreticilerin ağaçlarından topladıkları zeytinmeri taşımasından görüntü

-Mağdur zeytin üreticisi Bayram Dağ ile röp.

-Mağdur zeytin üreticilerinden Mustafa Coşkun ile röp.

-Zeytin Komisyoncusu Fatih Mehmet Ergünen ile röp.

-Mağdur zeytin üreticilerinden görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

======================================================

3)FETÖ'DEN TUTUKLANIP TAHLİYE OLAN ESKİ SİNOP VALİSİ ÇETİNKAYA: İFTİRAYA UĞRADIK

SİNOP Valisi olarak görev yaparken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında görevinden alınarak tutuklanan ve geçen 4 Kasım'da tahliye edilen Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop'a geldi. Yazılı açıklama yapan Çetinkaya, kendisinin ve eşinin iftiraya uğradığını savundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında görevinden alınan Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, yaklaşık 2.5 ay tutuklu kaldığı Ankara Sincan Cezaevi'nden geçen 4 Kasım'da tahliye edildikten sonra bugün Sinop'a geldi. Çetinkaya'nın, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eşi Sinop eski Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya'yı ziyaret etmek için kente geldiği belirtildi. Sinop E Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan eşinin Samsun Bafra Cezaevi'ne nakil edildiğini öğrenen Yasemin Özata Çetinkaya eşini göremedi. Sinop'ta çeşitli ziyaretlerde bulunan Yasemin Özata Çetinkaya, yazılı açıklama yaptı. Eşi ve kendisinin hayatları boyunca FETÖ ile hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını savunan Çetinkaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz gecesi ülkemize yönelik olarak gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün hemen ardından o gece Sinop Garnizon ve il Jandarma Alay Komutan vekilliği görevini yürüten eşim göz altına alınırken, şahsım da görevden alınarak merkeze çekilmiş ve ardından 23 Temmuz 2016 tarihinde ben de tutuklanmıştım. Eşim ve şahsımın tüm hayatlarımız boyunca gerek özel yaşamlarımız, gerekse yürüttüğümüz görevler esnasında FETÖ/PDY terör örgütü ile ilintili hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile en ufak bir temasımız dahi olmamıştır. Hain darbe girişimini öğrendiğimiz ilk andan itibaren ise bu girişimin ordunun değil, ordu içinden FETÖ/PDY terör örgütü de ilintili bir kesimin girişimi olduğu teşhisini koyup ve bu teşhis doğrultusunda görev alanımız olan Sinop sınırları içerisinde, en ufak bir girişim şöyle dursun, böyle bir girişimin akıllardan bile geçirilmesine müsaade etmedik. Hain darbe girişimi gecesi eşim ve şahsım diğer çalışma arkadaşlarımız ile el ele vererek, Sinop'un o geceyi 81 il içerisinde en huzurlu ve en güvenli geçiren il olmasını temin ettik. Sinop'ta darbe girişimi anlamında en ufak bir vukuata dahi izin vermedik. Tüm gece bu konuda harcadığımız mesai ve verdiğimiz emeğe rağmen ertesi gün Sinop'ta beraber görev yaptığımız, bir buçuk yıl boyunca arzu ettiğimiz mesai arkadaşlığı ilişkisini bir türlü kuramadığımız bir kişinin şahsımın Vali, eşimin de garnizon komutanlığı görevini yürütüyor olmasını fırsat bilerek kafasında kurduğu bir senaryoya dayanarak uydurduğu suç isnatlarıyla karşı karşıya kalarak, tamamen bir iftiraya uğradık."

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Yasemin Özata Çetinkaya'nın ziyareti

-Yasemin Özata Çetinkaya'nın Sinop Valisi iken çekilmiş arşiv görüntüleri

(SÜRE: 1.28 Dk) (BOYUT: 42 MB)

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/ SİNOP,

======================================================

4)BOZCAADA'DA BU KEZ SULUBAHÇE İHALE EDİLİYOR

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcada'da, işletmeye açılmak üzere ihale kararı alınan ancak kamuoyunun tepkisi üzerine iptal edilen Beylik Koyu'ndan sonra, Bakanlık bu kez de Sulubahçe Koyu'nu işletmeye vermek üzere ihaleye çıkacak. Bozcaada'nın en büyük ve bakir koylarından olan Sulubahçe Koyu'nun 3 yıl süreyle işletmeye verilmesi için 22 Kasım'da Ankara'da yapılması planlanan ihale tepki çekti. Koyların işletmeye açılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, ihaleden yeni haberdar olduklarını belirterek "Bozcaada'da bu ihale ile ilgili olarak hiçbir bilgilendirme ya da ilan yayınlanmadı. Biz adanın bu bakir koylarının şu anda olduğu gibi bakir kalmasını tercih ediyoruz. 2014 yılının son aylarında bu şekilde Beylik Koyu'nun ihalesi gerçekleşmişti. Ancak gerek yerel yönetim, gerek kaymakamlık ve ada halkının tepkisi ile bu ihale o dönem iptal edilmişti. Ben Bozcaada Belediye Başkanı olarak sadece yerel yönetimin değil tüm Bozcaada halkının sesini iletiyorum. Bozcaada halkı ve Bozcaada'da yaşayan herkes ve adaya gelen misafirler bu koyların bakir kalması yönünde görüş bildiriyor. Bu ihale Bozcaada için ileride telafisi olmayan birçok tehlikeyi içeriyor. Biz 2014'de Beylik Koyu'nun ihalesinin iptal edilmesinin ardından Aralık 2014'te ve Aralık 2015'te aldığımız meclis kararları ile Bozcaada'nın koylarının kullanım yetkisinin halkın temsilcisi Bozcaada Belediyesi'ne iletilmesini istedik. Ancak bu talebimize bir yanıt gelmedi. Biz bu iki meclis kararını tekrar bakanlığa göndereceğiz. Bu kıyıların tekrar belediyenin kontrolünde olmasını isteyeceğiz. Bütün hukuki ve kanuni haklarımızı da savunarak bu ihalenin mutlaka durdurulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Bozcaada halkı olarak biz koyların özel şahısların eline geçmesini istemiyoruz ve bunu kabul etmeyeceğiz" dedi. Bozcaada CHP İlçe Başkanlığı da yaptıkları yazılı açıklamada, kumsalların ihaleye çıkartılmasına karşı olduklarını belirterek diğer parti temsilcilerini de ortak hareket etmeye davet ettiklerini duyurdu.Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkan Yardımcısı Fahri Bulut ise, Bozcaada'ya gelenlerin koyların ve adanın bakir olmasını tercih ettiği için geldiğini söyleyerek yerel yönetimin ya da kaymakamlığın haberi olmadan koyların ihaleye çıkartıldığını öne sürdü. Bulut, "Belediyemiz yıllarca bu koylara duş, tuvalet gibi hizmetler koymak istemesine rağmen izin verilmemişti. Şimdi bunlar yapılmak istenirken ada halkının veya yönetimin hiçbir şekilde ihaleden haberi yok. Hiç hoş bir durum değil. İhalenin yapılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

BOZCAADA KENT KONSEYİ ACİL TOPLANDI

Sulubahçe Koyu'nun 22 Kasım'da ihaleye çıkarılması haberinin ardından Bozcaada Kent Konseyi, Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen önderliğinde acil olarak toplantı yaptı. Yaklaşık 30 Kent Konseyi üyesinin katıldığı toplantıda, Bozcaada'nın Master Planı ile geleceğinin belirlenmesi, koyların turizm için yeterli olup olmadığı konularının ada halkı ve yerel yönetime bırakılmasına karar verildi. Aynı zamanda Kent Konseyi ihalenin iptal edilmesi için yasal yollarla atılması gereken adımlar görüşülerek, protesto yada toplu olarak ihaleye katılma kararı alındı.

BEYLİK KOYU İHALESİ TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLMİŞTİ

Bozcaada'da ilk olarak 2014 yılı Aralık ayında Beylik Koyu yine Adadaki yerel yönetimin ve halkın bilgisi dışında Çanakkale İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan Zahit Ulaş adında bir çalışana ihale edildiği öğrenilmişti. Konu basına yansıyıp iddiaların doğruluğu anlaşılınca gerek Ada halkı tarafından gerek de Bozcaada Belediye Başkanı tarafından ihaleye tepkiler gelmişti. Gelen yoğun tepkiler üzere bakanlık ihaleyi kazanan kişinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü'nde çalıştığı için önce ihaleyi iptal etmiş, sonrasında ihale ile ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

İHALE ŞARTLARI

Bozcaada Belediyesi'ne ve Bozcaada Kaymakamlığı'na herhangi bir bilgilendirici yazı, ya da duyurusu yapılmadığı öğrenilen Sulubahçe Koyu ihalesi için yıllık muhammen bedel 227.200,80 TL olarak belirlendi. 100 TL ile başvuru yapılabilecek ihalenin geçici teminatı ise 6 bin 820 TL. İhale şartlarının detaylarının öğrenilebileceği adres ise yine ihalenin yapılacağı Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü olarak gösteriliyor. Toplamda 7.545,65 metrekarelik alanın ihale edileceği belirtilen koyda 1 adet 6 metrekareli büfe, 1'er adet bay ve bayan duş, 1'er adet bay ve bayan wc, 1'er adet bay ve bayan soyunma kabini, şezlong ve şemsiye hizmeti verilmesi ihale şartnamesinde belirtiliyor.

Görüntü Dökümü

-----------

-Sulubahçe Koyu'nun havadan dron ile çekilmiş görüntüleri.

-Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile röportaj.

-BOZTİD Başkan Yardımcısı Fahri Bulut ile röportaj.

-Bozcaada Forum üyelerinden kısa röpler.

Haber - Kamera: Serkan İLİK/ BOZCAADA (Çanakkale),

=====================================================

5)YAMAÇ PARAŞÜT PİLOTU ÖLÜ BULUNDU

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, yamaç paraşütü pilotu 32 yaşındaki Hasan Karataş, yol kenarındaki park alanında ölü bulundu. Yanında tarım ilacı doldurulmuş şarap şişesi bulunan Karataş'ın gece ağabeyini arayarak, intihar edeceğini söylediği öğrenildi. Çalış bölgesi Cahit Beğenç Bulvarı'nda yürüyenler, bugün saat 07.00'de, 980 Sokak girişindeki park alanında, yüzükoyun yerde hareketsiz yatan birini gördü. Vatandaşın ihbarı üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde öldüğü belirlenen kişinin kimliğinin, yamaç paraşütü pilotu Hasan Karataş olduğu tespit edildi. Karataş'ın yanında içine tarım ilacı doldurulmuş şarap şişesi bulundu.

"BEN İNTİHAR EDECEĞİM"

Karataş'ın dün (pazar) saat 23.00'te cep telefonundan ağabeyini arayarak intihar edeceğini söylediği ortaya çıktı. Ağabeyiyle konuşup telefonu kapatan Karataş'tan bir daha haber alınamadığı kaydedildi. Ailesinin gece boyunca aramasına rağmen Karataş'a ulaşamadığı belirtildi. İntihar ettiğinden şüphelenilen Karataş'ın cesedi, polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cenaze aracına konuldu. Karataş'ın cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden görüntü

Cesedin cenaze aracına konulmasından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Ölen Hasan Karataş'ın fotoğrafı

Genel ve Detayş görüntü

(Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

======================================================

6)MALULLÜK MAAŞI KESİLİNCE SOKAKLARDA YAŞAMAYA BAŞLADI

ANKARA'da bir kargo şirketinde çalışırken yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle yüzde 60 iş görmezlik raporu alıp, ödenen 2 bin 800 gün primi sonucu malulen emekliye sevk edilen 48 yaşındaki Alpaslan Çıtak, aldığı maaşının 1,5 yıl sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kesildiğini belirterek mağdur olduğunu öne sürdü. Kirasını ödeyemediği evden atıldığını belirterek parklarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Çıtak., mağduriyetini dile getirdi.

Maaşımın kesilmesi ile mağdur oldum. Şimdi barına bileceğim bir evim yok. Psikolojik sorunlar yaşadığım için kimse bana iş vermiyor, yakınlarımda bana sahip çıkmıyor. Şimdi parasızlık nedeniyle sokaklarda yaşam savaşı veriyorum ve çöplerden karnımı doyurmaya çalışıyorum. Maaşım varken iyi de olsa kendi başıma ayakta durabiliyordum. SGK'nun bana bağladığı malullük maaşımın tekrar verilmesini istiyorum" dedi. Ankara'da bir kargo şirketinde çalışırken sürekli bayılma şikayeti ile hastaneye başvurduğunu hatırlatan Alpaslan Çıtak, "Beni hastanede 7 gün tedavi altında tuttular. Daha sonra yüzde 60 iş göremezlik raporu ile malulen emekliye sevk ettiler. Yaklaşık 2 bin 800 gün ödenmiş primim olduğu için malulen emekli oldum. Aldığım maaş az da olsa bana yetiyordu. Geçtiğimiz Mart ayında bilmediğim bir nedenle aldığım maaş kesildi. Maaşım olmadığı için kiracı olarak yaşadığım evden atıldım. Yakınlarım da yaşadığım rahatsızlıklar nedeniyle bana sahip çıkmıyorlar. Şimdi parklarda yaşam mücadelesi veriyorum. Beni tanıyan insanlar ara sıra karnımı doyuruyorlar. Aç kaldığım zaman çöplerden karnımı doyurmaya çalışıyorum. Çalışmak için iş arıyorum, ama yaşadığım rahatsızlıklar nedeniyle kimse bana iş vermeye yanaşmıyor" dedi.

Yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle günde üç ayrı ilaç kullanmak zorunda olduğunu belirten Çıtak, "Bu ilaçları kullanmak zorundayım. Kullanmazsam bayılıp düşüyorum, ya da değişik rahatsızlıklar yaşıyorum. Bu rahatsızlıklar nedeniyle 8 yıl önce psikolojik sorunlarımla birlikte işim olmadığı için eşim mahkeme kararı ile beni boşadı. Hakim, 2 çocuğumu da işsiz ve hasta diye annesine verdi. Ankara'da yaşadığım sıkıntılar nedeniyle Çankaya Kaymakamlığı ve Ankara Valiliği'ne müracaatlar yaptım, ama beni dikkate almadılar. Hiç değilse yatabileceğim bir yer verseler, karnımı doyursalar buna da razıyım. Önümüz kış, havalar günden güne soğuyor. Parkta yatarken donmaktan korkuyorum. SGK'dan kesilen maaşımın tekrar bağlanmasını istiyorum" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------

Yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle malünen emekli sevk edilen Alpaslan Çıtak, maaşının kesilmesi ile sokaklarda aç-susuz yaşam mücadelesi vermeye başladığını anlatan ifadeleri,

Günde üç ayrı ilaç kullanmak zorunda olduğunu, parasızlık nedeniyle alamadığını belirten açıklamaları,

Bir buçuk maaş aldıktan sonra kesilen maaşının tekrar bağlanmasını isteyen açıklamaları

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

==========================================================

7)KUYUYA DÜŞEN KOYUN VE KEÇİYİ İTFAİYE ÇIKARTTI

MERSİN'de kuyuya düşen bir koyun ve keçiyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Merkez Toroslar İlçesi Karaisalı Mahallesi'nde hayvancılık yapan İsmail Sarı'ya 2 küçükbaş hayvan 7 metre derinliğinde bulunan kuyuya düştü. Hayvanlarının kaybolduğunu fark eden Sarı bütün aramalara rağmen bulamadı. Ertesi gün hayvanlarını otlattığı bölgede 7 metre derinliğinde bulunan kuyudan gelen sesleri kontrol eden Sarı, keçi ve koyunun burada olduğunu fark etti. Sarı kendi imkanları ile hayvanlarını kurtaramayınca, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kuyu içerisine vinç ve halat yardımı ile indi. Hayvanları bağlayarak yukarı çeken itfaiye ekipleri, bir de kaplumbağayı çıkarıp doğal yaşam alanına bıraktı.

Küçükbaş hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşan Sarı, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

görüntü geçilecek

MERSİN, -

======================================================

(ÖZEL)

8)UYUŞTURUCUDAN YÜRÜYEMEYEN GENÇ İYİLEŞTİ

GAZİANTEP'te uyuşturucu madde kullanmaya bağlı olarak yürüyemeyen ve sokakta yaşayan 27 yaşındaki Gökhan Kaya, Yaşam Evi'nde 10 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Uyuşturucudan kurtarılan Kaya, kendi başına yürüyebiliyor.

Kimsesi olmadığı için sokaklarda kalan ve uyuşturucu madde kullandığı için yürüme problemi başlayan Gökhan Kaya, Ocak ayında zabıtalar tarafından Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Yaşam Evi'ne götürüldü. Burada uzman doktorlar ve psikologlar eşliğinde tedavi edilen Kaya, uyuşturucu bağımlılığından kurtarıldı. Kaya, 10 boyunca uygulanan tedaviyle kendi başına yürümeye başladı.

Gökhan Kaya, sokaklardan ve uyuşturucudan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Yürüyebilmesine katkı sunan doktorlara da teşekkür eden Kaya, şunları söyledi:

"Buraya gelince üzerimde çok ağır bir hastalık vardı. Üzerinde ağır bir hastalık vardı, ellerim açılmıyordu ve zayıftım. Burada gereken ilgiyi ve özeni gösterdiler. Tedavi oldum. Madde kullanıyordum ancak şu anda aklıma gelmiyor. Şu anda yürüyebiliyorum. Madde kullanmayanlar, bilemezler. Bana destek verenlere iyileşmeme katkı sunanlara teşekkür ederim."

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yaşam Evi

Gökhan Kaya'nın muayene edilmesi

Kaya'nın yürümesi

Gökhan Kaya ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 94 MB

===============================================

9)AKYAZI'DA MEYVE AĞAÇLARI KASIM AYINDA MEYVE VERDİ

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde armut ve erik ağaçları meyve verirken, bir elma ağacı ise çiçek açtı. Bahçe sahipleri havaların sıcak gitmesi nedeniyle ağaçların çiçek açıp, meyve verdiğini söyledi.Akyazı'da havaların iyi gitmesi nedeniyle Kuzuluk, Altındere ve Hasanbey mahallelerinde bazı ağaçlar çiçek açarken, bazıları ise meyve verdi. Kuzuluk Mahallesi'nde Hasan Çelik'e ait evinin bahçesindeki erik ağacı geçen ay çiçek açarken, bir süre önce meyve verdi. Altındere Mahallesi'nde Yusuf Ziya Albayrak evinin bahçesinde bulunan armut ağacında dallarda yeni yeşermiş armutları görünce şaşırdı. Albayrak ağacın ilk defa Kasım ayında meyve verdiğini belirtti. Hasanbey Mahallesi'nde ise Ömer Yeni'ye ait bahçede elma ağacı çiçek açtı. Elma ağacının Nisan veya Mayıs ayında çiçek açtığını, bu yıl ikinci defa Kasım ayında çiçek açtığını belirten Ömer Yeni, "Bu elma ağacı ilkbaharda çiçek açar. Yaz aylarında ağaçta bulunan elmaları topladık. Fakat havaların sıcak gitmesi nedeniyle Kasım ayında tekrar çiçek açtı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Çiçek açan ve meyve veren ağaçlardan görüntü

Vatandaşlarla röp.

HABER-KAMERA: Alaattin ONUR-AKYAZI(Sakarya), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement