Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, DOLARDAKİ KUR HAREKETLERİ TÜRKİYE KAYNAKLI DEĞİLBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son günlerde dolarda yaşanan yükselişi yorumladı.

22.11.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, DOLARDAKİ KUR HAREKETLERİ TÜRKİYE KAYNAKLI DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son günlerde dolarda yaşanan yükselişi yorumladı. Günübirlik kur hareketlerinin Türkiye' ye özgü olmadığını belirten Şimşek, yükselişi, ABD de seçilen yeni başkanın dışarıdaki parayı ülkesine çağırmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara bağladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Sanko Üniversitesi ' nin 2016 -2017 Akademik Y yıl açılış törenine katılıp ilk dersi verdi. Şimşek son günlerde dolardaki yükselişle ilgili ;"Bu aralarda en çok konuşulan konular doların yükselişi. Dikkat ederseniz, son 13 yılda dolar en hızlı yükselişini son dönemde gösteriyor. Buradan önce 90'lı yıllar ile 2000'li yılların başı böyle bir süreç yaşanmış. Onden önce de 1980'li yıllarda yaşanmış. Bu ABD dolar endeksi doların reel değerinin diğer bütün para birimlerine karşı reel değerini gösteriyor. Dolar yükselişte. Yani özetle Türkiye'deki günü birlik kur hareketleri sadece Türkiye kaynaklı değil, sadece Türkiye'ye özgü değil. Aslında gerçekten şu anda küresel olarak doların yükselişinin iki basit sebebi var. Şimdi Amerikan seçimlerinden sonra yeni başkan diyor ki; 'ben artık dışarıdaki benim şirketlerimin tuttuğu paraya izin vermeyeceğim. Geri Amerika'ya getirsinler'. Yani diyelim ki Apple bugün İrlandada yüz milyarlarca dolar, euro kaynak tutuyor. Yani kar etmiş ama ülkeye geri götürmemiş. Geri götürmesini istiyor. Şimdi önümüzdeki dönemde bu şöyle yorumlanıyor, acaba bir trilyon dolar ABD şirketlerinin düşük vergilerle dışarıda tuttuğu kar aktarımı olacak mı? Bu birinci husus. İkinci konu, 'ben o kadar dünya işleriyle ilgilenmek istemiyorum. Ortadoğu'da trilyonlarca dolar harcadık o parayı getirelim artık Amerika'da yatırım yapalım' diyor. Amerika'da yatırımların artması demek aslında bir anlamda maliye politikasını genişletmek yani bütçenin büyütülmesi, bütçe açığının büyütülmesi demek. Yani bu da maliye politikası bu kadar genişlerken para politikası üzerinde baskı yaratır, enflasyon yaratır. Çünkü Amerika'da işsizlik oranı yüzde 5'in altında. Yüzde 5'in altındaki işsizlik oranı genelde ham istihdam olarak tanımlanır. Yani bunun daha fazla istihdam artışı olacaksa ancak yüksek ücretlerle enflasyonla olur. Enflasyonun artması demek, tabiki faizin artması demek. Faiz artışı ne demek; doların değerlendirmesi demek. Yani dışarıda tutulan başka para birimleri, karlar, kendi ülkesine Amerika'ya gelirse dolara dönecektir. Dolara talep artması, faiz artışı demek. Ondan dolayı dolarda çok güçlü çıkış var. Tabi birde diğer para birimlerinin içinde bulunduğu konjoktörde dolar lehine." dedi

Görüntü Dökümü

---------------------------

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek in açıklaması

GAZİANTEP/DHA

=======================================================

2)BAKAN MÜEZZİNOĞLU: BELİRLİ SAYIDAKİ ÇALIŞANIMIZA ULAŞMAYI UMUT EDİYORUZ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şimdiye kadar 6 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve 10 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı Siirt'in Şirvan İlçesi'ndeki heyelan bölgesine geldi. Bakan Müezzinoğlu, arama çalışmalarını yürüten AFAD ve UMKE ekiplerinden bilgi alarak, göçük altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüştü. Yetkililerden aldığı bilgilerden sonra konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün ümit var. AFAD başkanımızın bize verdiği brifingde bugün oldukça ümitliler. Bir kısım yada belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı umut ediyoruz" dedi. Sabah erken saatlerden Batman'dan polis helikopteri ile Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ne gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AFAD ve UMKE yöneticileri tarafından karşılandı. Göçük altında kalanların yakınlarıyla da görüşen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra burada oluşturulan kriz masasına geçerek görevlilerden, son çalışmalar hakkında bilgi aldı.Göçükün 6'ıncı gününde, 10 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bugün 6'ıncı günündeyiz. Bugüne kadar 6 çalışan heyelan altından çıkarıldı. Şuanda heyelan altındaki 10 çalışanımıza da bir an önce ulaşma çalışmaları devam ediyor. Hadisenin olduğu andan itibaren gerek AFAD, gerek valilik gerekse hükümetin fiili tüm dinamikleri bölgeye en kısa zamanda ulaşarak, kurtarma çalışmalarını başlattı. Hükümet düzeyinde de, valilik düzeylinde de aynı akşam saat 21.00 sıralarında kriz masası kuruldu. Sabah saatlerinde de bölgeye yerleşen AFAD bütün müdahaleleri planlı bir şekilde yönetme gayreti içinde. 10 vatandaşımızın canlı bir şekilde, ümidimizi kaybetmeden toprak altından çıkarılması için çalışmalar 24 saat gayretle devam ediyor. İşçilerin yakınlarıyla yakın diyalog kurarak, onlarla her türlü iletişimi kurarak, onlarla bir arada olmayı başaran bir süreci de yönetme gayreti içindeyiz. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gerek Kızılay ve AFAD, Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ekipleri dinamik bir şekilde çalışma yürütüyorlar" dedi.

Göçük altında kalan işçi aileleri ile birlikte arama çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Dün Sağlık Bakanımız Recep Akdağ buradaydı. Bugün biz buradayız. İlgili bakanlıkların tüm yetkilileri ilk günden itibaren buradalar. Bir taraftan dertler, acılar paylaşıldıkça azalır anlayışıyla çalışan yakınlarımızın yanında en insanı şekilde sorumluluklarımızı yerine getirirken, diğer taraftan da sorunları çözerek azaltma gayretiyle yoğun bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

"AFAD'DAN ALDIĞIM BİLGİDE ÜMİT VAR"

En kısa zamanda toprak altındaki 10 çalışana ulaşmayı arzu ettiklerini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün ümit var. AFAD başkanımızın bize verdiği brifingde bugün oldukça ümitliler, havada müsaade ediyor. Bir kısım ya da belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı umut ediyoruz. Tekrar kaybettiğimiz çalışanlarımızın yakınlarına sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer çalışanlarımızı sağ salim ümidimizi kaybetmemek adına ulaşabilmeyi arzu ediyorum. En kısa zamanda da bu kazanın sonuçlarını değerlendirilecek. Eksik, ihmal var mı, daha farklı tedbirler neler olur diye değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Çalışma ekibine de teşekkür ediyorum. 24 saat bu zor koşullarda çalışma yapmak kolay değil. Onlara da hem teşekkür ediyorum, hem de başarılar diliyorum. En kısa zamanda sonuca ulaşmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 ay önce kapatılan bir ocakta yeniden açma çalışmaları yapılırken 1 çalışanın hayatını kaybettiğini, 1 çalışanın da yaralandığını da hatırlatarak, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun Maden köyüne gelişi

-Bakanın işçi ailelerine ve yakınlarına ziyareti

-Bakan ve İşçi ailelerinin göçüğün meydana geldiği yerde inceleme

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun Kriz masasında basına açıklama yapması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kamera-Haber: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

=======================================================

3)4)YOLCUSU RAHATSIZLANAN DUBAİ UÇAĞI ERZURUM'A İNDİ

ALMANYA'dan Dubai'ye tatile giden İsveçli 62 yaşındaki Bengt Gunnar Josef Hagman, rahatsızlanınca Air Berlin uçağı Erzurum'a zorunlu iniş yaptı. Kalp krizi şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Hagman'ın sağlığında bir sorun olmadığı belirlendi.

İsveçli Carin Christina Hagman ile eşi Bengt Gunnar Josef Hagman, dün Almanya'nın başkenti Berlin'den Dubai'ye tatile gitmek için Air Berlin uçağına bindi. Bengt Gunnar Josef Hagman, uçak Erzurum yakınlarından geçerken rahatsızlandı. Kalp krizi şüphesi üzerine Air Berlin pilotu, Ankara Yol Kontrol Merkezi'yle irtibata geti. Yapılan görüşmeler sonunda uçağın acil olarak Erzurum Havalimanı'na inmesine karar verildi. Durumda haberdar edilen havalimanı yöneticileri hasta için bir ambulansı hazır bekletti. Akşam saatlerinde piste inen uçaktan alınan Bengt Gunnar Josef Hagman, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Uçakları ise yoluna devam etti. Eşi Carin Christina Hagman'ın bir an olsun yanından ayrılmadığı Bent Hagman'ın tetkikleri yapıldı. Hastane doktorlarının yakından ilgilendiği Bent Hagman'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Hagman, yaklaşık bir saat sonra taburcu edildi. Hagman çifti, Devlet Hava Meydanları Erzurum Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan tarafından yemeğe götürüldü. İsveçli çift, Erzurum'dan saat 21.25'te havalanan uçakla önce İstanbul'a, oradan da saat 23.55 uçağıyla tatillerini geçirecekleri Dubai'ye gönderildi. Hagman, Erzurum'dan ayrılırken gösterdiği yakın ilgiden dolayı Nöbetçi Müdür Abubekir Özcan'a teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Acil servis

-Bengt Gunnar Josef Hagman ve karısı

-Abubekir Özcan'ın konuşması

-Hagman çiftinin konuşması

-Acil servisteki tedavisi

-Karısının doktor ile konuşması

-Hastaneden ayrılmaları

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

=========================================================

4)FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 31 AKADAMESYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAMSUN'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün 4 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonunda 7 gün önce gözaltına alınan 3'ü kadın 31 akademisyen, bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 7 gün önce Samsun merkezli Ankara, Konya İzmir illerinde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde görev yaparken iddiaya göre FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan ve içlerinde profesör, doçent, araştırma görevlileri ve öğretim görevlilerinin bulunduğu 3'ü kadın toplam 31 akademisyen emniletteki sorgularının tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin bir kısmının ByLoock kullanıcısı olduğu iddia edildi.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

===========================================================

5)BACANAĞINA DİPÇİKLE VURDUĞU TÜFEK ATEŞ ALINCA ÖLDÜ

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 51 yaşındaki Gazi Battal Acıbucu, bacanağı 31 yaşındaki Mustafa Sert'e dipçiğiyle vurduğu tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybetti.

Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi'nde oturan kamyon şoförü Gazi Battal Acıbucu ile besici bacanağı Mustafa Sert arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre, yakınlarının araya girmesi üzerine Gazi Battal Acıbucu, 80 LR 780 plakalı kamyona binip olay yerinden uzaklaşmak istedi. Bu sırada Sert kamyonu taşlayınca Acıbucu, araçtaki tüfeği alıp, aşağıya indi. Acıbucu'nun dipçiğiyle Sert'in başına vurduğu tüfek ateş alınca saçmalar göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Gazi Battal Acıbucu götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mustafa Sert gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinde kamyon ve polis araçlarının görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin görüntüsü

Kamyonun kırılan camlarının görüntüsü

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/ KADİRLİ(Osmaniye),

======================================================

6)FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 31 AKADAMESYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAMSUN'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün 4 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonunda 7 gün önce gözaltına alınan 3'ü kadın 31 akademisyen, bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 7 gün önce Samsun merkezli Ankara, Konya İzmir illerinde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde görev yaparken iddiaya göre FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan ve içlerinde profesör, doçent, araştırma görevlileri ve öğretim görevlilerinin bulunduğu 3'ü kadın toplam 31 akademisyen emniletteki sorgularının tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin bir kısmının ByLoock kullanıcısı olduğu iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin adliyeden çıkışı

-Emniyet dışından detay

(SÜRE: 1.47 Dk) (BOYUT: 56.95 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=======================================================

7)CHP'Lİ KARA'DAN KEMER ZİYARETİ

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kemer'i ziyaret etti.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kemer'i ziyaret etti. Partisinin ilçe başkanlığında partililerle buluşarak gündemdeki konular hakkında değerlendirme yapan Kara, CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur ile birlikte Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan'ı ziyaret etti. Daha sonra Saffet Yenigün Sanatevi'ne geçen Kara, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla hazırlanan Dardanel'in Çocukları adlı fotoğraf sergisini inceledi.

'3 KİŞİ DİLEKÇEYLE TAYİNİNİ İSTEMİŞ'

Ziyaretlerinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilen Merkez Mahallesi'ndeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait 14 lojman binasına ilişkin açıklama yapan Niyazi Nefi Kara, lojmanlarla aynı dönemde yapılan adliye ve ASAT binalarıyla Hükümet Konağı hakkında böyle bir karar olmadığını söyledi. Lojmanlardan çıkacak çalışanların konut sıkıntısı yaşadığını aktaran Kara, "Yerelde de ciddi şekilde kirada sıkıntı var. Bu konunun da düşünülmesi gerekiyor. ya desteklenmesi gerekiyor ya da buradaki insanlarımızın da bunu göz önüne alması gerekiyor. Ama önemli olan can güvenliği bunun içinde bir an önce tedbirlerin alınması gerekiyor ve bu insanlara da yardım edilmesi gerekiyor. Şu ana kadar 3 kişi dilekçeyle tayinini istemiş. Kaymakamlığa ulaşan 3 dilekçe var. Sayı da artabilir. Gerçekten maaşlarının yarısını kiraya vermek zorunda kalırlarsa, yaşamak sorun olursa da insanlar buradan ayrılmak zorunda kalacaktır" dedi.

GÖYNÜK'TEKİ YANGIN

Göynük Mahallesi'nde 5 gün süren ve kontrol altına alınan yangınla ilgili de konuşan Milletvekili Kara, "Sarp bir bölge ama ciddi bir sorun, bu bölgenin söndürülmesi için uçak yok. Bugüne kadar sezonluk kiraladıkları için böyle bir sorunumuz var. Onun dışında kaymakamlıktan aldığımız bilgiye göre biraz da güvenlik sorunu yaşandığı için bir süre müdahale edilememiş. Ancak dün akşamüzeri bir uçağın geldiği söyleniyor ve o da çok yetersiz bir söndürme ve yangın hala devam ediyor. Sabah biz bu bölgeden geçerken nefes alınacak durumda değildi. Üzücü bir durum ve buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz; sayın valinin de sayın büyükşehir belediye başkanının da hükümetin de bir an önce bu alana müdahale etmesi gerekiyor. Bu doğa bizim, bu orman bizim. Orada milyonlarca bitki örtüsü var. Yüzlerce canlı hayvan yaşıyor o bölgede. Bunları yok ediyorsunuz ve kanyon çok değerli bir bölgemiz. Turizm açısından önemli bir bölge. Maalesef yangında kaderine terkedilmiş duruyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın, kaymakamlık önünde lojman açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın Göynük Kanyonu'nda yaşanan yangın ile ilgili Göynük - - - Mahallesi'nde açıklaması

192 MB// 06: 02"

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

======================================================

8)KARDİYOLOJİ UZMANI: GRİP, KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

KONYA'da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serhan Özyıldırım, gribin, kalp krizini tetiklediğini, bu nedenlede özellikle kalp hastası olan kişilerin grip aşısı olması gerektiğini belirtti.

Özel Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serhan Özyıldırım, soğuk havalar nedeniyle grip hastalığının artış gösterdiğine dikkat çekerek, gribin kalbi yakından ilgilendiren bir hastalık olduğunu kaydetti. Grip nedeniyle kalp damarının aniden tıkanıp kalp krizine yol açabildiğini ifade eden Özyıldırım, şunları söyledi:

"Gribin, kalp kası üzerine olan etkileri var. Son yıllarda ortaya çıkan en dikkat çeki bilgi grip virüsünün, kalp damarı tıkanıklığına neden olabildiğidir. Grip olan kişilerin kalp krizi geçirmesi ihtimali artıyor. Kalp krizinden kasıt, kalp kasına hasar vererek, kalbin gücünü bozarak değilde, kalbi besleyen kornea damarının ani tıkanması sonucu oluşan damar tıkanıklığıdır. Bunun temel olarak sebebi, virüsün vücutta oluşturduğu inflamasyon durumudur. İnflamasyon dumundan dolayı damarlarında daha önce bilinmeyen darlıklar olan kişilerin, darlık bölgede bir anda pıhtı oluşması ve damarın tamaman tıkanmasıyla sonuclanan kalp krizi olayından bahsediyoruz."

"GRİP AŞISI YAPTIRDIĞINIZDA, KALP KRİZİ AŞISI YAPTIRMIŞ OLUYORSUNUZ"

Grip aşısının bu tip rahatsızlıkları engellediğini belirten Özyıldırım, "Grip aşısı yapan kişilerde önümüzdeki takip eden 1 yıl içinde kalp krizi geçirme ihtimalinin yüzde 45- 50'lere kadar azaltılabildiğinin gösterilmiş olmasıdır. Aslında grip aşısı yaptırdığınızda bir nevi kalp krizi aşısı yaptırmış oluyorsunuz. Biz kardiyoloji bölümünde kalp hastalarına grip aşılarına her yıl sonbahar ayında mutlaka yaptırmasını öneriyoruz. Grip aşısının bu çok önemli faydalarının yanında mevcut kalp hastaları içinde önemi büyük. Kalp hastaları olan kişilerin bir çok ağır hastalığa yakalanması grip sayesinde kolaylaşıyor. Çünkü kalp gücü zayıf olduğu için hastalığın daha ilerleme ihtimali kuvvetleniyor. Kalp yetmezliği olanlar, kalp krizi geçirenler, kalbinde stent olanlar, by-pass ameliyatı olanlar, tansiyonu ve şekeri olanlar, özellikle 65 yaş üstü kişilerin bir aksilik durum olmazsa aşı olmasını öneriyoruz. Grip kalp yönünden korktuğumuz, sevmediğimiz bir hastalık. Kalbe olumsuzluğundan dolayı mutluka özellikle risk grubundaki hastalara ama mümkünse tüm yetişkinleri grip aşısını öneriyoruz."diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Özyıldırım röp.

(Haber- Kamera: KONYA DHA)

=======================================================

9)ŞANLIURFA'DA LASTİK YANGINI

ŞANLIURFA'da, çok sayıda lastik kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişilerce yakıldı. Gökyüzünü kara dumana kaplayan lastik yangını; itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, sabah saatlerinde Akabe Mahallesi'nde bulunan Evren Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Atıl durumda olan eski lastikler, kimliği saptanmayan kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen yangının gökyüzündeki dumanını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahalesiyle yangını kısa sürede söndürdü. Polis, yangını çıkartan kişi veya kişileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Boş arazide yanan lastikler

İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 220 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement