Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuşADANA Valiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan sonra gerçekleştirilen operasyonda güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen teröristin kentte ikinci bir bombalı eyleme gittiği ortaya çıktı.

25.11.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

ADANA Valiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan sonra gerçekleştirilen operasyonda güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen teröristin kentte ikinci bir bombalı eyleme gittiği ortaya çıktı. Hafif ticari aracın bagajındaki yüklü miktarda patlayıcı etkisiz hale getirilirken, kimliğinin belirlenemeyen teröristin elinde ateşleme fünyesi olduğu anlaşıldı.

Adana'daki 2 kişinin hayatını kaybedip, 33 vatandaşın da yaralandığı saldırının ardından, ikinci bir bomba yüklü araç olduğu bilgisini alan polis, geniş çaplı araştırma başlattı. Alınan ihbar ve istihbaratları değerlendiren polis, 01 GH 589 plakalı hafif ticari aracın da bombalı eylemde kullanılacağını tespit etti. Hafif ticari aracın kayıtlarından sahiben ulaşan güvenlik güçleri, 2 gün önce satıldığını belirledi.

Şehir çıkışlarında uygulama noktaları kuruldu, Valilik otoparkındaki saldırının faili olarak aranan 1.60-165 boylarında, hafif kambur, mavi pantolon, sarı-mavi eşarplı ve kahve rengi çantalı kadın ile ikinci bomba yüklü olduğu saptanan hafif ticari aracın yakalanması için çalışma başlatıldı. Şehrin kenar mahalleleri ve oto sanayi bölgelerinde devriye geren ekipler, 01 GH 589 plakalı hafif ticari aracı fark etti. Polisin, 'dur' uyarısında bulunduğu hafif ticari aracın sürücüsü gaza basarak kaçmaya başladı.

ATEŞLEME FÜNYESİ ELİNDE ÇIKTI

Merkez Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde kıstırılan aracın sürücüsü, kısa süren çatışma sonrasında topuk, göğüs ve kafasına isabet eden 3 kurşunla yaralandı. Yaralı teröristi hastaneye götürmek için aracın yanına gelen polis, bagajdaki bombayı ve eylemcinin elindeki ateşleme fünyesini fark etti. Aracın çevresi ekipler tarafından kuşatılarak, bomba imha uzmanı istendi. Yaralı terörist elindeki ateşleme fünyesini kullanmaya fırsat bulamadan olay yerinde öldü.

Terör suçlarından sorumlu Adana Cumhuriyet Başsavcı vekilinin gözetiminde teröristin elindeki düzenek fünye etkisiz hale getirildi. Ardından da miktarı açıklanmayan bagajdaki bomba da etkisiz hale getirilerek araç Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. Üzerinden kimlik çıkmayan teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Teröristin bağlantıları ve kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bombalı aracın görüntüsü

-Polis ekipyerinden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ/ADANA, -

===========================================

İçişleri Bakanı Soylu: Kanları yerde kalmayacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 33 kişinin yaralandığı Adana Valiliği'ni ziyaret ederek, "Bu 2 insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum" dedi.

Meydana gelen terör saldırısının ardından Adana'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği Valilik binasında, Vali Mahmut Demirtaş'la birlikte incelemelerde bulundu. Türk Bayraklarıyla donatılan binanın önünde konuşan Soylu, terör örgütlerine karşı operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi. Soylu, "Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, hürriyetimizi ve huzurumuzu katletmeye çalışanlara, bunun için gayret gösterenlere, bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek destek olanlara buradan bir çağrımız var. 'Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız ve başaramazsınız.' Hiç kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik kuvvetlerimiz, bir yandan polisimiz, bir yandan jandarmamız, bir taraftan korucumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin her noktasının güvenli olabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koymaktadırlar. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, terör ve şiddet bizi hedeflerimizden ve Türkiye'nin dengelerinden ayıramayacaktır. Böyle bir fırsatı da bulamayacaktır. Bugün Güneydoğu dahil olmak üzere ülkemizde jandarmamızla, polisimizle, askerimizle operasyonlarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Adana'da güvenlik kuvvetlerinin Valilikteki patlamanın ardından başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana'daki bu olayla ilgilide güvenlik kuvvetlerimiz dün yine başarılı bir operasyon gerçekleştirmişlerdir. Ama inanıyorum ki çok yakın zamanda her noktada her zaman olduğu gibi, faillerin geri kalan bölümü hem de bu olayın bütün ayrıntılarını kamuoyu ile çok yakın zaman içinde paylaşacaklar. Şunu söyleyeyim 2 insanımızı kaybettik, şehit oldular. Bu 2 insanımızın kanını yerde kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Burada milletimizin birliğini, milletimizin beraberliğini ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı, aynı istikamette devam edecektir. Karanlığın en koyu olduğu nokta aslında aydınlığa en yakın olan noktadır. Bunlar beceremediler ama biz başaracağımızı ve becereceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz."

Süleyman Soylu, açıklamanın ardından Adana Valiliği'ne yapılan saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Süleyman Soylu'nun valilik binasından çıkışı

Patlama alanına gelişi

Patlamanın gerçekleştiği alandaki çukurun görüntüsü

Bakan Soylu'nun konuşması

Bakan Soylu'dan detay görüntüler

DHA Muhabiri Murat Kibritoğlu'nun anonsu

Valilik binasına asılı Türk bayrakları

Valinin makam aracından görüntüler

Valilik girişindeki tadilat çalışması

Çatıdaki özel harekat polisi

Bakan Soylu'nun havaalanından çıkışı

Bakan Soylu'nun Vali Mahmut Demirtaş ile konuşması

Araca binmesi

Aracın içinde görüntüsü

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK-Fatih KARAÇALI/ADANA,

============================================

Fırat Kalkanı'nda 1 asker daha yaralandı

SURİYE topraklarında sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 asker daha yaralandı ve tedavi için Kilis'e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 94'üncü gününde El Bab bölgesinde DEAŞ unsurlarının saldırısında bir asker yaralandı. Neden yaralandığı öğrenilemeyen asker, silah arkadaşları tarafından sınır hattına getirildi ve buradan da ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Acil serviste tedavisine başlanan yaralı askerin, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansın gelişi

Yaralı askerin indirilmesi

Askerin acil servise taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===============================================

Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ın 101 hedefi vuruldu (2)

EL BAB'A HAVA HAREKATI

Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bu sabah El Bab'daki terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Türk jetlerinin saat 07.43'te başlayan ve 4 dakika süren harekatta terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu belirlenen binaların imha edildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

(ARŞİV)

-DEAŞ hedeflerinin hava harekatı ile imha edilmesi

Haber: KİLİS - ANKARA

=============================

Kızıltepe Belediye Başkanı Asi, gözaltına alındı

MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında dün Kızıltepe İlçe Belediyesi'nde yapılan arama ve 4 kişinin gözaltına alınmasının ardından bugün de DBP'li Belediye Başkanı İsmail Asi de gözaltına alındı.

Yürütülen terör soruşturması kapsamında dün sabah erken saatlerinde Kızıltepe İlçe Belediyesi'ne yapılan operasyon ile başlatılan aramalar saat 12.00 sıralarında sona ererken, soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı soruşturma kapsamında dün sabah evinde arama yapılan DBP'li Belediye Başkanı İsmail Asi de bugün belediyeye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Asi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Dün aynı soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 4 kişinin de sorgusu devam ediyor.

Haber: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), -

=====================================

Tanülkü, cezaevinde, 'Son Kuşlar'ı oynadı

ÜNLÜ sinema ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü'nün başrolde oynadığı, Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlar' adlı eserinden uyarlanan oyunun galası, Edirne Kapalı Cezaevi'nde yapıldı. Oynu izleyen Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşarken, bazı mahkumların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

1970 yılında henüz 18 yaşındayken cezaevine girerek 7 yıl hapis yatan ve ardından hayatını oyunculuğa ve kader mahkumlarının sorunlarına atayan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Edirne Kapalı Cezaevin'de, Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlar' adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyunun galası yapıldı. Galaya Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan,cezaevi müdürleri gardiyanlar ve mahkumlar katıldı.

"BARIŞA İHTİYAÇ VAR"

Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü'nün başrolünü oynadığı ve yönettiği, 'Son Kuşlar' oyunu öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1970 yıllarda siyasi görüşü nedeniyle 7 yıl cezaevinde kaldığını anlattı. Ülkenin ihtiyacı olan barışı cezaevinde oynadığı tiyatro oyunlarıyla yakalamaya çalıştığını söyleyen Tanülkü, "1970 yılında Ulucanlar Cezaevi'nde yatarken son kuşlar hikayesi vardı. İdamlardan sonra kuşlar cezaevine hiç gelmemişti. O zamanlar 18 yaşındaydım. Daha sonra Sait Faik'in ölümsüz eseri, 'Son Kuşlar'ı okudum. Yaklaşık 2 yıldan fazla süre cezaevlerini dolaşıyoruz. Aslında bu oyun mahkum evlatlarına uzanan bir yol. Bunun için yola çıktım. Ülkenin barışa ihtiyacı var. Barışı cezaevinde yakalamaya çalışıyorum. Bu uğurda tiyatroyu kullanıyorum. Çünkü sanat bütün duvarları aşar" dedi.

Daha sonra cezaevinin bir odasında türkü ve okuduğu şiirler ile sahneye çıkan Tanülkü, ve diğer oyuncular izleyiciye simit dağıttı. Ardından sahneye çıkan Turgay Tanülkü ve ekibi duygusal anların büyük bir ustalıkla anlatıldığı "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu oynandı. Demir parmaklık dekorun kulanıldığı oyunda Turgay Tanülkü ve ekibi gösterdikleri performansla protokolün duygu dolu anlar yaşamasına neden olurken oyunu izleyen çoğunluğu kadın mahkumlar, oyun boyunca gözyaşı döktükleri görüldü. Oyun sonunda Edirne Cumhriyet Başsavcı Muhammet Savran, Tanülkü'ye teşekkür ederek çiçek verdi.

Görüntü dökümü

Kapalı Cezaevi tabelası

Oyuna girenlerden

Turgay Tanülkü röp

Salon içinden genel

Oyundan genel detay

Oyun sonu protokol ve oyuncular el ele vedası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

================================================

(ÖZEL) - Gaziantep'te, kısa dönem askerler yemin etti

GAZİANTEP'te temel eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 150 asker, düzenlenen törenle yemin etti.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemin törenine; Vali Vekili Asım Alkan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Müftüsü Ahmet Çelik, asker yakınları ve 365'inci kısa dönem askerler katıldı.

Jandarmanın tanıtım filminin izletildiği törende kısa dönem askerler, yemin etti. Yemin eden askerler, daha sonra aileleriyle hasret giderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Törene katılanlar

İstiklal Marşı okunması

Askerlerin yemin etmesi

İl Jandarma Komutanının kınuşması

Askerlerin aileleri ile buluşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

=====================================

Sivas'ta sara hastası yerde ölü bulundu

SİVAS'ta 54 yaşındaki sara hastası Adnan Kaya, oturduğu 5 katlı apartmanın bahçe kısmında ölü bulundu.

Olay, sabah saatlerinde Uluanak Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerindeki oto kiralama dükkkanının çalışınları, sabah iş yerine geldiklerinde bahçede yerde hareketsiz yatan bir kişi olduğunu farkederek polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cesedin oto kiralama dükkanının üzerinde oturan Adnan Kaya'ya ait olduğunu belirledi. Saray Apartmanı'nın 5'inci katında oturan Kaya'nın sara hastası olduğu öğrenildi. Kaya'nın cesedi Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. İşçi emeklisi Kaya'nın 2 çocuk babası olduğu ve yaklaşık 10 yıl önce eşinden ayrıldığı öğrenildi. Kaya'nın intihar veya rahatsızlanma sonucu binadan düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntüler

-Binanın görüntüsü

-Polisin olay yeri incelemesi

-Cesedin götürülüşü

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===========================

Rektör Yılmaz: Yenilikçi bir üniversiteyiz

HASAN Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, kuruluşundan itibaren büyük hamleler yapan üniversitelerinin genç ve yenilikçi olduğunu söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversite Rektörü Tamer Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında üniversitelerinin genç olduğunu ve 3'üncü nesil üniversiteler arasında önemli bir konumda olduğunu kaydetti. Doluluk oranların tam kapasiteye ulaştığını belirterek, üniversite hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları dedi: "2008 yılında kurulduk. Kuruluşumuzdan geçen 9 yıl içerisinde oldukça büyük hamleler yaptığımızı düşünüyoruz. Her gün bir farklılık oluşturmanız gerekiyor. Bizim de işimiz zor, o nedenle bu zorluğunu altında başarıyla kalktığımızı düşünüyoruz, iyi bir üniversite oluşturduk. Geldiğimiz noktada 24 bölüme ulaştık. Şuanda 24 bölüme üniversitemiz öğrenci alıyor. Bunların arasında 10 bölümde vakıf üniversiteleri arasında ilk 5'te öğrenci alıyoruz. Üniversitemizde 7 bin lisans düzeyinde öğrencimiz, bin 850 de lisansüstü öğrencimiz var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantıya katılanlar

Tamer Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Öğretmenlerden, 'Ben adım öğretmen' şarkı klibi

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde farklı okullarda görevli 13 öğretmen, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bestesini, solistliğini, kameramanlığı, montajını kendileri yaptıkları 'Benim adım öğretmen' adlı şarkılarına klip çekip, sosyal medyada yayınladı.

Taşeli platosunda yer alan, denize yüksekliği 1300 metre olan, yaklaşık 32 bin nüfuslü Ermenek İlçesi'nde, farklı okullarda görevli öğretmenler bir aya gelip, '24 Kasım Öğretmenler' günü nedeniyle klip hazırladı. Hasan Kalan Anadolu Lisesi öncülüğünde söz ve müziğini sınıf öğretmeni Aysel Cihan Karaman'ın yaptığı besteye, kentin tarihi ve kültürel farklı noktalarında 13 öğretmen solistlik yaparak klip hazırldı. Öğretmenlerin çaldığı enstrümanlar eşliğinde hazırlanan klibin kameramanlığını ve montajını da yine öğretmenler yaptı. Hazırlanan klip, dün ilk olarak kentte düzenlenen öğretmenler günü programında yayınlandı, ardından sosyal medyaya paylaşıldı. İlgiyle izlenen klibin sonunda ise Atatürk'ün, kara tahta başında alfabeyi öğretirken çekilen fotoğrafıyla sona erdi.

'Benim adım öğretmen' adlı şarkının sözleri şöyle:

Bilginin ışığında yükselecek bu vatan

Benim adım öğretmen, bana emanet bu vatan

İsterse bir şehirde ya da bir dağ köyünde

Benim adım öğretmen, gezerim belde belde

Benim evim bu vatan, çocuklar geleceğim

Son nefesimde bile öğretmen öleceğim

Kolum, kanadım, lafım bilgi

Bende bitmez coşar sevgi

Başöğretmen izinde yılmaz yürür Türk genci

Görüntü Dökümü

-------

_ Öğretmenlerin çektiği klip

Haber: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN

===============================

Bursa'nın fethine 3 boyutlu yolculuk

BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan 'Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında sona gelindi.

Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu yansıtacak olan 'Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbenin yerleştireceği çatı kısmında çalışmalar başladı. Dünya'nın en büyük ikinci tam panoramik müzesi olacak olan 'Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin görsel bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da tüm detaylar ortaya çıktı. Bursa'nın fethi ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu en gerçekçi şekilde ziyaretçilere aktaracak panoramik resmin başlangıç noktası Saltanat Kapı olarak belirlendi. Osmanlı'nın köklü tarihini ifade edecek Ulu Çınar, Cilimboz Deresi, Pınarbaşı Suyu, Gökdere gibi yerler ve günlük hayatı simgeleyen Türkmen kadınları, insan figürleri, koyun sürüleri ile çoban köpekleri gibi ayrıntılar da panoramik resimde yer alıyor.

2017 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

Panoramik resim ve 3 boyutlu platformun yapıldığı İstanbul'daki Panoramik Sanat Yapım Müzecilik A.Ş.'nin atölyesinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar, müzenin 2017 yılında hizmete açılacağını söyledi. Müzenin kaba inşaatının tamamlanarak kubbe bölümünde çalışmaların başladığının bilgisini veren Başkan Dündar, "Müzenin inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, İstanbul'da gerçekleştirilen panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. İnşaat çalışmalarına paralel olarak sanatsal bölümde de çalışmalar tamamlanmak üzere. Kubbe içerisine yapılacak olan panoramik resim, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında olduğu izlenimi verecek. 3 boyutlu platformun bitiminde yükselecek olan kubbedeki resim ile müze, ziyaretçileri içine alarak yüzyıllar öncesine götürecek. 2017 yılı içerisinde müzeyi tamamlayarak hizmete açacağız. Bursa'mızın tanıtımı ve tarihimizin anlatımı adına güzel bir eser olarak ortaya çıkacak" dedi.

SANATSAL BÖLÜMÜN YÜZDE 80'İ TAMAM

Proje tasarımı ve yönetmeni ressam Haşim Vatandaş da, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını ifade ederek, "Panoramik resimde ve 3 boyutlu platformda hangi objelerin olacağı kesinlik kazandı. Şuan fetih dönemini tüm gerçekçiliğiyle yansıtabilmek adına resimdeki detay çalışmalarını sürdürüyoruz. Yaklaşık 6 ay sonra tüm çalışmaları tamamlayarak, müzenin kubbesine yerleştireceğiz" diye konuştu.

Bursa'nın fethini anlatacak olan panoramik müze, 40 metre çaplı dairesel bir yapıda ve tavanı elipsoit kubbe formunda olacak. Bu yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve tavanına 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacak. Seyirci platformuyla yan duvarlar arasındaki 3 boyutlu platforma, perspektife uygun olarak değişik boyutlarda, döneme ait mimari ve sanatsal öğeler yer alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İnşaattan görüntü

-3 boyut çalışmaları

-Başkanın açıklaması

Haber-Kamera: BURSA, -

==============================================

Şahinbey'de, 6 yılda 6 bin 20 bina yıkıldı

GAZİANTEP'te merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında son 6 yılda 6 bin 20 binayı yıktıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırdığı binaların yıkımını sürdürüyor. Genişletmeyi planladıkları Özdemirbey Caddesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımına katılan Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki 5 bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 yıldır yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Tahmazoğlu, "Şu ana kadar 6 bin 20 bağımsız bölümün kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Bu çok önemli bir şey, 6 bin kişiyle tek tek anlaşarak onların evini ve işyerini satın almak kolay bir olay değil. Bütün yıkımlarımızda olaysız şekilde ve gönül rızasıyla gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm kapmasında; hem depreme dayanaksız binaları yıkıyoruz, hem de yollarımızı genişletmiş oluyoruz" diye konuştu.

Tahmazoğlu, konuşmasının ardından kullandığı iş makinesiyle 3 katlı binanın yıkımını başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Yıkımın yapıldığı alan

İş makinelirinin çalışması

Mehmet Tahmazoğlu'nun iş makinesi kullanması

Tahmazoğlu'nun konuşması

Binanın yıkılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

İslahiye'de 15 Temmuz fotoğraf sergisi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Karacaoğlan İlkokulu tarafından düzenlenen sergide; 15 Temmuz gecesini konu alan 100 fotoğraf sergilendi. Fotoğraf sergisinin açılışını; İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106'ncı Topçu Alayı Komutanı Albay Metin Aydın, Belediye Başkanı Kemal Vural yaptı. İlçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin dolaştığı sergide, öğretmenler de 15 Temmuz gecesini anlattı.

Sergiyi organize eden Karacaoğlan İlkokulu Müdürü Fatih Rüştü Erdoğan, 15 Temmuz tarihinin çok önemli olduğunu ve toplumda bunun unutulmamasını istediklerini belirterek, "Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde bir tarih yazmıştır. O gecenin dönüm noktalarından biri Cumhurbaşkanımızın milleti meydanlara davet etmesi diğer ise Şehit Ömer Halisdemir'in hain komutanın anlına sıktığı kurşun olmuştur. Canları pahasına tankların karşısına dikilen ve demokrasi uğruna hayatlarını kaybeden kahramanlarımıza Allah'tan rahmet dilerken 15 Temmuz'da şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi hiç unutmayacağız. Onların anısını her zaman yaşatacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Sergide yer alan fotoğraflar

Sergiyi dolaşan öğrenciler

Öğrenci ve okul müdürü ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti
    15:33 Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlasını süren çiftçi Hamit Kılınççeker, traktörden düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kılınççeker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Marmaris - Rodos Basketbol Turnuvası Başladı
    15:31 Marmaris - Rodos Basketbol Turnuvası Başladı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde Rodos Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Dostluk Turnuvası, Marmaris'te başladı. Marmaris Belediyespor ve Kolosos Rhodes takımları arasında oynanan ilk maçı Kolosos Rhodes 80-62 kazandı.

  • Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı
    15:29 Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı

    Ordu'da düzenlenen Okul Sporları Halter Yıldızlar Erkek-Kız Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi. 49 ilden 422 sporcu, 56 hakem ve 64 antrenörün katıldığı müsabakalarda Fatsa Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu sporcusu Asilkan Sevim Türkiye 3'üncüsü oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

  • Antalya'da Bisiklet Tutkunları AKRA Gran Fondo'da Buluşuyor
    15:28 Antalya'da Bisiklet Tutkunları AKRA Gran Fondo'da Buluşuyor

    Antalya'da 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek olan 'AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum' adlı yol bisikleti yarışı, bisiklet ve adrenalin tutkunlarını bir araya getirecek. Yarışa kayıtlar 24 Nisan'da sona erecek ve birçok ülkeden bisikletçi katılacak. Ayrıca, Eşpedal Derneği'nden 10 görme engelli sporcu, özel tasarlanan iki kişilik bisikletlerle yarışa katılacak.

  • Marmaris'te Fırtına ve Hortumun Etkisi Güvenlik Kameralarına Yansıdı
    15:27 Marmaris'te Fırtına ve Hortumun Etkisi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün gece başlayan ve bugün sabaha karşı etkisini gösteren fırtınanın ardından çıkan hortum sebebiyle Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinde meydana gelen hasar anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Hortum sonrasında yaşanan olaylarda yaralanma olmazken, güvenlik kameralarının görüntülerinde fırtınanın şiddeti, hortumun gelerek ortalığı yıkması ve yağmurun şiddeti yer aldı.

  • DÜFAM Laboratuvarı'nda Fındık Üreticileri İçin Model Fabrika Kuruldu
    15:24 DÜFAM Laboratuvarı'nda Fındık Üreticileri İçin Model Fabrika Kuruldu

    Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM) Laboratuvarı'na kurulan model fabrikada üreticiler, hasat ettiği fındığı işleyerek katma değeri yüksek ürün haline getirebilecek. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından finanse edilen proje kapsamında kurulan model fabrikada, üreticiler fındığı işleyerek kendi işlerinin patronu olabilecek ve ülkeye daha fazla katma değer sağlayabilecekler.

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı düzenlendi
    15:23 Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı düzenlendi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan bağlarını güçlendirmek amacıyla 'Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı' düzenledi. İlk maçta Akçaabat Sebat Veteranlar Futbol Takımı ile Kıbrıs Karpaz Masterleri Derneği 3-3 berabere kaldı. Organizasyon kapsamında yarın Trabzon Veteranlar Futbol Takımı ile Karpaz Masterleri Derneği arasında bir maç daha oynanacak.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.


Advertisement