Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEMDİNLİ BELEDİYESİNİN KAPISINA ZİNCİR VURULDUHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne yapılan operasyon sonrası Belediye Başkanı Seferi Yılmaz gözaltına alınırken, bugün belediyenin girişine kilit vuruldu.

05.12.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEMDİNLİ BELEDİYESİNİN KAPISINA ZİNCİR VURULDU

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne yapılan operasyon sonrası Belediye Başkanı Seferi Yılmaz gözaltına alınırken, bugün belediyenin girişine kilit vuruldu.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Şemdinli İlçesi 2 gün önce operasyon yapıldı. Belediye Başkanı DBP'li Seferi Yılmaz gözaltına alınırken, bugün belediyede mesaiye izin verilmedi. Sabah belediyeye gelen memur ve işçiler içeri alınmazken, belediyenin giriş kapısı zincirle bağlanarak kilitlendi. Polis belediye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Belediye binası

-Zincirle bağlanan kapı ve detaylar

-Kapıda bekleyen zırhlı araç

ŞEMDİNLİ(Hakkari),

===================================================

2)KAYSERİ'DE TARTIŞAN İKİ KADIN BİRBİRİNE GİRDİ

KAYSERİ'de, tren garının önündeki otobüs durağında bulunan 2 kadın önce tartıştı, sonra kavgaya tutuşup birbirine girdi. Kocasinan Bulvarı üzerindeki tren garının önündeki otobüs durağında yaşanan olayda, iki kadın arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Her iki kadın da birbirlerinin saçından tutarak birbirine girdi. Kadınları yanında bulunan arkadaşları güçlükle ayırdı. Kadınlar olay sonrası ayrılarak bulundukları yerden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Saçsaça birbirine giren kadınlar

-Yakınlarının kadınları ayırması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 43 saniye/24 MB

=======================================================

3)PKK/KCK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

İL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

TEM Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapan ve PKK/KCK'nın üniversite gençlik yapılanması olan DEM-GENÇ'le irtibatlı olduğu değerlendirilen nakliyeci Bayram A, özel okul öğretmeni Canan D, bir çağrı merkezinde iletişim görevlisi Ezgi B, inşaat ustası Hasan D, şoför İbrahim D, şoför Kemal Y, emekli Mehmet Ali D. ve serbest meslek sahibi Medeni İ. gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından, sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne, sonrasında ise adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Zanlılar Adli Tabipliğe getirilen zanlılar

-Zanlıların çıkışı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 49 saniye/60 MB

========================================================

4)ÖZGÜR'E, 6 YILDA İKİNCİ KARACİĞER NAKLİ

ANTALYA'da 12 yaşındaki Özgür Öner, 6 yıl önce nakledilen karaciğerin iflas etmesi üzerine bu kez amcası Veli Öner'in bağışladığı dokuyla yaşama tutundu.

Turgut Reis Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Özgür Öner, 6 yıl önce karaciğeri iflas edince kadavradan nakil oldu. Damar tıkanıklığı nedeniyle çalışmayan organ çıkartılınca, yeni nakil için girişimlere başlardı. Küçük Özgür'ün Isparta'nın Gelendost İlçesi Esinyurt Köyü'nde çiftçilik yapan amcası 30 yaşındaki Veli Öner, yeğeninin kadavradan karaciğer bekleyecek zamanı olmadığını öğrenince, bağışçı olmak istedi. Yapılan testlerde uyuşmazlık olmadığı görülünce 10 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde amcadan alınan karaciğer dokusu, Özgür Öner'e nakledildi.

EVLATLARIMDAN AYIRMAM

Haberi alınca ilk bulduğu araçla Antalya'ya geldiğini söyleyen Veli Öner, "Nakil olmazsa 2 çocuğumdan ayrı tutmadığım yeğenimi kaybedeceğimi biliyordum. Test sonucu olumlu geldiği için çok mutlu oldum. Hemen işlemler yapıldı ve nakil için ameliyata girdik. Sonuç güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CANIM ACIYORDU

Henüz 6 yaşındayken ilk karaciğer naklini olduğunu söyleyen Özgür Öner ise 6 yılda ikinci kez karaciğer nakli olduğunu, ameliyat öncesinde canının acıdığını, şimdi ise gülebildiği için şükrettiğini söyledi. Öner, "Buradan okuldaki arkadaşlarıma selam söylüyorum. En kısa sürede aralarına döneceğim. Beni beklesinler" dedi ve onlara el sallayarak selam gönderdi.

BAŞARILI NAKİLLERİN MERKEZİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, bugüne kadar birçok başarılı nakil yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, yaklaşık 15 gün önce Özgür Öner'in karaciğer nakli olması yönünde karar çıktığını belirterek, "Verici bulunması gerekiyordu. Aile bireyleri seferber oldu. Verici ve hastamızın durumu çok iyi, kısa süre sonra taburcu olacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Röp1: Veli Öner

Röp: Özgür Öner

Haber-Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

======================================================

5)KAPADOKYA'DA PERİBACALARINI SİS KAPATTI

KAPADOKYA bölgesini etkisi altına alan sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sis altındaki Peribacaları ise turistlerin ilgisini çekti.

Her mevsim farklı güzelliklere bürünen peribacalarını bu sis bastı ve yine eşsiz güzellikler ortaya çıktı. Bu güzellik, fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekti. Sisin altında silüet görüntüsü veren Peribacaları, ilginç görüntülere sahne oldu. Merkeze bağlı Uçhisar beldesinde Peribacaları, üzeri sisle de kaplanınca turistlerin ilgisini çekti. Turistler bölgede fotoğraf çekti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

- Kapadokya'daki Peribacalarının sis altındaki görüntüsünden genel ve detay görüntü

-Siste fotoğraf çeken turistlerden genel görüntü

-Karayolundaki sisten genel görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 3 Dakika 184 - MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement