Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Diyarbakır'da karakol bombalı araçla yapılan saldırı incelemesi sürüyorDİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından dün akşam bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından güvenlik güçlerinin başlattığı inceleme ve araştırma sürüyor.

10.12.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da karakol bombalı araçla yapılan saldırı incelemesi sürüyor

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından dün akşam bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından güvenlik güçlerinin başlattığı inceleme ve araştırma sürüyor.

Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na, dün saat 23.45 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevresine önlem amacıyla beton bariyerler yerleştirilen karakol yakınına kadar gelebilen teröristlerin kullandığı bombalı araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle karakola 300 metre uzaklıkta infilak etti. Çevre köy ve ilçelerden de hissedilen patlamanın ardından, bölgeye takviye güvenlik güçleri sevkedilmişti. Güvenlik güçlerinin dün akşam patlamanın meydana geldiği bölgede başlayan ve halen devam eden inceleme ve operasyon sürüyor

Bugün sabah saatlerinde karakol yakınlarında meydana gelen patlama bölgesini görüntülemek isteyen gazetecilere, devam eden inceleme nedeniyle izin verilmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Karakoldan görüntüler

Karakol çevresinden görüntüler

Muhabir anonsu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

=========================================

Okulda üzerine dolap devrilen küçük Leylanur, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

KARAMAN'da teneffüste sınıftaki malzeme dolabından eşya alırken, dolabın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan 2'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Leylanur Taş, kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Küçük Leylanur'un ailesi sorumluların cezalandırılmasını isterken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri de olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Olay dün saat 14.00 sıralarında Şeyh Edibali Mahallesi'ndeki Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre Leylanur Taş, teneffüste sınıflarındaki malzeme dolabından eşya almak istediği sırada, dolap üzerine devrildi. Leylanur'un dolabın altında kaldığını gören arkadaşları, öğretmenlerinden yardım istedi.

O sırada koridorda bulunan öğretmenlerden Hacer Külcü, çığlıkları duyup, sınıfa geldiğinde Leylanur'u, dolabın altında kaldığını gördü. Panikle, koşarak diğer öğretmenlerden yardım istedi. Bu sırada gürültüyü duyup sınıfa gelen nöbetçi öğretmen Gül Kurt, dolabı biraz havaya kaldırıp, diğer öğretmenlerin gelmesini bekledi. Gelen diğer öğretmenlerin de yardımıyla Leylanur, dolabın altından çıkartıldı.

Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan Leylanur, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, sınıfta yaptığı incelemenin ardından sınıf öğretmeni Ahmet Taş ile yardıma koşan öğretmenlerden Gül Kurt ve Hacer Külcü'nün ifadelerini aldı.

Hastanede yapılan muayene sonrası beyin kanaması geçirdiği belirlenen Leylanur Taş, acil olarak ameliyata alındı. 4 saat süren ameliyatın ardından Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Leylanur yaşam mücadelesi veriyor. Hastanedeki doktorlar, küçük kızın hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Bilinci kapalı olan ve halen hastanede tedavisi devam eden Leylanur'un ailesi sorumluların cezalandırılmasını isterken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Leylanur'un fotoğrafı

Leylanur'un ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Sınıftaki dolaptan detay

Polisin inceleme yapması

Okulun dışından detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

===========================================

FETÖ'nün 'Manisa imamı' kayınpederinin evinde yakalandı

TERÖR örgütü FETÖ'nün Manisa imamı olduğu iddia edilen H.T., Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kayınpederinin evinde yakalandı.

Manisa'da FETÖ'ye ait bir dersanede görev yaptığı belirlenen H.T. hakkında yapılan inceleme ve araştırmada örgütün 'Manisa imamı' olduğu tespit edildi. H.T. hakkında, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu H.T.'nin, eşinin memleketi Yalvaç'a gittiği tespit edilerek, Yalvaç Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Polis, dün akşam H.T.'yi, Görgü Cami Mahallesi Güllük Sokak'taki kayınpederi R.Ç.'nin evine yaptığı operasyonda yakaladı. Gözaltına alınan H.T.'nin Manisa'dan gelecek özel ekibe teslim edileceği belirtildi.

FETÖ'DEN 4 GÖZALTI

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda, 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 2010 yılındaki KPSS sorularının sızdırılması olayıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 kez gözaltına alınıp bırakılan S.İ. ile babası Yalvaç Belediye Meclis Üyesi MHP'li M.İ., daha önce açığa alınan imam Y.A.U. ve esnaf Y.H. gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptıkları aramalarda çeşitli materyallere el koydu. Şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Haber: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), -

============================================

Antalya'da kaza: 5 yaralı

ANTALYA'da iki servis minibüsünün karıştığı kazada, 5 kişi yaralandı.

Kepez İlçesi Karayusuf Caddesi ile Gazi Bulvarı'nın kesiştiği noktadaki kaza, saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi çalışanlarını taşıyan 48 yaşındaki Süleyman Çetin'in kullandığı 07 C 1626 plakalı servis minibüsü, Karayusuf Caddesi ile Gazi Bulvarı'nın kesiştiği noktada 07 C 1242 plakalı özel bir okula ait servis aracıyla çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle kontrolden çıkan iki araç, refüjündeki korkulukları yıkarak karşı şeride geçti. Yolun boş olması ikinci bir kazayı önlerken, kazada hastane çalışanı 5 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Kazadan yara almadan kurtulan okul servisinin sürücüsü, aracını olay yerinde bırakarak kaçtı.

Hafif sıyrıklarla kazayı atlatan Hülya İsli ve Fatma Akbaba, minibüsün bir andan önlerine çıktığını söyledi. Polis, firar eden sürücü kimliğini tespit edip yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Kaza yeri detay

Servislerden detay

Çevreye saçılan parçalardan detay

Kalabalık vatandaşlardan detay

Polis ekipleri detay

Refüjün korkuluklarının kırılmış hali

Hülya isli ve Fatma akbaba isimli çalışanlardan röp

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

======================================

Anne ve engelli oğluna devlet eli değdi

SAMSUN'un Havza İlçesi'nde derme çatma bir gecekonduda yaşayan 61 yaşındaki Hava Taşıyan ile 31 yaşındaki zihinsel engelli oğlu 31 yaşındaki Dursun Taşıyan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kiralanan yeni modern bir eve yerleştirildi.

Samsun'un Havza İlçesi İcadiye Mahallesi'nde derme çatma bir gecekonduda yaşayan anne ve oğluna devlet yardım elini uzattı. Kimseleri olmayan ve komşularının yardımları ile gecinmeye çalışan Hava Taşıyan ve zihinsel engelli oğlu Dursun Taşıyan'a Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yeni bir ev kiralandı. Evden çıkmak isteyen anne ve oğlunu, polis, sağlık ekipleri ve vakıf yöneticileri güçlükle ikna etti.

Yeni evlerini gören anne ve oğlu büyük mutluluk yaşadı. Zihinsel engelli Dursun Taşıyan kendilerini yeni evlerine getiren ekiplere sarılarak teşekkür etti. İcadiye Mahallesi Muhtarı Metin Aysan, Hava teyzenin sağlık sorunları olduğunu, oğlunun da engelli olduğunu belirterek, "Anne ve oğluna sahip çıkan yetkililere, başta Kaymakamız olmak herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtar Metin Aysan ailenin düzenli olarak kontrolünü bizzat yapılacağını ifade etti. Havza Toplum Destekli Polisliği tarafından tespit edilerek Havza Kaymakamlığına bildirilen aile ile ilgili Havza Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise Hava ve Dursun Taşıyan'nın durumlarından yapılan tespitler öğrenildiği belirtildi. Açıklamada ailenin sağlık bir ortamda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarının tespitinin ardından kısa sürede yine İcadiye Mahallesinde Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ev kiralandığını, kiralan evin mefruşatı için 6 bin lira harcandığı belirtildi.

Aileye yakacak ve gıda yardımı yapıldığı kira, elektrik ve diğer giderlerin vakıf tarafından karşılanacağı ve ailenin temizlik hizmetleri için haftada bir gün bir kişinin görevlendirildiği dile getirildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Eski kaldıkları evden detay

Anne ve oğlundan detay

Ekiplerin yardım etmesi

Yeni taşındıkları evden detaylar

Haber-Kamera : Abdurrahman ALTUN/HAVZA(Samsun), -

============================================

Az odunla daha geniş alanı ısıtabilecek soba tasarladı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tamamı ahşap evini yangın tehlikesinden korumak için farklı soba arayışına giren emekli elektronik mühendisi 54 yaşındaki Muharrem Naci Yücel, internette gördüğü Rus sobasından esinlenerek 'Isınan hava yükselir' fizik kuralıyla çalışan soba tasarladı. Zemindeki soğuk havayı emerek, gövdesini saran 8 demir borudan geçirip sıcak hava üfleyen soba, az odunla çok daha büyük alanları ısıtabiliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uzun yıllar uçak bakım müdürü olarak görev yapan Muharrem Naci Yücel, geçen 1 Mayıs'ta emekli olarak Fethiye'nin İncirköy Mahallesi'ne geldi. Yücel, 3 yıl önce satın aldığı 6 dönümlük araziye, tamamı sedir ağacından 1.5 katlı ahşap bir ev inşa ettirdi. Evinin elektrik ihtiyacını çatıya yerleştirdiği güneş panelleriyle karşılayan Yücel, ısınma sorununa çözüm bulmak için arayışa girdi. Odun yakarak ısınmak isteyen ancak tamamı ahşap evinde şömine ve normal sobaların yangın çıkarmasından korkan Yücel, internette araştırma yaparken, çevresini yarattığı hava akımlarıyla ısıtan Rus Sobası'na rastladı. Bu sobadan esinlenerek bilgisayarında özgün çizimler yapan Yücel, geçen 1 Aralık'ta Fethiye Sanayi Sitesi'ne geldi.

325 LİRAYA MAL ETTİ

Önce hava akımlarını yaratacak 8 demir boru kestirip, boruları istediği açıyla eğdirten Yücel, daha sonra sobanın ana gövdesini oluşturacak demir levhaları satın aldı. Bir demirci ustasına giderek parçaları kaynakla birleştirmesini isteyen Yücel, bir gün de hazır hale gelen sobayı 325 liraya mal etti. İlk denemesi parçalarının birleştirildiği sanayide yapılan sobanın çalışma mantığı imalatını yapan ustaları bile şaşırttı.

"ISINAN HAVA YÜKSELİR' KURALIYLA ÇALIŞIYOR

Yücel'in evine getirip kurduğu soba yuvarlak bir ana gövde ve gövdeyi saran 8 demir borudan oluşuyor. Mekanik ya da elektrikli hiçbir aksamı bulunmayan soba, 'Isınan hava yükselir' fizik kuralıyla çalışıyor. Sobanın yakılmasıyla birlikte gövdeyi saran borular, ucu açık olan alt kısımdan soğuk havayı emmeye başlıyor. Borunun içinde ısınan hava üst kısımdan evin içine dağılıyor. Sobada ısının artmasıyla birlikte borulardaki emiş ve itiş gücü gözle görülür hale geliyor. Normal sobalar sadece çevresini ısıtırken, Yücel'in sobası hava akımlarıyla ahşap evin üst katlarına kadar ısı veriyor.

Evinin ihtiyacı için bu tarz bu soba tasarımına giriştiğini anlatan Muharrem Naci Yücel, ticari amacının olmadığını, sadece yangın tehlikesine karşı böyle bir ihtiyacın doğduğunu söyledi. Tamamı ahşap evde sadece çevresine ısı yayan normal sobaların tehlikesinden çekindiğini anlatan Yücel, evin ihtiyacına göre yeniden tasarımını yaptığı sobanın ise basit bir fizik kuralına bağlı çalıştığını kaydetti. Sobanın yakıldıktan sonra içinde ve dışında oluşan ısı farklı nedeniyle zemindeki soğuk havayı borulara çektiğini aktaran Yücel, daha sonra ısınan havanın üstteki deliklerden dışarı üflendiğini belitti.

"DAHA AZ ODUN"

Soba uzun süre yansa bile boruların alt kısmının soğuk kaldığını, ancak üst kısmına el yaklaştırmanın bile mümkün olmadığını vurgulayan Yücel, "Soba sadece çevresini ısıtmak yerine, hava akımlarıyla evin tamamını ısıtıyor. Buda normal sobalardan daha az odun kullanarak, daha kısa sürede büyük bir alanı ısıtmak demek. Zemin ve tavandaki ısı eşitlenince borulardan geçen hava akımı duruyor" dedi.

Yücel'in geleneksel yöntemlerle, teknolojiyi bir arada kullandığı evinin herkesin dikkatini çektiğini belirten Koruköy Mahalle Muhtarı Nurettin Göztepe ise "Bir arkadaşımın daveti üzerine sobanın kurulma aşamasında buradaydım. Gerçekten harika bir tasarım. Biz köylü çocuğuyuz sobayla ısınan insanız. Soba yanar vaziyetteyken boruların altta kalan kısmını elimle tutuyorum, buz gibi. Ama aynı borunun üst kısmına elinizi bile yaklaştıramıyorsunuz. Muharrem beyi tebrik ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yücel'in evinin dış plan görüntüsü

-Sobanın görüntüleri

-Yücel'in sobaya odun atması

-Sobanın yakın ve uzak plan görüntüsü

-Sobanın çevresinde ısınan Yücel'in misafirlerinin görüntüsü

-Yücel'in sobanın çalışma mantığını anlatması

-Koruköy Mahalle Muhtarı Nurettin Göztepe ile röp.

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

=============================================

Köylüler topyekün dolara karşı

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı kaplıca turizmiyle ön plana çıkan Çiftehan köyü esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası ülke ekonomisine katkı sağlamak için dolar bozduranlara, bozdurdukları dolar kadar yüzde 10 indirim yapıyor. Kampanyaya öncülük eden Çiftehan Köyü Muhtarı Bülent Meral köy girişine, "Çiftehan'da bozdurduğunuz döviz kadar, otel, apart, pansiyon ve tüm iş yerlerinde, yüzde 10 indirim uygulanır" şeklinde pankart astı.

Köy meydanında gazetecilere açıklamada bulunan Meral, köy olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyduklarını söyledi. Meral, ülkenin zor süreçlerden geçtiğini vurgulayarak, "Pansiyon sahiplerimiz, manavımız, kasabımız, çaycımız bu uygulamaya destek verdi. Dolarını bozduran her vatandaş bozdurduğu dolar kadar Çiftehan'ın tamamından yüzde 10 indirim alacaktır. Köy olarak Cumhurbaşkanımızın yanındayız ve bu uygulamaya destek veriyoruz. Dolara karşıyız, Türk paramızın daha da değerlenmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Köyün girişinden görüntü

Esnafların açıklaması

Köyden detay görüntü

Çiftehan Köyü muhtarı Bülent Meral'in açıklaması

İl Genel Meclis Üyesi Göksel Akçam'ın açıklaması

Otellerden detay görüntü

Çiftehan Otel Genel Müdürü Muhammed Polat'ın açıklaması

Otelden detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

İstanbullu annelerden, Ceylanpınarlı öğrencilere yardım

İSTANBUL'dan gönüllü anneler, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki Gümüş İlkokulu öğrencilerine bot ve mont yardımında bulundu.

İstanbul'da 2 bin 800 kişilik bir ekip adına Ceylanpınar'a gelen 5 anne, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüş İlkokulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrencilere bot ve mont yardımında bulundu. Yapılan giyim yardım sonrası Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın talimatıyla da öğrencilere oyuncaklar dağıtıldı. Öğrencilere oyuncaklarını ise, Belediye Başkanvekili Murat Daş başkanlığında Belediye Meclis üyeleri Aziz Demir ile Cemal Karatay tarafından dağıtıldı.

Dondurucu soğukların gelmesiyle birlikte farklı il ve ilçelerinde her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli uzattıklarını söyleyen gönüllü anneler adına konuşan Filiz Öztürk şunları söyledi: "Kendi çevremizi bu anlamda harekete geçirip bot, mont gibi her türlü temel ihtiyaçlarla ilgili destek toplamaya çalışıyoruz. Her yere gidemiyoruz yetişemiyoruz ama mümkün olduğunca kendimizde gidip okullarda çocuklarla birlikte bu dağıtımı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Umarız bu kartopu gibi büyür ve çoğalır. Bize destek veren Ceylanpınar Belediyesi'ne çok çok teşekkür ediyoruz. Başkanları nezdinde özellikle böyle destekleri aldıkça biz galiba daha rahat çalışacağız."

Belediye Başkan Vekili Murat Daş ise, gönüllü annelere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Gümüş İlkokulu

Gönüllü annelerin gelişi

Öğrencilere bot ve mont dağıtılması

Öğrencilere oyuncak dağıtılması

Filiz Öztürk ile pöportaj

Belediye Başkanvekili Murat Daş ile röp.

Okul Müdürü Rıdvan Türkmenoğlu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şafak SAĞ-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Saç hastalıklarında internetten ilaç uyarısı

TÜRK Dermatoloji Derneği (TDD) Başkanı Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy, saçta kepeklenme, kaşıntı, seyrelme ve dökülmenin olabileceğini belirterek, "Saç hastalıklarında etkili ilaçlar bellidir. Maalesef internette veya çevrenizde pek çok ürün çok etkili olacak şekilde pazarlanıyor. Ancak bunlar doğru değil" dedi.

TDD'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Dermatoloji Kış Okulu devam ediyor. Belek bölgesindeki Ela Quality Resort Otel'de düzenlenen kış okuluna, Türkiye'nin çeşitli illerinden 130 kurumdan 64 dermatoloji asistanı katılıyor. Okulda, cilt kanserleri, bağ dokusu hastalıkları, sedef hastalığı, pediatrik dermatolojisi gibi başlıklar ele alınıyor.

TDD Başkanı ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği'nden Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy, saç dökülmeleri ve istenmeyen kıl, tüylerle ilgili bilgi verdi. Saç dökülmelerinin birçok nedenle ortaya çıkabildiğine işaret eden Doç. Dr. Gür Aksoy, "Bu mevsimsel bir sebepten de kaynaklanabilir. Ancak tiroid gibi sistemik bir hastalığa bağlı da gelişebilir. Kişinin kullandığı ilaçlara, besinlere bağlı olabilir. Aslında saçın yapı taşı keratindir. Keratin proteinden oluşur. Yetersiz protein alındığı zaman saçlar dökülecektir. Demir, D vitamini saçlar için çok önemlidir. Sanılanın aksine bakır ve çinko değil, demir, D vitamini bizim için önemli faktörlerdir. Ayrıca, hormonlar saçları çok etkileyebilir. Özellikle kadınlarda, genetik yatkınlık zemininde saçlarda seyrelme olabilir. Bu ergenlikten itibaren başlar" diye konuştu.

Saçlar seyreldiği veya döküldüğü zaman altta yatan nedenin mutlaka bulunması gerektiğini hatırlatan Doç. Dr. Aksoy, "Bu bir sonuçtur. Saçınızı emanet edeceğiniz kişiler dermatologlardır. Saçta kepeklenme, kaşıntı, seyrelme, dökülme olabilir. Hepsinde de altta yatan sebebi bulup, doğru tedavi vereceklerdir. Aslında saç hastalıklarında etkili ilaçlar bellidir. Maalesef, internette veya çevrenizde pek çok ürün çok etkili olacak şekilde pazarlanıyor. Ancak bunlar doğru değil. Doktorlarınız sizin için etkili ürünleri, ilaçları bildikleri için sizi en iyi şekilde yönlendireceklerdir" diye konuştu.

İstenmeyen kıllardan, tüylerden kurtulmak için lazer epilasyonu yönteminin tercih edilebileceğini söyleyen Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yalnız burada kritik nokta, lazer epilasyon yapılacağı zaman kişinin dermatologlar tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. İstenmeyen tüyler altta yatan bir hastalığa da bağlı olabilir. ya da ailevi bir yatkınlığa bağlı da tüylenme gelişebilir. Deri tipi, verilecek enerjinin süresinin ve miktarının belirlenmesi gerekiyor. Bunlar belirlenmediği takdirde çok ciddi yanıklar oluşabildiği gibi etkisiz uygulamalarla da karşılaşılabiliyor. O nedenle, bu işin ehil olan dermatologlar tarafından yapılması çok önemli."

Dermatoloji Kış Okulu yarın sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy ile röp

Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy, asistanlara salonda eğitim verirken

Eğitim gören asistanlardan detay görüntüler

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===============================================

İşitme engelliler gökyüzüne uçtu

ADANA Havacılık Kulübü (AHAS) 20 işitsel engelli genci, yamaç paraşütü yaptırarak gökyüzüyle buluşturdu.

Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe'de Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü. Pilotlar eşliğinde Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu'nda eğitim gören 20 işitsel engelli genç, Rüzgarlı Tepe'den Seyhan Baraj Gölü üzerinde uçtu. Yaklaşık 3 saat süren uçuşlarla ilgili açıklama yapan Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya, 'Engelleri kaldırdık' projesi kapsamında işitme engelli, down sendromlu, bedensel engelli, görme engelliler olmak üzere 4 plan yaptıklarını belirtirken, "Hedefimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirmekti. Ancak meteorolojik olaylardan dolayı bugüne erteledik. Bugün planladığımız gibi 20 gencimizi gökyüzüyle buluşturuyoruz. Birçok kardeşimiz yamaç paraşütünü ilk kez burada gördüklerini ifade ettiler. Bizde AHAS kulübü olarak işitme engelli kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

'ÇOK MUTLU OLDUK'

Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir ise, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin hayatı boyunca ilk kez belkide sadece bir kez karşılaşacakları bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimiz uçup döndüklerinde çok mutlu olduklarını gösteriyorlar. Böyle bir sporun içerisinde olmak bizleri çok mutlu ediyor. Engelin, yaşama engel olmadığını ve engelsiz bir hayatla bu çocukların neleri başarabileceklerine farkındalık yaratmak için üzere buradayız."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Engelli öğrencilerin uçuş için hazırlanması

Engelli öğrencilerin işaret diliyle konuşması

Engelli öğrencilerin öğretmeni ile röp.

Uçuş hocası ile röp.

Öğrencilerin uçuşu

Haber: Akif ÖZDEMİR -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement