Dha Yurt Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 5

Dha Yurt Bülteni - 5

1) MARMARİS'TE TEK KİŞİLİK HOLLANDA PROTESTOSUMARMARİS'te, Müftülük'te görevli memur Yaşar Yiğit, omzuna Türk bayrağı asarak Atatürk Anıtı önünde yağan yağmura rağmen Hollanda'yı protesto etti.

12.03.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) MARMARİS'TE TEK KİŞİLİK HOLLANDA PROTESTOSU

MARMARİS'te, Müftülük'te görevli memur Yaşar Yiğit, omzuna Türk bayrağı asarak Atatürk Anıtı önünde yağan yağmura rağmen Hollanda'yı protesto etti.

Marmaris'te ihtiyaç sahibi kimselere yaptığı yardımlar nedeniyle çevresinde 'Olumlu Yaşar' olarak tanınan Yaşar Yiğit, dün gece Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde omzunda Türk bayrağı ile gelerek, Hollanda'ya tepkisini dile getirdi. Yiğit, gece boyunca yağan yağmura rağmen tek kişilik eylemini sürdürdü. Çevresindeki kişileri de eylemine destek vermeye çağıran Yiğit, memur olduğunu belirtip, eylemine destek vermeyi kabul etmeyen bir vatandaşa, "Ben de devlet memuruyum ama geleceğim için buradayım. Türkiye'de yaşıyorsan hakkını vereceksin. Yarın bir gün tepki vermediğin için çocuğun hesap soracak. Buyurun birlikte olalım" diye karşılık verdi.

Yiğit, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bana 18 yıl yetiştirme yurtlarında baktı. Beni, sizlerin vergileriyle büyüterek bugünlere getirdi. Evimde bebeğimi ve eşimi bırakıp protesto için, devletime görevimi yapmak için geldim. Hollanda ve Almanya benim bakanımı rehin alabilecekse, 80 milyon Türk milletine kafa tutuyorsa onların arkasındaki güç kim ise protesto ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyükleri sahipsiz değildir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Bir Türk dünyaya bedeldir' Hollandalı ve Alman yetkilileri Bir Türk'ün nasıl dünyaya bedel olduğunu görecek, göstereceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Yaşar Yiğit'in tek kişilik eyleminden görüntü

-Yiğit'in vatandaşları protestoya davet etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

2) SINDIR, ÇEŞME'DEN 'HAYIR' İSTEDİ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referandum çalışması yaptığı Çeşme'de "Çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu miraslardan biri Anayasa değişikliğine vereceğimiz hayır oyu olacak" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Anayasa değişiklik teklifinin çoğunluk dayatması ile milletin önüne getirildiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Demokrasiden artık bahsedemeyeceğimiz, temel hak ve özgürlükleri yitirdiğimiz, özellikle hukuk devlet ilkesinden uzaklaşan tek adam rejimine yönelik bir Anayasa değişiklik teklifi ile karşı karşıyayız. Yani 'ben çoğunluktayım, komisyonda çoğunluktayım, Meclis genel kurulunda çoğunluktayım istediğimi yaparım sen ne dersen de' anlayışının getirdiği bir Anayasa değişiklik teklifidir. Demokrasinin en önemli ilkelerinden biri çoğulculuktur. Demokrasi azınlıkta olan bir düşüncenin de bir gün iktidar olabilme yolunun açık olmasıdır. Türkiye'mizde barış ve huzur içinde ilelebet yaşamak ancak millet iradesinin güçlendirilmesi ile mümkündür. Millet egemenliğini yok sayan rejim değişikliğiyle barış, huzur, özgürlük gelmeyecek. Otoriter yönetimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilebilir mi?"

"GETİRİLEN BİR TEK KİŞİNİN İKİ DUDAĞININ ARASINA TESLİM EDİLEN BİR DEVLETTİR"

Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri esnasında milletin değişiklik teklifinin içeriğini öğrenmesinin önüne geçildiğini söyleyen Sındır, "Görüşmeler esnasında Meclis TV ekranları karartıldı ve vatandaşlarımız bu değişiklik teklifinin neler içerdiğini, özünü öğrenemedi. Sonra 'biz bu teklifi iyi anlatamamışız daha iyi anlatmamız gerekir' dendi. Hayır, bu değişikliği anlatmaktan kaçındılar. Çünkü bu millet, bu yurttaş, Türkiye Cumhuriyeti bireyiyim diyen herkes bu teklifi duyduğunda böyle şey mi olur, buna nasıl izin veririz? diyecektir. Getirilen bir tek kişinin iki dudağının arasına teslim edilen bir devlettir. Bu kadar büyük bir riske, bu kadar büyük bir maceraya ülkemizin sürüklenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN HAYIR"

Anayasa değişiklik teklifine verilecek 'hayır' oyunun gelecek kuşaklara bırakılacak en onurlu mirastan birisi olacağını söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu:

"Hangi siyasi partiden olursak olalım referandum sürecinde siyasi parti kimliklerimizi bir kenara bırakalım. Devletimizin bekası için insanımızın huzuru, refahı, mutluluğu için çocuklarımız ile torunlarımızın için; Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında kardeşçe bir arada yaşayabilmek için hayır diyelim. Bu Anayasa değişiklik teklifine vereceğimiz Hayır oyu çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu mirastan birisi olacaktır. Anadolu halkının eşsiz mücadelesi ve azmi ile kazandık Cumhuriyetimizi, demokrasimizi. ve asla vazgeçmeyeceğiz."

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın açıklamaları

Haber: İZMİR,

==================================================

3) EŞİNİN 2 ENGELLİ KARDEŞİNE ÖZENLE BAKIYOR

SAMSUN'da yaşayan 3 çocuk annesi, 54 yaşındaki Meryem Çağlar, aynı evde yaşadığı eşinin iki engelli kardeşine gözü gibi bakıyor.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Meryem Çağlar, 1985'te 57 yaşındaki İbrahim Çağlar ile evlendikten sonra, kayınpederi Şükrü Çağlar, kayınvalidesi, 59 yaşındaki Gülten Çağlar, eşinin engelli kardeşleri 55 yaşındaki Semiha Çağlar ile 46 yaşındaki Murat Çağlar ile beraber aynı evde yaşamaya başladı. Bu süre zarfında yüzde 76 engelli Murat Çağlar ile yüzde 96 engelli Semiha Çağlar'ın bakımına yardım etti. Ancak kayınvalidesi Gülten Çağlar'ın 2 yıl önce yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle 2 evladının bakımını yapmakta güçlük çekince bakımlarını Meryem Çağlar üstlendi. Eşinin engelli iki kardeşine bakan Meryem Çağlar, 32 yıldan bu yana aynı çatı altında hep beraber yaşadıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Ben gençken bu kadar yardıma muhtaç değillerdi. Kayınvalidem bakımlarını yapıyordu bizde yardım ediyorduk. Ancak zaman geçtikçe daha çok yardıma ihtiyaçları oldu. Kayınvalidem iki yıl önce rahatsızlanınca bakımlarını ben yüklendim. Bakımları bana göre kolay zor değil. İkisi de yürüyemiyor sadece yemeklerini yiyebiliyorlar. Onun dışında hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Ben onların bakımını yaparken hiç rahatsızlık duymuyorum. Ben onlara severek bakıyorum. Onlar benimde kardeşim. Allah rızasını kazanmak için severek yaptığım bir bakım bu."

Gülten Çağlar ise, yıllarca evlatlarının bakımını kendisinin yaptığını belirterek, "Tabii ki ikisinin de bakımı zor. Benim gücüm yettikçe onlara baktım. 2000 yılında eşim vefat etti. Ben de iki yıl önce rahatsızlanınca gelinim evlatlarıma tamamen bakmaya başladı. Allah ondan razı olsun. Oğlumla, torunlarım da yardım ediyor ancak en çok gelinim bakıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Meryem Çağlar ve kayınvalidesi ile röportaj

-Detaylar

(SÜRE: 5.05 Dk) (BOYUT: 164.00 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/ SAMSUN,

==================================================

4) SINAVDA RAHATSIZLANAN ECENUR HASTANEYE BÖYLE KALDIRILDI

BURSA'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu'nda giren Ecenur Parlak, sınavın başlaması ardından fenalaşınca geçirince ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için erken saatlerde aileleri ile sınav merkezlerine gelen adaylar yoğun güvenlik önlemleri altında sınava girdi. 2 milyon 265 bin 902 kişinin girdiği sınavda, adaylar salonlara yarım saat öncesinden alınmaya başlandı. Bursa Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu'nda sınava giren adaylar, sınava yetişebilmek için koşuştururken, aileler heyecanla dışarıda bekledi. Hasta olduğu belirtilen ve hastaneden sınav için gelen Ecenur Parlak, sınav alanında rahatsızlanınca görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Okula çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Ecenur, üzüntüsü yüzüne yansıdı. YGS, saat 10.00 da başlayayıp, saat 12.40 da sona erdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Adayların okullara girişi

-Okul bahçesinde bekleyen aileler

-Fenalaşan Ecenur ambulansa bindirilirken

-Detaylar

Haber: Mehmet İNAN/BURSA,

==================================================

5) YGS'YE GİREBİLMEK İÇİN KOŞTULAR

KARABÜK'te, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalan bazı öğrenciler koşarak sınava yetişmeye çalışırken bazı öğrencileri de özel güvenlik personeli araçlarla sınava ulaştırmaya çalıştı.

Karabük Üniversitesi'nde YGS'ye girecek adaylar kampus girişinde durdurularak kimlik kontrolünden geçirildi. Sınav giriş belgesi ile kimliklerini gösteren adaylar üzerleri arandıktan sonra sınav için kampuse alındı. Geç kalan bazı öğrenciler koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Sınava dakikalar kala gelen bazı öğrencilerde kampüs girişinde bekleyen özel güvenlik personellerine ait araçla sınava yetiştirilmeye çalışıldı. Kampüse alınmayan adayların aileleri ise çimlerin üzerine oturarak Kuran-ı Kerim okuyarak çocuklarını beklediler. Sınava geç kalan bazı öğrenciler sınava girememenin üzüntüsünü yaşadı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Sınava geç kalanların koşuşturması

-Sınava geç kalanların güvenlik araçlarına bindirilmesi

-Sınava giremeyen adayların açıklamaları

-Kampüs girişinde Kuran-ı Kerim okuyan aileler

Dosya adı: krbygssinavioncesi

Süre: (04.30) Boyutu: (211 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement