Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 13 İŞÇİ ARANIYOR (EK)1)AYNI MADENDE 3 AY ÖNCE DE HEYELAN OLMUŞSiirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde bulunan bakır madeni sahasında dün akşam meydana gelen ve 3 kişinin cesedinin içıkarıldığı heyelanda tonlarca kaya ve toprak altında kalan...

18.11.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 13 İŞÇİ ARANIYOR (EK)

1)AYNI MADENDE 3 AY ÖNCE DE HEYELAN OLMUŞ

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde bulunan bakır madeni sahasında dün akşam meydana gelen ve 3 kişinin cesedinin içıkarıldığı heyelanda tonlarca kaya ve toprak altında kalan 13 kişinin kurtarılma çalışmaları devam ederken, köylüler aynı sahada 3 ay önce de heyelan olduğunu ve 3 kişinin hafif yaralandığını söyledi.

Köylüler, 13 yıldır işletilen bakır madeninde heyelanın oluştuğu yerde bir yıl önce çatlakların görüldüğünü ve yetkilileri uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını da iddia etti. Madende toprak hareketlerini ölçen cihazın olay akşamı uyarı verdiğini ileri süren köylüler, heyelanın iki gün önceki şiddetli şiddetli yağmurdan kaynaklandığını sandıklarını anlattı.

ARAMALARDA DRONE KULLANILIYOR

Arama kurtarma çalışmaları Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında oluşturulan kriz masasından yönlendirilirken, çalışmalarda havadan görüntü için drone kullanılıyor. Yakınları heyelan altında bulunan ailelerin bekleyişi devam ederken, çalışmaların toprak kayması riski nedeniyle dikkatlice yürütüldüğü belirtildi. Bölgeye getirilen dinleme cihazları ile toprak altında bulunan işçilerin yaşayıp yaşamadığı ve yerlerinin tespiti için de çalışma yapıldığı öğrenildi.

VALİLİK: 1 MİLYON METREKÜPLÜK TOPRAK HAREKETİ OLUŞTU

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında 17 Kasım akşamı meydana gelen heyelan sonucu 1 milyon metreküplük bir toprak hareketi oluştuğu ve kamyon şoförü ve iş makinesi operatörü 16 kişinin toprak altında mahsur kaldığı belirtilerek, şöyle denildi:

" Türkiye'nin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda seferber edildiği çalışmalar Başbakanlık AFAD, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Siirt Valiliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle aralıksız sürüyor. 90 arama kurtarma personeli, 2 helikopter, 1 uçak ile çalışmalara destek verilmektedir. Göçük sonucu 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 13 vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman'dan, toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ediyor. Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için 2 helikopter ve 1 uçak desteği alındı. İş makineleri ile olası bir heyelan riski azaltılırken, yeni bir risk oluşturmamak adına köpekli arama kurtarma timleri çalışmalara katkı veriyor. Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşıması, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Başbakanlık AFAD, olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağında ayrıca bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi görevlendirdi. Türkiye'nin ilgili kurum ve kuruluşları seferber edildi. Şirvan'da mahsur kalan vatandaşlarımız için Türkiye'nin tüm ilgili kurum ve kuruluşları seferber edildi. Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçları da düşünüldü. Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacı da kısa sürede karışılacak."

EK GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

SİİRT/DHA

=======================================================

2) PKK TERÖRÜNÜN VURDUĞU BAĞLAR'DA YARALAR SARILIYOR

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde geçen 4 Kasım'da PKK'lı teröristlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bombalı araçla düzenlediği, 2 polisin şehit olduğu, 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı saldırının yaraları sarılıyor. Hasar tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı. Komisyon, 6 bin 473 dosya ile ilgili 14 milyon 139 bin 459 liralık bir maliyet çıkardı. Bugüne kadar evi zarar gören 16 aileye, işyeri zarar gören 1664 esnafa ve aracı hasar gören 67 kişiye 5 milyon 392 bin 488 lira nakti ödeme yapıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, patlama sonrası oluşturulan hasar tespit komisyonu, çalışmaları tamamlandı. Hasar tespit komusyonunun, oluşturulan 6 bin 473 dosya ile ilgili 14 milyon 139 bin 459 liralık bir maliyet çıkardığının belirtildiği Valilik açıklamasında, şu bilgiler verildi:

"İlimiz Bağlar İlçesi'nde 04.11.2016 günü saat 07.53'te bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırıda zarar gören vatandaşlarımıza yönelik yardımlar devam ediyor. Patlama sonucunda evleri zarar gören bin 16 aileye, iş yeri, ürünleri ve araçları zarar gören bin 664 esnafımıza, olay anında bölgede bulunup araçları zarar gören 67 vatandaşımıza toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardımda bulunuldu. Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain patlamada zarar gören vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetleri gidermek adına, valiliğimiz tarafından başlatılan çalışmalar hızla devam etmektedir. Patlamanın yaşandığı günden itibaren başlatılan ve mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar sonucunda toplam bedeli 14 milyon 139 bin 459 TL olan ve 6 bin 473 dosyadan oluşan hasar tespiti yapılmıştır. Bu kapsamda Başbakanlığımız tarafından valiliğimize gönderilen 5 milyon 392 bin 488 TL. ödenek Bağlar Kaymakamlığı'na aktarılmış ve vatandaşlarımıza ödenmeye başlanmıştır. Ayrıca ilimiz merkez ve Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 4 bin 261 haneye toplam 1 milyon 590 bin 29 TL. nakdi yardım yapılmıştır."x

6 AİLEDEN OLUŞAN 48 KİŞİ OTELLERDE KALIYOR

Patlama nedeniyle evi kullanılmayacak şekilde hasar gören ve kalacak hiçbir yeri olmayan, 6 aileden oluşan 48 kişinin otellerde misafir edildiği belirtilen valilik açıklamasında, "Patlama nedeniyle evi kullanılamayacak derecede hasar gören ce Bağlar İlçesindeki evi dışında kalacak hiçbir yeri olmayan, bugüne kadar 11 aile (48 kişi), bugün itibariyle 6 aile (27 kişi) çeşitli otellerde misafir edilmekte ve onların da masrafları valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Ağır hasarlı olan Çevik Kuvvet ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait bina, vatandaşlarımıza ait 48 daireden oluşan 2 binanın yıkımı tamamlanmıştır. Enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmıştır. Orta hasarlı ve yıkılan binalar ile ilgili çalışmalar 5233 Sayılı Kanun kapsamında sürdürülmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinde yürütülen çalışmalar sonucunda 4 okulumuzda 102 dersliğin hasar gördüğü tespit edilmiştir. Hasar gören okulların onarımları hızlı bir şekilde tamamlanmıştır ve 07.11.2016 Pazartesi gününden itibaren de tüm okullarımızda eğitim öğretim kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.

30 UZMAN, VATANDAŞA PSİKO-SOSYAL DESTEK VERİYOR

Valilik açıklamasında, 30 uzmanın halka psiko-sosyal destek verdiği belirtilerek, şu görüşelere yerverildi:

"Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde kriz masası oluşturularak 3'er meslek elemanından oluşan 10 ekip olmak üzere toplamda 30 uzman, vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca hastanelerde tedavisi devam eden vatandaşlarımızın ziyaretine gidilmiştir. Bugün itibariyle 217 aile ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ailelerden 132'si kira yardımı ve temel ihtiyaçlar konusunda Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfına, 11'i de psikolojik destek sağlanması için Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlara bildirilmiştir. Eğitimine devam edemeyen 11 öğrencimiz için il milli eğitim müdürlüğüne bilgi verilmiş. Ayrıca sosyo- ekonomik yoksunluk içinde olduğu tespit edilen 34 aile ile ilgili sosyo-ekonomik destek çalışmalarına başlanılmıştır. Şehit olan 11 vatandaşımızdan 9 şehidimizin 2828 sayılı sosyal hizmet kanununa dayanılarak sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden faydalanması için işlemler başlatılmıştır."

'DEVLET VATANDAŞIN GÜVENLİĞİ ADINA HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPACAK'

Bizler devlet adına, yaşadığımız terör olayının izlerini silmek adına her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İmkanlar dahilinde bütün vatandaşlarımıza devletin sıcak elini uzatmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve Diyarbakır'ın refah seviyesini yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz vatandaşlarımızın güvenliği adına her türlü çalışmayı yapmaya ve önlemi almaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadeleri yeraldı.

DİYARBAKIR, -

======================================================

3)DBP'Lİ GÜROYMAK BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

BİTLİS'in Güroymak İlçesi'nde düzenlenen PKK operasyonunda, Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Emin Özkan ile Eş Başkan Senaye Ata'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde polis sabah saatlerinde PKK/KCK operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda Güroymak Belediye Eş Başkanları Mehmet Emin Özkan, Senaya Ata ve 3 kişi gözaltına alındı. Belediyede ve gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü adına iş birlikçilik milis faaliyetlerinde bulunmak suçlamasıyla bugün sabah saatlerinde 5 kişiye yönelik Güroymak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, DBP'li Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve Belediye Eş Başkanı Senaye Ata ile H.Ö, İ.A. ve S.D. isimli 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi" denildi.

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,

=====================================================

4)MARDİN'DE GÖZALTINA ALINAN DBP'LİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MARDİN'de terör soruşturması çerçevesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Ahmet Eken'in de bulunduğu 31 DBP'li, adliyeye sevk edildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 20 gün önce DBP Derik, Ömerli, Mazıdağı, Nusaybin, Savur, Dargeçit ve Kızıltepe ilçe binaları ile çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda DBP Mardin İl Eş Başkanı Ahmet Eken, DBP Dargeçit İlçe Eş Başkanı Zeki Evci, DBP Derik İlçe Eş Başkanı Şerif Kıran ve Derik Belediye Meclis Üyesi Mekiye Özcan, DBP Mazıdağı Eş Başkanı Tevfik Öztürk, DBP Kızıltepe İlçe Eş Başkanları Ali Dinler ve Birgül Yüksel, DBP Kızıltepe ilçe yöneticileri Metin Aslan ve Salih Ateş, DBP Midyat İlçe Eş Başkanı Zübeyir Elik, DBP Nusaybin ilçe başkanları Celal Ata ve Zeynep Alğan, DBP Nusaybin İlçe Yöneticisi Necat Kozlak, Nusaybin Belediye Meclis Üyeleri Selime Aslan, Şehnaz Şen, DBP Artuklu İlçe Eş Başkanı Hacı Şehmus Özgür, Eski DBP Artuklu yöneticileri Sırrı Şimdi, Selman Şimdi, Gülistan Şimdi, İsa Yaka, Mehmet Yakak, Nasır Yakut, Leyla Bageç, DBP Ömerli ilçe eş başkanları Mahmut Özdemir ve İlçe Yöneticisi İhsan Erdem, HDP Savur ilçe eş başkanları Şirin Ertük, Selahattin Önder ve Savur Belediye Meclis üyeleri Ferhan Öncü, Gülbahar Saydut, Halime Saydut, Gülcihan Gültekin olduğu toplam 31 kişi gözaltına alınmıştı.

31 DBP'li, Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabah erken saatlerde Mardin Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyenin arka kapısından içeri alınan DBP'lilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Mardin - Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=====================================================

5)CHP'Lİ BİNGÖL: O ÖNERGE BİR SAPIKLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM Genel Kurulu'na cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin olarak getirilen önergeye tepki gösterdi, "Ben AKP'li kadın milletvekillerine, kadın kollarındaki kadın yöneticilere ve AKP'li kadın üyelere buradan seslenmek istiyorum; siz anasınız, kardeşsizin, eşsiniz. Birkaç dakika lütfen empati yapın. Böyle bir anlayışı, böyle zihniyeti nasıl olur içinize sindirirsiniz? O önerge bir sapıklığın tezahürüdürö dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Trabzon'da Cumartesi günü düzenlenecek olan CHP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanlığı'nda konuşan Tekin Bingöl, Trabzon'un stratejik olarak çok önemli bir kent olduğunu vurguladı, Trabzonspor'un da önemli başarıla imza atarak 3 büyüklerin korkulu rüyası olduğunu söyledi.

TRABZONSPOR'A CİDDİ SEMPATİM VAR

Başka takım tuttuğunu ama Trabzonspor'a sempatisi olduğunu belirten Bingöl, " Karadeniz'in hırçın dalgalarını sahalara yansıtarak adeta simgeleşti. Zaman zaman diğer takımların yaşadığı geçiş süreçlerini Trabzonspor bir an önce üzerinden atar ve yeniden Karadeniz fırtınası olup eser. Diğer Anadolu takımlarını da cesaretlendirirö dedi.

SİİRT'TEKİ MADEN FACİASI

Siirt'te meydana gelen maden faciasına değinen Bingöl, bu konuda da şunları söyledi:

"Maalesef Türkiye'de iş kazaları çok yaygın bir şekilde yaşanıyor. Önemli tedbirlerin alınmaması nedeniyle iş kazaları adeta iş katliamlarına dönüşüyor. Bir çok emekçi kardeşimizin yerin yüzlerce metre aşağısında hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facialarla karşı karşıya kalıyoruz. Soma'da, Ermenek'te, dün de maalesef Siirt'te böyle bir facia yaşandı. İnşallah yeni can kayıpları olmadan göçükte kalan vatandaşlarımız sağ salim kurtulurlar. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.ö

O ÖNERGE BİR SAPIKLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin önergeye tepki gösteren Bingöl şöyle konuştu:

"Dün gece yarısı yeni bir AKP uygulaması ile karşı karşıya kaldık. Bu ilk değil. Bu AKP zihniyeti. Gece yarısı 6 AKP Milletvekilinin imzasıyla tecavüzcülere af niteliğinde, adeta onları ödüllendirilen bir düzenlemeye gidildi. Ben AKP'li kadın milletvekillerine, AKP'nin kadın kollarındaki kadın yöneticilere ve AKP'li kadın üyelere buradan, Trabzon'dan seslenmek istiyorum; Siz anasınız, kardeşsizin, eşsizin. Birkaç dakika lütfen empati yapın. Böyle bir anlayışı, böyle zihniyeti nasıl olur içinize sindirirsiniz? O önerge bir sapıklığın tezahürüdür. Maalesef o önerge yine AKP oylarıyla dün gece, CHP ve MHP milletvekillerinin itirazlarına rağmen kabul edildi. AKP'nin kadın Milletvekillerine, Bakan'a sormak isterim; 'Dün gece evinize gittiğinizde huzur içinde başınızı yastığa koyabildiniz mi? Tecavüzcüleri aklandıran, onları cesaretlendiren, 4 bine yakın tecavüzcünün, aralarında 10 yaşında çocuklara tecavüz edenlerin olduğunu düşündüğümüzde nasıl böyle bir şeyi içinize sindirebilirsiniz? Böyle bir anlayışı parlamento çatısı altına nasıl getirebilirsiniz? Bunu şiddetle reddediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamentoda ve parlamento dışında da bu konuyu gündeme getireceğiz ve sonuna kadar buna karşı direneceğiz. O sapkınları, o tecavüzcüleri, o zihniyete prim veren milletvekillerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye'deki bütün anne ve babalara sesleniyorum: Ayağa kalkın, yüreğinizi ortaya koyun.ö

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bingöl, "Gerçek niyetleri ortaya çıkmaya başladı. Ülkenin Başbakanı çıkıp, 'Başkanlık sistemi gelmezse bu ülke bölünebilir' diyebiliyor. Bu bizim içimizi acıtıyor. Bir Başbakan böyle bir cümle sarf edebilir mi? Senin görevin bu ülkenin birliğini, kardeşliğini, bütünlüğünü korumak ve kollamak. Sizden önce bu ülkede Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapanların anlayışı buydu. Hiç kimse Cumhuriyet ile hesaplaşma peşinde değildi. Ama hiç kimse kaygılanmasın. Bu ülkeyi vatandaşlarımızla birlikte asla ve asla böldürtmeyeceğiz. Bölünme tehditleriyle vatandaşları kaygılandırmaya çalışsalar dahi, onlara sormak lazım; 'Türkiye neden bu hale geldi?" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bingöl'ün açıklamaları

Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN DHA

========================================================

6)KREŞTE 2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA 'KALEMLE' İŞKENCE İDDİASINA ÇİFTE SORUŞTURMA

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde görevli kadın çocuk bakıcısı N.A.D. hakkında, 2.5 yaşındaki bir erkek çocuğun makatına kalem sokarak işkence yaptığı iddiasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, iddia üzerine görevlinin işine son verip savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Adlı Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çerkezköy İlçesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki olay geçen Ekim ayında ortaya çıktı. İddiaya göre, gündüzleri kreşe bırakılan 2.5 yaşındaki oğlunu annesi evde tuvalete götürürken, farklı tepkiler vermesi üzerine şüphelendi. Annesini tuvalette yanına yaklaştırmayan ve tepkiler vermesi üzerine şüphelenen aile çocukla konuşarak durumu aydınlatmaya çalıştı. Çocuğun, kreşte öğretmenin kendisine tuvalete götürdüğünde kalemle canını acıttığını anlatması üzerine, aile hemen polis ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, kreş bakıcısı N.A.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine pedagog eşliğinde çocuğun anlatımına başvuruldu. Ardından çocuk İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Şikayet üzerine ifadesi alınan evli ve 3 çocuk annesi çocuk bakıcısı N.A.D., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Böyle bir şey yapmadım" dedi. Serbest bırakılan N.A.D., hakkındaki savcılık soruşturması devam ederken, çocuk hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklendiği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI; İŞİNE SON VERDİK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Olayın ortaya çıkması üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adı geçen çocuk bakıcısının işine son verip hakkında idari soruşturma başlattı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte sonucu beklemeden kreşteki çocuk bakıcısının işine son verdiklerini belirterek, "Çocuğun annesi ve babası çocuklarında bir sıkıntı görünce bize başvurdu. Aile, çocuklarının 'bu teyze kalemle bize oyun oynuyor' dediğini anlattı. Biz olayın hassasiyeti üzerine hemen adı geçen kişinin işine son verdik. Hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk ve belediye olarak da idari soruşturma başlattık. Şimdi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuç bekleniyor. Biz de gelecek sonucu bekliyoruz. Kreşimizde başka çocuklarla ilgili bir şikayet yok, sadece bu çocukla ilgili var" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 9 Ekim 2015 tarihinde açılan Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 37-66 aylık çocuklara eğitim hizmeti verildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------:

-Kreşten görüntü

-Tabela

-Kreş detay

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Mehmet YİRUN/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

========================================================

7)OTOMOBİLLE KÖPEĞE ÇARPMAMAK İSTERKEN TAKLA ATTI: 3 YARALI

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde sürücüsünün köpeğe çarpmamak istediği otomobilin kontrolden çıkıp takla atması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 06.00 sıralarında Konya- Adana karayolu Ereğli İlçesi yakınlarında meydana geldi. Ali Kılıç, yönetimindeki 45 YG 947 plakalı otomobille Manisa'dan Diyarbakır'a gitmek istediği sırada Ereğli İlçesi yakınlarında önüne aniden köpek çıktı. Kılıç, köpeğe çarpmamak istediği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada sürücü Kılıç ve araçta bulunan Harun Kılıç ile Rahim Kılıç yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza yapan araçtan detay

-Genel ve detay

(Haber- kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

=============================

8)PROF. DR. ORAL: DARBE YANLISI HEKİM OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

TÜRKİYE Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral, "Psikiyatristler olarak hiçbir hekimin darbe yanlısı olduğuna inanmak istemiyoruz. Hekim olmanın özünde olmayan bir şeydir" dedi.

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından düzenlenen 52'nci Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de başladı. Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral, bu yıl 52'ncisi düzenlenen kongrenin ana teması olarak 'Daha Sağlıklı Bir Toplum İçin' sloganını belirledikleri kaydetti.

Açılış konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin toplum üzerindeki etkilerine değinen Prof. Dr. Oral, 15 Temmuz gecesinin ardından şimdi de ikinci kez uzatılan olağanüstü hal (OHAL) ve bunun sonuçlarının getirdiği bir durumu ülke olarak hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Birçok meslekte olduğu gibi kendi meslektaşlarının da açığa alındığını, tutuklandığını ve çeşitli hak kaybına uğratıldıklarını ifade eden Prof. Dr. Oral, "Psikiyatristler olarak hiçbir hekimin darbe yanlısı olduğuna inanmak istemiyoruz. Hekim olmanın özünde olmayan bir şeydir. Hiçbir hekimin başta psikiyatristler olmak üzere eli kanlı darbecilerle birlikte değildir. Bunun en azından böyle olmadığını umuyoruz. Hatta meslektaşlarımız arasında bizzat Genelkurmay Başkanlığı binası önünde yaralanan ve ölüm tehlikesi geçirenler oldu" dedi.

AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ

OHAL kapsamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alındığını hatırlatan Prof. Dr. Timuçin Oral, kişilerin yaşam hakkının korunması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Oral, "İşkence önlenmeli, ayrımcılık yasağı ve adil yargılanma hakkı kaldırılmamalı ve herkesin inanç ve düşünce özgürlüğü güvence altına alınmalıdır" dedi.

FETÖ/PDY ile hiçbir ilişkisi olmadığı net bir biçimde bilinen ama sadece muhalif tutumları nedeniyle görevlerine son verilenlerin bulunduğunu iddia eden Prof. Dr. Oral, şöyle konuştu:

"Girdikleri sınavla elde ettikleri asistanlık hakları ellerinde alınan ve devlet hizmetine de alınmayacakları için doktorluk yapma hakkını kaybetmekte olan meslektaşlarımızın, eli kanlı darbeciler ve darbe destekçilerinden ayırılması gerekmektedir. Darbeci katiller elbette hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Ama bu sırada Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde söz edilen temel insan haklarının geçerliliği sağlanmalıdır."

PSİKİYATRİST EKSİKLİĞİ

OHAL kapsamında görevden uzaklaştırılan insanların yakınlarının arasından tramvaya uğramış, bunun sıkıntısını yaşayan çok sayıda insan olduğunu kaydeden Prof. Dr. Oral, bu kişilerin yanı sırada darbe gecesi yakınlarını kaybeden ya da o geceden etkilenmiş insanların kendilerine başvurduğunu da söyledi.

Türkiye'de hekim ve psikiyatrist sayıları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Timuçin Oral, Türkiye'de her yüz bin kişiye 171 doktor, 96 uzman ve 2.5 psikiyatrist düştüğünü söyledi. Devlet hastanelerinde psikiyatri uzmanı üyelerinin günde 60, bazen daha fazla hastaya baktığını anlatan Oral, "Hastaya ortalama 5-10 dakika zaman ayırmaya mecbur edilmektedir. Bu şartlar altında sağlıklı biçimde psikiyatri hekimliği yapmaya olanak yoktur" dedi.

Prof. Dr. Oral, Türkiye'nin ruh sağlığı yasası olmayan 3- 4 ülkeden biri olduğuna da değindi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral konuşma

05: 52 dakika ve 187 MB

Kaset Durumu: Lİnk geçildi

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=========================================

9)GECEKONDU  ÇATISINDA YANGIN

ANTALYA'da 2 katlı gecekondunun çatı kısmında çıkan yangında maddi zarar meydana geldi.

İtfaiye ve polisi alarma geçiren yangın, saat 09.00 sıralarında Etiler Mahallesi 845 Sokak'ta bulunan Murat Tülü'ye ait gecekondunun çatısında meydana geldi. Binanın çatısından dumanlar çıktığını görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, polis çevre güvenliği aldı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu yangın söndürülürken çatıda bulunan bazı eşyaların yandığı ve maddi zarar meydana geldiği belirtildi. Polis, yangınla ilgili şans soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İtfaiye ekiplerinin sokağa girişi

Vatandaşların bahçe hortumu ile yangına müdahale etmesi

İtfaiye ekibinin müdahalesi

İtfaiye araçlarının görüntüsü

61// 1.56

( HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement