Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

ŞİRVAN'DA 1 İŞÇİNİN CESEDİ DAHA ÇIKARILDI (2)BAKAN ALBAYRAK, KAZI BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTIEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, eski bakanlar Egemen Bağış ve Nihat Ergün ile eski...

20.11.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞİRVAN'DA 1 İŞÇİNİN CESEDİ DAHA ÇIKARILDI (2)

BAKAN ALBAYRAK, KAZI BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, eski bakanlar Egemen Bağış ve Nihat Ergün ile eski milletvekilleri, sabah erken saatlerinde Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madenine geldi. Buradaki yetkililer tarafından karşılanan Bakan Albayrak ve beraberindekiler, toprak altında kalan işçilerin bazı yakınlarıyla birlikte arama kurtarma çalışması yapılan göçük alanına gitti.

Arama kurtarma çalışmaları 4'üncü gününde devam ederken, toprak altında kalan 16 işçiden bugüne kadar; Murat Ant, Şefik Tuncer, Reşit Can, Sedat Bulut, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın olmak üzere 6 işçinin cesedi çıkarılırken, Yavuz Yıldız, Savaş Kızılkan, Bedrettin Çaylı, İsmail Tekin, Mahmut Batumak, Halil Başer, Nüsret Beyza Alma, Mehmet Kasım Tari, Kerem Arat, İbrahim Kılınç olmak üzere toprak altında kalan 10 kişiyi arama kurtar ma çalışmaları devam ediyor.

Kazı alanında yaptıkları incelemenin ardından burada oluşturulan kriz merkezine giden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın buradaki görevlilerden, son çalmışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

---------------

Bakan Berat Albayrak'ın arama bölgesine gelişi

Bakanın karşılanması

Alınan sıkı güvenlik önlemleri

Bakan Albayrak'ın bazı köylülerle birlikte kazı alanına gitmesi

Bakan ve beraberindekilerini alandan dönüşü

Bakan ve beraberindekilerin kriz merkezine girişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===================================================

2)MÜEZZİNOĞLU: TECAVÜZÜ MEŞRU ZEMİNE TAŞIMA NİYETİMİZ YOK

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çok tartışılan 'cinsel istismar' yasa teklifine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, " Burada önemli olan tecavüz, baskıyla, korkuyla, tehditle, imkanla, güçle bir çocuğa, gence tecavüzü meşru zemine taşımak gibi bir niyetimizin, bir kastımızın olmadığını kamuoyunu da meclisteki arkadaşlarımızda biliyor" dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya bölgesi değerlendirme toplantısına katılmak üzere karayoluyla Kırklareli'ne geldi. Toplantının yapılacağı otelin önünde Kırklareli Valisi Esengül Civelek tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra toplantı salonuna geçti. Bakan Müezzinoğlu ile Vali Civelek'in yanı sıra bölge toplantısına Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantı öncesindeki demokrasinin gereği olarak farklı siyasi görüşlere sahip olunabileceğini ancak sorunların ortak olduğunu ifade ederek, "Siyasette tabi ki farklı perspektif oluyor olacak çünkü demokrasinin bir gereği. Ama insanımızın sorunları ortak, çözümleri de ne kadar ortak sahiplenirsek insanımız, bölgemiz kazanır. Bu toplantının bölgemize katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. Müezzinoğlu'nun açıklamalarının ardından Trakya bölgesi değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Ardından Sosyal Güvenlik Kırklareli İl Müdürlüğü'ne geçen Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BAKANDAN CİNSEL İSTİSMAR AÇIKLAMASI

Çok tartışılan 'cinsel istismar' yasa teklifiyle ilgili soru üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu tecavüzcüleri korumak gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade ederek, "Yapılan her düzenlemenin eleştirilecek boyutları bulunabilir. Bugün Kırklareli'ndeyiz, ben geçtiğimiz dönem Edirne milletvekilliği yaptım. Edirne milletvekili olduğum dönemde hemen hemen her vatandaşla iletişim kurduğumuz her ortamda özellikle Roman vatandaşlarımız arasında kendi kültürlerini, kendi alışkanlıklarını, gelenekleri gereği kaçırmış veya kaçırmış genç yaşta. Bazen babaanne, anneanne, bazen anne karşımıza çıkıyor ve bize 2 çocuklarını olduğunu ama ikinci çocukta hastane 'bu yasal değildir' diye savcılığa bildirdi. Baba 3 yıldır hapiste, 2 çocuk var. Ki 6 yıl gibi bir ceza alıyor. 'Biz aile olarak perişanız, çocuklara yazık oluyor. Aile düzenimiz bozuluyor' diyorlar" dedi.

"TEVACÜZ VE KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİK AYIRT EDİLMELİ"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun da bu konuda önergesi olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, tecavüzcüler ile roman gençlerin küçük yaşta evlenmelerinin ardından verilen cezanın ayırt edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda gelecek önerilere açık olduklarını anlatan Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bildiğim kadarıyla CHP'nin İzmir milletvekili roman kökenli Özcan beyinde önergesi var Burada ülke insanımızın, geleneklerinden kaynaklanan belki biz doğru olmadığını mutlaka söylediğimiz boyutları vardır ama geleneklerinden, kültürlerinden sosyal yapılarından kaynaklanan bir sorun alanı var. Bu sorun alanını çözmek için yapmak istediğimiz bir düzenleme. Ama bunu farklı uçlara çekmek ve farklı uçlara çekerek siyasi kampanya yapmak muhtemelen CHP içindeki bazı milletvekillerinin bu anlamda kamuoyuna deklarasyonları da var. 'Düzenleme yapılması gerekir, bende bu konuda çalışacağım' diyen CHP'li milletvekilleri de var. Ama burada 'şu yanlışlar olmasın, tecavüzcü asla korunmasın' diyen tedbir almayı veya bu anlamdaki yanlışlığa müsaade etmemeyi önerirlerse varsa, bu önerileri de Sayın Başbakanımızın talimatı oldu, bunları değerlendireceğiz. Burada önemli olan tecavüz, baskıyla, korkuyla, tehditle, imkanla, güçle bir çocuğa, gence tecavüzü meşru zemine taşımak gibi bir niyetimizin, bir kastımızın olmadığını kamuoyunu da meclisteki arkadaşlarımızda biliyor. Ama 17-18 yaşında bir genç, 18 yaşındaki diğer gençte mahalle kültürünün getirdiği koşullarda kaçmışlar, buna aile de rızada göstermiş. Ama yasalar bunu suç sayıyor ve 6 yıllık gibi bir hapis cezası gibi bir süreçle biz burada herhangi bir sosyolojik olayı düzeltmeyiz. Sosyolojik olayları düzeltebilecek, buraların cezasıyla, güç kullanarak, tehdit ederek, tecavüzü cezasını farklı noktalara taşıyacak önerilerde getirilebilir. Bunun üzerine muhalefetle görüşerek belki varsa makul önerileri bunları da değerlendiririz. Sayın Başbakanımız bu anlamda bir talimatı olacaktır"

Bakan Müezzinoğlu açıklamalarının ardından SGK binasını gezerek kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Bakan Müezzinoğlu'nun otele girişi

-Karşılanması

-Toplantı salonuna gelişi

-Toplantı salonundan genel görüntü

-Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

-Bakan Müezzinoğlu'nun SGK binasına girişi

-Cinsel istismar ile ilgili açıklaması

-Genel görüntüler

(Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,-

==========================================================

3)TRAFİK KAZASINDA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ

MARDİN'in Derik İlçesi'nden KPSS'ye girmek için çıktığı yolda kullandığı kiralık otomobilin devrilmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Talip Kestane'nin cenazesi, memleketi Kilis'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana görevli olduğu Mardin'in Derik İlçesi'nden memleketi Kilis'te Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek için yola çıkan Jandarma Uzman Çavuş Talip Kestane, kullandığı kiralık otomobilin Viranşehir karayolunda kontrolünden çıkmasıyla meydana gelen kazada şehit oldu. Uzman Çavuş Kestane'nin cenazesi, bugün Kilis'e getirilerek Doğançay Köyü'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, kurum müdürleri ile Kestane'nin ailesi ve yakınları katıldı. Köy meydanında düzenlenen törende şehidin annesi Hanife Kestane gözyaşı dökerken, babası Şahin Kestane güçlükle ayakta durdu. 2'si kız 5 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan Talip Kestane'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Köy meydanı

Törene katılanlar

Cenaze namazının kılınması

Dua edilmesi

Cenazenin götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 268 MB

==========================================================

4)ŞANLIURFA'DA KPSS HEYECANI

ŞANLIURFA'da, orta öğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar sınıflarda ter dökerken, yakınları ise okul çevrelerinde dua etti. Şanlıurfa'da KPSS'ye giren adaylar, sınav merkezlerinde üst aramalarından geçirildikten sonra salonlara alındı. Adaylar sınavda memur olabilmek için ter dökerken, aileleri ve yakınları ise okul bahçeleri ile çevrelerinde Kuran okuyup dua etti.

Yakınları, sınava giren adaylar için başarılı olmaları için dua ettiklerini belirtirken, bazı adaylar ise soruların zorluğundan yakındı.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Sınavın yapıldığı okullar

Okul bahçesinde bekleyenler

Ailelerin Kuran okuması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

========================================================

5)BURSA'DA 4 AYDA 110 BİN LİRALIK SOYGUN YAPAN SURİYELİ 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

BURSA'da, bankalardan büyük miktarda para çekenleri takip ederek araçlarının camlarının kırarak hırsızlık gerçekleştiren Suriye uyruklu iki şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. 2 şüphelinin 4 ay içerisinde 110 bin liralık soygun yaptığı belirlendi.Merkez Nilüfer İlçesi'nde, geçen Ağustos ayında bir bankadan 40 bin lira, Ekim ayında Bursa- İstanbul yolunda faaliyet gösteren başka bir bankadan 11 bin lira ve son olarak Kasım ayında yine İstanbul yolundaki bankadan 50 bin lira çeken farklı kişilerin araçlarının camları kırılarak paraları çalındı.Hırsızlık olaylarını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Masası ekipleri, banka ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis, motosiklet kullanan soyguncuların görüntüsüne ulaştı. Eşkalleri üzerinden kimliği tespit edilen Suriye uyruklu 34 yaşındaki A.A. yakalandı. Zanlının sorgusunda olayları birlikte gerçekleştirdiğini itiraf ettiği Suriye uyruklu 27 yaşındaki S.B. de gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramada 28 bin lira ile 150 Euro ele geçirilen iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Türkiye'ye kaçak yollarla geldikleri belirlenen iki şüphelinin banka önlerinde bekleyerek, yüklü miktarda para çekenleri takip ederek, hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ve motosikletle kaçtıkları belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şüphelilerin emniyetten sevk edilmesi

Emniyetten detaylar

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

========================================================

6)ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İ ÖĞRETMENİ ANLATTI

ŞEHİT Ömer Halisdemir'in 1991 yılında öğretmenliğini yapan Sakarya'daki en büyük meslek lisesinin müdürü olan Çetin Turhan, şehidin görevini iyi yapan dürüst sakin bir kişi olduğunu söyledi.

Sakarya'da 3 bin öğrencinin öğrenim gördüğü kentin en büyük meslek lisesi olan İMKB Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nin müdürü Çetin Turhan, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'in şehit olduğu haberlerinde fotoğraflarını görünce öğrencisi olduğunu söyledi. Çetin Turhan, geçmiş evraklarını kontrol ettiğinde o yıllara dair bir not defteri buldu. Öğretmen olduğu ilk yıldan sakladığı öğrencilerin notlarının yer aldığı defteri inceleyen Çetin Turhan, 1991-1992 öğretim döneminde Niğde Merkez Meslek Lisesi'ndeki öğrencileri arasında Ömer Halisdemir'in olduğunu gördü.

Okul Müdürü Çetin Turhan, tesviye bölümü lise 3. sınıf öğrencisiyken öğretmenliğini yaptığı Ömer Halisdemir'in saygılı ve vatanını seven bir öğrenci olduğunu belirterek, "Şehidimizi ilk göreve başladığım 1991-92 eğitim öğretim yılında okutmuştum. Kendisi gerçekten saygılı, terbiyeli, vatanını milletini seven bir insandı. Yapmış olduğu bu tarihi görevde ne kadar dürüst, çalışkan bir insan olduğunu ortaya koyuyor zaten. Niğde Merkez Meslek Lisesi'nde o zaman ki alanın adıyla tesviye alanında okuyordu. Yine aynı okuldan mezun oldu kendileri. Şehit olduğunu duyduğumuzda onur duyduk, gurur duyduk, hem üzüldük, hem sevindik. Böyle bir şehidin öğretmenliğini yapmış olmak bir öğretmen için en takdire şayan bir durumdur. Biz de bu onurla onurlandırılmış olduk. İyi ki vardı, iyi ki böyle bir görevi üstlendi. Ülkemizi büyük bir sıkıntıya düşmekten de korumuş oldu" diye konuştu.

Bu defterin geçmiş yıllara dair sakladığı tek not defteri olduğuna dikkat çeken Çetin Turhan şöyle konuştu:

"O günlere dair saklamış olduğumuz tek not defteri buydu. Duyar duymaz geçmiş evraklarımı arayarak buldum. Kendisini orada görünce çok mutlu oldum. Kendisi de sınıf içinde sessiz olmakla beraber görevini iyi yapan dürüst sakin bir kişiydi. Demek ki bu tavrını vatana millete canını vererekte bir kez daha kanıtlamış oldu"

Görüntü Dökümü

Öğretmen ile röp.

Not defterinden görüntüler

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement