Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Lice'de ölü ele geçen 6 PKK'lıdan biri 'mavi liste'de aranıyorduDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsal kesiminde dünkü operasyonda öldürülen 6 PKK'lı terörist arasında bulunan 'Azat' kod adlı Nevzat Gündüz'ün, örgüt sorumluları arasında olduğu ve adının İçişleri Bakanlığı'nın 1.

25.11.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lice'de ölü ele geçen 6 PKK'lıdan biri 'mavi liste'de aranıyordu

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsal kesiminde dünkü operasyonda öldürülen 6 PKK'lı terörist arasında bulunan 'Azat' kod adlı Nevzat Gündüz'ün, örgüt sorumluları arasında olduğu ve adının İçişleri Bakanlığı'nın 1.5 milyon liraya kadar varan para ödülüyle aranan mavi listede bulunduğu belirtildi.

Lice İlçesi'nin güneyindeki kırsal alanda dün düzenlenen hava operasyonunda 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından operasyonla ilgili yapıyan yazılı açıklamada şöyle denildi: "24 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır Lice ilçesi güneyinde 7'nci Kolordu Komutanlığınca icra edilen Bayrak-30 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem Operasyonu kapsamında, bölgeye düzenlenen hava harekatında 6 terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan arazi aramasında bu teröristlerden 4'ünün cesedine ulaşıldı. Üçü erkek, bir bayan olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden biri Azat kod Nevzat Gündüz adlı sözde lider kadrodakilerden birisi olduğu anlaşıldı. Bölücü terör örgütünün sözde orta saha üçlü yönetim sorumlularından, ayrıca orta saha özel güç sorumlusu olan Azat kod Nevzat Gündüz arananlarda 'mavi listede' idi. Silvan 1973 doğumlu. Operasyonda yağmalanarak kundaklanan bir araç ve çalıntı kaydı olan bir araç olmak üzere toplam 2 araç ele geçirilmiş, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapan 1 şahıs ile 1 bölücü terör örgütü iş birlikçisi yakalanmıştır. Ayrıca operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetleri sonrasında, 6 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 14 Kalaşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 M-16 Piyade Tüfeği, 5 M-16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 Smith Wesson marka tabanca, 1 Smith Wesson marka tabancaya ait Şarjör, 1 kurusıkı tabanca, 1 el bombası, 3 Yeasu marka sabit telsiz, 1 el telsizi, 1 el bombası fünyesi, 38 mühimmat kutusu içerinde 16.720 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 65 roketatar sevk fişeği, 11 küçük piknik tüpü, 1 EYP düzeneği (2 adet mutfak tüpü ile hazırlanmış) yaklaşık 100 metre kablo, bir miktar sağlık malzemesi, parçalanmış vaziyette Macellan marka GPS cihazı, bir miktar kenevir tohumu, 4 adet örgütsel doküman, 3.612 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Fotoğraf

Haber-Kamera: DİYARBAKIR -

======================================

Oğlunu yangından kurtarmak için 5'nci kattan aşağı attı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde bir apartmanda çıkan yangında, yoğun duman ve alevler nedeniyle 5'nci katta mahsur kalan 39 yaşındaki Zevcan Çavuşoğlu, binadan çıkamayınca önce 10 yaşındaki oğlunu aşağı attı, daha sonra da kendisi atladı. Vatandaşlar tarafından tutuklan anne ve oğlu ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Özerler Mahallesi, Çalıçeşme sokak üzerinde bir apartmanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, çevredekilerin ihbarıyla çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yoğun duman ve alevler nedeniyle apartman sakinleri tahliye edilirken, 5'nci katta mahsur kalan Zevcan Çavuşoğlu ile oğlu Burak, evlerinde çıkamadı. Paniğe kapılarak ne yapacağını şaşıran genç kadın aşağıdaki kalabalığın üzerine önce oğlu Burak'ı attı. Daha sonra da kendisi atladı. Vatandaşların el ele vererek anne ve oğlun düşününü yavaşlattı. Ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne ve oğlu tedavi altına alındı.

Apartmandaki yangın çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin desteği ile güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Gece CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ve parti üyeleri yoğun dumandan etkilenenleri ve Zevcan Çavuşoğlu ve oğlu Burak'ı hastanede ziyaret etti. 10 yaşındaki Burak'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve müşahede altında tutulduğu öğrenilirken, anne Zevcan Çavuşoğlu'nun vücudunda kırıklar olduğu belirtildi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yangından görüntü (cep telefonu)

-CHP'nin hastanede ziyareti (fotoğraflar)

Haber-Kamera: Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),-

=============================================

Edirne'de 53 FETÖ tutuklusu Tekirdağ'a nakledildi

EDİRNE F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu olan 53 FETÖ/PDY üyesi, ring araçlarıyla Tekirdağ'a nakledildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan 53 tutuklu, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla jandarma ekipleri eşliğinde Tekirdağ'a nakledildi. Sabah saatlerinde F Tipi Cezaevi'nden geniş güvenlik önlemleriyle ring araçlarına bindirilen FETÖ/PDY tutukluları, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine götürüldü.

62 PKK'LI DA NAKİL EDİLMİŞTİ

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'ın Edirne'ye getirilmesinin ardından cezaevindeki PKK'lı 62 hükümlü mahkum önceki gün geniş güvenlik tedbirleriyle Bandırma'ya nakledilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cezaevinden ring araçlarının çıkışı

-Jandarma ve minibüsler

-F Tipi tabelası

-Minibüslerin geçişi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

======================================

CHP liderinin kardeşinden 'FETÖ'yle mücadele yürüyüşü'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin içinde barındığını öne sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinin temizlenmesi için, Aydın'ın Söke İlçesi'nden Didim ilçesine doğru, 4 gün sürecek olan yürüyüşe başladı. Celal Kılıçdaroğlu, elindeki 'FETÖ'cüler abimi de kandırmışlar' yazılı dövizle poz verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, bir dönem CHP Didim İlçe Başkan adayı olan Ali İhsan Varol'un da aralarında bulunduğu 30 kişiyle birlikte FETÖ/PDY'ye dikkat çekmek için Söke'den, 52 kilometre mesafedeki Didim ilçesine doğru yürüyüşe başladı. Sivaslı halk ozanı Ali Sultan da sazıyla yürüyüşe katıldı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Celal Kılıçdaroğlu, "Birincisi FETÖ/PYD terör örgütünün 14 yaşındaki kızlara tecavüz etmesine dikkat çekmek amacıyla bu yola çıktık. İkincisi ise bir de Didim Belediyesi'nden FETÖ'ye aktarılan paranın hesabının sorulmasını istiyoruz. Bunların ortaya çıkaralak temizlenmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, İçişleri Bakanlığından ve CHP'den istiyoruz" dedi.

"FETÖ'CÜLER ABİMİ DE KANDIRMIŞLAR"

Eline aldığı 'FETÖ'cüler abimi de kandırmışlar' dövizle poz veren Celal Kılıçdaroğlu, "Bu yürüyüşle ilgili ağabeyimle birkez görüştüm ve yürüyüşe olumlu baktı. CHP, AK Parti, MHP ve HDP içinde olan FETÖ'cülerin temizlemesini istiyoruz. Tepki yürüyüşü olarak Didim'e kadar gideceğiz. Gece gündüz yürümeyi amaçlıyoruz. Yürüyüşe antrenman yaparak geldim. Bu konuda zorlanmayacağımı düşünüyorum. CHP'nin içindeki FETÖ'cüler kendisini iyi biliyor, ben onları bilemem" diye konuştu.

Grup Novada AVM'den başlayan yürüyüşün 4 gün sonra Didim'de son bulacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Celal Kılıçdaroğlu ve Ali İhsan Varol'un konuşması

Halk ozanı Ali Sultan'ın türkü söylemesi ve yürüyüşten görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

=============================================

Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşyası, eşinin memleketi Akşehir'e getirildi

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün eşyaları, ailesinin yanında kalan eşi 32 yaşındaki Ayşegül Safitürk'ün memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne getirildi.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, geçen 10 Kasım günü makam odasının yanındaki odaya yazı işleri müdürü Tahsin Erdaş tarafından konulan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu şehit düştü. Şehit Safitürk'ün Derik'deki eşyaları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan eşi Ayşegül Safitürk'ün, 2016-2017 eğitim öğretim yılı başında Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu'na tayin olduğu, kendi memleketi olan ve babası Muharrem Es'in oturduğu Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı eskiden belde olan Altuntaş Mahallesi'ne getirildi.

Eşyaları kamyonla Akşehir'e getiren Derikli esnaf Mehmet Zeki Tanış ve Vahap Oruç, şehit Kaymakam'ın görevini çok iyi yapan bir insan olduğunu, Derik'e hizmet edebilmek için elinden gelen bütün imkanları kullandığını ve bölge halkı tarafından sevildiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın bölgeye hizmet eden devlet memurlarından nefret ettiğini belirten Tanış, "PKK, orada hizmet eden devlet memurlarını sevmiyor. Kaymakam beyi de Derik halkına hizmet ettiği için sevmedi. PKK o bölgede yaşayan insan hizmet almasın, sürekli ezik dursun ve örgütün her dediğini yapsın istiyor" dedi.

Eşyalar arasında şehit Kaymakam Safitürk'ün, boş zamanlarında binmeyi çok sevdiği bisikletinin de olması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

----------------

Eşyaların taşınması

Bisikletten detay

Röportajlar

Haber- Kamera: Atilla MEMİŞ AKŞEHİR KONYA

====================================

Kınık'ta DHKP-C operasyonu: 2 gözaltı (2)

GÖZALTI SAYISI 7'YE ULAŞTI

İzmir'in Kınık İlçesi merkezli operasyonda gözaltına alanına kişi sayısı 7'ye ulaştı. Operasyonun, Kınık'ın dışında İzmir merkezi ile İstanbul'da eş zamanlı yapıldığı belirtildi. Operasyona İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Kınık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: İZMİR

===================================

Bakan Avcı'dan charter müjdesi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2016'da turizm sektörüne sunulan charter uçak yakıt desteğinin 2017 yılında da devam edeceğini, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının pazartesi günü çıkartılacağını açıkladı.

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB) düzenlediği 6'ncı Uluslararası Resort Turizm Kongresi, Antalya Lara Barut Hotel'de gerçekleştirildi. Kongreye, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, yurtdışından ve Türkiye'den turizm sektörü temsilcileri katıldı.

TÜRKİYE'DEKİ OLAYLAR NEDEN ÇOK FAZLA GÜNDEM OLUŞTURUYOR?

Turizm sektörünün zor günler geçirdiğini belirten Bakan Nabi Avcı, bütün dünyayı tehdit eden terör olgusunun, Avrupa'da da turizme darbe vuran en önemli etkenlerden biri olduğunu dile getirdi. Yoğun global terör saldırılarına maruz kalan ülkemizin yabancı kuruluşlar tarafından güvensiz gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Avcı, "Kaynak ülkelerden gelen turist sayısının azalması, müttefik ve dost olarak gördüğümüz bu ülkelerde bazı basın yayın organları tarafından Türkiye'nin güvensiz gösterilmesi bizi derinden üzüyor. Bunu sadece bizim buradan bakarak ürettiğimiz bir kuruntu değil. Konuşmaya geldiğinde terörizmin global bir sorun olduğunu söylüyoruz. Sadece Türkiye'de, İstanbul ve Ankara'da değil Brüksel'de de, Paris'te de terör saldırısı olduğunu görüyoruz. Ama başka ülkelerdeki terör saldırıları ve turizmi etkileyecek olumsuz gelişmeler Türkiye'deki kadar gündem oluşturmuyor. Neden oradaki terör saldırıları gündem oluşturmuyor diye şikayet etmiyorum, niye Türkiye'de olanlar çok gündem oluşturuyor, bu kadar ön plana çıkartılıyor" diye konuştu.

CHARTER DESTEĞİ

Turizmin önünü açacak her türlü proje ve faaliyetin başarılı olabilmesi için sektör temsilcileriyle sürekli istişare halinde olduklarını anlatan Bakan Avcı, "Yaşanan olumlu olumsuz tüm gelişmelerde bizim de payımız var. 2016 yılında uzattığımız charter uçuşlarına verdiğimiz yakıt desteğini, hem nitelik hem de nicelik olarak geliştirerek 2017'de de sürdüreceğiz. Bunun içinde pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda, sayın başbakanımızla buraya gelmeden önce yaptığımız istişarenin sonucunu sizlere paylaşıyorum. Pazartesi günü de inşallah Bakanlar Kurulu kararı çıkmış olacak" dedi.

FİYAT İNDİRİMİ ÇARE Mİ?

Fiyatlarda yapılan ayarlamaların gerçekten bir çare mi, yoksa ilerde sıkıntıya sokacak bir uygulama mı olduğu konusunda iyi düşünülmesi gerektiğini kaydeden Nabi Avcı, "Ürünümüzü ucuzlatmamamız gerektiğini düşünüyorum. 2016 zor bir yıl oldu ama aynı zamanda dersler çıkarttığımız bir yıl da oldu. Çıkarttığımız derslerin başında, bugüne kadar pazarlar ve ürünler itibariyle bir paranteze kendimizi hapsettiğimiz, rehavete kapılarak deniz, kum, güneşi yegane ürün gibi algılanmasına izin verdiğimiz. Spor, sağlık, gençlik, eğitim, dağ turizminde aklınıza gelebilecek tüm turizm türlerinde pek ala başka destinasyonlarla rekabet edecek durumda olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.

AZ MÜŞTERİ GELSE DE MUTLUYDULAR

Dünyanın en büyük tur operatörü TUI'nin CEO'su Friedrich Joussen, 2016 zayıf bir yıl olmasına rağmen 1 milyonu aşkın misafiri Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Normale kıyasla çok daha az bir müşteri sayısı ama hala fazla bir sayı. 15 bin çalışanımız var. Bu ülkede büyük bir işvereniz aynı zamanda. Kolay bir yıl değildi, ama buraya gelen müşterilerin hepsi istinasız çok mutluydu. Müşteri memnuniyeti yine çok yüksekti, hatta daha yüksekti. Az müşteri gelse de hiç olmadıkları kadar mutluydu" dedi.

DOĞAYA UYUM UYARISI

Eskiden sahile yakın yerlere bir otel yapıldığı zaman müşteri gelirken artık öyle olmadığını dile getiren Joussen, "Doğayla uyumlu olmalı, doğayı yok etmemeli. Özellikle havayolu trafiğinin de doğayla uyumlu olmasına çok dikkat ediliyor. Doğayı yok etmek demek, geleceği yok etmek anlamına geliyor. Türkiye'deki ortaklarımız bu anlamda çok iyi iş çıkartıyor" dedi.

TERÖR TÜRKİYE'DEN VAZGEÇMEYE NEDEN OLUYOR

Güvenlik konusunun bir devlet görevi olduğuna da işaret eden Friedrich Joussen, "Türkiye'deki güvenlik ortamının çok stabil olduğunu düşünüyoruz. Bir güvenlik uyarısı yok. Almanya'da ve diğer kaynak ülkelerde şunu görüyoruz, Türkiye ile ilgili algı şu, yaşanan terör olaylarıyla ilgili bir güvensizlik söz konusu. Bu Türkiye'den vazgeçmeye neden oluyor. Algı güvenliğe direkt etki eden bir konu değil ama algıyı değiştirmek için çok aktif olmalıyız" dedi.

EN KARMAŞIK YIL

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2016'yı turizm sektörünün bu güne kadar yaşadığı en karmaşık yıl olarak gösterdi. Fırsat değil ama fırsatçılığın yüz bulduğu bir yıl olduğunu dile getiren Hacısüleyman, "Ekonomik zorluklar içine giren sektörün olumsuzluklardan ders çıkartma fırsatı. Bize çok şey öğretti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Protokolden

Salondan görüntü

Nabi Avcı konuşma

TUI'nin CEO'su Friedrich Joussen konuşma

Haber: Mehmet ÇINAR- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===========================================

Bakan Arslan: Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay kapatacağız

ULAŞTIRMA, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay süreyle kapatacaklarını belirterek, "Kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatma ile biz çözebileceğiz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ziyaret ve temel atma programlarına katılmak üzere özel uçakla Samsun'a geldi. Bakanlar Arslan ve Kılıç'ı, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Bakan Arslan ve Bakan Kılıç, daha sonra apronda kendilerini bekleyen minibüse binerek pistindeki çökmeler nedeniyle onarım yapılması için 3 ay süreyle kapatılması planlanan Samsun Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Buradan Samsun Valiliği'ne geçen bakanlardan Ahmet Arslan, Samsun Çarşamba Havalimanı ile ilgili konuştu. Bakan Arsan, şunları söyledi: "Mevcut pistimizle ilgili aşırı çökmeler var. Tabi deniz dolgusu üzerine yumuşak zemin üzerine gerekli tedbirler alınarak yapılan bir havalimanı olmasına rağmen zaman içerisinde bu tip çökmeler oluyor. Dolayısıyla biz havalimanımızda herhangi bir aksama olmaması adına ihale süreçlerini başlattık. Normal Devlet Hava Meydanları'nın yaptığı projeksiyon çerçevesinde normal şartname şartlarında yaparsak bizim Samsun Havalimanı'nı bir yıl kapatmamız lazım. 2003'de 175 kişinin geldiği bugün 10 kat yolculuğun arttığı ve yılda 1 milyon 700 bin kişinin geldiği bir havalimanını bir yıl kapatmamız lazım. Ancak bir yıl kapatmak ne bizim istediğimiz bir şeydir ne Samsun'un istediği bir şeydir. Dolayısıyla gece gündüz çalışarak biz en az kapatma ile bunu nasıl çözeriz diye kafa kafaya verdik. Epeyce de bir çalışma sarf ettik. Hatta kapanmadan çözülmesi mümkün müdür? Onu da çok çalıştık. Ama gördük ki kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatma ile biz çözebileceğiz."

Havaalanının önümüzdeki yılın mart- mayıs aylarındaki dönemde uçuşlara kapatılacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gerek Merzifon gerek Ordu- Giresun havalimanlarında sefer sayısının artırarak Samsunlunun uçuş ihtiyacını da böylece o kısa periyotta halletmiş olacağız" dedi.

Bakan Aydın, Samsun- Sivas arasındaki demiryolunun ham standardının yükseltilip, hem elektrikli ve sinyalli hale getirilmekte olduğunu belirtirken, "Samsun- Ankara hızlı treni hattını 3 parçaya böldük. İki parçasının projelerini hazırlamaya başladık. Samsun- Vezirköprü arasının ise proje ihalesini önümüzdeki hafta inşallah bir hafta sonra yapıyoruz. Böylece 3 parça proje biter bitmez devamında Samsun- Çorum- Ankara hızlı tren projesini de hayata geçirmiş olacağız. Samsunluyu da hızlı tren standardında yolculuk yapabilir hale getireceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü :

-------------------

Samsun'da karşılanması

Valilikte toplantı

Bakan Ahmet Arslan'ın açıklamaları

Detaylar

Haber: Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

==========================================

Manisa'da acemi erler yemin etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel eğitimi tamamlayan 4 bin 42 asker, yemin etti.

Manisa'da 3 haftalık temel eğitimi tamamlayan 3 bin 752 uzun, 290 kısa dönem er için 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve askerlerin aileleri törene katıldı. Tören alanını dolduran aileler, çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Cep telefonu ve kameralarla görüntüledi. Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapmış baba ve dedelere; Albay Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı ve Kaymakam Çorumluoğlu ödül verdi.

Bayburtlu asker Orhan Kurt'un engelli babası Ercan Kurt, oğlunun başarı ödülünü alabilmek için askerlerin yardımıyla tören alanına geldi. Ödül törenin ardından birliğe ilk katılan 2 asker tarafından kütüğe plaket çakıldı. Askerler piyade marşını okuyup, ardından yemin etti.

Törende konuşan Albay Güvenç, askerlere ve ailelerine seslendi. Türk ordusunun gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden aldığını ifade eden Güvenç, "Sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize inanıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü mutlak itaat, disiplin anlayışından, birlik beraberlik ruhundan ve yüce Türk milletinin güveninden almaktadır. Sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza inanıyorum" dedi.

Albay Şefik Güvenç'in konuşmasının ardından askerler marşlar eşliğinde geçit töreni yaptı. Marşlara eşlik eden aileler de askerleri alkış yağmuruna tuttu. Tekerlekli sandalyesiyle torununun yemin törenine katılan 80 yaşındaki Biyansi Taşkıran da, Türk bayrağı salladı. Geçit töreninin ardından yemin eden askerlerle aileleri birbirlerine kavuştu. Oğullarına kavuşan anne ve babalar gözyaşlarına hakim olamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tören alanından ve ailelerden görüntü

Askerlerin yemin etmesi

Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç'in konuşması

Geçiş töreni

Askerlerle ailelerin birbirlerine kavuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==============================================

Yemin töreninde duygusal anlar yaşandı

SİVAS 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan erler, düzenlenen törenle yemin etti. Erlerin tören sonrası aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimi gören 1996-4 tertip 1'nci Kademe bin 536 er ile 365'inci kısa dönem bin 240 er için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, bazı il protokol üyeleri ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı. 3 haftalık temel eğitimden geçen acemi erlerin heyecanlı olduğu görüldü. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2 bin 776 acemi er iki grup halinde yemin etti.

ŞEHİT BABASINDAN ALDIĞI BAŞARI BELGESİ DUYGULANDIRDI

Törende temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan 5 ere 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ve terörle mücadelede şehit olan askerlerin babaları tarafından başarı belgeleri ve hediye verildi.

Eğitimde atışta başarılı olan Piyade Er Ceyhun Alaca Dağlıer, 1999 yılında Siir'te şehit olan Sivaslı Er Necmi Gültepe'nin babası Resül Gültepe'den başarı belgesi ve hediyesini alırken göz yaşlarını tutamadı. Törende ayrıca birliğe ilk katılan 365'inci Kısa Dönem Piyade Er Ediz Ak ile 1996-4 tertip 1'inci dönem Piyade Er Cihan Kızıltepe yaş kütüğüne plaket çakarak protokol tarafından hediye verildi. Törende ayrıca Sivas'ta askerlik yapan erlerin baba ve dedelerine Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca tarafından katılım belgesi verildi.

'KAHRAMAN ORDUMUZ GÜCÜNÜ TAZELEMEKTE'

Törende konuşan Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını söyledi. Kip erlere seslenerek, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Törene gelen askerlerin aileleri yanlarında getirdikleri battaniyelerle soğuk havadan korundu. Tören yürüyüş ile son buldu. Tören sonrası askerlerin aileleri ile buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

Görüntü Dökümü:

-Törenden görüntüler

-Askerlerin birlikte yemin etmeleri

-Komutanın konuşması

-Şehit babasından ödül alan askerin gözyaşları

-Aileleri ile hasret gideren erler

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

====================================

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

EDİRNE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı törenlerle coşkuyla kutlandı. Tören geçişi sırasında araçlardan atılan badem ezmeleri ve topları almak için özellikle çocuklar tarafından kapışıldı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü trafiğe kapatılan Talatpaşa Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara, Vali Günay Özdemir, CHP Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından geçilen törende,

Edirne'nin temsili kurtuluşunun canlandırıldı. Daha sonra lise öğrenciler tarafından Türk bayrağı Vali Günay Özdemir'e verildi. Gelen tebriklerin okunmasının ardından kurtuluş töreni halkoyunları ekiplerinin gösterisiyle devam edildi.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne 25 Kasım 1922'de son kez ilelebet kurtulmuştur. Başta kurtuluş savaşımızın başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt'ten, Edirne savaşlarına, İstanbul'un fethinden Çanakkale. Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na, Kurtuluş Savaş'ından 15 Temmuz'a bu toprakları vatan yapmak ve bu aziz vatanı korumak için canını kanını gözünü kırpmadan veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle milletçe yad ediyoruz" dedi.

Tören geçişi sırasında firmaların araçlardan attığı badem ezmeleri, toplar ve kentin simgelerinden aynalı süpürgeleri almak için özellikle çocuklar birbirleriyle yarıştı. Zaman zaman ezilme tehlikeleri geçiren ve caddeye çıkan çocukları polis ekipleri uyardı.

Görüntü Dökümü:

İstiklal Marşı

Törenden genel detay

Recep Gürkan'ın konuşması

Araç geçişleri yaşanan izdiham

Çocukların ezilme tehlikesi

Atılan eşyaları kapma yarışı

Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

======================================

Öğretmen, 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla açığa alındı

BOLU'da, Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli öğretmen Ramazan Y. hakkında Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Ramazan Y., Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü olan geçen 10 Kasım'da okulun bahçesinde düzenlenen törene katıldıktan sonra sınıfa gitti. Ramazan Y., iddiaya göre sınıfta öğrencilerinin önünde cebinden çıkardığı kağıt paradaki Atatürk resmine, '10 Kasım'ın hürmetine' diyerek tükürdü.

Bir öğrencinin olayı CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'na anlatması üzerine durum Valiliğe bildirildi. Vali Aydın Baruş'un talimatı üzerine de Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında öğretmen Ramazan Y., görevden alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, idari soruşturmanın sürdüğünü, soruşturma sonucuna göre öğretmen hakkında yaptırım uygulanacağını söyledi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da öğretmen hakkında, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haber: Mutlu YUCA- Murat KÜÇÜK/BOLU, -

========================================

Torununu tacizden tutuklandı

ANTALYA'da 67 yaşındaki C.K., kız torunu 13 yaşındaki S.Ö.'yü elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Olay, Konyaaltı İlçesi Aydınlık Mahallesi'nde meydana geldi. Dede C.K.'nin tacizleri, S.Ö'nün durumu okulda ve evde annesi N.Ö.'ye anlatması ile ortaya çıktı. S.Ö.'nün, ziyarete gittikleri dedesi C.K.'nin elle tacizde bulunduğunu söylemesi üzerine anne N.Ö., durumu jandarmaya bildirdi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, C.K.'yi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen C.K., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan C.K, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Dedesinin tacizleri yüzünden psikolojisi bozulan S.Ö'nün tedaviye alındığı, işçi emeklisi C.K'nin evde eşiyle birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA,

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement