Dha Yurt Bülteni - 6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 6

Fırat Kalkanı'nda, 12 DEAŞ hedefi imha edildiSURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 95'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 12 hedef hava harekatı ile imha edildi.

26.11.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda, 12 DEAŞ hedefi imha edildi

SURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 95'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 12 hedef hava harekatı ile imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Anifah bölgesi Özgür Suriye Ordusu güçleri denetimine geçti. Dün gece çıkan çatışmalarda bir askerin şehit olduğu harekata ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: "Fırat Kalkanı harekatında, TSK unsurlarınca desteklenen Özgür Suriye Ordusu tarafından Anifah meskün mahalli kontrol altına alınmıştır. Çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen on iki DEAŞ hedefi yapılan hava harekatı ile imha edilmiştir. Suriye sınır hattında İHA'lar ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS, -

======================================

Umurlu Sınır Kapısı'nda çalışmalar sürüyor

HAKKARİ'nin Şemdinli'ye bağlı Derecik Beldesi'nden Irak'a açılması planlanan Umurlu Sınır Kapısındaki çalışmalar devam ediyor. Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya da çalışmaları inceledi.

Türkiye, Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde yapımı süren Umurlu Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmalar devam ediyor. Derecik Beldesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, kısa bir süre sonra hizmete açılması beklenen sınır kapısındaki çalışmaları görmek için bölgeye gitti. Buradan Irak'a geçen Çetinkaya, Türkiye Irak sınırındaki boşaltılmış olan Zebti Köyü'nde Iraklı muhtarlar ve peşmergelerle birlikte öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından konuşan Başkan Çetinkaya, sınır kapısında sona gelindiğini belirterek, "Bütün altyapılarımız tamamlanmak üzere. En kısa zamanda açılışımızı yapacağız. Sınır kapısının açılmasının ardından bölge ekonomik açıdan çok hareketlenecektir" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Abdullah KAYA/ ŞEMDİNLİ,(Hakkari)--

=====================

Şirvan'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde yaşanan heyelan faciası nedeniyle toprak altında kalan 16 işçiden 10'unun cansız bedeni toprak altından çıkarılırken, 6 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Şirvan İlçesi Maden Köyü'ndeki bakır madeninde 17 Kasım akşamı heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden, Murat Ant, Şefik Tünçer, Reşit Can, Bedrettin Çaylı, Sedat Bulut, Mehmet Kasım Tari, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın, Savaş Kızılkan ve İsmail Tekin olmak üzere 10 işçinin cansız bedeni çıkarıldı. 9'uncu güne giren arama kurtarma çalışmaları bugün de sürdü. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD Genel Merkezi'ne ait, 8 farklı şehirde görevli uzman eğitimli 15 dedektör köpek desteği ile bugün sabah başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sabah saatlerinde devam eden aramalara engel olan büyük kaya parçaları dinamitle kontrollü bir şekilde patlatıldığı görüldü.

Toprak altında kalan Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, Halil Başer, Kerem arat, İbrahim Kılınç ve Nusret Beyza Alma'yı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bugün geleceği belirtilen Maden Köyü'ne çıkan bütün yollarda ve arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı göçük alanında olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Maden Köyü'ne gelen bütün yollarda kurulan uygulama noktalarında, sıkı aramalar yapıldıktan sonra insanların geçişine izin veriliyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye hakim tepelere de keskin nişancılar yerleştirildiği görülürken, çevre illerden de çok sayıda güvenlik görevlisinin takviye olarak Siirt merkez ve Maden Köyü'ne getirildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kayanın patlatılması anı

Alınan güvenlik önlemleri

Arama kurtarma çalışmaları

Dedektör köpeklerin arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR- Mehmet Yücel DURAK/ŞİRVAN (Siirt), -

======================================

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 3 yaralı

ŞANLIURFA'da, iki aile üyeleri arasında arazi anlaşmazlığından çıkan tüfeklerin kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralandı.

Olay, merkez Karaköprü ilçesinin Gölpınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; aralarında arazi meselesi yüzünden husumet bulunan iki ailenin fertleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma; tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. İhbar üzerine gelen jandarmanın müdahalesiyle sonlandırılan kavgada, tüfeklerden çıkan saçmalara hedef olarak yaralanan Mehmet Sinan Yeşilçayır, İbrahim Yöyen ve Hacı Çakmak, ambulanslarla hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

Köyde yeni bir olay yaşanmaması için geniş önlem alan jandarma, kavgaya karışan bazı kişileri gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Arazi kavgasında yaralıların acil servise getirilişi

Acil serviste güvenlik önlemi alan polis

Acilde bekleyen yaralı yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Bursaray arıza yapınca, sınava gidenler yollarda kaldı

BURSA'da kent içi ulaşımda kullanılan hafif raylı sistem Bursaray'da sinyalizasyon sistemindeki arıza nedeniyle seferlerde aksamalar meydana geldi. 1 saat süren aksama nedeniyle Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına yetişmeye çalışanlar arızaya tepki gösterdi.

Emek İstasyonu'ndan bu sabah hareket eden metro, sinyalizasyon arızası nedeniyle birkaç kez yolda durdu. Sırameşeler İstasyonu'nda bekletilen metrodan inenler, arızaya tepki gösterdi. İkinci el olan ve 30 yıllık vagonların sık sık arızalanmasından şikayet edenler arasında bulunan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girecek olanlar istasyondan ayrılarak otobüslerle sınav salonlarına gitmek zorunda kaldılar. Bazı istasyonlarda da yolcular ile Bursaray çalışanları arasında tartışmalar görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bursaray'ın sinyalizasyon sistemindeki kart arızası nedeniyle 07.00 -08.50 arasında Arabayatağı İstasyonu'na kadar güvenlik nedeniyle çok sınırlı hızda ve makaslar elle çevrilerek taşıma yapıldığını söyledi. Arabayatağı ile Kestel arasında otobüsle 'Mekik taşıma' yapıldığını ifade eden yetkililer, sistem devreye girdikten sonra seferlerin normale döndüğünü açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-İstasyonlardan görüntü

Haber: Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

=====================

Prof.Dr. Özdemir: Her yıl 100 bin kişi kanserden ölüyor

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.Dr. Akif Özdemir, her yıl kanserden 100 bin kişinin, öldüğünü 175 bin kişinin de hastalığa yakalandığının tespit edildiğini söyledi.

Kansere karşı kanser hastalarına destek vermek amacıyla düzenlenen bilinçlendirme programında konuşan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.Dr Akif Özdemir kalp damar hastalıklarından sonra en çok ölüm olaylarının kanserden kaynaklandığını anlattı. Prof.Dr. Özdemir şöyle dedi:

"Her yıl 100 bin kişi kanserden ölmektedir. Hayat tarzımızı, çevreye olan saygımızı, insanların bulaşıcı hastalıklarla karşı mücadelesini ve anlayışını değiştirirsek kanserin 3'te 1'i oluşmayacaktır. Amacımız; kanserin oluşmasını önlemek adına insanların bilinçlendirilmesi, oluşmuş kanserlilerin erken tanısı, tedavi görenlere maddi manevi yardım oluşmasıdır. Her yıl 175 bin yeni kanser vakasına rastlanıyor. Bunun büyük çoğunluğu da erişkinlerde görülüyor. Toplum erişkin kanser hastalarına daha çok ilgi gösterilmelidir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Başkanı Prof.Dr Akif Özdemir röp

Detay Görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,DHA)

=====================

2 bin 500 yıllık gelenek yeniden hayat buluyor

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde, tarihi geçmişi 2 bin 500 yıl öncesine dayandığı öne sürülen Mezitli bezi dokumasını yaşatmak amacıyla kurulan atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü ve Mezitli Soroptimist Kulübü'nün katkılarıyla Sanatevi'nde kurulan atölye açılışına Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Tekin, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Akar Tülücü, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

KADINLAR İSTİHDAMA KAZANDIRILACAK

Mezitli bezinin tarihinin anlatıldığı slayt gösterisinin ardından konuşan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, Romalıların yaşadığı Soli Pompeipolis antik liman kentinde yapılan arkeolojik kazılarda ele geçen dokuma araç gereçleri, bu bölgede eski çağlardan bu yana dokumacılığın var olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Proje ile birçok kadının evine ekmek götüreceğini vurgulayan Sembol Tarhan, "Yaklaşık 2 bin 500 yıllık geçmişi olan ve kıyafetten ev gereçlerine kadar pek çok alanda kullanılan Mezitli dokumasının yeniden hayat bulmasını istiyoruz. 2 yıl sürecek projenin ilk bölümünde 30 kursiyer usta öğreticiler tarafından doğru tekniklerle dokumayı öğrenecekler. Proje sonunda, istihdama kazandırılmış kadınlar satış mağazası açarak el emeği göz nuru ürünlerin satışını yapacak" dedi.

MEZİTLİ BEZİ DÜNYAYA TANITILACAK

Mezitli bezini uluslararası platformlarda tanıtmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Tarhan ise, "Bizler geçmişteki kazanımlarımızı korumaya önem veriyoruz. Bunlardan birisi de günümüze taşınmamış olan Mezitli dokumasını tekrar canlandırmak istiyoruz. Bu projeyi amacımız sadece Mersin'de değil ulusal ve uluslararası platformlara taşımaktır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Başkan Tarhan, dokuma tezgahında Mezitli bezinin ilk ilmeğini atarak projeyi başlattı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Gülhan DEMİRCİ/ Mersin,

========================

BURDUR'da '15 Temmuz ve Yeni Anayasa' konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Burdur İl Temsilciliği tarafından organize edilen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün konuşmacı olarak katıldığı '15 Temmuz ve Yeni Anayasa' konulu konferans Öğretmenevinde düzenlendi. Programa Vali Şerif Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve TÜGVA üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran okunurken, TÜGVA'nın hazırladığı 15 Temmuz konulu video gösterimi yapıldı. Daha sonra kürsüye çıkan Metin Külünk, "15 Temmuz bir darbe değil, FETÖ tarafından yapılmaya çalışılan hain bir işgal girişimidir. Üst akla hizmet eden bu örgüt başarılı olsaydı, ülkemizi manda yönetimine teslim edecekti. Çanakkale'de yapamadıklarını 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar ancak bu milletin Çanakkale ruhunun devam ettiğini anlayamadılar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Salondan detay,

Külünk'ün konuşması,

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement