Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)KAYSERİ'YE MART KARI YAĞDIKayseri kent merkezinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

14.03.2017 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAYSERİ'YE MART KARI YAĞDI

Kayseri kent merkezinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacağı bildirildi.Meteoroloji Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının kent genelinde etkili olduğunu ve hava sıcaklığında düşüşler görüldüğünü söyledi. Yetkililer, hava sıcaklığının bugün 7, gece ise 1 derece, çarşamba günü gece eksi 2 gündüz 7, perşembe günü gece sıfır gündüz 7, cuma gece eksi 1 gündüz 8, cumartesi ise eksi 2 gündüz 7 derece olmasının tahmin edildiğini kaydettiler. Kar yağışının da aralıklarla hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

ERCİYES'TE KAYAK SEZONU UZADI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te de kar yağışı sürüyor. Son yağışlarla birlikte pistlerdeki kar kalınlığının 1 metre 70 santimetreye ulaştığı bildirildi. Erciyes'te hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altına düştüğünü belirten yetkililer, Mart ayında soğuk havanın sürmesi ve kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun uzadığını, Nisan ayı sonuna kadar Erciyes'te kayak yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kar yağışından görüntüler

-Kar yağışı altında ıslanan kadınlardan görüntü

-Kar yağışından kaçan gençten görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

1 dakika, 20 saniye/42,8 MB

======================================================

2)YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

YOZGAT'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı kısa sürede 10 santimetreye ulaştı.Mart ayının ilk günlerinde bahar havası yaşanan Yozgat'ta bugün ise kar yağışı etkili oldu. Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede şehir merkezini beyaz örtüyle kapladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Sabah işlerine giden vatandaşlar Yozgat'ta mart ayında görülen kar yağışının normal olduğunu belirterek, "Ilık ve güneşli günlerin ardından gelen kar yağışı özellikle sürücüleri etkiledi. Bazı sürücüler kış lastiklerini çıkartmıştı. Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattıö diye konuştular.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kar yağışından görüntü

-Detay

-Vatandaşların konuşmaları

-Kar manzaraları

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,-

=======================================================

3)KAYSERİ TABİP ODASI: MUAYENE SÜRELERİNİN AZALMASINDAN RAHATSIZIZ

Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hastalarımıza ayrılan muayene sürelerinin gittikçe azalmasından tüm hekimler olarak rahatsızız" dedi. Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapkı. Per, 14 Mart Tıp Bayramı'nın önemine değinerek, hekimlerden fedakarlık beklendiğini söyledi. Hekimlerin 3 ayrı dönemde mecburi hizmet yükümlülüğü altında ezildiğini belirten Per, şöyle edi:

"Hekimler daima vatanın her köşesinde sağlık hizmeti vermeye hazırdır. Ancak, hekimin sabrı denenircesine bu denli yoğun ve adaletsiz uygulamalar, hekimlerin yaşamı ve aile düzenini altüst etmektedir. Hastalarımıza ayrılan muayene sürelerinin gittikçe azalmasından tüm hekimler olarak rahatsızız. Hekimlerin özlük haklarındaki yetersizlikler giderilmeli. Söz verildiği gibi yıpranma payı hızla hayata geçirilmelidir. Hastane ve acil servislerde çalışan hekimler sık sık küfür, dövülme, silahla tehdit gibi can güvenliğini tehdit eden, hizmetin yapılmasını engelleyen şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalmaktadır."

Hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve hizmet yerlerinin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini anlatan Per, şöyle konuştu:

"Hekime yönelik şiddet körükleniyor. Son yıllarda hekimlere yönelik şiddet olayları ürkütücü boyutlara ulaştı. Sağlık sistemindeki aksaklıkların ve planlama hatalarının sorumlusu olarak hekimlerin gösterilmesi, hekimlere yönelik şiddet olaylarını artırıyor. Yetkililerin hekim karşıtı beyanları ve hekim karşıtı yayınlar hekim-hasta ilişkisini olumsuz etkiliyor. Bu hekimlerde tükenmişlik sendromuna yol açıyor.Şiddete uğrayan birçok meslektaşımız sonuç alınamayacağı düşüncesiyle ya da sosyal endişelerle yasal yollara başvurmuyor."

Per, şehir hastaneleri konusuna değinirken, kent merkezindeki hastanelerin kapatılarak kamu-özel ortaklığı kapsamında sağlık hizmetlerinin adeta özeleştirilmesi çabaları yapıldığını savunurken, "Zira dökme suyla değirmenin dönmeyeceği bilinen bir gerçektir. Sağlık Bakanlığı (Sağlıkta Dönüşüm Programını) gerçekleştirmeye çalışırken, ilk dönüşümde hekimleri bu heyecana ortak etmek yerine aksine incitmiştir. İnşallah ikinci sağlıkta dönüşümde bu hatalar tekrarlanmaz" diye konuştu.

Medya mensuplarının bazı sağlık çalışanlarının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını sorması üzerine Per, şuan için hukuki süreci bekleyeceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kayseri Tabip Odası Başkanı açıklama

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 6 dakika 48 saniye/217 MB

====================================================

4)MEZARLIKTA YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN GOLF ARACI

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde belediye, özellikle yaşlı ve engellilerin şehir mezarlığında yakınlarının mezarlarına kolay ulaşabilmesi için golf aracı aldı.

Safranbolu Belediyesi'nin, Musalla Mahallesi'nde 270 dönümlük alana sahip Şehir Mezarlığı'nda kullanılmak üzere aldığı golf aracı hizmete girdi. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen yaşlı ve engelli vatandaşlar, 5 yolcu kapasiteli golf aracıyla taşınarak mezarlara götürülmeye başlandı. Golf aracından ilk faydalanan 68 yaşındaki Ömer Yavuz ve 82 yaşındaki Emine Özdil'i, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy mezarlara götürdü. Başkan Aksoy, geçen yıl şehir mezarlığını 2 kat daha büyüttüklerini söyleyerek, "Tabii büyük mezarlık içerisinde insanlar yakınlarının mezarlarını bulmakta ve ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Buraya toplu ulaşım vasıtasıyla gelen yaşlı ve engelli vatandaşlarımız, yakınlarının mezarlarının bulunduğu yere gitmekte zorlanıyorlar. Bu zorluğu gidermek amacıyla da mezarlık içerisinde hizmet verecek akülü bir araç satın aldık. Çok sessiz çalışıyor. Herhangi bir gürültü kirliliğine sebebiyet vermeden vatandaşlarımızın ulaşımını sağlıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Başkan Necdet Aksoy'un, golf aracıyla Ömer Yavuz'u mezara götürmesi, birlikte dua etmeleri

-Emine Özdil'in mezara götürülmesi, dua edilmesi

-Başkan Necdet Aksoy'un açıklaması

Süre: (03.47) Boyutu: (177 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

================================================

5)BİN KİŞİLİK GEÇİCİ İŞE 5 BİN 64 BAŞVURU

ZONGULDAK'ta, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında belediyeler ile kamuda geçici işçi statüsünde işe alınacak bin kişi için 5 bin 64 kişi başvuruda bulundu.

İki grup halinde yapılacak kura çekilişi işe alınacak bin kişiyi belirleyecek olan Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, ilk kura çekilişini gerçekleştirdi. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda milli piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla yapılan kura çekilişine adayların büyük bölümü katıldı. Kura çekilişinde, Zonguldak, Ereğli, Kozlu, Gökçebey, Elvanpazarcık, Devrek Belediyeleri ile İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüklerinde işe alınacak 515 kişi belirlendi. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşarken, iş hakkı kazanamayanlar ise üzüntü içinde salondan ayrıldı. İşe girmeye hak kazananlar 20 Mart'tan itibaren asgari ücretle 13 Eylül 2017'ye 6 ay çalışacak. Diğer belediyeler ve kamu kuruluşlarında çalışacak 485 kişi ise yarın yapılacak kura çekilişiyle belirlenecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Şube Müdürü Sinan Karademir, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında il genelinde işe alınacak bin kişinin kura çekilişleriyle belirlenerek iş başı yapacağını söyledi. Karademir, 5 gün süren müracaatların sonunda 5 bin 64 kişinin başvuru yaptığını belirterek, "Bugün 515 kişinin kuraları çekilecek yarın da diğer kuralar çekilecek. İşe girmeye hak kazananlar evraklarını hazırladıktan sonra pazartesi iş başı yapacaklar. 13 Eylül'e kadar çalışacaklar" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kura çekilişi

-Adayların heyecanlı bekleyişi

-Şube Müdürü Sinan Karademir ile röp.

-Kura çekilişi

-Adaylar

Süre: (05.26) Boyut: (349 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================================

6)TEKİRDAĞ'DA SAHTE ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde jandarmanın bir kamyonda yaptığı aramada İstanbul'da piyasaya sürüleceği belirlenen 26 bin 500 litre sahte zeytinyağı ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı, Şarköy İlçesi'nde merdiven altı koşullarda üretilen yüklü miktarda sahte zeytinyağının götürüleceği İstanbul'da piyasaya sürüleceğini belirledi. Sahte zeytinyağların yüklendiği A.K., yönetimindeki 61 K 6636 plakalı kamyonu takibe alan Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte aracı durdurup arama aldı. Aramada, 5 bin 300 adet 5 litrelik çeşitli markalarla ile ambalajlanan piyasa değeri 500 bin TL olan 26 bin 500 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. Jandarma, araç sürücüsü A.K., ile yağların sahibi ve üreticisi olan F.T.'yi gözaltına aldı.

Marmara Ereğlisi İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde ele geçirilen zeytinyağların yapılan tahlillerinde, bir çok farklı nebati yağ karışımı bulunduğu ve üretim ve hijyen koşulların uygun olmadığı tespit edildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda soruşturmaları tamamlanan şüpheliler A.K. ile F.T., adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Sahte yağların ele geçtiği kamyon

Jandarmanın yağları kamyondan indirmesi

Yağların sayımı

Detaylar

Haber-Kamera: Özan TAŞOYAR/MARMARA EREĞLİSİ (Tekirdağ), -

====================================================

7)ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDELERE YARDIM

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'ndeki Opet Anadolu Lisesi öğrencileri, Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde meydana gelen depremde mağdur olan öğrencilere yardım malzemesi gönderdi. İslahiye Opet Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsmihan Uyanık ve öğrenciler tarafından; depremzede öğrencilere yardım' kampanyası başlatıldı. 10 gün boyunca toplanan 20 koliden oluşan giysi ve çeşitli yardım malzemeleri, Samsat'a gönderildi.

Kampanyayı yürüten okul temsilcisi Furkan Kurt, Samsatlı öğrencilere yardım ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Okuldaki yardım kolileri

Okul temsilcisi Furkan Kurt ile rop

Öğrencilerin kolileri taşıması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 53 MB

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement