Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

ŞANLIURFA ADLİYESİ'NDE KAVGA: 3'Ü POLİS 6 YARALI (EK)1)DURUŞMA SALONUNA GİRMEK İSTEMEMELERİ ÜZERİNE KAVGA ÇIKTIŞanlıurfa'da Adliyesi'nde iki grup arasında çıkan kavganın taraflarının, 15 Mart 2016 tarihinde kent merkezinde bulunan Kalpaklı Pasajı'nda 200 liralık cep telefonu yüzünden...

16.03.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA ADLİYESİ'NDE KAVGA: 3'Ü POLİS 6 YARALI (EK)

1)DURUŞMA SALONUNA GİRMEK İSTEMEMELERİ ÜZERİNE KAVGA ÇIKTI

Şanlıurfa'da Adliyesi'nde iki grup arasında çıkan kavganın taraflarının, 15 Mart 2016 tarihinde kent merkezinde bulunan Kalpaklı Pasajı'nda 200 liralık cep telefonu yüzünden başlayan alacak-verecek meselesi kavgasında Salih Kara'nın öldüğü, 3 kişinin yaralandığı olayın duruşması olduğu ortaya çıktı.  Bugün Şanlıurfa Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasında Kara ailesinin fertleri, 4 kişinin tutuklu yargılandığı davayı izlemek için adliyeye geldi. İddiaya göre, duruşma salonuna girmek isteyen Kara ailesine izin verilmemesi üzerine, adliye koridorlarında gerginlik çıktı. Bu gerginlik üzerine Kara ailesinin duruşma salonundan uzaklaşmaları için takviye polis ekipleri çağrıldı. Polis duruşma salonuna girmek için ısrar eden ve mahkemeden ayrılmak istemeyen Kara ailesini güçlükle adliyeden dışarı çıkardı. Bu sırada gerginliğin büyümesi üzerine polis Kara ailesini biber gazı ve cop kullanarak adliyeden güçlükle uzaklaştırdı. Yaşanan olayda yaralanan 3'ü polis 6 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ŞANLIURFA/DHA

================================================

2)ESKİ İSTİHBAR MÜDÜRÜ YILMAZER'İN AVUKAT KIZI ADAPAZARI'NDA GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Sakarya Barosu'na kayıtlı avukat kızı Fatma Saadet Yılmazer dün akşam gözaltına alındı.

Fethullahçı terör örgütüne yönelik açılan davalarda yargılanan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı avukat Fatma Saadet Yılmazer için soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine,dün evinde arama yapıldı. Aramada avukat Yılmazer'in evinde babasına ait 3'ü ruhsatlı 1'i ruhsatsız 4 tabanca ele geçirildi. Evde bulunan materyallara ise el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen avukat Yılmazer, tutuklu bulunan babası Ali Fuat Yılmazer'in avukatlığını yapıyordu.

ADAPAZARI(Sakarya),-

==================================================

3)TURABİDİN METROPOLİTİ'NİN YEĞENİ YUHANNA AKTAŞ, GÖZALTINA ALINDI

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde yaşayan Midyat Turabidin Metropoliti Samuel Aktaş'ın yeğeni olan ve KHK ile kapatılan Mardin Süryani Birliği Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş, PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Mardin Süryani Birliği Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş'ın Midyat İlçesi Akçakaya Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenleyen polis, evde arama yaptı. Arama sonrasında bazı belge ve dökümanlara el koyan polis, Yuhanna Aktaş'ı da PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğu için avukatı ile de görüştürülmeyen Aktaş'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor. Aktaş'ın, Midyat Turabidin Metropoliti Samuel Aktaş'ın yeğeni olduğu belirtildi.

MARDİN,

===========================================

4)ÇAVUŞOĞLU: YAKINDA AVRUPA'DA DİN SAVAŞLARI BAŞLAR

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'da partilerin aldığı oyların birbirine yakın olduğunu belirterek, "Bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak" dedi. Antalya'da referandum nedeniyle çeşitli ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi'nde esnafla buluştu. Burada sanayi esnafına seslenen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin artık büyük projeler gerçekleştirdiğini ve yoluna emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Türkiye'nin 15 senedir çok badire atlattığını belirten Bakan Çavuşoğlu, buna rağmen büyüdüğünü, daha bağımsız kararlar aldığını ve artık dünyada söz sahibi olduğunu söyledi. Türkiye'den rahatsızlık duyanların da çoğaldığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, özellikle Avrupalıların Türkiye'den rahatsız olduğunu kaydetti. "Mevlüt sizin politikanızda kayma mı var, bize sırtınızı mı dönüyorsunuz" diye sorduklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, "Niye soruyorsunuz bunu? 'Bak her yerle ilişkileriniz iyi. Oralara da gitmeye başladınız.' Yani sen gidiyor musun? 'Gidiyorum.' Senin orada iş adamların var mı? 'Var.' Yatırımlara giriyor musunuz? Giriyorum. 'Afrika'ya da gidiyorsunuz.' Evet. 'Latin Amerika'da da görüyorum.' Peki sen oraya gidince seni sorguluyor muyum, 'Sende ne kayması var' diye? Yok. Sen beni niye sorguluyorsun? Sen gideceksin iyi, ben gideceğim, benim dış politikamda zemin kayması mı var? Bunun anlamı 'Benim kontrolümden çıkmayacaksın' demek. O Türkiye geçti, o eskiden senin rüyalarında hayal ettiğin Türkiye olabilir ama bitti o, uyan uyan. Geçti artık. Türkiye kimsenin kontrolünde olan bir ülke değil, Türkiye kararlarını kendisi verir" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE HÜKMEDİCİ KONUŞAMAZSINIZ

Avrupalılara seslenen Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Artık Türkiye ile nasıl ilişki kuracağınızı öğreneceksiniz, hükmedici konuşmalardan vazgeçeceksiniz. Türkiye hükmeder. O yüzden siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız. Adam gibi konuşursunuz, ricacı olursunuz. Otururuz konuşuruz, anlaşırız iş de yaparız, siyaset de işbirliği de yaparız. Biz her şeye varız. Yalnız bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz. Siz öğrenmiyorsanız biz size öğreteceğiz, itinayla öğreteceğiz. Bu kadar basit. Halk oylamasında 'hayır'da taraf tutuyorlar. Avrupa'dakiler Türkiye'nin güçlenmesini istemediği için 'hayır' kampanyası başlattı. Neden karışıyorsunuz? Benim milletime akıl vermeye nereden cesaret buldun? Bizim milletimizin aklı yok da senden mi akıl alacak? Almanya'nın, Hollanda'nın, İsviçre'nin, Avusturya'nın gazetelerinden ve siyasetçilerinden de mi akıl alacaksınız siz? Kendi ülkemizin geleceğiyle ilgili kararı biz veririz. Demokrasi varsa, milletin önüne gider, söz de karar da milletindir. Niye rahatsız oluyorsunuz bundan?"

HOLLANDA YORUMU

Hollanda'da dün yapılan seçimin sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler. Böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız, Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz, Avrupa'yı çökertmeye başladınız. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak. Bu gidişle öyle. Eskiden, 100 sene savaştılar. Avrupa'nın tarihini aç, önlerine koy. Bir gram utanma varsa, birbirlerinin yüzlerine bakamaz Avrupalılar. Farklı dinlerden oldukları için 100 yıl birbirlerini kestiler ama sonra bundan ders alındı, Avrupa Birliği kuruldu, Avrupa Konseyi. Şimdi tüm bunlar yok edilmeye başladı, Avrupa o eski günlere gidiyor. Bugün Hollanda'daki uygulamayı, Nazi döneminden ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görmedik. Bunu ben mi uyguladım, ben mi yaptım? İşte vatandaşlarımıza atlarıyla, itleriyle saldırdılar, ısırttılar. Nerede görülmüş bu? Dünyanın başka bir yerinde olsa ahkam kesmeye başlarlar. İnsanlık, demokrasi, özgürlük dersi veriyorlar. Bu mu senin insanlığın, özgürlük anlayışın? Ama Türkiye bunun altında kalmaz, adımlarımızı attık ve göreceksiniz önümüzdeki süreçte sabredin adımlarımızı daha da atacağız. Biz sığıntı gibi bunlarla uğraşamayız. Türk hiçbir yerde sığıntı olmaz. Eşit ve onurlu bir şekilde oluruz biz olacaksak. Bu kadar basit. Peki bu referandumdan niye rahatsız oluyorsun? Çünkü referandum Türkiye'yi istikrara götürecek. Türkiye'de ikili sistemi değil, güçlü sistemi getirecek."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

=====================================================

5)CHP'Lİ KÖSE: SEÇİLMİŞ BAKANA YAPILAN OLAY ÜLKEYE HAKARETTİR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'ya tepki göstererek, "Bizim bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bu ülkeye hakarettir" dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Tokat'a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette il kadın kolları üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fatma Köse, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumda niçin hayır diyeceklerini anlattı. Köse, "Bu sistem yani başkanlık sistemi denetim mekanizmalarının çalışmadığı, hukuk devleti anlayışının bulunmadığı bir ülkede bütün güçlerin tek bir kişinin elinde toplandığı bir baskı rejimine dönüşerek federasyonu beraberinde getirecek olan bir sistemdir. Türkiye üniter yapısı ve parlamenter sistemi ile güçlüdür. Bu bir rejim değişikliğidir, onun için hayır diyoruz" dedi.

Başkan Fatma Köse, bir soru üzerine Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'nın bu tutumunun Türkiye'ye yapılmış olan bir hakaret olarak gördüklerini söyleyerek, "O bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Bizim bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bu ülkeye hakarettir. Öncelikle bunu kabul edelim. Ama keşke bu hale gelmeseydi. Keşke iletişimle halledilseydi. Çünkü, bizim aldığımız duyumlara göre böyle bir teklif gidiyor karşı taraftaki devletin 'hayır şu anda biz uygun değiliz, bizim bir seçimimiz var, bu seçimimizi yapalım ondan sonra gelin' denildiğini biliyoruz. Keşke o zaman gidilseydi. Bu bu ülkenin dış ülkelerde itibarını zayıflatmıştır. Buna da hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. Fatma Köse, ayrıca yurtdışı çalışmalarını iptal ettiklerini belirtti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Köse'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

=====================================================

6))MHP'Lİ DEMİREL: BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI HEP BERABER GÖRECEĞİZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin Türkiye'nin güçlü bir yürütme erki ile beraber tekrar yönetim sisteminin dizayn edilmesi sonucunu getireceğini belirterek, "Bundan rahatsız olanların niye olacağı, olmaya devam edeceği de aşikardır. Biz bundan rahatsız olmuyoruz. Onların rahatsızlığı onları ilgilendirir. Ama bir rejim değişikliği olur mu hep beraber göreceğiz" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek olan Demirel, sabah kahvaltısında partililerle buluştu. Kent merkezindeki bir kafede düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşadığı engellemelere tepki göstererek, "Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil yetkisine haiz olmuş her kişinin şahsına yapılan hareket devlete yapılmış harekettir. Her bir Türk vatandaşının dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun Türkiye'ye aidiyet hisseden her vatandaşımıza yapılan hareketi de bir o kadar şiddetle kınıyoruz. O gün orada bacağında ısırılan itilip kakılan pek çok Türkiye'den vatandaşımızda var, bakanlara yapılan harekette var. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılmıştır. MHP olaya şahıs olarak değil bütüncül olarak bakar. Türk milletine yapılan böyle bir hareketi şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Hollanda'da yaşanan olayların Avrupa'nın Türkiye ve Müslümanlara bakışı için tasvip edilmeyecek hareketler olduğunu vurgulayan Demirel konuşmasına şöyle devam etti:

"Genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin hem sosyal medya hesabından hem de basın kuruluşuna yaptığı ziyarette ifade ettiği gibi Türkiye'de bir sistem değişikliği oluyor ama Avrupa'da bir rejim değişikliği olur mu ona bakacağız. Oradaki monarkların bu konulardaki duyarsızlıkları nasıl bir yansıma yapacak? Hollanda seçimlerini de takip ediyoruz. Yakın zaman içerisinde başka ülkelerde de seçimler olacak. Çünkü, Türkiye'den gidenler 1960 itibariyle neredeyse 4'üncü kuşak orada yaşıyorlar. Onlar o toplumun ekonomisinde, siyasetinde her yerinde varlar. Şu anda Türkiye'den gitmiş yüzden fazla milletvekili var Avrupa'da. Dolayısı ile bütün bunlar Avrupa'nın hala Türkiye ve Müslümana bakışı için hiç tasvip edilmeyecek hareketler. Parti olarak tutumumuz nettir. Türkiye'ye yapılan, herhangi bir Türk vatandaşına yapılan hiç bir şeyi kabul etmeyiz. Türkiye'deki yalnızca bir sistem değişikliğidir. Bunun Avrupa'ya yansıması ne olur onu hep beraber göreceğiz"

Demirel, 'Avrupa, Türkiye'de yapılan referandumdan neden rahatsızlık duyuyor' şeklindeki soruyu "Vakti zamanında hasta adam dedikleri Osmanlı, içerisinden bir Cumhuriyet çıkartmıştır. Onlara kalsa hasta adamdı. Ama içerisinden kocaman bir Cumhuriyet çıkmıştır. Nasip olursa iki gün sonra Çanakkale Zaferimizi kutlayacağız, şehitlerimizi anacağız. Onlar Türkiye'nin hayrına, Türk milletinin bütünlüğüne, devletin devamına olan her durumda zaten olumsuz yaftalamalar yapıyorlar. O dönemde Osmanlı içerisinden Cumhuriyeti çıkartırken çarlığı yıkmıştı. Bu sefer bakalım monarklar ne yapacaklar göreceğiz hep beraber. Rahatsızlıkları bile Türkiye'deki bazı kararsız kesimlerin karar vermesine vesile olur diye umuyorum. Çünkü güçlü bir Türkiyeyi çok arzu etmediklerini değil yıllar, yüz yıllardır hepimiz biliyoruz. Ama 15 Temmuz felaketi Türkiye'de milletin olayları biraz daha net görmesine, birleşmesine, uzlaşmasına ve millet adına yapılan işlerin takdir edilmesine de vesile oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de Türkiye'nin güçlü bir yürütme erki ile beraber tekrar yönetim sisteminin dizayn edilmesi sonucunu getirecektir. Bundan rahatsız olanların niye olacağı, olmaya devam edeceği de aşikardır. Biz bundan rahatsız olmuyoruz. Onların rahatsızlığı onları ilgilendirir. Ama bir rejim değişikliği olur mu hep beraber göreceğiz" diye yanıtladı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kahvaltıdan görüntü

-Ruhsar Demirel'in açıklamaları

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

============================================

7)KINIK'TA SOSYAL MEDYADAN PKK PROPAGANDASINA 5 GÖZALTI

İZMİR'in Kınık İlçesi'nde, sosyal medyadan terör örgütü PKK propagandası yaptığı belirlenen 5 kişi, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kınık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal medyadan terör örgütü PKK propagandası yaptığı belirlenen kişilere yönelik, 2 aylık çalışma sonrası, bugün saat 06.30'da operasyon yaptı. Yapılan eş zamanlı baskınlarda sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle E.S., Ö.Ö., A.Ö., M.S. ve Ö.S. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 4 av tüfeği, 5 cep telefonu, 5 sim kart, 1 tablet bilgisayar, 2 hafıza kartı, 1 harici bellek, 25 CD ve 2 mini kaset ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

(Not: jandarma kamerası- yan çekilmiş)

Gözaltına alınan zanlılardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: İZMİR,

===============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement