Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)AĞRILI 'UÇAN KIZ' DİCLE, CAMDAN FIRLAMIŞ4 GÜN ÖÖNCE KUTLADIĞI DOĞUM GÜNÜNDE ÇEKİLEN BU GÖRÜNTÜLERİ KALDIAĞRI Birlik Spor oyuncusu 'Uçan Kız' Dicle Aslan'ın camdan fırladığı için hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

19.03.2017 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AĞRILI 'UÇAN KIZ' DİCLE, CAMDAN FIRLAMIŞ

4 GÜN ÖÖNCE KUTLADIĞI DOĞUM GÜNÜNDE ÇEKİLEN BU GÖRÜNTÜLERİ KALDI

AĞRI Birlik Spor oyuncusu 'Uçan Kız' Dicle Aslan'ın camdan fırladığı için hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Gözyaşları arasından toprağa verilen Dicle'nin 15 Mart günü doğum gününü kutladığı belirlendi. Türkiye Futbol Fedarasyonu Kadınlar 2'nci Liginde mücadele eden Ağrı Birlikspor takımını taşıyan midibüs, dün saat 16.00 sıralarında Patnos ilçesindeki Yeni Cezavi mevkisinde kaza yaptı. Konya İdmanyurdu Spor ile oynayacakları maç için Ağrı Birlik Spor takımı futbolcularını Malatya'ya götürmek için yola çıkan Kamil Bayram yönetimindeki 04 M 0434 plakalı midibüs, kar yağışı nedeniyle takla attı. Midibüskte bulunan 14 kadın futbolcu ile 3 yönetici ve sürücü kazada, yaralandı. Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Dicle Aslan, durumu ağır olduğu için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Dicle Aslan, Van'da yapılan tüm müdahalelere karşı kurtarılamayarak 19 yaşında hayata veda etti.

Dicle Aslan'ın ölüm haberi, takım arkaşları ve futbol camiasını yasa boğdu. 15 Mart 1998 doğumlu Dicle Aslan'ın cenazesi bu sabah kılınan namazı ardından Kazım Karabekir Mahallesindeki şehir mezarlığında toprağa verildi. Aslan ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olan futbol aşığı genç kızın cenaze töreninde yakınları, antrenörü, takım arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Gençlik Hizmeleri Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör olan Milli halterci Murat Aslan'ın kızı olan Dicle Aslan, Ağrı İbrahim Çeçen Ünivesitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencisi olduğu, çok hızlı koştuğu için antrönürü Necmi Aslan ona 'uçan kız' unvanını verdi. Dicle Aslan'ın Genç kızlar Türkiye şampiyonasında 4 maçta 9 gol attığını ve Ağrı Birlik Spor'da santfor oynadığını işaret eden Antrenör Necmi Aslan, kazayı şöyle anlattı:

"Patnos- Malazgirt yol ayırımını geçtikten 5 kilometre sonra araç bir sağa bir sola savruldu. Olayda ben yanımdaki sporcuma sarıldım onu tutmaya çalıştım. Herkes bir yere tutunmaya çalıştı. Ondan sonra zaten midibüs bir kaç takla attı. Midibüs durduktan sonra kalktık sporcularımızı toparlamaya çalıştık, Herkes olayın etkisiyle bağırıp, çağırıyordu. Her kes iyi mi değil mi diye birbirini kontrol etmeye çalışıyordu. O arada Dicle kızımızın araçta olmadığının çığlıkları gelmeye başladı. Dicle cam kırılmış dışarı fırlamış, aracın arkasına düşmüştü. O anda nabzını kontrol ettim çok kan kaybediyordu, Nabzı yerindeydi şuuru yoktu. Dışardan gelen arkadaşlar hastaneye yetiştirdiler, kurtarmaya çalıştık ama malesef kaybettik."

FEDERASYON BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, Dicle Aslan'ın vefatı nedeniyle baş sağlığı mesajı yayınladı. Federasyonun internet sitesinde yeralan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Kadınlar 2'nci Futbol Ligi ekiplerinden Ağrı Birlik Spor kafilesini Malatya'ya taşıyan minibüs, Patnos- Muş Karayolu'nda kaza yaptı. Kazada teknik ekip ve kulüp futbolcularından çok sayıda yaralı olduğunu, durumu ağır olan Dicle Aslan isimli futbolcunun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Merhume Dicle Aslan'a Allah'tan rahmet; ailesi, Ağrı Birlik Spor Kulübü ve tüm sevenlerine başsağlığı; kazada yaralanan futbolcu ve teknik ekibe acil şifalar dileriz."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Taziye evi dış görüntüsü

-Antrenör Nesmi Aslan'ın konuşması

-Takım arkadaşı Selcan Toğrul'un konuşması

-Ağlayan arkadaşların görüntüsü

-Dicle'nin evinin dış çephe görüntüsü

-4 gün önce yapılan doğum günü videosu

Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI, -

=============================================

2)BAKAN SOYLU: 6 AYDA 800 SIĞINAK VE BARINAK İMHA EDİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terör mücadelenin devam ettiğini belirterek, " PKK'nın üs ve yönetim merkezi haline gelen Diyarbakır Lice, Mardin Ömeryan Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bin 738 operasyon gerçekleştirilmiştir." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl açılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezindeki mezuniyet törenine katıldı. 463 erkek polis adayının mezun olduğu törene Bakan Soylu'nun yanı sırada Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, protokol üyeleri, davetliler ve mezun olan polislerin aileleri katıldı. Tören sırasında fenalık geçiren 10 yakın öğrenciye, orada hazırda bulunan sağlık görevlileri müdahale etti. Bazı öğrenciler ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polislik mesleğinin önemini anlatan Bakan Soylu, bu meslekte şahadetinde olduğunu belirtti.

"FARELER VE SIÇANLAR GİBİ KAÇMAKTADILAR"

Terörle mücadeleye değinen Bakan Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede bugüne kadar ki en güçlü olduğu dönemi yaşadığını ve terörü bitirmeye en yakın noktada olduğunu belirtti. Bakan Soylu, "Dağlarda, şehirdeki bütün yapılanmalarında bizim evlatlarımız aslanlar gibi onları kovalamakta, onlar da fareler ve sıçanlar gibi kaçmaktadırlar. Açıkça ifade edebilirim ki, Türkiye, terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğu dönemi yaşamaktadır ve terörü bitirmeye en yakın noktadadır. "dedi.

Bakan Soylu, son 6 ayda 800 sığınak ve barınağın imha edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Son 6 ayda 153 önemli olay engellenmiş; 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetim merkezi haline gelen Diyarbakır Lice, Mardin Ömeryan Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bin 738 operasyon gerçekleştirilmiştir. Teröristlerin hareket alanını daraltmak amacıyla, karma timlerimizle beraber yol kontrollerimiz devam etmektedir. Sadece 2017'de 7 milyon 720 bin 330 araç sorgulanmış, bunlardan 92 bin 519'una işlem yapılmıştır."

ÖRGÜTÜN ŞEHİR YAPILANMALARI ÇÖKERTİLMİŞ DURUMDADIR

Örgütün şehir yapılanmalarının çökertildiğini ifade eden Bakan Soylu, "Terörle mücadele noktasında şunu da açıkça ifade etmek isterim. Biz terörle tek noktadan değil, bütün unsurlarımızla mücadele ediyoruz. Hem terörle, hem terörizmle, yani terörü besleyen, onu oluşturan unsurlarla da mücadele halindeyiz. Örgütün şehir yapılanmaları neredeyse tamamen çökertilmiş durumdadır. Ele geçirdikleri ve bir üs gibi kullandıkları belediyelere görevlendirmeler yaparak bu belediyeleri yeniden hizmet üretir hale getirdik." diye konuştu.

PKK'NIN UYUŞTURUCUDAN ELDE ETTİĞİ GELİR 1.5 MİLYAR DOLAR

Bakan Soylu, terör örgütü PKK'nın uyuşturucudan yılda 1.5 milyar dolar gelir elde ettiğini belirterek, "PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelir, yılda yaklaşık 1,5 milyar dolardır. O örgütün de, bu kirli ticaretin de kökü kazınacak ve buna bulaşmış kim varsa bunun bedeli hukuk içinde ödetilecektir. Bu amaçla son 6 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 24 bin 266 kişi gözaltına alınmış, bunların 4.529 kişisi tutuklanmıştır. İnşallah operasyonlarımız hız kesmeden devam edecektir." dedi.

10 BİN POLİS ALIMI

Bakan Soylu, personel sayısının da sürekli arttığını belirterek, "Ayrıca personel sayımızı da sürekli güncelleştirmeye ve sayıca arttırmaya özen gösteriyoruz. Bugün mezun olan gençlerimizin hemen akabinde 10 bin yeni polis memuru alımı için ilan aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bin özel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, şu an mülakatlar gerçekleştirilmektedir." dedi

Bakan Soylu Ortadoğu'daki terör nedeniyle ülkemize göç dalgası olduğunu belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 3.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Hem devlet, hem de sivil toplum kuruluşları eliyle harcadığımız toplam miktar yaklaşık 26 milyar dolar civarında." dedi.

HİÇ KİMSENİN UYUYAN HÜCRESİ OLMAYIN

Bakan Soyla, mezun olacak polis adaylarına ise uyarıda bulunarak, "Bir elinizde vicdanınız, bir elinizde de hukuk olsun. Başka rehber aramayın. Başkasına tabi olmayın. Asla ve asla hukuktan ayrılmayın. Size hukuka uymayan, vicdanınıza uymayan ne teklif gelirse gelsin, ne zorlama gelirse gelsin, sakın uymayın. Devletinizden ve milletinizden başka hiç kimsenin, ama hiç kimsenin uyuyan hücresi veya elemanı olmayın. Siz bu devletin polisisiniz."diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

Bakan Soylu'nun gelişi

Bakan Soylu'nun törene katılması

Tören'de fenalaşan öğrenciler

Bakan Soylu'nun konuşması

Mezuniyet töreni

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==========================================================

3)AK PARTİLİ KARAASLAN: VESAYETÇİ SİSTEM TÜRK DEMOKRASİSİNİ KESİNTİYE UĞRATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, vesayetçi zihniyetin birçok kez devreye girerek Türk demokrasisini kesintiye uğrattığı görüşünü savunarak, "Bu sistemde de 10-15 yıl sonra bir sıkıntı meydana gelebilir. Sıkıntı her ne olursa olsun dönüp dolaşıp hakemliğine başvuracağımız grup asla darbeciler, vesayetçiler, karanlık odaklar değil, millet olacak" dedi.AK Partili Karaaslan, Bartın Öğretmenevi'nde kadın ve genç girişimlercilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav ve partililerin de katıldığı kahvaltıda konuşan Karaaslan, Türkiye açısından çok önemli bir seçime gidildiğini belirterek, "AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmediğini söylüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Biz uzlaşmaya varız' diyerek bize kapıyı açtı. Açılan kapı ile birlikte süreç yeniden başladı. Bana göre Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisi hayata, geleceğe çok sığ taraftan bakan bir ana muhalefet partisi. Gönül isterdi ki o da uzlaşmanın bir parçası olsaydı, fikrini söyleseydi. Bir tane öneri sunsaydı ama hep 'Olmaz' ve 'Hayır' dedi. Bu hayırcı zihniyet aslında Türkiye'nin gelişimi önündeki en önemli engellerden biri maalesef. Ben iktidar partisinden biri olarak muhalefetin hayata baktığı o daracık pencereyi Türkiye için çok büyük kayıp olarak görüyorum. Biz MHP ile bu ülkenin geleceğini aydınlık yarınlara ulaşma azmini ve iddiasını destekleyecek bir güçle yola başladık" diye konuştu.

Karaaslan, referandum sürecince 'hayır'cıların çeşitliliğinin arttığı belirterek şunları söyledi:

"Bugüne kadar hiçbir şekilde bir araya gelemeyen ekstra gruplar bir anda bir araya geldiler. Sonra CHP parti logosu kullanmamaya karar verdi. Bir parti düşünün kendi logosunu kullanmadan kampanya başlattı. Bilmiyoruz şu anda dolaşan kim kimin arabasıdır. Karşımızda kurumsal kimlik olmadan yapılan bir kampanya var. Biz her zaman olduğu gibi şeffaf, açık, net, ne istediğini bilen ve ne istediğini millete iyi ifade edebilen bir bakış açısıyla çalışmalara başladık. Bugüne kadar Türkiye çok badireler atlattı. Bunların ortak noktası, halk önemli konularda doğru karar verememe ihtimalini içinde saklar. O yüzden halka çokta önemli meseleleri sormamak yada bu yetki vermemek gerekir. Bunu söyleyen bu bakış açısına sahip olan zihniyetin adı vesayetçi zihniyettir. ve bu zihniyet Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bir çok kez devreye girerek Türk Demokrasisini kesintiye uğratmıştır. AK Parti kurulduğu günden beri halkın isteklerini, taleplerini, halkın uyarılarını, eleştirilerini, halktan gelen her şeye kapılarını tamamen açmış, ama aynı zamanda gönlünü açmış bir iktidar ve bakış açısından bahsediyoruz. Bu sistemde de 10-15 yıl sonra bir sıkıntı meydana gelebilir. Sıkıntı her ne olursa olsun dönüp dolaşıp hakemliğine başvuracağımız grup asla darbeciler, vesayetçiler değil karanlık odaklar değil, millet olacak. Millete diyeceğiz ki 'Bir sıkıntı var, senin hakemliğinde bunu çözmek istiyoruz, siyaset kurumu olarak biz çözemedik.' Sistem özünde bu."

Karaaslan, kahvaltının ardından geçtiğimiz yıl Mardin'in Dargeçit mevkiinde şehit olan Uzman Onbaşı Cem Kanbur'un Muratbey Köyü'ndeki ailesini ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Toplantıdan detay

-Karaaslan konuşması

-Şehit evi ziyareti

Süre: (3.30 DK) Boyut: (108 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

========================================================

4)2 METREKARELİK KULÜBEDE AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYOR

VAN'ın Başkale İlçesinde 'Cilalı İbo' lakaplı 42 yaşındaki Yavuz Kızılaltun, ayakkabı boyacılığı yaparak 7 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor.Başkale İlçesi Tepebaşı Mahallesi'ndeki bir gecekonduda yaşayan Yavuz Kızılaltun, Sanat Sokak'ta 2 metrekarelik bir kulübede ayakkabı boyacılığı yapıyor. Kızılaltun günlük 20 ile 25 lira kazanıyor. Kazandığı parayla 7 kişilik ailesine bakan Kızılaltun'un ilk ve ortaokula giden 4 çocuğu bulunuyor. Kızılaltun'u ilçe halkı da Türk sinemasının önemli karakterlerinden biri olan 'Cilalı İbo' lakabıyla tanıyor. Hayattaki tek isteğinin çocuklarının üniversite okuması olduğunu söyleyen Yavuz Kızılaltun "10 yıldır bu küçük alanda ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Günlük 20 ile 25 lira arasında para kazanıyorum. Ailemi geçindirmek için bu işi yapmaya mecburum. Çalışmak ayıp değil işimi severek yapıyorum ama çocuklarım okula gittiği için maddi sıkıntılarım var. Çocuklarımın iyi eğitim alması için elimden geleni yapmama rağmen yine de olmuyor. Çocuklarımın eğitimi için yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Kızılaltun ile röp.

-Ayakkabı boyaması

-Detaylar

Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), -

==============================================

5)VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

VAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 84 kilo 390 gram toz esrar ele geçirildi.Van İpekyolu İlçesi'nde daha önceden teknik takibe alınan 65 BF 304 plakalı otomobil Cumhuriyet Mahallesi Çalık Sokak'ta durduruldu. 'Alfa' isimli detektör köpeğinin de katıldığı aramada, 84 kilo 390 gram toz esrar ele geçirildi. Araç sahibi M.B. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Araçta yapılan arama

-Köpeğin yaptığı arama

-Aramadan detaylar

-Uyuşturucu paketleri

VAN, -

===================================================

6)KİTE SÖRFÇÜLER NEFES KESTİ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar mahallesi açıklarında havada kite sörf (Uçurtma sörfü) yapan sporcular, görsel şovları ile izleyenleri hayran bıraktı.

Ali Hoca Burnu açıklarında saatdeki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgarda denize açılan kate sörfçüler, zaman zaman 18 mile kadar çıkan hız yaptı. Aşırı rüzgar ve dalga nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan sporcular, dalgaların arasında sürüklendi. Usta sörfçüler, yine de toparlanmayı bilip yeniden kaldıkları yerden mücadeleye devam etti.

Bodrum- Akyarlar Karayolu'ndan geçenler, durup sörf yapanları ilgiyle izledi, bazıları ise sörfçülerle selfi fotoğrafı çekti. İstanbul'dan arkadaşları ile hafta sonunda kite sörf yapmak için Bodrum'a geldiklerini belirten 34 yaşındaki Bankacı Alim Sert, "Türkiye'de son on yılda büyük bir hızla yayılan uçurtma sörfü adrenalin sevenlerin tutkusu haline geldi. Bodrum'un bu bölgesi bu spor için ideal, hava bugün biraz sert olsada yaklaşık 4 saat sörf yaparak büyük keyif aldık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Sörfe yapanlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===========================================

7)KAHRAMANKAZAN'DA AŞIKLAR ATIŞMASI

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde bir araya gelen halk ozanları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kahramanlık türküleri, şiirler ve deyişleriyle tüm şehitleri yad ettiler. Şehit yakınları ve gaziler de program boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla aşıklara eşlik etti.

Kahramankazan Belediyesinin düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma günü nedeniyle 'Aşıklar programı' düzenledi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehitler ve gaziler derneği ve vakıf temsilcileri ile şehit yakınları ve gazilerle çok sayıda vatandaşın katıldığı program., şehitler anısına Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Cep telefonları kameralarının sürekli kayıtta olduğu programda 7'den 70'e kadın, erkek yüzlerce vatandaş salonu doldurdu. Kars, Erzurum, Erzincan, Aydın, Ankara, Sivas, İstanbul gibi şehirlerden gelen 22 halk ozanı, sırayla sahneye çıkarak birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Aşıklar atışmasına da yer verilen programda, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere son zamanlarda Türkiye'ye karşı Avrupa'nın takındığı tavırda aşıklar atışmasından nasibini aldı. Zaman zaman gözyaşlarına da sahne olan programın en renklileri ise anne babalarıyla aşıklar atışmasına katılan çocuklar oldu. Zaman zaman sahne önüne çıkan çocuklar, kahramanlık türküleri eşliğinde oyunlar oynayarak renkli görüntülerin çıkmasına neden oldu.

TÜM KAHRAMAN8LAR SAHNEDE

Programın ilerleyen saatlerinde geceye katılan tüm aşıklar, şehit yakınları ve gazilerle ilçe protokolü, kahramanlık türkülerine eşlik etti. Sevinç ve hüzünle birilkte duygu dolu anların yaşanmasına neden olan program sonunda tüm şehit yakınları ve gazilere onur belgesi takdim edildi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, "Kahramankazan halkı olarak atışmasını izlediğimiz aşıklarınızın yüreklerine sağlık. Şehit yakınları ve gazilerimiz ve konuklar için güzel bir program olduğunu düşünüyorum. Aşıklar atışmasında samimiyetlerini hiçbir zaman ortaya koymayan Avrupa'ya da çok güzel göndermeler vardı. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz anısına düzenlediğimiz program inşallah amacına ulaşmıştır. Tüm şehitlerimiz Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Salondan genel görüntüler

-Aşıkların atışmasından kesitler

-Aşıkların sırayla söylediği kahramanlık türküleri ve şiirler

-Salon içerisinden renkli görüntüler

-Tüm aşıklar ve şehit yakınları ve gazilerin birlikte sahnede türkü söylemesi

-Şehit yakınları ve gazilere onur belgesi verilmesi

-Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk açıklaması

-Röportajlar

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor
    01:11 Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Muş'un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiği belirtiliyor.

  • Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları
    01:09 Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları

    Son yıllarda DVD'ler, yerini dijital akış platformlarına bırakmış durumda. Türkiye'de hızla yaygınlaşan dijital akış platformları arasında en popüler olanı yüzde 38 pazar payıyla BluTV oldu. İkinci sırada yüzde 27 pazar payıyla Netflix yer alırken, Amazon Prime Video yüzde 19 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Disney+ ve MUBI ise daha küçük pazar paylarıyla listeye dahil oldu.

  • Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor
    01:09 Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor

    Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre 12 Nisan tarihinde günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'nin cari açığı azaltma, enerji arz güvenliği sağlama ve karbon nötr hedeflerine ulaşma konularında kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, 2024 yılında lisanssız yenilenebilir yatırımlar için 7 bin 500 megavatlık ek kapasite ilan edildi ve 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar santrallerinin devreye alınarak yenilenebilir enerjinin üretim içindeki payının yüzde 55'e yükseltilmesi hedeflendi.

  • Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı
    01:09 Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinden aday olan ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, başkan olarak ilk nikahını kıydı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda, Beşikçioğlu'nun Berkay Dinçsoy ve Mine Kaya çiftinin nikahını kıyarak, çiftimize ömür boyu mutluluklar dilediği ifade edildi. Paylaşımda ayrıca çiftin ve ailesinin Erdal Beşikçioğlu ile fotoğrafları da yer aldı.


Advertisement