Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)SİİRT'TE NEVRUZ, 3 DİLLE KUTLANDISİİRT'te, Valilik tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda Nevruz kutlamaları Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilleriyle kutlandı.

21.03.2017 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİİRT'TE NEVRUZ, 3 DİLLE KUTLANDI

SİİRT'te, Valilik tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda Nevruz kutlamaları Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilleriyle kutlandı.

Nevruz Bayramı, Siirt'te Valiliğin kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle kutlandı. Belediye Başkanvekili Ceyhun Dılşat Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş'un yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalarda, sembolik Nevruz ateşi yakıldı. Sanatçı Aydın Aydın'ın da katıldığı etkinlikte, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler seslendirildi. Nevruz kutlamaları meydanda gençlerin halay gösterisiyle son buldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Nevruz ateşinin yakılması

-Etkinlikten görüntüler

-Gençlik merkezinin halay gösterisi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU/SİİRT, -

=====================================================

2)KİLİS'TE, NEVRUZ KUTLANDI

KİLİS 7 Aralık Üniversitesi'nde Nevruz kutlaması yapıldı. Kutlama alanındaki odunların üzerine benzin döken görevli ise parlama nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kilis Valiliği ile 7 Aralık Üniversitesi tarafından düzenlenen nevruz etkinliği üniversite kampusunda yapıldı. Etkinliğe; Kilis Valisi İsmail Çataklı, 7 Aralık Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Belediye Başkanı vekili Cuma Özdemir, Ak Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Alanda yakılan nevruz ateşinin üzerinden protokol üyelerinin atlamasının ardından, sönen ateşin üzerine bir görevli benzin dökmek istedi. Ancak dökülen benzinin parlaması ile görevli ve çevrede bulunanlar kısa süreli tedirginlik yaşadı. Etkinlikler halk oyunları gösterileri ve Nevruz nedeniyle düzenlenen sportif yarışlarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Nevruz ateşi yakılırken

Ateşin üzerinden atlanırken

Sönen ateşi yeniden yakarken yaşanan tehlike

Vali ve rektörün konuşması

Halk oyunları gösterileri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 379 MB

======================================================

3)MAKİNEDEKİ FAZLA ÇAMAŞIR EVİ YAKTI

ADANA'da 42 yaşındaki Emine Beyazgül'ün iddiaya göre fazla çamaşır doldurduğu makinesi aşırı yüklenme sonucu yandı.

Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan ve 4 çocuk annesi Emine Beyazgül, kirli kıyafetleri çamaşır makinesi atıp, komşuya gezmeye gitti. İlk incelemeye göre, aşırı çamaşır doldurulan makinanın motoru, bir süre sonra ısınma nedeniyle alev aldı. Alevler de kısa sürede Beyazgül'ün evini sardı. Dumanları gören komşuları itfaiyeyi aradı. Eve gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Beyazgül, gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu.

Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen evde soğutma çalışması yapan itfaiye ekiplerine, vatandaşlar da yardım etti. Emine Beyazgül'ü, komşuları ve 13 yaşındaki oğlu Ali teselli etmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İtfaiye aracının görüntüsü

İtfaiye erinin eve çıkması

Yangına müdahale etmeleri

Ev sahibinin yakınının konuşması

Ev sahibi kadının ağlarken görüntüsü

Çıkan dumanlar

Yanan çamaşır makinasının evden çıkarılması

Çamaşır makinasına itfaiye erlerinin soğutma çalışması

Ev sahibi kadının görüntüsü

Evin içindeki su ve dumanlar

Evin içindeki itfaiye erleri

SÜRE: 04'01" BOYUT: 449 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=================================================

4)BURSA'DA JANDARMADAN NEVRUZ UYGULAMASI

BURSA'da, nevruz kutlamaları öncesinde 43 ayrı noktada eş zamanlı huzur uygulaması yapan jandarma ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 22 kişiyi yakaladı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nevruz kutlamaları öncesinde dün gece 17 ilçede umuma açık yerler ve 43 ayrı noktada eş zamanlı huzur uygulaması yaptı. Uygulamalar kapsamında uyuşturucu bulma konusunda eğitimli köpek de kullanıldı. Araçları didik didik arayan ekipler, trafik kurallarına uymadığı belirlenen 38 aracı trafikten men etti. Uygulamada çeşitli suçlardan aranan 22 kişi yakalandı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Jandarma ekiplerinin otomobilleri durdurması

-İşlem yapması

-Otomobilde arama yapılması

- Narkotik köpeğinin arama yapması

-Ekiplerden detaylar

SÜRE: 1 dakika 3 saniye

BOYUT: 12 MB

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

======================================================

5)KALDIRIMDAKİ ASIRLIK ÇINAR YOL KURBANI OLDU

ADAPAZARI kent merkezindeki Orhan Gazi Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı yeni imar planında yol üstünde yer alması nedeniyle kesildi. Karara çevre sakinleri tepki gösterdi. Adapazarı Maltepe Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde kaldırımda bulunan yaklaşık bir asırlık çınar ağacı sabah saatlerinde bölgeye gelen Adapazarı Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından kesilmeye başlandı. Vince bağlı sepette bulunan görevli ağacı kesmek için yukarıdan aşağı doğru dalları kesti. Ağacın yanında bulunan apartmanda oturanlar, "Bu ağacın kime ne zararı var. Burada ne yolu açılacak. Bu çınar ağacı yüzyıldır bize gölgelik yapıyordu. Yazık ediyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Adapazarı Belediyesi yetkilileri ağacın bulunduğu yerin yeni imar planında yol olarak yer aldığını bu nedenle yol çalışması için ağacın kesiminin yapıldığını belirtti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Çınarın kesilmesi

-Belediye görevlileri, detaylar

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

==================================================

6)DENİZDEN TAHTTA OTURAN ERKEK HEYKELİ ÇIKTI

BARTIN'ın Amasra İlçesi Çakraz Tatil Beldesi'nde sahilde, bir erkeğin tahta oturur vasiyette tasvir edildiği heykel parçası bulundu. Heykel, incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne götürülecek.

Çakraz tatil beldesinde oturan 60 yaşındaki Alay Kaya, dün evinin balkonuna çıktığında sahilde suyun içinde mermer parçası gördü. Alay Kaya, durumu jandarma ve Amasra Müze Müdürlüğü'ne bildirdi. Gelen ekipler tarafından denizden çıkarılan parçanın, bir erkeğin kaide üzerine tahtta oturur şekilde tasvir edildiği heykelinin alt kısmı olduğu belirlendi. Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, dalgaların etkisiyle sahile vuran yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki heykel parçasını denizden çıkardıklarını ve incelemek üzere Müze Müdürlüğüne götüreceklerini söyledi. Aydın şöyle konuştu:

"Duyarlı bir vatandaşımız denizde tarihi eser gördüğünü bize bildirdi. Arkeologlarımız ilk incelemeyi sahilde yaptı. Hangi döneme ait bilmiyoruz. Kaide üzerine yapılmış tahta oturan bir erkek heykeli söz konusu. Heykelin alt kısmı. Yapılacak incelemeden sonra hangi döneme ait, tarihi değeri var mı ortaya çıkacak. Üst kısmı da denizde olabilir. Onunla ilgili de araştırma yapacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Heykel parçası

-Heykelin etrafında toplananlar

Süre: 4.33 Boyut: 133 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement