Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

61)ATATÜRK'E BENZEYEN OYUNCU KAYA, HAKKINDAKİ DAVA NEDENİYLE GÖZALTINA ALINIP İFADE VERDİATATÜRK'e benzerliği ile tanınan İzmirli sinema ve tiyatro oyuncusu Göksal Kaya, Nevşehir'de devam eden bir davasının duruşmasına gitmediği için hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle geçen...

27.03.2017 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-6

1)ATATÜRK'E BENZEYEN OYUNCU KAYA, HAKKINDAKİ DAVA NEDENİYLE GÖZALTINA ALINIP İFADE VERDİ

ATATÜRK'e benzerliği ile tanınan İzmirli sinema ve tiyatro oyuncusu Göksal Kaya, Nevşehir'de devam eden bir davasının duruşmasına gitmediği için hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle geçen cumartesi günü Çanakkale'de polis tarafından gözaltına alındı. Kaya, adliyede alınan ifadesinin ardından aynı gün serbest bırakıldı. Kaya, tutuklandığı iddialarının ise doğru olmadığını söyledi.

Nevşehir Avanos'ta 3 yıldır devam eden bir davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde kaldığı bir pansiyonda 25 Mart sabahı polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alınan Kaya, ardından Çanakkale Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Kaya, ifadesinin ardından aynı gün serbest bırakıldı.  Bu gelişmelerin bazı basın yayın organlarında tutuklandı diye haber olarak yer alması üzerine Kaya, bu haberleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere bugün Çanakkale Adliyesi'ne geldi. Kaya, burada gazetecilere bir açıklama yaparak, hakkındaki iddiaları yalanladı. Hakkında, bir iftira nedeniyle Nevşehir Avanos'ta açılmış dava bulunduğunu ve bu duruşmaya katılmadığı için gözaltına alındığını belirten Göksal Kaya, şunları söyledi:

"Ortada bir iftira var. Tabi bu beni son derece üzdü. Dostlarımın araması üzerine asılsız haberleri öğrendim ve oldukça üzüldüm. 'Haberin kaynağını bulayım' dedim. Çanakkale'deki bir yerel yayın organı haber yapmış buradan da ulusal basına yayılmış. Geçen 25 Mart Cumartesi günü Çanakkale'deydim. Cuma günü gelmiştim. Cumartesi günü otelde istirahattaydık. Saat 04.00 sıralarında polis geldi, ifade vermem gerektiğini söyledi. Cebren getirilmem talimatı gelmiş. Gittik, sabah Çanakkale Adliyesi'ne, ifademizi verdik. Serbest bırakıldım. Birileri yazmış 'FETÖ'den tutuklandı.' Diğerleri, 'Dolandırıcılıktan tutuklandı' demiş. Hatta, 'Cezaevine konuldu' diye bile olmuş. Şimdide 'cinsel tacizden' diye bir iddia var. Aslı olmayan bir şey. Bir sürü hayranım var. Herkes Facebook'tan yazıyor, mesajlar atıyor. Biz de mütevazı bir şekilde cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ne bileyim, 'Burnu büyümüş, havalarda gibi düşünmesinler' diye cevap veriyoruz. 20 yaşlarında bir bayan Facebook'tan yazılar yazıyor. Daha sonra bunu farklı boyutlara çektiği için engelliyorum. Ondan sonra Facebook'ta numaram olduğu için telefon numarasından bana ulaşıyor. Hatta 20 yıllık kullandığım hattımı bile değiştirmek zorunda kaldım. Bundan dolayı Nevşehir'de bir davam vardı. Kendisinden davacıydım. O da benden davacı olmuştu. Bu davayla ilgili bir konu nedeniyle Çanakkale'de mahkemeye çıkma gereği duydum. Gelip, ifademi verdim. Serbest bırakıldım. İkinci duruşmamız 25 Eylül'de. Tutuklandığım iddiaları kesinlikle asılsızdır" dedi.

Asılsız haberleri kendisi hakkındaki bir linç kampanyası olarak gördüğünü ifade eden Kaya, "Bu artık benzerlikten dolayı mı yapılıyor bilemiyorum. Şahsıma münhasır olmadığını düşünüyorum. Tarkan'ın, Murat Boz'un bir çok hayranı var. 'Seni seviyorum', 'Aşığım', 'Ölüyorum senin için' diyen bir sürü insan var. Benim de benzediğim dünyanın en büyük lideri, misyonu taşıyan biri olarak bir sürü hayranım var. Herkes farklı şeyler yazabiliyor. 'Yazıldı' diye yani bunu farklı boyutlara çekip de böyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldığım için şu an çok utanıyorum ve üzülüyorum. Benim kendi çevrem var. Sevenlerim var. Bir sürü arkamda insan var. Taşıdığım misyon farklı. O yönden Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğimle zaten gündeme gelen bir kişiyim. Şu an burada sıradan başka bir vatandaş olsaydım hiç alakasız bir şeydi bu. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğimden dolayı böyle bir suçlama olduğu için bundan dolayı çok üzgünüm, utanıyorum. Ben utanılacak bir şey mi yaptım? 'Hayır' ama haberin çıkması beni utandırdı. Asla astarı olmayan bir haberin bu şekilde yapılması, yani bu haberi yapan arkadaşlar kimse bunlar hakkında da avukatı ile görüşüp, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Bu arada Adliye önünde gazetecilere görüntü veren Göksal Kaya'yı gören sevenleri, kendisiyle özçekim yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Göksal Kaya adliyeye gelişi

-Göksal Kaya'nın adliye önündeki Atatürk büstü önünde görüntüsü

-Göksal Kaya ile röp.

(Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

======================================================

2)AZERİ ÖĞRENCİYE, ÜNİVERSİTE GÜVENLİĞİNDEN DAYAK İDDİASI

SAKARYA Üniversitesi öğrencisi Azerbaycan uyruklu 27 yaşındaki Orxan İbrahimov, bir öğretim görevlisi ile yaşadığı tartışma nedeniyle üniversitenin güvenlik görevlilerinin kendisini odalarına alıp kelepçeleyerek dövdüğünü iddia etti.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Orxan İbrahimov, derste Ekonometri bölümü öğretim üyesi F.S. tarafından hakarete uğradığını öne sürdü. Orxan İbrahimov üniversite sekreterliğine dilekçeyle şikayet ettiği öğretim görevlisi hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunduğunu anlattı.  Orxan İbrahimov yaşanan olayın ardından üniversitenin güvenlik görevlilerinin kendisini odalarına götürerek kelepçeleyip dövdüğünü iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunan Orxan İbrahimov şöyle dedi:  "Ekonomi bölümünde dersime giren F.S. şahsıma ve ülkeme hakaret etti. İşi şikayetle duyurdum üniversite yönetimine, hocayı kayırdılar. Hoca iftira atarak deli olduğumu iddia etti. En sonunda da 'bu bizi rahatsız ediyor' diye güvenliği devreye soktular. İki hafta önce aldılar beni, yargısız infaz yapar gibi kelepçelediler, bürolarında dövdüler. Bana türlü hakaret ettiler. Şikayet ettim, hakkımı arayacağım."

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nün dae konuyla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Üniversite önünde röp.

Detaylar

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya), -

========================================================

3)YAŞLI ÇİFTİ YANGINDAN TORUNLARI KURTARDI

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde alt katlarında bulunan daireden dumanların yükseldiğini fark eden 15 yaşındaki Eylem ile kardeşi 13 yaşındaki Celal Maden, evin kapısını kırarak büyükbaba ve büyükannesini kurtardı.

Yangın, Osman Gazi Mahallesi Reis Mehmet Ulusoy Caddesi, Ülker Sokak'ta bulunan 75 yaşındaki Celal Maden'e ait iki katlı evde çıktı. Yangın çıkan evin üzeri katında anneleri Pınar Maden ile birlikte bulunan Eylem ile Celal Maden kardeşler, alt kattan dumanların yükseldiğini fark etti. Hemen aşağı kata inerek büyükbabaları Celal Maden ve büyükanneleri 68 yaşındaki Fatma Maden'i uyandırmak için kapıyı çaldı. Açılmayınca iki kardeş tahta kapıyı kırıp içeri girdi. Evde uyumakta olan büyükbabalarını ve büyükannelerini uyandıran kardeşler, dışarı çıkmalarını sağladı. İhbar üzerine olay yerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Evde maddi hasar meydana geldi. Oturma odasında elektrikli battaniyeden çıktığı tahmin edilen yangın sonrası Eylem Maden evin önünde büyükbabası Celal Maden'e sarılarak göz yaşı döktü. Eylem Maden, yangını fark ettikten sonra kapıyı kırarak eve girdiklerini ifade ederek, "Elektrikli battaniye açık kalmış olabilir. Kapı da kilitliydi zorla açtık. Biz fark ettik yangını. Koşarak indik, kapıyı kırarak açtık ve dedemleri dışarı çıkarttık" dedi.

Maddi hasara neden olan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntüler

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Eylem ve dedesinin görüntüsü

-Konuşmalar

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

============================================================

4)KAR TEMİZLENDİ, NEMRUT'A ZİYARETLER BAŞLADI

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde, dünyanın 8'inci harikası Nemrut Dağı'na kar temizliği sonrası ziyaretler başladı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nda, turizm sezonu erken açıldı. 2 bin 206 metre yüksekliğinde devasa tanrı heykellerinin bulunduğu Nemrut Dağı'nın yolundaki kar temizliğinin ardından turistler bölgeye gelmeye başladı. Yolun açılması ile birlikte Nemrut'u ziyarete gelen turistler, karlarla kaplı heykelleri inceleme fırsatı buldu. Nemrut Dağı Milli Park görevlisi Bilal Mente, yolun erken açılmasıyla geçen yıl 40 bin turistin geldiği bölgedeki ziyaretçi sayısının bu yıl artmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte Nemrut Dağı'na gelen Gökhan Güney ise, daha önce ziyaret ettiği Nemrut Dağı'ndaki heykelleri bu kez karlarla kaplı şekilde gördüğünü belirtti.

Muhammed Yıldırım da, karlarla kaplı heykellerin farklı bir görünüm oluşturduğunu ifade ederek, "Heykeller, karlar arasında çok güzel bir manzara meydana getirmiş. Gerçekten görülmeye değer bir yer. Burada güneşin doğuş ve batışını izlemek için kamp kurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kar temizliği

Temizlenen kral yolu

Turistlerin Nemrut'a tırmanması

Turistler ile röp

Nemrut Dağı görevlisi ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 350 MB

===================================================

5)BAKKALA SAHTE BANKNOT PARA KAMERADA

DENİZLİ'de bir bakkaldan 10 liralık alışveriş yapan ve 100 liralık sahte banknot veren zanlı, para üstünü veren işyeri sahibinin durumu anlayıp seslenmesi üzerine koşarak işletmeden çıkarak kayıplara karıştı. İşyerinin güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Deliktaş Mahallesi'ndeki bir bakkalda geçen cuma günü yaşanan olayda, içinde 3 kişinin bulunduğu bir otomobille işyeri önünde inen bir kişi, içeriye girerek bir paket sigara ve soda alıp, sahte 100 liralık banknot verdi. Bakkalda bekleyen Emirhan Bıçak, alışverişin ardından 100 liranın üzeri olan 90 lirayı zanlıya verdi. Bıçak, zanlı bakkaldan çıkmak üzereyken, 100 liranın sahte olduğunu anladı, arkasından seslendi. Bunun üzerine zanlı, arkasına dönmeden kaçarak kayıplara karıştı. Olay anı bakkalın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisler, sahte parayı veren kişiyi bulmak için güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Zanlının bakkala girmesi

Alışveriş sonrası 100 lira vermesi

Paranın sahte olduğunun anlaşılmasının ardından kaçması

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: DENİZLİ,

===================================================

6)MERSİN'DE TORBACI OPERASYONU: 7 GÖZALTI

MERSİN'de şafak vakti merkez Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terör, Çevik Kuvvet, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarının yuvalandıkları merkez Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde 245 polisin katılımıyla 23 adrese baskın yaptı. Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonlarda narkotik köpeği ile evlerde uyuşturucu arandı. Özel Harekat polisinin de uzun namlulu silahlarla önlem aldığı aramalarda 2 bin 880 paket kaça sigara, 2 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 1 polis copu, 2 pompalı av tüfeği ve 100 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması

Operasyon için araçlara binmeleri

Polis araçları ve zırhlı araçların emniyetten çıkması

Araçların operasyon bölgesine giderken görüntüsü

Özel Harekat polisleri sabaha karşı evin kapısına gelirken

Kapıyı açmaları için kapıya vururken

Eli silahlı polislerin kapı önünde görüntüsü

Özel hareket polisleri içeri girerken

Merdivenlerden çıkarken

Narkotik köpeği içeriye girerken

Polisin kapıyı açamları için içerde bulunanları uyarması

Kapı açılırken

Polisler odaya girerken

Zanlıyı yere yatırıp ellerini kelepçelerken

Polis köpeği evin içerisinde gezerken

Polisler evin içerisinde arama yaparken

Polis zanlı ile konuşurken

Polisler evin içerisinde arama yaparken

Polisler zanlıyı alıp araca götürürken

SÜRE: 08'30" BOYUT: 380 MB

Haber- Kamera. Mustafa İNSAN/ MERSİN

=================================================

7)OKUL ÇIKIŞI SÜRPRİZ EVLENME TEKLİFİ

KAHRAMANMARAŞ'ta, otobüs şoförü 24 yaşındaki Sefa Erşan, Açık Öğretim Lisesi öğrencisi 20 yaşındaki Şenay Köse'ye okul çıkışında pankartlı, müzikli evlilik teklifi yaptı. Önünde diz çökerek yüzük uzattığı sevgilisinden 'Evet' yanıtını alan Erşan, son derece mutlu olduğunu söyledi.

Sefa Erşan, bir süreden bu yana arkadaşlık yaptığı ve hayatını birleştirmeyi düşündüğü Şenay Köse'ye evlilik teklifi yapmaya karar verdi. Yüzüğünü alıp "Benimle evlenir misin?" yazılı pankart hazırlatan Sefa Erşan, sevgilisinin yüz yüze eğitim veren Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. Okul zilinin çalması ardından otomobilin teybinden aşk şarkıları açan Sefa Erşan, dışarı çıkan Şenay Köse'nin önce önünde diz çöktü ardından cebin çıkardığı yüzükle aşkına "Benimle evlenir misin?" diye sordu.

Kısa süre şaşıran genç kız 'Evet' yanıtını verince arkadaşları çifti alkışlayarak kurtarlen, Sefa Erşan son derece mutlu olduğunu söyledi. Dans eden genç aşıklar daha sonra çifte telli oynadı. Şenay Köse'nin teklifini kabul ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Sefa Erşan, şöyle dedi:

"Canımdan çok sevdiğim ve uzun zamandır birlikte olduğum Şenay'a okul çıkışı trafiğin en hareketli saatinde yolu kesip evlilik teklifi yapmayı düşündüm. Ancak heyecandan yüzüğü evde unutmuşum. Allah'tan çıkış saatine daha vardı da hemen eve gidip yüzüğü aldım. Teklifimi kabul ettiği için dünyanın en mutlu insanıyım."

Şenay Köse ise okul çıkışında müziği duyunca ilk önce arkadaşlarından birine evlilik teklifi yapılacağını düşündüğünü belirterek, "Kapından çıkıp Sefa'yı görünce çok şaşırdım ve heyecanlandım. Arkadaşlarım kolluma girdi ve Sefa'nın yanına geldim. Yüzük uzatarak evlenme teklifi yaptı kabul ettim, beklemiyordum yani sürpriz oldu gerçekten. Teklif ettiğinde de kalbim yerinden fırlayacak gibiydi, çok heyecanlandım. Şu an çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Erşan'ın genç kızın önünde diz çökmesi

Genç kızın evlilik teklifini kabul etmesi

Erşan'ın sevgilisini kucaklaması

Evlilik teklifi pankartı

Genç aşıkların oynaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=========================================

8)RAMPALARI YIKILAN KAYAKLA ATLAMA KULELERİ ARAŞTIRMASI TÜBİTAK'TA

TÜRKİYE ve Avrupa'nın en yüksek kayakla atlama kuleleri olan Erzurum'daki tesislerin rampalarında 3 yıl önceki heyelanın konu alındığı anket çalışması, TUBİTAK bölge finallerine girdi. Özel Bilge Koleji 10'ncu sınıf öğrencisi Rabia İrem ve danışman öğretmen Müjde Öz tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK'ta yarışacak.Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda Kayakla Atlama Kulelerinin yıkılmasının sadece 'maddi kayıp' değil, Erzurum ve çevresinde hatta Türkiye'de yaşayanları etkileyen önemli bir hadise oduğunu ortaya çıkardı. Kayakla Atlama Kulelerinin yıkımının ardından 'Milyarımız gitti!' diye düşünülmesinin vahim bir gerçek olduğunu vurgulayan Rabia İrem, bu olayın Türkiye'nin diğer ülkelere karşı prestijinin azalmasına neden olduğunu bildirdi. Türkiye'de olimpiyat için yapılmış bir tesisin çökmesinin para kaybı olarak nitelendirilirken sporu ve sporcuyu nasıl etkilediği hakkında herhangi bir yazı veya söylemin olmaması halkın spora karşı bilinçlendirilmediğini, olimpizm duygusunun aşılanmadığını gösterdiğini ifade eden İrem, şunları söyledi:

"Erzurum'un sembolü haline gelen Kayakla Atlama Kulelerin yıkılmasının halk açısından nasıl değerlendirildiğini merak ettiğim için böyle bir proje hazırladım. Proje için 200 kişi üzerinden anket çalışması yaptım. Anket çalışması sonucunda genel olarak basında ve halk tarafından bunun sadece 'maddi kayıp' olarak ele alındığını gördüm. Aslında ülkemiz için önemli olan burada 'can kaybının' olmamasıdır. Bence maddi kayıp açısından ele alınması oldukça büyük bir kayıptır. Ekonomiye tabiki zararı var. Fakat projem daha çok halk açısından sadece ekonomik alanda yapılmış zararın ele alınması değil, can kaybının olmaması ve halkın olimpiyatlara karşı olan umudunun yitirilmesi. Olimpiyatlara sadece binalarla, spor merkezleriyle, dev sahalarla hazırlanılması yanlış. İlk önce halkı olimpiyatalara hazırlamak ve sporu sevdirmek gerek. Sonuç olarak kulelerin yıkılmasıyla; umutlar, spora ilgi, ülke prestiji, halkın güveni ve belki de gelecekteki spor olimpiyatları umudu da yıkılmıştır. Böyle önemli bir hadiseye 'maddi hasar' denilip geçilmesi çok büyük bir kayıptır."

Öğrencinin yaptığı projeyi, sosyolojik sorumluluk olarak nitelendiren Öğretmen Müjde Öz, "Projeden önce yıkımın sonuçlarını biz de düşünmemiştik. EYOF sürecinde ve daha sonrasında aday olacağımız olimpiyatlar için bu atlama kulelerinin ne kadar önemli olduğunu daha çok anlamış olduk. Halk gözünde olimpiyatların ne kadar benimsendiğini, yapılan kuleler ve çalışmaların ne kadar önemli olduğunu anketlerimiz sonucunda anladık" diye konuştu.

Merkez Aziziye ilçesindeki Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abullah Samancı bu projenin TÜBİTAK tarafından bölge finalinde sergileneceğini belirtti. Pistlerin yıkılmasının insanlar üzerinde psikolojik etkileri olduğuna işaret eden Samancı, "Atlama kuleleri yeniden eski ihtişamlı görünümüne kavuştu. Devlet imkanlarıyla EYOF için bu yıkımı telafi etti. Bu durum insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır. Artık Erzurum için olimpiyat meşalesini yakılabileceğine dönük bir izlenim var. Bu öz güvenin gelmesinde pistlerin tamir edilmiş olmasının etkisini gözlemleyebiliriz" dedi.

Erzurum'un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 100 milyon liraya yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistleri, 15 Temmuz 2014 günü yıkıldı. Göçen pistler 60 milyon lira daha harcanarak yeniden yaptırıldı ve Atlama Kuleleri 11- 18 Şubat 2017'de düzenlenen Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları (EYOF) yarışlarında kullanıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Atlama kulelerin detay

-Atlama kulelerinin yıkılma anı

-Rabia İrem ile röp.

-Abdullah Samancı ile röp.

-Müjde Öz ile röp.

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 06.08 BOYUT: 282 MB

==============================================

9)MART AYINDA KARLA MÜCADELE

MUŞ'a bağlı Kurtik Dağı'nda Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıkısız devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar havası görülürken, denizden 2 bin 850 metre yükseklikteki Kurtik Dağı'ndaki 9 köy ve 12 mezra yolunu kardan temizlemek için ekipler, yer yer 5-6 metre yüksekliğindeki karı açarak yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Kepçe operatörü Murat Mendeş, iki ekip olarak yolda kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu yıl Muş'ta rekor kar yağışı oldu. Batı'da denize girilirken bizde hala kar var" diye konuştu

Köy yollarının açık tutulması için Özel İdare ekiplerinin büyük uğraş verdiğini belirten Üçevler Köyü'nden Hikmet Özcan, "Yoldaki karı görenler şaşırıyor. Bu mevsimde bu kadar kar olduğuna kimse inanmıyor. Ama gerçek. Kış bizim kabusumuz oluyor. Allah devletimize zeval vermesin yolumuz fazla kapalı kalmıyor. Kısa sürede açıyorlar" dedi.

Kamyon şoförü Aydın Bozkurt da, dağ köylerinde hayvan yemi bittiğinden dolayı saman taşıdıklarını, 70 kilometrelik yolda karın çoğu yerde kamyonun boyunu geçtiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Üçevler Köy yolunda karla mücadele çalışmalarından detaylar

-Karın kalınlığı Kepçenin boyunu geçmesi detaylar

-Operatörle röportaj

-Kamyon şoförü ve köylülerle röportaj

Haber-Kamera: Eser AYDIN/MUŞ,

=================================================

11)GAZİANTEP'TE, 'KÜTÜPHANE HAFTASI' KUTLANDI

GAZİANTEP'te, Kütüphane Haftası nedeniyle yapılacak etkinlikler düzenlenen törenle başladı. Her yıl Mart ayının son pazartesi gününde başlayan ve hafta sonuna kadar kutlanan 'Kütüphaneler Haftası', 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan törenle başladı. Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürlüğü çelenginin meydandaki Atatürk anıtına bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, törende yaptığı konuşmada bilginin önemine dikkat çekti. Okunan kitaplardan edinilen bilgilerin önemine değinen Öztürk, "Sanayi toplumuna geçiş sürecinde nasıl ham madde ve güç ön planda ise günümüzde de dengelerin bilgi üreten ve bilgi pazarlayanların lehine değiştiğini görmekteyiz. Dolayısıyla eğer bizde bu dengeler arasında yerimizi almayı istiyorsak bilgiye ulaşmak, okumak ve öğrenmek zorundayız. Bilgiye ulaşmanın temeli okumaktır. Okumak uzun bir yolculuktur, beşikte başlar, mezarda biter" dedi.

Tören, ilk okul öğrencilerinin sergilediği folklor gösterisi ile son buldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Törenin yapıldığı alan

Törene katılanlar

Atatürk anıtına çelenk bırakılması

Mehmet Bülent Öztürk'ün konuşması

Folklor gösterisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 110 MB

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement