Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Diyarbakır'daki saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktıDiyarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü ek binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralı 2 kişi daha tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

05.11.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktı

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü ek binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralı 2 kişi daha tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Patlamada şehit olanların sayısı 2'si polis olmak üzere 11'e yükseldi.

Haber : DİYARBAKIR, -

==================================================

Diyarbakır Valiliği: PKK'lı terörist, 3 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 2 polisin şehit olduğu, 8'i sivil 10 kişinin hayatını kaybettiği dünkü bombalı saldırıyı, 'Kemal' kod adlı PKK'lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, 'fedai eylemi' gerçekleştirdiğini duyurdu.

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, Diyarbakır'daki patlamayı IŞİD'in üstlendiği yönündeki haberler üzerine Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, şöyle denildi: "04.11.2016 günü saat 7.53 te, İlimiz Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarında, bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve olayın akabinde saat 11.22'de Valiliğimiz tarafından, patlama olayının bölücü terör örgütü tarafından üstlenildiği şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır. Konuyla ilgili bölücü terör örgütü mensupları arasında yapılan üç ayrı telsiz konuşmasında, eylemin Kemal kod adlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer amaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Söz konusu sosyal medyada ve bazı haber organlarında yer alan haberler, çoğunlukla sivil vatandaşlarımızın zarar gördüğü ve hayatını kaybettiği menfur saldırı olayıyla ilgili farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir. Valiliğimiz tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi; vatandaşlarımızın resmi açıklamalar dışında açıklamalara ve algı yaratmaya yönelik haberlere itibar etmemesi önem arz etmektedir. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve derinlemesine devam etmektedir ve gelişmeler oldukça bilgi verilecektir."

Haber: DİYARBAKIR

=============================================

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Semih Turgut, gözyaşları arasında Nevşehir'in Gümüşkent Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, babası Kemal Turgut'un Güzelyurt Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alındı. Bu sırada, polis memuru Semih Turgut eşi Nevin, çocukları Yılmaz ve Pelin, annesi Elmas, babası Kemal Turgut, tabuta sarıldı.

Cenaze daha sonra Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Gümüşkent Köyü'ne götürüldü. Köydeki cami önündeki cenaze töreni sırasında, şehidin eşi Nevin tabuta sarılarak, "O bizim kahramanımız, o hiç ölmeyecek" diyerek ağladı.

Buradaki törene, şehidin babası Kemal Turgut ve yakınlarının yanı sıra Vali İlhami Aktaş, AK parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, siyasi partilerin il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk kıldırdı. Köy mezarlığına omuzlarda götürülen Şehit Polis memuru Semih Turgut'un cenazesinde tekbir getirildi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye 'sloganı atıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehidin babaevine getirilişi ve yakınlarından helallik istenmesi

Şehidin eşinin tekerlekli sandalye ile ambulansa bindirilmesi

Şehidin çocuklarının ağlaması

Şehidin eşinin tabuta sarılması ve feryadı

Cenaze namazının kılınması

Detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER, NEVŞEHİR/DHA)

=======================================

Antalya'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi

ANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin tutuklanmasını protesto etmek isteyen gruba, TOMA'larla müdahale edildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin tutuklanmasına tepki gösteren grup, saat 13.30'da HDP Kepez İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Slogan atıp tutuklanma kararını protesto etmek isteyen gruba polis, eylemin kanunsuz olduğunu, dağılmaları uyarısında bulundu. Yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, eyleme izin verilmeyeceğini söyledi. 'Dağılın' uyarıları üzerine gruptan bazıları polise taş atarak, hareket etti.

Bunun üzerine bölgede hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkılarak müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından İlçe Başkanlığı binasına giren protestocular, polisin içeri girmesini engellemek için kapıyı kilitledi. Çıkan olaylar sırasında bir kişi gözaltına alınırken, polisin HDP Kepez İlçe Başkanlığı önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Polis amirinin uyarı anonsu

Parti yetkilileri ve polisin konuşurken görüntüsü

Grubun görüntüsü

Polisin TOMA ile gruba müdahalesi

Polis tarafından bir kadının gözaltına alınması

Yol üzerindeki çimenlikte namaz kılan yaşlı amcanın görüntüsü

Polisin müdahalesi

Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA-DHA)

==================================================

Bakan Yılmaz: Kuyumcu hassasiyetiyle çalıştık (2)

"SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİ 5 YILIN SONUNDA KADROYA ALACAĞIZ"

Bakan Yılmaz daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Burada konuşan Yılmaz, 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçte kamu kurum ve kuruluşlarındaki ve milli eğitimdeki tasfiye nedenlerini anlattı. Tasfiyelerden sonra sözleşmeli öğretmen alımı başlattıklarını dile getiren Yılmaz, "Bilinki evlatlarınızı teslim edeceğiniz, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek öğretmenlerin mutlaka sözleşmeli ve mülakatla yapılan bir sınavdan geçmesi gerekir." dedi. Yılmaz, öğretmenlerin bir yıldan sonra değil bir yıl başlamadan sözlü mülakatla alınması şartını getirdiklerini dile getirerek, "İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz öğretmenlerimizin hiçbir terör örgütüyle bir bağı olmasın. ve anladığını anlatabiliyor mu, kendine özgüveni var mı, ülkenin değerleriyle donanmış mı ve evrensel değerlere açık mı? ve gerçekten 30 bine yakın kamu görevlisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişiği kesilmiş olmasına rağmen, 20 bine yakını da açıktalar. Çok kısa bir süre içerisinde 20 bin öğretmen atama izni aldık, 20 bin atamanın 50 puan ve üstü alanların başvurmasını talep ettik." dedi. Bu 20 bine yakın öğretmenin de atamasını yaptıklarını dile getiren Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı: "Öğretmenlerimiz görev yerlerine başladılar ve bunların da yaklaşık yüzde 91'i en çok öğretmen açığımızın bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık ve eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız. Ancak kendi evlatlarımızın dışında Suriyelilere de kendi evlatlarımıza hangi eğitimi vermek istiyorsak onlara da o eğitimi vermek için gayret göstereceğiz. Geçen yıl yaklaşık 900 bine yakın Suriyeli öğrenci vardı. Bunların 330 bine yakına biz eğitim veriyoruz. Kimilerine kendi okullarımızda 50 bin civarı, kimilerine onların geçici kamplarında eğitim veriyoruz. Bu dönemde 150 bin civarı Suriyeli öğrenciye kendi eğitim kurumlarımızda, kendi öğrencilerimizle hangi müfredatta eğitim veriyorsak onlara da veriyoruz. 300 bin Suriyeliye de kamplarda eğitim veriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah 900 bin Suriyeli öğrencinin tamamına eğitim vermek istiyoruz."

Görüntü Dökümü:

-Kültür merkezinin dış görüntüsü

-Bakan Yılmaz'ın konuşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==============================================

Kılıçdaroğlu İzmir programını yarıda kesti (3)

KILIÇDAROĞLU, İZMİR'DEN AYRILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iki gün süren belediye başkanları zirvesinden sonra, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden ayrılıp, Adnan Menderes Havalimanı'na gitti. Belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı da çektiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ve yarın parti yöneticileriyle yapacağı toplantılar için uçakla Ankara'ya gitti.

Haber: İZMİR

==================================================

AK Partili Kırcalı'nın acı günü

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde motosiklet çarpması sonucu hayatını kayeden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı'nın babası 70 yaşındaki Mustafa Kırcalı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaza, Bafra İlçesi'nde meydana geldi. Milletvekili Orhan Kırcalı'nın babası Mustafa Kırcalı, bisikletle Kahramanlar 7'nci Sokak'tan, Şehit Mahmut Özcan Caddesi'ne dönüş yaptığı sırada 36 yaşındaki Musa Yıldırım yönetimindeki motosiklet ile çarpıştı. Mustafa Kırcalı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Mustafa Kırcalı için bugün Bafra İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Samsun AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, törende taziyeleri kabul etti. Baba Mustafa Kırcalı, Bafra Büyük Cami'de öğle namazına müteakip kılınan namaz ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Orhan Kırcalı'dan detay

Cenaze namazı

Detaylar

Haber-Kamera : Hasan DAVRAN/ BAFRA(Samsun), -

===================================================

Karatay zeytinyağı içirmek için söz yazdı - (2)

BEREKET DİLEĞİYLE İLK HASAT YAPILDI

Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayan, 'Her hasat bir barış buluşmasıdır' başlıklı panel ile devam eden 12'nci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği'nde sembolik hasat Altınova'daki Osman Şensal'ın zeytin bahçesinde yapıldı. Prof. Dr. Canan Karatay eşliğinde ilk hasadı yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, tüm üreticilere bereketli bir hasat diledi.

Güneşli bir havada yapılan hasat törenine katılan yaklaşık 2 bin kişiye keşkek, nohutlu pilav ve gözleme ikram edildi. Elle ve tarakla hasat yapan köylülere Olivium adı verilen çırpma aletinin çalışma sistemi ile ilgili örnekler gösterildi. Zeytin ağaçları altında hasadı izleyenler, Ayvalık zeytin ve zeytinyağını tatma fırsatı buldu. Hacı Bayram Veli Camii önündeki meydanda, katılımcılara, Ayvalık'ın çeşitli mahallelerinden ve köylerinden bir araya gelen öğrencilerin oluşturduğu 'Zeytin Çekirdekleri' ekibi müzikli bir gösteri sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Zeytinlikte hasadın baslatılmasından görüntü,

-Zeytin toplayan ve silkeleyen Canan Karatay ile İbrahim Kantarcı'dan görüntü.

Haber - Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Manisa),

=====================================================

Kemer'de Dağ Bisikleti Rallisi'nde ikinci gün

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde dün başlayan Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi'nin ikinci gününde 70 kilometrelik etap geçildi.

Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi'nin ikinci gününde sporcular yayla yollarındaki dar ve zorlu patikalardan geçti. Türkiye'den 56, Rusya'dan 12, İsrail'den 2, İngiltere ve Almanya'dan 1'er sporcu olmak üzere toplam 72 bisikletlinin katıldığı yarışmada bugün 70 kilometrelik Gedelme- Ovacık- Altınyaka- Belen yaylaları etabı tamamlandı.

İkinci gün; 3 saat 14 dakika 47 saniyelik derecesiyle Rus İvan Seledkov birinci olurken, İsmail Mutlu Demir 3 saat 52 dakika 54 saniyeyle ikinci, Rus Yuri Levinzon ise 3 saat 54 dakika 29 saniyeyle üçüncü oldu.

Yarış organizatörlerinden Semih Özdemir, yarışın ikinci gününü kazasız belasız tamamladıklarını belirterek, etabın uzun ve zorlu olduğunu söyledi. Yarışa yurtdışından katılan sporcuların parkurları beğendiklerini aktaran Özdemir, yarışın yarın yaklaşık 65 kilometrelik Kemer- Çukuryayla- Beycik Yaylası etabıyla sona ereceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Etaptan görüntüler

Bitiş noktasından görüntüler

RÖP: Semih Özdemir

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=====================================================

Kumluca Hali'nde sezon açıldı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde örtü altı sebze sezonu törenle açıldı.

Kumluca Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği tarafından düzenlenen örtü altı sebze sezonu açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kumlucalı çiftçinin ülkede yaşanan olumsuzluklardan etkilendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Enç, "Yeni bir dünya düzeni kurulacaksa o düzen içinde Türkiye Cumhuriyeti yerini alır. 15 Temmuz'daki dik duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. O duruşunuzu bozmayın yeter. Herkesin vatanına sahip çıkması gerekir. Bizim gideceğimiz başka bir toprak yok. İş, aş, para bulunur ama üzerinde yaşayacak toprak bulunmaz" dedi.

Milletvekili Hüseyin Samani, Kumluca'da memur ve diğer işler için gelenler dışında herkesin tarımla uğraştığını kaydetti. Tarımla ilgili insanların yanlış bilgilendirildiğini aktaran Samani, "Salatalık kendiliğinden oluşan bir sebze türüdür. Ayrıca herhangi bir ilaç aracılığıyla döllenme gerektirmez. Halkımıza 'domates, patlıcan, biber yemeyin' deniliyor. İnsanlar taze sebze yemeyince paket, taze olmayan sebzeler yemek zorunda kalıyor. Bu da yanlıştır. Bir de 'hibrit' denince insanlar yanlış bilgilendiriliyor. Hibritle GDO karıştırılıyor. Hibritin diğer adı melezlemedir. Halkımız melezin ne anlama geldiğini iyi bilir. Siyah bir boğa ile beyaz bir ineği çiftleştirirsek alacalı bir buzağıya sahip oluruz. Ağzı olan konuşmasın. Yanlış bilgilerle halkımızın kafası karıştırılmasın" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Kumlucalı üreticilerin Türkiye'yi ve dünyayı beslediğini belirtti. Türel, şöyle dedi:

"Kumluca'nın dişi ağrırsa Türkiye'nin midesi bulanır. Bu sistem böyle birbirine bağlı bir sistemdir. Geçen yıl Rusya'ya domates ihraç edemedik. Ne oldu? Rusya'da domatesin tanesi 9 dolar oldu. Yaşanan krizden sadece Kumluca etkilenmedi. Rusya da etkilendi. Kısacası bu sistem dünyayı da ilgilendiren bir sistemdir. Kumluca'nın dişi ağrıdığında Rusya'nın da midesi bulanmıştır. Böyle önemli bir iş yapmaktasınız."

Konuşmaların ardından din görevlisi eşliğinde dua edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Katılımcılardan görüntü

Gökcen Özdoğan Enç'in konuşması

Hüseyin Samani'nin konuşması

Menderes Türel'in konuşması

Dua edilmesi

Katılımcılardan

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA,

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement