Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

71)AZEZ'DE ÇATIŞAN ÖSO GRUPLAR ARASINDA BARIŞKİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında çıkan çatışma sona erdi, taraflar arasında anlaşma sağlandı.

15.11.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-7

1)AZEZ'DE ÇATIŞAN ÖSO GRUPLAR ARASINDA BARIŞ

KİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında çıkan çatışma sona erdi, taraflar arasında anlaşma sağlandı. Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle ÖSO'nun Şam cephesi El Şamiye grubu ile Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tümeni askerleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle dün çıkan çatışmanın, diğer muhalif grupların araya girmesiyle sonlandırıldığı ve ateşkes sağlandığı belirtildi.Tarafların anlaşmaya varmasıyla bölgedeki çatışmalar bugün yerini sessizliğe bıraktı. Yaklaşık 18 saat süren çatışmalar nedeniyle Türkiye tarafındaki Öncüpınar Sınır Kapısı insani ve ticari geçişlere geçici olarak kapatılmıştı. Sınır kapısının bugün açılmasının beklendiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Sınır hattı

Hava savunma sistemleri

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 213 MB

==================================================

2)VAN'DA PKK OPERASYONU: 10 GÖZALTI

VAN'da polis tarafından, terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyona Özel Harekat polisleri de destek verdi. Düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Gözaltına alınanların zırhlı polis aracı eşliğinde Emniyet Müdürlüğü' ne getirilmeleri

Orhan AŞAN/VAN,

=========================================================

3)AVUKATLARIN PROTESTOSUNDA 17 GÖZALTI

OHAL kapsamında üç ay süreyle faaliyetleri durdurulan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat durumu protesto etmek için İzmir Bayraklı Adliye Sarayı C-Blok personel kapısı girişi önünde toplanıp, basın açıklaması yapmak isteyen 13'ü avukat 17 kişi gözaltına alındı.

Bir grup avukat ellerinde "Baskılar bizi yıldıramaz. ÇHD ve ÖHD'" yazan kağıt afişi merdiven girişine serdi. Açıklama nedeniyle yoğun güvenlik tedbiri alan polis, megafonla "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı var. Burada basın açıklaması yapmak yasak. Afişi bulunduğu yerden alın" diye uyardı. Avukatlar, afişi yerden alıp, basın açıklamasını yapmak için adliye çıkışına doğru yürümek için yöneldi. Slogan atmaya başlayınca da grubun etrafı çevik kuvvet polisleri ile çevrildi. Slogan atmamaları konusunda tekrar uyarılan avukatlar, slogan atmaya devam edince gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında direnen avukatlar yaka paça polis araçlarına bindirildi, bazılarının ise bağırmamaları için ağızları kapatıldı. Gözaltı aracına bindirlen avukatlar burada da polislerle ağız dalaşına girdi. Bazılara polise tekme savurdu.

Gözaltına alınan 13'ü avukat 17 kişi sağlık kontrolü için önce hastaneye, ardından emniyete götürüldü. Gözaltında bulunan meslektaşları ile görüşmek isteyen bir başka avukat grubu da polislerle tartıştı. Kısa süren tartışmanın ardından, avukatlar gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması için savcıyla görüşmek adliye içerisine girdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Polis ile avukatlar görüşme yaparken görüntü

-Afişi yere sererlerken ve polis tarafından uyarıılrken görüntü

-Slogan atarlarken görüntü

-Polis avukatları gözaltına alırken görüntü

-Polis araçlararına yaka paça götürülürlerken görüntü

-Polis aracında avukatlar polis ile tartışırken görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Bahri KARATAŞ -Kamera: Mücahit BEKTAŞ-İZMİR/DHA)

===================================================

4)ÇORUM'DA YAKALANAN DEAŞ KONSEY ÜYESİ TUTUKLANDI

ÇORUM'da İŞİD Konsey Üyesi olan Irak uyruklu 40 yaşındaki M.K, yakalandı. Çorum İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından elde edilen istihbarat çalışmaları doğrultusunda fiziki takibe alınan Irak uyruklu M.K., operasyonla Çorum'da gözaltına alındı. İskilip yolunda bulunan bir evde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda sahte kimlik ve pasaport ele geçirildi. 14 Ekim tarihinde gözaltına alınan zanlının IŞİD Konsey Üyesi olduğu bilgisine emniyet ekipleri tarafından ulaşıldı. Emniyette 20 gün süren sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen zanlı, "IŞİD Terör Örgütüne Üye Olmaö suçundan tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Öte yandan tutuklanan zanlının 4 eşli olduğu da iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Tutuklanan M.K'nin Polis eşliğinde Adliyeden çıkarılması

-Detaylar

(SÜRE: 1.31 Dk) (BOYUT: 100 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

======================================================

5)ŞEHİT KAYMAKAM İÇİN KUR'AN OKUTULDU

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Mardin'deki terör saldırısında şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Kur'an okutulup dua edildi.

Müftülük tarafından Ulu Cami'de düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarsus Müftüsü Hayri Erenay yaptığı açıklamada "Şehit edilen kaymakamımız her şeyden önce bir mülki amir ve devlet adamıydı. Babası din görevlisi, kendisi de hafızdı. Böyle kişiler kolay yetişmiyor. Hepimiz çok üzüldük. Ülkemizin etrafında cereyan eden hadiseler adeta ateş çemberidir. Burada göstereceğimiz en büyük çaba birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi ümmet şuuruyla göstermemizdir. Terör saldırıları milletimizi ve devletimizi asla yıldıramaz" dedi.

Konuşmanın ardından Kur'an Kerim okutulup dua edildi

Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),

=========================================================

6)ŞANLIURFA'DA 'YEŞİL HAYAT' RESİM ÇALIŞTAYI

ŞANLIURFA'da, Yeşilay Temsilciliği tarafından madde bağımlığının önüne geçebilmek amacıyla düzenlenen 'Yeşil Hayat' resim çalıştayı başladı.

Yeşilay Temsilciğili tarafından Kurtuluş Müzesi'nde 4 gün sürecek olan resim çalıştayına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yağlı boya ve karakalem çalışmalarının yapıldığı çalıştaya İl Müftüsü İhsan Açık da destek verdi. Öğrencilerin de katıldığı çalıştaydaki resim çalışmasında tuallere yansıyan eserler, sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Madde bağımlığının önüne geçmek ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Türkiye'de ilk defa resim çalıştayı başlattıklarını belirten Yeşilay Temsilcisi Muharrem Çelik, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Madde bağımlılığının önüne geçmek için 4 günlük sürecek olan 'Yeşil Hayat' çalıştayı düzenledik. Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Rehber öğretmenlerimize eğitimler verdik" dedi.

Harran Üniversitesi Öğretim üyesi Necla Tosmur ise "Bizim işimiz gençlerle birlikte olmaktır. Gençlerle birlikte olunca onların huzursuzluklarına onların madde bağımlılığına karşı zaaflarının farkına varıyor insan ister istemez bunlara tanık oluyorsunuz. İnsanları bu madde bağımlılığından kurtarmak ve madde bağımlılığına dikkat çekmek adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Renkli boyalarla toplum üzerinde bir farkındalık yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü DÖkümü

-----------------------------------

Kurtuluş Müzesi

Resim çalıştayı

Vatandaşların resim yapması

Muharrem Çelik'in konuşması

Necla Tosmur'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 234 MB

====================================================

7)ORATORYOYLA DİYABETE DİKKATİ ÇEKTİLER

BURDUR'da ilkokul öğrencileri hazırladıkları oratoryo gösterisiyle diyabete dikkati çekti. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Bahçelievler İlkokulu'nda 'Gözler Diyabetin Üzerinde/Diyabette Gözler' adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, okula Sağlık Bakanlığı'nın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' verildi. Törende konuşan Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin hiç de şeker bir hastalık olmadığını söyledi. Sütlü, "Hiç ağrı, sızı yaşatmadığı için insanlar şekerlerinin yüksek olmasını pek önemsemiyor. Sizler büyüklerinizi uyarın 10 yıl sonra her 3 şeker hastasından 1'i kör oluyor, 10 yılın sonunda kalp krizi geçirme riski, böbrek yetmezliği riski artıyor. Bundan korunmanın çok kolay bir yolu var. Hareket etmek, bisiklete binmek, yürümek. Her hafta sonu büyüklerinizin ellerinden tutup sizi parka yürüyüşe götürmelerini isteyin hem kendiniz güzel vakit geçirin hem de onların hasta olmasını engelleyin" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler hazırladıkları oratoryo gösterisini sundu.

Görüntü Dökümü

---------------

Sevinç Sütlünün konuşması,

Sertifika verilmesi,

Oratoryo gösterisi

237 MB/// 06.31"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement