Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)DİYARBAKIR'DA SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ KADIN PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇTİDİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde, belediyelerde görevlendirilen kayyumlara ve il yöneticilerine suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

22.11.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DİYARBAKIR'DA SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ KADIN PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇTİ

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde, belediyelerde görevlendirilen kayyumlara ve il yöneticilerine suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Örgütün dağ kadrosundan gelerek Diyarbakır'da il yöneticilerine ve belediyelere görevlendirilen kayyumlara yönelik, ses getirecek eylem yapacağı istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Van nüfusuna bağılı 1990 doğumlu 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un, saldırıyı gerçekleştirmeden yakalanması amacıyla merkez Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi civarında operasyon düzenlendi.

İstihbarat Şubesi ve Özel Harekat Şubesi müdürlüklerinin koordineli operasyonunda, PKK'lı terörist Sabiha Üçoş sokak ortasında polisle çatışmaya girdi. Ölü ele geçirilen PKK'lı kadın teröristin üzerinde el bombası ve tabanca bulundu.

Geçen cumartesi günü de yine merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi mevkiinde çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 teröristin de yaralı ele geçirilmişti. Yaralı teröristin ifadesinden, örgütün dağ kadrosundan kente gelen PKK'lı Sabiha Üçoş'un eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

=====================================================

2)BURSA'DA ADİL ÖKSÜZ İHBARI POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

BURSA'da bu sabah Adil Öksüz olduğu ihbar edilen ve polisi alarma geçiren kişinin, belediye zabıta memuru çıktı.

Yalova- Bursa karayolunun Panayır Mahallesi mevkiinde kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobilin sürücüsünü 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi olan Adil Öksüz'e benzeten bir kişi, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu. Alarma geçen polis, plakası alınan otomobili takibe aldı.

Santral Garaj Caddesi üzerinde durdurulan otomobilin sürücüsünün Adil Öksüz değil, belediyede zabıta görevlisi olarak çalışan bir kişi olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler normale dönerken sürücü ise yoluna devam etti.

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

======================================================

3)POLİS BELEDİYE İŞÇİSİ KILIĞINA GİRDİ, HIRSIZLARI SUÇ ÜSTÜ YAKALADI

KONYA'da yüksek hızlı tren hattında, daha önce bariyer olarak kullanılan ray parçalarının sürekli çalınması üzerine belediye işçisi kılığına giren polis, kepçeyle çalışıyormuş gibi yapıp 5 kişiyi suç üstü yakaladı. Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yapım çalışması devam eden Konya- Karaman Yüksek Hızlı Tren hattının merkez Meram İlçesi Alakova Mahallesi'nde bulunan bölümünde, hatta daha önce bariyer olarak değerlendirilen beton kalıplar içindeki rayların çalındığı bilgisine ulaştı. Hırsızları suç üstü yakalayabilmek için dün Meram Belediyesi'ne ait bir kepçe ile belediye işçisi kılığına girip, şüphelilerin yanına yaklaştı. Balyozlarla beton blokları parçalayıp içindeki rayları almak isteyen 5 kişi, ne olduğunu anlayamadan suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Hurşit E., Ali K., Adem E., Ahmet G., Mehmet D.'nin şu ana kadar çaldıkları ray parçalarını bir sanayi sitesinde bulunan hurdacıya 30 bin liraya sattıkları belirtildi. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

(Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelilerin gözaltına alınması

Hattan ve çalınan raylardan detay

Polisin kepçe üzerinde olay yerine gitmesinin fotoğrafı

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

====================================

4)ÇANAKKALELİ 3 ÇOCUK GELİNİN TASARI UMUDU SUYA DÜŞTÜ

ÇANAKKALE'de, henüz çocukken gelin oldukları için kocaları tutuklanan 3 Roman kadın, cinsel istismarla ilgili düzenlemenin Adalet Komisyonu'na çekileceğinin açıklanması üzerine üzüntü yaşadı. Çanakkale'de yaşayan Roman vatandaşı 3 kadın, kamuoyunun tepkisini toplayan cinsel istismarla ilgili düzenlenemenin TBMM Adalet Komisyonu'na çekilmesi kararı üzerine üzüntü yaşadı. Ülkede çoğu kesimin şiddetle karşı çıktığı tasarının geçmesini isteyen ve kocaları cezaevinde olan kadınlar, konuyla ilgili sırayla açıklama yaptı.

Eşi Yunus Kabak'ın 4 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen 25 yaşındaki Şengül Kabak, "Bizim hayallerimiz bu sabahtan itibaren suya düştü. Çocuklarım da çok umutlanmıştı. Ben de çok umutlanmıştım. Biz bir şey yapmadık. Bizim eşlerimiz bize tecavüz de etmedi. Nikah altındayız.3 tane çocuğum var. Ben kocamın cezaevinden çıkmasını istiyorum. Bu yasanın geri çekilmesini istemiyorum. Biz de tecavüzcülere karşıyız. Bizim de kız evlatlarımız var. Biz de tecavüzcülerin çıkmasını istemiyoruz. Kendi kapsamımızda olanların çıkmasını istiyoruz. Eşim cezaevine gireli 4 yıl oldu. Bizim sesimizi duysunlar. Bize söz verdiler. Bizi umutlandırdılar. Bu yasanın geri çekilmesini istemiyoruz. Bize umut verdikleri gibi bize bir ışık yaksınlar" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI

Eşi Emrah Çamberli'nin 3 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Feruzan Çamberli ise "Bizim kocalarımız tecavüzcü değil. Herkesin çoluk çocuğu var. Benim çocuğum okula başladı. Her gün akşam babasını istiyor, ağlıyor. Okula babasının gelmesini istiyor. Bizim kocalarımızı çıkartın. Bu yasayı geri çekmeyin. Bu yasayı bize sunun ki bizim çocuklarımızda babalarına kavuşsun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bizi duyun. Bizim kocalarımız tecavüzcü değil" diye kouştu.

Eşi Abdullah Gökçınar'ın 3 yıldır cezaevinde olduğunu anlatan 22 yaşındaki Hatice Gökçınar ise 3 yaşında kızı, 6 yaşında bir oğlu bulunduğunu söyledi. Oğlunun okula gitmeye başladığını belirten Hatice Gökçınar, "Eşim 8.5 yıl ceza aldı. Bu bir tecavüz değil. Bizim rızamız var. Biz severek gittik. Eşlerimiz zorla yapanlar gibi aynı kefeye konulmasınlar. Biz en kısa zamanda kocalarımızı yanımızda istiyoruz. Çocuklarımız her akşam baba diye ağlıyor. Biz mağdur durumdayız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Eşleri cezaevinde olan Roman kadınlardan görüntü

Şengül Kabak açıklama

Feruzan Çanberli açıklama

Hatice Gökçınar açıklama

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement