Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 7

Dha Yurt Bülteni - 7

Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den çekiniyor, işin özü budurORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AB kapısında bekletilmek teknik bir husus değil, siyasi bir meseledir.

27.11.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den çekiniyor, işin özü budur

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AB kapısında bekletilmek teknik bir husus değil, siyasi bir meseledir. Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti 73'üncü İl Danışma Meclisi İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Özkal ve Ali Özkaya, Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile ilçe ve belde başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı.

Bakan Eroğlu, anayasa değişikliğinde TBMM'de referandum için gerekli olan 330 milletvekili sayısına ulaşılacağına, referandumda da halkın cumhurbaşkanlığı sistemini kabul edeceğine inandığını belirtti.

Türkiye'nin AB ile yaşadığı sorunların siyasi olduğunu savunan Bakan Eroğlu, AB'nin Türkiye'yi yıllardır oyaladığını kaydetti. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye, AB'nin son zamanlarda aldığı ülkelerin ekonomik durumundan çok daha iyi. Hukukun üstünlüğü ve diğer ekonomik şartlar hepsi uygun. AB kapısında bekletilmek teknik bir husus değil, siyasi bir meseledir. Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur. Çünkü biz büyük bir milletiz. Büyük işler başarıyoruz. Türkiye hızla büyüyor."

Toplantının ardından Bakan Eroğlu, açılışı için Afyonkarahisar Belediyesi'nin yaptırdığı Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Parkı'na geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Bakan Eroğlu'nun salona gelişi ve karşılama

Salondan görüntü

Bakan Eroğlu'nun konuşması

HABER- KAMERA: Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR,

==============================

Bakan Özlü: ÖTV zammı Türkiye'yi etkilemeyecek

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ÖTV'ye yapılan zammın Türkiye'yi etkilemeyeceğini belirterek, "Otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir üretici. Bu yıl da 1 milyon 450 bin civarında satış bekliyoruz. Türkiye ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyoruz. Bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Bakan Özlü, memleketi Düzce'de Konuralp Mahallesi'nde bulunan Turizm Destinasyonu'nu gezerek kentte açılış törenlerine katıldı. Konuralp bölgesinde bulunan tarihi mekanlarında incelemelerde bulunan Bakan Özlü, vatandaşlarla sohbet etti. Tarihi kıyafetler giyen okçuları izleyen Bakan Özlü'ye kaftan ve kavuk hediye edildi. Düzce'nin turizm değerlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Bakan Özlü, "Düzce'de turizmin gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Bunların en önemlisi 'Düzce Turizm Destinasyonu Oluyor' projesidir. Bunu MARKA ile hayata geçiriyoruz. Düzce'nin turizm potansiyelini ön plana çıkaracağız" diye konuştu.

Konuralp bölgesindeki incemelerinin ardından kent merkezindeki bir otelin açılışına katılan Bakan Özlü, ÖTV zamları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "ÖTV'ye yapılan zam Türkiye'yi etkilemeyecek. Çünkü geçen sene otomobil satışımız 1 milyon 359 bin adetti. Biliyorsunuz otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir üretici. Bu yıl da 1 milyon 450 bin civarında satış bekliyoruz. Türkiye ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyoruz. Bir daralma beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü, Avusturya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağı yönündeki kararına da değinerek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Avusturya ambargosundan bahsediyorsunuz. Bizim Avusturya ile çok ciddi savunma sanayi işimiz yok. Tarihi unsurlarda belki var ama bu durum Türkiye'yi etkilemez. Türkiye kendi savunma silah sistemlerini yapan bir ülke"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Özlü'nün gezisinden görüntü

-Bakan'a kaftan ve kavuk hediye edilmesi

-Bakan Özlü'nün açıklamaları

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

================================

Yanan baraka, çökme tehlikesine karşı yıkıldı

BOLU'nun Karacasu Beldesi'nde kullanılmayan 1 barakada çıkan yangın söndürüldükten sonra çökme tehlikesine karşı iş makinesi ile yıkıldı.

Beldede daha önce Orman İşletme Müdürlüğü lojmanlarının bulunduğu alandaki bir barakada öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangını görenler durumu itfaiyeye ihbar etti. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Büyük bölümü yanan barakanın çökme tehlikesine karşı iş makinesi çağrıldı. İş makinesi barakayı yıktı. Çevredeki meraklılar söndürme ve yıkım çalışmalarını izledi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Alev alev yangının amatör kamera görüntüsü

-Yangını söndürme çalışmaları

-Barakanın yıkılması

-Detaylar

==============================

Sahte altın sikke sattığı kişilerce kaçırıldı

BOLU'da 50 bin dolar karşılığında sahte altın sikke sattığı kişiler tarafından kaçırılarak alıkonulduğu apartmanın ikinci katından atlayıp yaralı halde polise sığınan Suriye uyruklu M.D. ile eve düzenlenen baskında yakalanan 5 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Suriye uyruklu M.D., iddiaya göre Yemen uyruklu Y.K. ve Irak uyruklu M.A., A.K., Ş.A. ile A.K.'ya 50 bin dolara 400 sahte altın sikke sattı. Sikkelerin sahte olduğunu fark eden kişiler bir kez daha alışveriş yapma vaadiyle çağırarak bir kafede buluştukları M.D.'yi, tartışmanın ardından kaçırdı. Bir apartman dairesinde iki gün boyunca kendisini kaçıranlar tarafından rehin tutulan M.D. dün akşam saatlerinde binanın ikinci katındaki pencereden atlayıp kaçtıktan sonra karakola giderek şikayetçi oldu. M.D'nin ifadesinin alınmasının ardından Suriye uyruklu gencin rehin tutulduğu eve baskın yapan polis ekipleri 5 kişiyi gözaltına aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evde yapılan aramada sahte altın sikkeler de ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli verdikleri ifadede sahte altın sikkeleri M.D.'den satın aldıklarını söyledi. Şüphelilerin bu ifadesi üzerine M.D. de gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden M.D. 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla, Y.K., M.A., A.K., Ş.A. ve A.K de 'Zorla alıkoyma' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Camdan atlayarak kaçarken kolundan ve bacağından yaralandığı için polislerin yardımıyla güçlükle yürüyen M.D.'nin bir çok ilde aynı şekilde sahte altın sikke sattığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmeleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===============================

Kayseri'de otomobilde 9 kilo esrar, 3 gözaltı

Kayseri- Malatya karayolunda gerçekleştirilen operasyonda araç içine gizlenmiş 9 kilo 720 esrar ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kayseri-Malatya karayolunda yaptığı uygulamada durdurulan İstanbul plakalı otomobil içinde 9 kilo 720 gram esrar ele geçirdi. Otomobildeki E.A., R.S. ve N.B. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şüphelileri sağlık kontrolüne getirilmesi

-Şüpheli kadının kuCağındaki çocukla birlite adliyeye gönderilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

================================

Yöresel Ürünler Fuarı'na ziyaretçi akını

Kayseri'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan Yöresel Ürünler Fuarı'nın son gününde yoğunluk yaşandı. 16 gün açık olan ve 60 ilin lezzetlerinin sunulduğu fuarı, 350 bin kişi ziyaret etti.

Sun Fuarcılık tarafından 11 Kasım'da açılan 7'nci Yöresel Ürünler Fuarı'nın son gününde fuar alanına girmek için uzun kuyruk oluşturanlar, 60 ilin lezzetlerinden tatmak ve satın almak için birbiri ile yarıştı. Fuar Organizasyonu sahibi Mehmet Saçmacı yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"7'nci Yöresel Ürünler Fuarını yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Bu rakam, Türkiye fuar ziyaretçi ortalamalarının çok üzerindedir. 60 şehirden 200 katılımcı ile gerçekleştirdiğimiz fuarda 350 bin ziyaretçi ağırlamamız, yaptığımız işin doğru olduğu göstermektedir. Düzenlendiğimiz fuarda Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'tan da misafirleri ağırladık. Yöresel Ürün Fuarı'nın 8'incisi Mayıs'ta gerçekleştirilecek."

Saçmacı, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük giyim ve tekstil fuarını gerçekleştireceklerini de söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yöresel ürün fuarından genel görüntü

Alışveriş yapan insanlar görüntü

Fuar Organizasyoncusu Mehmet Saçmacı ile röportaj

Detay Görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

==============================

Suudi Prensi Abdulaziz Reyhanlı'da

SUUDİ Arabistan Prensi Türki Bin Talat Bin Abdulaziz, Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriyeliler'in tedavi gördüğü Emel Geçici Sağlık Merkezi'ni ve Reyhanlı Belediyesi'ni ziyaret etti.

Prens Abdulaziz, Reyhanlı'daki Emel Geçici Sağlık Merkezi'nde tedavi gören Suriyeli hastalarla bir süre görüşerek onlarla sohbet etti ve hastane yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra belediye binasına geçen Prens Abdulaziz, Başkan Hüseyin Şanverdi tarafından karşılandı. Abdulaziz bir süre belediyede kaldı. Suudi Prens daha sonra Hatay'a geçti. Basına kapalı ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Prens Abdulaziz'e, Suriyelilere verdikleri desteklerle ilgili bilgi verdiklerini söyledi.

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),-

========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement