Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

Madende ölen oğlundan 6 gün sonra kalp krizinden ölen baba toprağa verildiZONGULDAK'ta, maden işçisi oğlu 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın özel maden ocağındaki göçükte yaşamını yitirmesinden 6 gün sonra kalp krizinden ölen emekli madenci 73 yaşındaki Mehmet Sarı, toprağa verildi.

28.11.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madende ölen oğlundan 6 gün sonra kalp krizinden ölen baba toprağa verildi

ZONGULDAK'ta, maden işçisi oğlu 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın özel maden ocağındaki göçükte yaşamını yitirmesinden 6 gün sonra kalp krizinden ölen emekli madenci 73 yaşındaki Mehmet Sarı, toprağa verildi.

7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocağında meydana gelen 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürmesinde yaralı kurtulan Mustafa Sarı, geçen hafta Pazartesi günü, Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında yerin 140 metre altında üretim sırasında tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte hayatını kaybetti. Mustafa Sarı'nın babası Mehmet Sarı da önceki gün akşam evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Mehmet Sarı, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti.

2013'teki kazada maden ocağı önünde "Babam nerede?" diye soran, babası yaralı kurtulanca sevinç gözyaşı döken 17 yaşındaki Doğukan Sarı, 4 yıl sonra göçükte ölen babasının acısını yaşarken dedesini kaybetti. Doğukan Sarı, babasının ölümünden sonra kendisini teselli eden dedisinin ölümüyle yıkıldı.

Mehmet Sarı için Kozlu İlçesi Topbaşı Mahallesi'ndeki Safatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına TTK Genel Müdürvekili Ercan Gebeş, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Dedesinin tabutu başında taziyeleri kabul eden Doğukan Sarı, "Kendinizi benim yerime koyun. Cümleler nasıl dökülür? Öyle açıklama yapabilirsiniz. Herkes böyle anlayabilir. Başka türlü açıklaması yok bunun. Üst üste bindi, donduk. Üzüntüsünü bile doğur düzgün yaşayamıyor insan. Başka bir açıklaması yok bunun" dedi.

Doğukan Sarı'nın dayısı Adem Tuna, ailede acıların üst üste geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Mehmet ağabey akşam oğlunun Kuran-ı için çarşıya kolonya almaya gidiyor. Eve gelince aniden fenalaşıyor. Kalp krizi geçiriyor. Hastaneye kaldırıldı apar topar. Sabah ölüm haberini aldık. Sözün bittiği yer. Acılar hep üst üste geldi. Daha kendimize gelemedik. Bir haftada iki acı oldu. Doğukan'ın da psikolojik desteğe ihtiyacı var. Ablamın da öyle. Mehmet ağabey şimdi oğlunun yanında toprağa verilecek. İkisi de çok iyi bir insandı. Sanki bu dünya iyilerin dünyası değildi. Allah hemen yanına aldı. İkisinin yan yana olmasını istedi herhalde. Oğlunun acısını çok hissetti. Beraber yan yana Kuran'daydık. O haliyle bile insanlara teselli veriyordu. Demek ki içine atmış her şeyi."

Mehmet Sarı, cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Kargalar Köyü'nde oğlu Mehmet Sarı'nın yanında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Doğukan tabut başında

-Taziyeleri kabul etmesi

-Doğukan ile röp.

-Dayı Adem Tuna ile röp.

-Cenaze namazı

-Cenazenin taşınması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

========================================

Doğubayazıt'ta çaydanlığa yerleştirilen bomba patlatıldı

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde bir çaydanlık içerisine yerleştirilen el yapımı patlayıcı büyük bir gürültü ile patladı. Olayda can kaybı olmazken çevredeki çok sayıda evin kapısı ve camı kırıldı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi Kervan Sokak'ta meydana geldi. Önceden çaydanlığın içine yerleştirilen el yapımı patlayıcı kimliği belirsiz kişilerce yola bırakıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan ve sesi ilçenin her tarafında duyulan olay sonrası Hürriyet Mahallesi'ne çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, olay yerinde kanıt aradı. Çevredekileri korkutan ve birçok evin camlarının kırılmasına sebep olan patlama ardından polis her yerde olayın faillerini arıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Bombanın patlatıldığı sokak

-Olay yeri detay

-Kırılan kapı ve pencereler

Haber-Kamera: Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),

=============================================

Elçi'nin ölüm yıldönümünde yeni görüntüler ortaya çıktı

DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi'nin merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören tarihi Dört ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada yaşamını yitirmesinin üzerinden bir yıl geçerken, o gün Yeni kapı sokakta yaşanan çatışma ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde cadde başında 2 polisi şehit eden 2 PKK'lının hızla sokağa girişi ve insanların panik halinde kaçışları görünüyor.

Baro Başkanı Tahir Elçi'nin merkez Sur ilçesi tarihi Dört ayaklı Minare önünde bir yıl önce öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmada şimdiye kadar bir sonuç alınamazken, olay ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Olayın yaşandığı Yeni kapı sokakta bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde, cadde başında polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'u şehit eden PKK'lılar Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır'ın sokağa hızla girişi, kaçmaları ve silah sesleri ile vatandaşlar ise esnafların kaçışları görünüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Panik anları

-2 PKK'lının hızla sokakta kaçması

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

================================

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Eş olmaya karar vermeyen çocuğu anne babası da evlendiremez

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaşı küçük çocukların evlendirilmesinin İslam ile ilişkilendirilmesine üzüldüğünü belirterek, "Henüz anne olma yaşına gelmemiş, eş olmaya karar vermemiş bir çocuğu annesi babası dahi olsa evlendiremez. İslamiyet evlilik için bireyin mükellefiyetini akıl şartına bağlar. Ergenlik gerek şarttır, ancak yeter şart değildir" dedi.

Adana'da 33'üncüsü düzenlenen İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cinsel istismarla ilgili yasal düzenlemesiyle gündeme gelen konuya değindi, şunları söyledi: "Nikah hafife alınamaz büyük bir sözleşmedir. Yüce Rabbimiz Kuran'da nikahı sorumluluğu ağır, büyük bir sözleşme olarak tarif eder. Bütün bunlar göz ardı edilerek henüz anne olma yaşına gelmemiş, eş olmaya karar vermemiş bir çocuğu annesi, babası dahi olsa evlendiremez. Buluğ çağına erse de akli melekeleri gelişmemiş, eş olmanın anlamını, aile olmanın yükümlülüğünü, anne olmanın gereklerini henüz öğrenmemiş ve idrak edememiş bir kız çocuğu babası tarafından dahi evlendirilemez. Buna rağmen çocuk yaşta evliliğin İslam odaklı tartışılması ve konuşulması üzücü olmuştur. Cinsel istismara kapı aralayacak bir düzenlemenin hukuk ve adalet sistemimizden onay alması mümkün olamaz. Devlet hiçbir ayrım gözetmeksizin kanatları altında yaşayan herkesin ırz ve namusunun da teminatıdır. Bu bağlamda hak ihlalleri ve tecavüzler cezasız kalamaz. Elbette mağduriyetler varsa bunlar serinkanlı tartışarak giderilmeli, mevzii durumlar genele teşmil edilmemeli, yeni mağduriyetlere zemin oluşturmamak adına kılı kırk yaran bir özenle hareket edilmelidir. Aslolan ahlaki prensiplerin ve doğru bilginin toplum hayatına hakim olmasını sağlamaktır."

Görüntü Dökümü:

-------------------------------------

-Mehmet Görmez'in açıklamaları (canlı verildi)

Haber-Kamera: ADANA

======================================

Belçikalı adam evde ölü bulundu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde eşi ve oğluyla birlikte yerleşik yaşayan Belçikalı 43 yaşındaki Frederic Rosh, evde ölü bulundu.

Yaklaşık 6 ay önce Kemer'e bağlı Kiriş Mahallesi'nde ev kiralayan Frederic Rosh, eşi Türk asıllı Adalet Rosh ile oğlu 7 yaşındaki Kerimcan Rosh ile birlikte yaşamaya başladı. Antalya Serbest Bölge'deki bir yat firmasında görev yaptığı belirtilen Frederic Rosh, bugün saat 11.00 sıralarında eşi tarafından evin alt katındaki odada yerde hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri Frederic Rosh'un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Evde yapılan incelemenin ardından Rosh'un cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis olayı soruşturuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Evin ve polis araçlarından detay

Olay yeri inceleme ekibi ve cenaze aracı detay

Cenazenin taşınarak cenaze aracına konulması

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===========================================

Batmanlı doktor, "Hadi baba" kamu spotunu BİMER'e şikayet etti

Televizyonlarda yayınlanan ve çocukları tarafından dans ya da spora çağrılan babaları anlatan kamu spotunu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet eden Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiloji Uzmanı Dr. Mehmet Fırat, "Halbuki o spotta kalp krizi geçiriyor. 'hadi baba' deyip oynama, koşmaya ve yürümeye teşvik ediyor. Mutlak istirhate ihtiyacı olan hasta için ciddi bir risk oluşturuyor bu görüntü. Bu algı yanlışlığını farkettiğim için de BİMER'e yazma ihtiyacı duydum" dedi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Fırat, nefes darlığı çekerken, çocukları tarafından dans ya da spora çağrılan babaları anlatan kamu spotunu BİMER'e şikayet etti. "Hadi Baba" denilerek babaları efora teşvik eden kamu spotunun sakıncalı olduğunu savunan Dr. Fırat, BİMER'e gönderdiği yazıda, "Kalp ve akciğer hastalarının en önemli belirtisi, nefes darlığıdır. Birçok kalp hastasında nefes darlığı, kriz belirtisi veya kalp damar daralmasının belirtisidir. Bu durumda yapılacak ilk iş mutlak istirahat ve en küçük harekete bile zorlamamaktır. Yorgunluğa bağlı nefes darlığı ile 'anjinal' nefes darlığını ayıramayan birinin, yakınını efora teşviki cinayet ile eşdeğerdir. Bu ayırımı yapması mümkün olmayan bir toplulukta bu reklamın çok ciddi bir zarar içerdiğini belirterek reklamın kaldırılmasını istiyorum" dedi.

Dr. Fırat'ın yazısı üzerine söz konusu kamu spotunun yayından kaldırılmasına karar verildiği öğrenildi. Sağlık İletişimi Daire Başkanlığı'nca, Dr. Fırat, BİMER'in dilekçesine cevaben gönderdiği yazıda, kamu spotunun 15 Aralık'tan itibaren yayından kaldırılacağını aktararak, "Toplum sağlığına verdiğiniz önemle birlikte görüş ve önerilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. 'Hadi Baba' adlı kamu spotu Babalar Günü hassasiyeti ile hazırlanmıştır. Kamu spotunda, sigara kullanımı nedeniyle sağlığını kaybeden babalar ile değil, sağlıklı babaları ile birlikte kaliteli zaman geçirmek isteyen çocukların isteklerine yer verilmiştir. Sadece sigara içmesinden kaynaklı nefes darlığı yaşayan babanın çocuğunun hareketlerine yetişememesine ve babasıyla birlikte sağlıklı zaman geçirmek isteyen bir gencin isteğine vurgu yapılmıştır. Başvurunuzdaki değerli tespitleriniz bizim için önemlidir. Kamu spotu, sizlerden gelen değerlendirmeler sonucu 15 Aralık'tan itibaren yayından kaldırılacaktır" denildiğini söyledi.

Uzun zaman önce kamu spotunun dikkatini çektiğini kaydeden Dr. Fırat, "Daha önce dikkatimi çeken bir kamu spotuydu. Oradaki çocukların babalarını efora, harekete zorlamaya çağrılmasını uygun bulmamıştım. Daha sonra sosyal medyada bir doktor arkadaşım paylaşınca BİMER'e not yazma ihtiyacı duydum. Reklamda o spotta sakıncalı gördüğüm o noktaları belirtme ihtiyacı duydum. Şimdi oradaki sıkıntı şu; kalp hastalarında, koah ve bronşit hastalarında, belli bir efordan sonra hasta yorulur, zorlanır, nefes darlığı gelişebilir. Bunların mutlaka istirhate ihtiyacı vardır. Ama spotta teşvik eden bir algı oluşuyor. Özellikle kalp hastalarının bir kısmında, ileri yaşlarda, şeker hastalarında ağrı olmayabiliyor. Kalp sıkışıklığında ağrı hissetmeyebiliyor. Bu daha çok nefes darlığı şeklinde aşırı, yorgunluk şeklinde kendini gösterebiliyor. Halbuki o spotta kalp krizi geçiriyor olabilecek bir hasta, efora teşvik ediliyor. 'Hadi Baba' deyip oynama, koşmaya, yürümeye teşvik ediyor. Mutlak istihrate ihtiyacı olan hasta için, sağlık için, ciddi bir risk oluşturuyor. Bu görüntü, bu algı yanlışlığını fark ettiğim için BİMER'e yazma ihtiyacı duydum. Onlarda araştırdılar muhtemelen uygun buldular. 15 Aralık'ta kaldırılmasına karar verildi" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Doktorun konuşması

Bilgisayardaki kamu spotonu anlatırken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===========================================

CHP'li Böke'den OHAL eleştirisi

UŞAK'ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türk lirasında son iki ay içinde yaşanan değer kaybının OHAL'den kaynaklandığını öne sürerek, "KHK'larla hukuku ortadan kaldırmak, OHAL'le ülkeyi yönetmenin Türkiye'ye yarattığı maliyet, sanayici ve işadamlarının işlerine yansıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonomiye yön veren sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmek ve 'Türkiye ekonomisi nereye gidiyor' konulu konferansta konuşmak üzere Uşak'a geldi. CHP'li Selin Sayek Böke, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ve beraberindeki partililerle Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nı (UTSO) ziyaret etti. UTSO Başkanı Selim Kandemir, UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Böke, oda üyelerinin sorunlarını dinledi. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarını belirten UTSO Başkanı Selim Kandemir, "Uşak'ın sanayi profilinde özellikle girişimcilik ruhu vardır. Uşak bu zamana kadar devletten yeteri kadar destek bulamamıştır. Ona rağmen bugün 3 tane organize sanayi bölgesi var. Buradaki yatırımların yaklaşık yüzde 95'lik bölümü özel teşebbüse aittir. Uşak teşvik yasalarından da yeterli ölçüde faydalanmamıştır" dedi.

İş dünyası ve tüm karşılıklı ilişkilerin güven üzerine inşa edildiğini ifade eden CHP'li Selin Sayek Böke, güven ortamını iktidarın kurduğunu dile getirdi. Türkiye'de ise kimsenin birbirine güvenmediğini öne süren Böke, "Paralel yapı temizliği adı altında yapılan işlemlerde, bir kanun hükmünde kararnamede 'Acaba iş yapacağım kişi veya tedarikçim yaftalanır mı' veya 'Bir bağı olduğu ortaya çıkar mı' endişeleri var. Burada iktidara temel bir görev düşüyor, güveni sağlamak. Bize düşen görevse iktidarı uyarmaya devam etmek. Döviz piyasasında ortaya çıkan gerilimli tablonun altında güvensizlik yatıyor. Bu bir küresel kriz değil. Türkiye'ye karşı bir güven sorunu var ve bunu kamu kurumlarında çok net görüyoruz. Memur müdürüne, müdür bürokratına, bürokrat müsteşarına ve bakanına güvenmiyor" dedi.

"BİZ OHAL'İN KALKMASINI İSTİYORUZ"

Türk lirasında son iki ay içinde yaşanan değer kaybının yüzde 15'e yakın olduğunu belirten Böke, "Aynı dönemde Rus rublesinin değer kaybı yüzde 3. Bize en yakın değer kaybı yaşayan ve bize benzeyen para birimleri Türk lirasına kıyasla yarısı kadar değer kaybetmiş. Belli ki Türkiye'ye has başka bir sıkıntı var. O sıkıntı da 3 Ekim'de Bakanlar Kurulu'nun OHAL'i uzatacağını açıklaması ile başlıyor. KHK'larla hukuku ortadan kaldırmak, OHAL'le ülkeyi yönetmenin Türkiye'ye yarattığı maliyet, sanayici ve işadamlarının işlerine yansıyor. Biz OHAL'in kalkmasını istiyoruz. İş dünyası da bu mücadeleyi vermeye devam etmeli" dedi.

Türk ekonomisinin 3.47'ye kadar tırmanmış bir doları taşıyamacağını iddia eden Böke, yaptıkları demokrasi çağrısının aslında bir ekonomik çağrı olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Selin Sayek Böke, beraberindeki partililerle, Uşak Esnaf Odaları Birliği, Uşak Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret etti. Böke, CHP il, ilçe yöneticileri ve kadın kolları ile parti binasında dar kapsamlı bir toplantının ardından saat 18.00'de Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Türkiye ekonomisi nereye gidiyor' konulu konferansta partililer ve Uşaklılar'a hitap edecek. Böke, partiye yeni katılanlara rozet taktıktan sonra Uşak'tan ayrılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-CHP'li Selin Sayek Böke'nin UTSO'ya gelişinden görüntü,

-UTSO Başkanı Selim Kandemir'in konuşması,

-CHP'li Selin Sayek Böke'nin konuşması,

-Toplantıya katılanlardan görüntü.

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

===========================================

Kardeş Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü gerginlikle noktalandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin içinde barındığını öne sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinin belirlenmesi için, Aydın'ın Söke İlçesi'nden Didim ilçesine doğru 4 gün süren yürüyüşünü tamamladı. Yürüyüşün sonunda Didim Belediyesi'ne siyah çelenk bırakmak isteyen Celal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere bir grup tepki gösterince, gerginlik yaşandı. Polisin araya girmesiyle gerginlik büyümedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, geçen cuma günü beraberindeki 30 kişiyle birlikte, siyasi partilerin içinde bulunduklarını öne sürdüğü FETÖ/PDY üyelerine dikkat çekmek ve bunların ayıklanması talebiyle Söke'den, 52 kilometre mesafedeki Didim ilçesine yürüyüşe başladı. Dört güne yayılan yürüyüş, Didim Belediyesi önünde sona erdi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kılıçdaroğlu'nun Didim şehir merkezinden belediye önüne pankartlar eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş sonrası Didim Belediyesi önüne siyah çelenk bırakan ve basın mensuplarına açıklama yapan Celal Kılıçdaroğlu, "Söke'den başladığım yürüyüşü Didim Belediyesi önünde noktalıyorum. FETÖ ile Didim Belediyesi arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmak için yaptığım protestoya bu saatten itibaren bireysel olarak devam edeceğim. Didim Belediyesi ile FETÖ arasındaki bağlantının çözülmesi ve Didim'in geleceğine ipotek koyanların hesap vermesi için ölüm orucuna başlayacağım. Şimdi Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçemi vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası belediyeye çelenk bırakılmasına bir grup tepki gösterdi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen çevik kuvvet ekiplerinin arayla girmesiyle, gerginlik, büyümeden sona erdirildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ardından suç duyurusunda bulunmak için Didim Adliyesi'ne gelen Celal Kılıçdaroğlu, burada da açıklama yaptı, şunları söyledi:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak hür irademle ülkemizin üzerine karabulut gibi çöken, bir ayağının da Didim'de olduğu görülen FETÖ terör örgütünü protesto ediyorum. Bu protestoyu Didim'den başlatıyorum. Didimliler FETÖ'nün etkilerini en ağır şekilde yaşıyor. Çünkü Didimlilerin başında FETÖ'nün belediyeler imamı olan E.K. (Erkan Karaaslan) ile içli dışlı bir belediye başkanı var. Didim'in 5 yılı FETÖ'cü E.K.'ye emanet edilmiş. FETÖ'nün imamı E.K., Didim'in parasının peşkeş çekilmesi için DİBEL A.Ş.'yi kurdurmuş. Yandaşların para kazanabilmesi için G.K.'nın (Gökmen Karataş- CHP Didim İlçe Başkanı) yeğenine, pompacısına KİP şirketini kurdurmuş. Levent Bakay'ın öldüğü iş cinayetinden Deniz Atabay'ı (Didim Belediye Başkanı) yargılanmaktan kurtarmış. Deniz Atabay'ın Altınkum 1. Koy'da yaptığı kıyı kenar katliamını örtbas ettirmiş. E.K. bağlantılı olduğu Altaş firmasına, ihalede rekabet ortamı oluşturmadan yıllığına 11 milyon 500 bin liraya Didim'in parasını peşkeş çektirmiş. G.K.'nın Akbük'teki yıkım kararı olan ruhsatsız petrol istasyonunun ruhsatını aldırmış. Didim Belediyesi'nin kanuna aykırı yapılmış işlerinin E.K. ile nasıl çözüme kavuşturduğu ortaya çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız ve sayın İçişleri Bakanımızdan özellikle Didim Belediyesi'nden başlayarak belediyelerden FETÖ'cülerin temizlenmesi için gerekli incelemeleri yapmalarını talep ve arz ediyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Celal Kılıçdaroğlu'nun Didim şehir merkezinden ilçe beledriyesi önünden geçerken görüntü

Didim Belediyesi önünde basın açıklaması

Yaşanan gerginlikler ve polis ekiplerinin gerginliği önlemesi

Didim Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunulması ve basın açıklaması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

============================================

Motosikletin bariyerlere çarpma anı kask kamerasına yansıdı

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü 34 yaşındaki Mustafa Kurt hayatını kaybederken, kaza anı kaskında bulunan kameraya yansıdı. Hızla ilerleyen motosiklet önündeki aracın sağına doğru ilerlerken bariyerlere çarparak devriliyor.

Kaza dün, D-130 Karayolu Gölcük Gonca Rampası mevkiinde meydana geldi. Karamürsel'den Gölcük'e giden Mustafa Kurt idaresindeki motosiklet bariyerlere çarparak devrildi. Kazayı görenler 112 Acil'den yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Kurt yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli 1 çocuk babası Mustafa Kurt'un ölümü büyük üzüntü yarattı. Kaza anı Mustafa Kurt'un kaskında bulunan kameraya yansıdı. Mustafa Kurt kavşakta motosikletli arkadaşı ile buluşurken, daha sonra 2 motosiklet yolda hızla ilerlerken, önündeki aracın sağından geçmek isteyen Mustafa Kurt bariyerlere çarptı. Motosikletin yolda hızla ilerleyişi ve kaza anı kamera tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kask kamerasına yanısıyan görüntüler

Haber: GÖLCÜK (Kocaeli),

========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement