Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)(HABER YENİDEN)GÖZALTINDA ÖZEL İZİNLE YANARAK ÖLEN KIZININ CENAZESİNE KATILDIADANA'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurtta çıkan yangında feci biçimde can veren 12 kişi arasında bulunan gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma...

01.12.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)(HABER YENİDEN)GÖZALTINDA ÖZEL İZİNLE YANARAK ÖLEN KIZININ CENAZESİNE KATILDI

ADANA'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurtta çıkan yangında feci biçimde can veren 12 kişi arasında bulunan gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma Canatan'ın üzerlerine Türk bayrağı açılan cenazeleri Mersin'in Tarsus İlçesi Şehir Mezarlığı'nda büyük bir acı içinde toprağa verildi. Gözaltındaki Cumali Genç, verilen özel izinle iki polis eşliğinde kızının cenazesine katıldı.

Cenaze törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak eğitmen Fatma Canatan'ın cenaze namazı kılındı. Bu sırada Yurt Müdürü Cumali Genç'in 4 çocuğundan en küçüğü olan kızı Sare Betül Genç'in cenaze namazı kılınmak üzereyken, gözaltına alınan baba Cumali Genç'in özel izinle cenazeye katılacağı belirtilince imam bekledi. Gözaltındaki Cumali Genç'in iki polis eşliğinde kısa süre sonra gelmesi ile küçük kızın cenaze namazı kılındı. Sare Betül Genç'in cenaze Tarsus Şehir Mezarlığı'nda dedesi Ahmet Ciaz'ın mezarının yanında toprağa verildi. Fatma Canatan'ın cenazesi de götürüldüğü Çamlıyayla İlçesi'nin Sebil Mahallesi'nde toprağa verildi.

Ziyarete gittikleri yurtta yangında eşini ziyareti sırasında yaralı kurtulan Sera'nın annesi Ayşe Genç ile Cumali Genç törenin ardından Aladağ İlçesi'ne götürüldü.

CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), -

============================================================

2)MÜNBİÇ'TEKİ HAVA SALDIRISINDA ÖLEN ABD'Lİ VE ALMAN YPG'LİNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

SURİYE'nin Rojava bölgesinde bulunan ve bir süre önce içerisinde YPG'nin bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından DAEŞ'ten alınan Münbiç'te, Türk Savaş uçaklarının YPG hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında ölen biri Amerikalı, diğeri Alman iki gönüllü YPG'linin kimlikleri açıklandı.

Münbiç Askeri Meclisinden yapılan açıklamada, 26 Kasım'da Türk Savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında Amerika Californiyalı 'Robin Agıri' kod adlı Michelle Israel ile Almanya Bielefeld'li 'Zana Civan' kod adlı Anton SJK'nin yaşamını yitirdiği belirtildi. Söz konusu hava saldırısında yaşamını yitiren Israel'in Haziran 2016'da YPG'ye katıldığı, Alman SJK'nın ise Eylül ayında Suriye'ye gelerek YPG saflarına katıldıkları belirtildi. Her iki gönüllü YPG'linin daha sonra Münbiç Askeri Meclisi saflarına geçtikleri kaydedildi.

DİYARBAKIR, -

==============================================================

3)KONYA'DAN ÇÖKEN YURT BİNASININ YERİNE ŞANTİYE ALANI OLDU

KONYA'nın Taşkent İlçesi'nde 2008 yılında, 17 öğrenci ile 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı çöken ruhsatsız 3 katlı Kız Kuran Kursu binasının arsası, anıt yerine inşaat şantiyesi oldu. Ölen öğrencilerin aileleri, çöken yurt binasının yerine anıt yapılmamasına tepki gösterdi.O dönem belde olan Balcılar Mahallesi'nde, Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'ne ait Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu'nda, 1 Ağustos 2008 günü saat 04.15'te LPG tankından sızan gaz, sabah namazı için kalkan bir öğrencinin elektrik düğmesine basması sonucu patladı. Patlamanın şiddetiyle 3 katlı yurt binası yıkıldı. Olayda, 1 eğitmen ve 17 yatılı öğrenci öldü, 29 öğrenci de yaralandı.

'ANIT PARK YAPILACAK' DENİLDİ

Yaşanan acı olayın ardından Balcılar Belediyesi, çöken yurt binasının arsasına ölen öğrencilerin isimlerinin olduğu bir abide, oturma ve çocuk oyun alanında oluşacak Anıt Park yapılacağı açıkladı. Ancak aradan geçen 8 yıla rağmen mülkiyeti Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'ne ait çöken yurdun arsasına anıt yapılmadı. Arsa uzun süre boş kaldı. Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası'na göre Balcılar Belediyesi kapanıp mahalleye dönüştü. Arsa şu an Balcılar Mahallesi'ne Devlet Su İşleri tarafından yapılan sulama göletinin inşaatını yapan yüklenici firma tarafından yaklaşık 2 aydır şantiye olarak kullanılıyor.

Dernek yetkilileri, "Olayın ardından arsaya anıt yapılacağı konuşuldu. Ancak her hangi bir gelişme olmadı. Yaklaşık 2 ay öncede şantiye olarak kullanılmak üzere aylık 500 liraya kiraya verildi" dedi.

Taşkent Belediyesi yetkilileri de, Balcılar Beldesi'nin yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası'na göre mahalle olarak kendilerine bağlandığını, çöken yurt binasının mülkiyetinin derneği ait olduğunu, kendilerine de her hangi bir anıt yapılması konusunda talep yapılmadığını belirtti.

DERNEK YENİ BİR YURT BİNASI YAPTI

Balcılar Mahallesi'nde Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'nin, yurt binasının çökmesinden yaklaşık 2 yıl sonra, çöken yurdun yakınında yeni bir yurt binası yaptığı ortaya çıktı. İmam hatip orta okulu ve lise ile Kuran kursu kız öğrencilerinin kaldığı yurt binasının Milli Eğitim Bakanlığı ruhsatlı olduğu belirtildi.

KIZI ÖLEN BABA: BEN MEZARA PATATES KOYMADIM

Çöken yurt binasında 13 yaşındaki kızı Teslime Gökdemir'i yitiren ve olayın ardından sorumlular hakkında şikayetçi olan 5 veliden an kepçe operatörü Yakup Gökdemir, Adana Aladağ'da yaşanan yurt faciasının ardından acılarının tazelendiğini söyledi. Gökdemir şikayetçi olan velilerden birinin de Abdullah Durmuş olduğunu, onun da olayın acısıyla kanser yakalanıp yaşamını yitirdiğini belirtti. Olayla ilgili davanın 8 yıldır sürdüğünü hatırlatan Gökdemir, şunları söyledi:

"Dava hala sonuçlanmadı. Biri geliyor itiraz ediyor, mahkeme tekrar gün atıyor. Böyle böyle herhalde bitecek. Burada, bizim çocuklarımıza gece 'kalk kahve yap gel' diyorlarmış. Orada mutfak tüpünün bir hortumu varmış. O hortum LPG tankından gelen, sökülüp takılan bir hortummuş. Olay gecesi gaz kokusu hissetmişler. Bir yarısı namaz kılıyor, bir yarısı uyuyormuş. Çocuklar kalkınca dışarıya çıkmak istemişler. Başlarındaki hoca çocukları dışarı çıkarmamış, kapıyı kilitlemiş. Köyden yardım gelecek diye çocukları bırakmamış. Uyanan bir çocuk da elektrik düğmesine basınca patlamış. Ben suçluların cezasını çekmesini bekliyorum. Ben patates koymadım mezara. Orada benim bir evladım var yatan. Adana'daki olayı duyduktan sonra sabahtan beri ağlıyorum. Çünkü aynı şey başıma geldiği için aynı acıyı hissettim."

"ŞEHİTLİK YAPILACAKTI, ŞANTİYE KURDULAR"

14 yaşındaki kızı Teslime Duran'ı, çöken yurt binasında kaybeden çiftçi Mehmet Duran da, Adana'daki yaşanan yurt faciasıyla acısının tazelendiğini söyledi. Duran, çöken yurt binasının yerine anıt yapılacağı sözü verdiklerini ancak şantiye olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben Adana'daki olayı eniştem Yakup Gökdemir'den öğrendim. Duyucunca üzüldüm ve ölen kızım aklıma geldi. Biz, sorumlular hakkında davacıyız. Herkes suçunun cezasını çeksin, ancak 8 yıldır dava devam ediyor. Çöken yurt binasının yerine de şehitlik yapacağız dediler. Tekrar bina yapmak istediler, yaptırmadık. Yıllardır hala şehitlik yapılacak. Şantiye kurdular buraya, şehitlik falan yok. Yurdu da başka bir yere yaptılar. Dava sürecinden bir beklentimiz yok, ama herkes cezasını çeksin."

DAVA 8 YILDIR SÜRÜYOR

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si kadın eğitmen, 6'sı dernek ve yurt sorumlusu, 3'ü de LPG tankını kuran ve gaz dolumu yapan şirket sorumluları olmak üzere toplam 11 tutuksuz sanığın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan yargılandığı dava 8 yıldır sürüyor.

(Görüntü Dökümü

----------------

Şantiyeden detay

Balcılar Mahallesi'nden detay

Yakup Gökdemir röp.

-Mehmet Duran röp.

Derneğin yeni yurt bınası

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ - Mehmet Emin EROĞLU KONYA DHA))

=============================================

4)ŞANLIURFA'DA YOĞUN SİS UÇAK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

ŞANLIURFA'da, sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, günlük yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine uçak seferleri de iptal edildi.

Şanlıurfa ve ilçelerinde sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı kentte, araçlar trafikte hızlarını düşürüp farlarını yakarak ilerlemeye çalıştı. Polislerin sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardığı kentte, sisin görüş mesafesini düşürmesi hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. GAP Havaalanı'nda bu sabah saatlerinde İstanbul-Şanlıurfa ve Ankara-Şanlıurfa seferleri de sis nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kentin üzerini kaplayan sis tabakası

Trafikte ilerleyen araçlar

Sürücülerin yavaş ilerlemesi

Balıklıgöl'ü kaplayan sis

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR, Ömer ŞULUL, Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 310 ve 35 MB

====================================

5)EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde yalnız yaşayan ve kendisinden iki gündür haber alınamayan 71 yaşındaki Avni Yılmaz, evinde ölü bulundu.

Dört çocuk babası Avni Yılmaz'ın iki gün boyunca ortada görünmemesi üzerine merak eden yakınları, dün (çarşamba) saat 21.00 sıralarında, Atatürk Mahallesi, Atatürk Bulvarı'ndaki evine gitti. Ancak, uzun süre çalmalarına rağmen kapıyı açan olmadı. Yılmaz'ın telefonlarına da cevap vermemesi üzerine endişelenen yakınları 100 metre ilerdeki Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, durumu bildirdi. Çilingir yardımıyla eve giren polis, Yılmaz'ı koridorda yerde, sırt üstü hareketsiz şekilde cansız yatarken buldu. Yılmaz'ın düşüp, başını yere çarparak yaşamını yitirdiği sanılırken, cesedi olay yerinde savcı ve polisin yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra emekli olup Türkiye'ye kesin dönüş yapan Yılmaz'ın eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki ay önce mahkeme kararıyla evden uzaklaştırıldığı için ayrı bir evde yalnız yaşadığı öğrenildi. Polis, Yılmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ölü bulunan Avni Yılmaz'ın fotoğrafı

-Olayın meydana geldiği evin görüntüsü

-Yılmaz'ın yakınlarının görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.


Advertisement