Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU YÜKSEKOVA'DAİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne sürpriz ziyaret yaptı.

13.12.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU YÜKSEKOVA'DA

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne sürpriz ziyaret yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Jandarma Genel Komtanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'na özel uçakla geldi. Burada Bakan Soylu ve beraberindekileri Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fedi Korkmaz ve partililer karşıladı.  Buradan ilçe merkezine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok geniş güvenlik önlemleri altında Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Bakan Soylu, daha sonra bir kafede bulunanlarla birlikte kahvaltı yaptı. Burada bulunanların sorunlarını dinleyen ve not eden Bakan Soylu, buradan Hakkari'ye geçti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ- Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

======================================================

2)ESKİ MİLLETVEKİLİ AKDOĞAN'IN ACI GÜNÜ

Malatya'da Anavatan Partisinden 3 dönem Malatya Milletvekilliği yapan Miraç Akdoğan'ın 88 yaşında ki annesi Nermin Evliyaoğlu Akdoğan, yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MESOB Başkanı Şevket Keskin, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, STK Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Miraç Akdoğan'ın annesi Nermin Evliyaoğlu Akdoğan, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Malatya'nın Battalgazi İlçesinde bulunan Karababa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mikail PELİT/MALATYA, -

======================================================

3)DİYARBAKIR, SİİRT VE MİDYAT'TA VE ŞIRNAK'TA TERÖRE TEPKİ, POLİSE DESTEK ZİYARETLERİ VE YÜRÜYÜŞ

İSTANBUL Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstermek ve polise destek için Diyarbakır merkez ve Mardin'in Midyat ilçelerinde polis merkezleri ile polis uygulama noktaları ziyaret edilirken, Siirt'te ise terör düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. Şırnak'ta da Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı, basın açıklaması ile terörü kınadı.

İK PARTİ GENÇLİK KOLLARI POLİSB NOKTALARI ZİYARET ETTİ

İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etmek ve polise destek için Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları üyeleri dün akşam saatlerinde kentin değişik noktalarında bulunan polis kontrol noktalarına destek ziyareti düzenledi. Polis kontrol noktasındaki polislere destek ziyareti yapan Ak Parti Gençlik kolları üyeleri polislere sıcak içecek ikramında bulunurken, polisler ise destek ziyaretinden dolayı Gençlik Kolları üyelerine teşekkür etti.

SİİRT'TE TERÖR YÜRÜYÜŞ İLE PROTESTO EDİLDİ

Siirt'te bulunan Diriliş Teşkilatının organize ettiği teröre tepki yürüyüşü için yaklaşık 100 kişi Diriliş Teşkilatı binası ününde toplandı. İstanbul Beşiktaş'ta şehit olan ve yaşamlarını yitiren vatandaşlar için eski Siirt Hükümet konağına kadar yürüyüş düzenlenirken, yürüyüş sırasında sık sık, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı. Burada konuşan Siirt Diriliş İl Başkan Yardımcısı Şeraffettin Yeşilgök, haince arkadan vuran, pusuya düşüren, bu vatanın evlatlarına kast eden terör odaklarını lanetlediklerini belirterek, "Terörü üreten, onu kullanan, destek veren ve terörden medet uman tüm kişi ve kurumların, toplum vicdanında ebediyen mahküm olacaklarını hatırlatıyoruz. Ülkemizin zor bir sınanma döneminden geçtiği şu günlerde, İmam Hatip camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. ve tüm halkımıza, kadim kardeşlik şuuruna yakışır bir itidal çağrısını seslendirmek istiyoruz. Bizler; ırkçılığın her türlüsünü ayaklar altına alan bir inancın müntesipleriyiz. Hangi inançta olursa olsun, insanlığın evrensel haklarına saygılı, adaletten yana olan her vicdan sahibinin, siyaset üstü, insan merkezli bir anlayışla; bölen, ötekileştiren, ayrıştıran her türlü düşünce ve eylemin karşısında olacağına inanıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda hakim olan birlikteliği bozmaya çalışan güçleri sevindirecek her türlü tavırdan uzak durulması gerektiğini önemle vurguluyoruz" dedi.

MİDYAT'TA İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Terörü protesto ve polise destek etkinliklerinden biri de Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirildi. İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen çifte bombalı terör saldırısında şehit olan polisler için İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve 75 Yıl İMKB Ortaokulu'ndan yaklaşık 50 öğrenci, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ı makamında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bundu. Burada Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Merve Yavuz Kuran'ı Kerim okurken, Sümeyye Sağlam'da okunan Kuran'ı Kerim'in Türkçe tercümesini okudu. Ardından aynı okulun meslek dersleri öğretmeni Mehmet Emin Kaya, şehitler için dua etti.

Öğrencilerin ziyareti ile ilgili konuşan İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, "Bundan önceki ve bu saldırıyı yapan ne köpekler, ne köpeklerin tasmasını taşıyan eller başarılı olmadılar, olamayacaklar. Biz millet olarak, değil teşkilat olarak, millet olarak bir ölürsek bin diriliriz. Bundan önceki tarihlerde de fırsat vermedik bu köpeklere bundan sonra da vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Şehitlerimizin mekanı cennettir. Ruhları şad olsun. Geride kalan ailelerine Rabbim ecir, sabırlar versin. Yaralılarımıza da tez zamanda şifa diliyorum" dedi. İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, İstanbul'daki saldırının bütün millete yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, "Biz de bütün millet olarak, milletin evlatları olarak öğrencilerimizle birlikte camiamızın yanında, milletimizin yanında olduğumuzu göstermek, merhum polislerimize duada bulunmak, buradaki görev yapan kardeşlerimize moral desteğinde bulunmak için geldik. Milletimizin, hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara şifalar diliyoruz. bu saldırılar bizi yıldırmadığı gibi tam tersine bizi daha fazla çalışmaya sevk etmekte, çalışma azmimizi artırmaktadır. İnşallah bugünlerin sonu gelecektir. ülkemiz ve milletimizi bekleyen günler aydınlık günlerdir. huzur ve barışın egemen olduğu, ülkemizin daha güçlü olduğu, bölgemizde ve dünyada etkin rol olarak aldığı ve dünyadaki barışın tesisinde temel taşı olduğu günlerin ilk adımlarını atıyoruz" diye konuştu.

ŞIRNAK'TA BASIN AÇIKLAMASI İLE TERÖR SALDIRISI KINANDI

Şırnak'ta da, Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı, İstanbul'da Çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısı yapılan basın açıklaması ile kınandı. Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, İstanbul'da yapılan hain saldırının tüm ülkeyi olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü ifade ederek, "Bir kez daha görülmektedir ki, bu menfur saldırının tek hedefi ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmaktır. Böyle haince saldırıda medet bekleyenler sonuç alacaklarını umanlar, gaflet içindedirler. Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır ve muaffak olamayacaklardır. Hainler bilmelidir ki gerçekleştirilen bombalı saldırıda ve vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Türk ulusunun yüreğinde, sonsuza dek yaşayacaklardır. Milletimiz, tarihini karanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele vermiş, bu uğurda gözünü bile kıpmadan, canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir kalleş saldırı hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Yaşanan bu saldırıyı Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı olarak, askerimizi ve polisimizin yanında, devletimizin emrindeyiz. Her türlü terör örgütü PKK, DEAŞ ve FETÖ ve terör olaylarını nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

SİİRT

-İl Binası önünce toplanan grup

-Grubun slogan atarak yürümesi

-Alınan güvenlik önlemleri

-Basın açıklama yapılması

-Genel ve detay görüntüler

MİDYAT

-Öğrencilerin emniyeti ziyaret etmesi

-Öğrencinin Kuranı Kerim'i okuması

-Öğrencilerin dua etmesi

-Genel ve detay görüntüler

ŞIRNAK

-Basın açıklamasından detaylar

-Federasyon başkanının konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Sekvan KÜDEN-Mehmet Halis İŞ/SİİRT-ŞIRNAK-MİDYAT,-

=======================================================

4)BAŞKALE'DE PKK OPERASYONU: 6 GÖZALTI

VAN'ın Başkale İlçesi'nde polisin düzenlediği PKK/KCK operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Başkale İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında, polis dün gece ilçe merkezi ve Yavuzlar Mahallesi'nde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda 1 Kaleşnikof marka silah ve bu silaha ait mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

BAŞKALE (Van), -

=========================================================

5)TATİLE GİTTİĞİ TAYLAND'TA OTEL BALKONUNDAN DÜŞÜP ÖLDÜ

KUŞADASI'nda restoran işleten aşçı Kadir Kemal Ozan Kayan (31), eşi ve oğluyla tatil için gittiği Tayland'ta kaldığı otelin 5'inci kat balkonundan düşerek yaşamını yitirdi.

Uzun yıllar uluslararası uçuş yapan uçaklarda VIP yolcular için aşçılık yapan ve geçen yıl Kuşadası'nda kendi restoranını açarak mesleğini burada sürdüren Kadir Kemal Ozan Kayan, geçen 11 Aralık Pazar günü eşi Ceylan Kayan ve 1 yaşındaki oğlu Türel ile tatil için uçakla Tayland'a gitti. Kayan çifti, Tayland'ın en büyük şehri ve başkenti olan Bangkok'taki Urbana Langsuan Hotel'e yerleşti. Ertesi gün akşam genç çift yemeğe çıktı. Saat 22.00 sıralarında otele dönen Kayan çifti, odalarına çekildi. Bu sabah hava almak için kaldıkları otelin beşinci kat balkonuna çıkan Kadir Kemal Ozan Kayan, dengesini kaybederek, düştü. Yaklaşık 20 metre yükseklikten düşen Kayan, yaşamını yitirdi. Bu sırada içeride oğlu ile ilgilendiği belirtilen Ceylan Kayan, bir süre sonra balkona çıktığında eşini göremeyip, aşağı baktığında korkunç manzarayla karşılaştı. Genç kadının feryatlarına üzerine dışarı koşan otel yetkilileri, yerde hareketsiz şekilde yatan Kayan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Bangkok yerel medyasının haberine göre, soruşturmayı yürüten Lumpini Polis Departmanı'ndan Yüzbaşı Natthapol Lordongbang, olayın kaza olduğunu belirtip, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Kayan'ın ölüm haberi Kuşadası'ndaki yakınları ve arkadaşlarını yasa boğdu. Kayan'ın cenazesinin otopsinin tamamlanmasından sonra Tayland'a giden yakınları tarafından teslim alınacağı, Kuşadası'na getirilerek toprağa verileceği kaydedildi.

Latif SANSÜR-KUŞADASI/DHA

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement