Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

BUDO: Deniz otübüsündeki yangının nedeni bilinmiyor (ek)1)YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ JENARATÖRDEKİ ELEKTRİK PANOSUBURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, bu sabah 135 yolcu ile istanbul'a hareket eden Yıldırım Beyazıt Deniz Otübüsü'ndeki makine dairesinde çıkan yangının nedenin öğrenildiğini açıkladı.

16.12.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUDO: Deniz otübüsündeki yangının nedeni bilinmiyor (ek)

1)YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ JENARATÖRDEKİ ELEKTRİK PANOSU

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, bu sabah 135 yolcu ile istanbul'a hareket eden Yıldırım Beyazıt Deniz Otübüsü'ndeki makine dairesinde çıkan yangının nedenin öğrenildiğini açıkladı. Fidansoy, yangına jenerataröün elektrik panasonda çıktığı söyledi. Levent Fidansoy bu arızanın bir hafta içersinde giderildikten sonra deniz otobüsünün seferlere tekrar başlayacağını duyurdu.

BURSA/DHA

===================================================

2)SİLVAN'DA KAR NEDENİYLE 21 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ektisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yağun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı 21 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçenin dağlık bölgesinde yer alan Boyunlu, Bayrambaşı, Keklikdere, Görentepe, Dolukardı, Taşpınar, Çiğdemli, Gürpınar, Çığyatağı, Üçbasamak, Dağcılar, Kayadere, Onbaşılar, Altınkum, Ormandışı, Babakaya, Çaldere, Susamış, Arı, Nohuttepe ve Kızlal köylerinde kapanan yolların ulaşıma açılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Silvan Belediyesi ekiplerinin başlattığı yol açma ve kar küreme çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Şehir merkezinden görüntü

-Vatandaşların araçlarındaki karların temizlemesi

-Çatıda biriken karların temizlenmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır),

============================================

3)MOTOSİKLET EHLİYETİ İÇİN KURSA BAŞVURDU, 'KULLANMAYI ÖĞREN GEL' DEDİLER

ANTALYA'da motosiklet ehliyeti almak isteyen 27 yaşındaki Osman Kaftıoğlu, sürücü kurslarının 'Önce motosiklet kullanmayı öğren, sonra kursa gel' cümlesiyle şaşkına döndü. Antalya'da özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Osman Kaftıoğlu, trafikte daha rahat edebilmek için motosiklet ehliyeti almaya karar verdi. Motosiklet kullanmayı bilmeyen Kaftıoğlu, özel bir sürücü kursuna başvurdu. Sürücü kursu yetkilileri, Kaftıoğlu'na motosiklet kullanmayı bilip bilmediğini sordu. Kaftıoğlu, öğrenmek için başvurduğunu söylemesi üzerine kurs yetkilisi, yeterli ekipmanlarının yanı sıra zamanları olmadığını belirterek Kaftıoğlu'nu geri çevirdi.

Motosiklet ehliyeti için başka kursları da arayan Osman Kaftıoğlu, aynı cevapla karşılaştı. Sürücü kursu yetkililerinin 'Önce motosiklet kullanmayı öğren, sonra kursa gel' cümlesini hayretle karşılayan Kaftıoğlu, öğretilmeyen eğitimin parasının alınmak istemesini ahlaksızlık olarak değerlendirdi.

PARA VAR EĞİTİM YOK

Kursların motosiklet eğitimi konusunda uyanıklık yaptığını vurgulayan Kaftıoğlu, kursların vermeyecekleri eğitim için 550 lira istediğini söyledi. Kaftıoğlu, "Kurs sahiplerinin bana önerisi bir motosikleti alıp sokakta bunun öğrenmem gerektiğiydi. Bu önerilerini daha genç yaşta insanlara da yapıyorlardır. Bu gençler de büyük ihtimalle sokaklarda ehliyetsiz motosikletlerle geziyor. Bu durumun kursların yönlendirmesiyle oluştuğunu anladım" diye konuştu. Osman Kaftıoğlu, konuyla ilgili BİMER'e şikayette bulunduğunu söyledi.

14 SAATLİK EĞİTİM ŞART

Antalya Sürücü Kursu ve Çalışanları Derneği Başkanı Hakan Akan, herhangi bir sınıftan ehliyeti olmayan kişilerin motosiklet ehliyeti alabilmesi için 14 saatlik direksiyon eğitiminin şart olduğunu söyledi. Sürücü kursunun 'Biz bu eğitimi vermiyoruz, gidin kendiniz çalışın, sonra sınava gelin' demesinin hukuken yanlış olduğunu belirten Akan, ancak bazı kursların bu tavsiyelerini duyduklarını kaydetti.

ELEKTRONİK DENETİM İSTEĞİ

Denetim konusunda ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Akan, "Vicdan duygusunu kaybetmiş sürücü kursları bu yönteme başvuruyor. Elektronik denetime geçilmediği sürece bu sıkıntı devam edecektir. Sürücü kursu açarken A1, A2 ve B sınıfı ehliyetlerin eğitimini verme zorunluluğumuz var. Kursların bu eğitimi vermiyoruz deme lüksü yok" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

RÖP 1: Osman Kaftıoğlu

Kaftıoğlu ve motosikletinden detay görüntüler

RÖP 2: Antalya Sürücü Kursu ve Çalışanları Derneği Başkanı Hakan Akan

Yoldan geçen motosikletlerden detay görüntü

186 MB/// 05.51"

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

======================================================)

4)ASKERLERİN GURUR GÜNÜ, TERHİSLERİNDE AİLELERİYLE BULUŞTU

İZMİR'deki 57'nci Topçu Kışlası'nda vatani görevlerini tamamlayan 48 asker, törenle terhis oldu. Törende aileleriyle buluşmanın mutluluğunu, terhis olmanın gururunu yaşayan askerleri, komutanları da yalnız bırakmadı.

İzmir Bornova'da bulunan 57'nci Topçu Kışlası'nda vatani görevlerini tamamlayan askerler için hazırlanan, "Askerimi ziyareti gidiyorum" sosyal sorumluluk projesinde yapılan tören bu yıl ilk kez basına açıldı. Topçu kışlasında vatani görevlerini tamamlayan 48 kısa dönem ve uzun dönem askerler için tören yapıldı. Askerlerin alandaki yerlerini almasıyla başlayan törenlerde, terhis olan askerlerden 20'sinin ailesinin yanı sıra Topçu Kışlası Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam ile diğer komutanlarda hazır bulundu. Terhis olan askerler adına konuşup vatani görevlerini yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Hava Savunma Çavuş Fatih Demirci, yaş kütüğüne de dönem plaketini çaktı. Terhis olan ve başarı gösteren askerler, belgelerini komutanlarının elinden aldı. Törende askerlerine veda eden Topçu Kışlası Komutanı Topçu Albay Ertuğrul Sağlam, askerlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine olan vatani borçlarını hakkıyla ödediklerini söyledi. Albay Ertuğrul Sağlam, "Sizler zorlu koşullarda dahi azimli, fedakar, cefakar çalışmalarınız ve gösterdiğiniz üstün performansınızla her türlü göreve hazır olduğunuzu gururla ispatladınız. Şimdi göreviniz sivil hayatınızda bu kazanımları, kullanarak her koşul ve ortamda muhakkak başarılı olarak vatana hizmete devam etmektir. Sizleri unutmayacağız" dedi. Geçit töreninden sonra Topçu kışlası Komutanı Albay Ertuğrul sağlam, eşi diğer komutanlar, askerler ve aileleriyle bir arada toplu fotoğraf çektirdi. Birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Askerlerin konuşmasından görüntü.

Yaş kütüğüne plaket çekiminden görüntü.

Geçit töreninden görüntü.

Askerlerle komutanların birlikte fotoğraf çektirmesinden görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

=====================================================

5)EVİ BASIP, BORCU OLAN KİŞİYİ BALKONDAN ATTILAR

ADAPAZARI'nda, Afganistan uyruklu 6 kişi borcu olan 3 Afgan gencin evini basarak, telefonlarını ve paralarını gasp edip, dövdükleri gençlerden birini balkondan aşağıya attı. Gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay gece saatlerinde, Adapazarı Tığcılar Mahallesi Çetin Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Farhad Barik Zehi, Godratollah Garibdoust, Shafiollah Sedighi, Fardollah Ghasemi, Jahangir Barakzayı ve Sadık Raşi borçları olduğunu iddia ettikleri 3 kişinin yaşadığı eve gitti. İçeri zorla giren 6 kişi S.S.K, A.J.K ve S.A.K'yı döverek bıçak zoruyla telefonlarını ve paralarını gasp etti. Saldırganlar, S.A.K'yı ikinci kattaki evin balkonundan aşağıya attı. Yaralanan S.A.K. ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri olaydan sonra kaçan 6 kişiyi kısa süre içerisinde yakaladı. Adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

ADAPAZARI(Sakarya),

========================================================

6)KARS'TAN SURİYE'YE EKSİ 20 DERECEDE YOLCULUK

TÜRKİYE'nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına yola çıkan konvoya Kars'tan da 75 kişilik 3 araç eşlik etti. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kars Şube Başkanlığı Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak, gönüllü vakıf üyelerinden oluşan grup hava sıcaklığnın sıfırın altında 20 derecede basın açıklaması yaptıktan sonra gece yarısı harekete geçti. Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlandı. Konvoy Türkiye'nin dört bir yanından katılımla Cilvegöz sınır kapısına yola çıktı. 15 Aralık Perşembe gecesi Kars İHH önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından yola çıkan 3 otobüslük konvoya Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. Konvoy güzergahı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak. Konvoy, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR'ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.

Konvoy yola çıkmadan önce tekbirler arasında bir açıklamada bulunan İHH Kars Şube Başkanı Selami Aydın, "Bütün dünyanın önünde insanlar öldürülüyor, Müslüman olarak buna sessiz kalmak mümkün değildir. Biz ölünceye kadar bu yola başımızı koyduk ve yolumuza devam edeceğiz. 75 kişi Kars'tan yola çıkıyor. Cuma günü programımız olacak, Cumartesi günü sınırı zorlayacağız. Halepli kardeşlerimiz nasıl ki bombaların altında şehit oluyorsa, bizler de Kars İHH ekibi olarak bunu göze almış durumdayız. Yeter ki devletimiz bize kapıyı açsın. 15 Temmuz'da nasıl ki dimdik ayakta durduysak, tankların önüne yattıysak, aynı şekilde Rus uçaklarının da, bombalarının altında durmaya hazırız" diye konuştu

Kars Rufai Dergahı Vekili Abdullah Erdağ ise dünyaya mesaj içeren konuşmasının ardından dua ederek, Halep'te yaşananlara sessiz kalınmasının bir insanlık suçu olduğunu kaydetti. Basın açıklamasından sonra 75 kişilik Kars İHH ekibi, eksi 20 derece soğukte dualar ve tekbirlerle Halep için yola koyuldu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Basın açıklamasından genel ve detaylar

-Apartman balkonunda ellerini havaya açıp duasıyla gençlere destek veren yaşlı kadın detayı

-Soğuk havaya üşüyenler

-Yüzlerini atkılarla kapatarak ısınmaya çalışanlar

-Genel ve detaylar

-İHH Kars Şube Başkanı Selami Aydın'ın konuşması

-Basın açıklamasınınKur'an-ı Kerim tilaveti

-Dua edilmesi

-Tekbirler eşliğinde otobüslere binilmesi

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

544 MB - 6 DK 44 SN

==========================================================

7)RAF ÖMRÜ BİTMİŞ GIDALAR, SOKAK HAYVANLARINA ULAŞTIRILDI

OSMANİYE'de, raf ömrü bitmiş, son kulanım tarihi geçmemiş gıdalar imha edilmek yerine, Karaçay Mesire Alanı ve Zorkun Yayla Yolu Çift Mazı Mevkiindeki ormanlık bölgelerde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına ulaştırıldı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, Migros ve HAYTAP'ın karşılıklı imzaladıkları protokol gereği, raf ömrü bitmiş, son kullanım tarihleri geçmemiş gıdaların sokak hayvanlarına dağıtılması projesine aralıksız devam edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kedilerin beslenmesi

Et ve ekmek parçalarını yiyen kediler

Köpek yavrularının elle beslenmesi

Köpeklerin ekmek parçalarını yemesi

Et suyunun hazırlanması

Köpeklere atılan ekmek parçalarına et suyu sıkılması

Köpeklerin sevilmesi

BOYUT: 67.9 MB SÜRE: 02' 07"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

======================================================

8)PORTAKAL 70- 80 KURUŞA ALICI BULUYOR

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde üretilen portakalın kilosu 70- 80 kuruş arasında alıcı bulurken, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, üreticiyi kurtaracak rakamın 1 TL olduğunu söyledi.   Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, 2016- 2017 narenciye sezonunu değerlendirdi. 15 Kasım tarihi itibariyle portakal hasadının başladığını belirten Sarıçobanoğlu, bu yıl rekoltenin 120 bin ton civarında olduğunu ve portakalın dalında 70- 80 kuruşa, kalitesine göre 1 liraya alıcı bulduğunu söyledi.

Bu sezon ürünün dalında kalmayacağını ümit ettiklerini kaydeden Sarıçobanoğlu, "Geçen yıllarda fiyatların düşük olması nedeniyle üretici ürün maliyetini karşılayamadı. Geçen yıl da önemli ihracat kapısı olan Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ihracat gerçekleştirilemedi. Bu durum da piyasanın arz talep dengesini bozarak fiyatların dalında 30- 40 kuruşa düşmesine neden oldu. Bu yıl Rusya ile anlaşmanın sağlanmasıyla portakal 70- 80 kuruş civarında alıcı buluyor" dedi.

Bu yıl rekoltenin de geçen yıllara göre düşük olduğunu aktaran Sarıçobanoğlu, çiftçiyi kurtaracak rakamın 1 TL olduğunu belirterek, "70- 80 kuruş da bir nebze olsun çiftçiyi rahatlatır diye düşünüyoruz. Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na çiftçilerimizin sorunlarını aktararak, çözüm odaklı destek sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bahçede hasat yapılırken

Halil Saroçobanoğlu'nun açıklaması

Portakal paketleme tesisinden

( HABER- KAMERA: Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

==================================

9)ÇATIDAN SIZAN SU İŞYERİNİN YANMASINA NEDEN OLDU

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde çatıdan sızan yağmur sularının kısa devreye neden olması sonucu elektronik mağazası yandı.Saat 04.00 sıralarında, Körfez Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi'nde bulunan Muammer Gözen'e ait elektronik mağazasında yangın çıktı. İşyerinin yandığını görenler itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Yangında işyerinde bulunan bilgisayar, televizyon ve elektronik eşyalar yanarak kullanılmaz hale geldi. Çatıdan sızan yağmur sularının kısa devreye neden olması sonucu yangının çıktığı belirlendi. Muammer Gözen işyerinin yanmasının üzüntüsünü yaşadı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yanan işyerinden görüntüler

İşyerinin dışından görüntü

Muammer Gözen'in işyerinin önünde görüntüsü

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI-KÖRFEZ(Kocaeli), -

========================================================

10)ÖĞRENCİLER POLİS TELSİZİNDEN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

NİĞDE'de ilkokul öğrencileri İstanbul'da düzenlenen terör saldırısından sonra polise destek ziyareti gerçekleştirdi. Öğrenciler polis telsizinden yaptıkları anonsta 'Sizleri çok seviyoruz' dedi. Selçuk İlkokulu öğrencileri ellerinde Türk bayrakları ile Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'u ziyaret etti. Saldırıda şehit olan polisler için başsağlığı dileyen öğrenciler daha sonra Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un telsizinden anons yaparak polise destek mesajı verdi. Batuhan Ilıkan adlı öğrenci "Polis amcalara başsağlığı dilemek için geldik. ve onların arkasında duracağız. Sizleri çok seviyorum" dedi. Nil Güzellik "Size başsağlığı dilemek için geldik. Sizleri çok seviyoruz" anonsu yaptı. Emirhan Tuğrul ise "Geçen günkü yaşanan olaylar bizleri çok üzdü. Hepinize başsağlığı dilemek için buraya geldik. Sizin arkanızda duracağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Öğrencilerin emniyete girerken görüntüsü

Emniyet Müdürünün telsizinden öğrencilerin baş sağlığı dilemesi

Öğrencilerin emniyetten çıkışı ve emniyet önünde toplu fotoğraf çekilmesi

SÜRE: 01'36" BOYUT: 105 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

====================================================

11)DOĞA TUTKUNLARI AMANOSLAR' DA YENİ BİR ŞELALE BULDU

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos dağlarında, doğa tutkunları 'Kuşçu' adını verdikleri yeni bir şelale keşfetti. Amanos Keşif Doğaseverleri Grubu ile Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği üyeleri, gezi yaptıkları Amanos dağların da şimdiye kadar bölge insanlarının dışında kimsenin bilmediği yeni bir şelale ile karşılaştı. Dağın 2 bin 20 metre yüksekliğinde, Kapılı Tohyak Yaylası ile Ufacık Yaylası'nı birbirine bağlayan bölgedeki Kuşçu zirvesinde bulunan şelaleye 'Kuşçu Şelalesi' ismi verildi.

'SULARI BUZ TUTMUŞ'

Bölgedeki çoban ve avcıların şelaleyle ilgili kendilerini yönlendirdiğini anlatan Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği Üyesi Nazım Sönmez, "Şelaleye doğa koşulları nedeniyle bir türlü ulaşamamıştı. Patikası bile olmayan, dere içinde gizli kalmış şelaleyi, bu kez ağaçlar yaprağını döktüğü için sonunda bulduk" dedi. Şelaleyi fotoğrafladıktan sonra kayıt altına aldıklarını aktaran Nazım Sönmez, "Şelalenin suları şimdi buz tutmuş durumda. Buzlar eridiğinde şelalenin görselliği daha çok ortaya çıkacak. Dörtyol kent merkezine 52 kilometre uzaklıktaki şelalenin suyu Deliçay Deresi'ne karışarak İskenderun Körfezi'ne dökülüyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şelaleden görüntü

Buz tutan bölümlerden görüntü

Çevreden ormanlık alandan görüntüler

Nazım Sönmez'in şelalenin önünde konuşması

SÜRE: 2.56 sn BOYUT: 141 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement