Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)KAYSERİ SALDIRISIYLA İLGİLİ 1 KİŞİ DİYARBAKIR'DA GÖZLATINA ALINDIKAYSERİ'de Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen ve 14 askerin şehit olduğu, 55 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısı ile ilgili Diyarbakır'da 1 kişi gözaltına alındı.

21.12.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAYSERİ SALDIRISIYLA İLGİLİ 1 KİŞİ DİYARBAKIR'DA GÖZLATINA ALINDI

KAYSERİ'de Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen ve 14 askerin şehit olduğu, 55 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısı ile ilgili Diyarbakır'da 1 kişi gözaltına alındı.

Kayseri'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 14 askerin şehit olduğu, 55 kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır'da bir kişi gözaltına alındı. Bomba yüklü hafif ticari aracın Şanlıurfa'dan çalındığı belirlenirken, araçta yapılan kriminal incelemeler sonucu polis parmak izlerine rastladı. Titizlikle yapılan incelemede bombalı araçta bulunan parmak izinin K.Ç. 'ye ait olduğu belirlendi. Çeşitli suçlardan kaydı bulunan K.Ç., Diyarbakır istihbarat ve terörle mücadele şubesi ekiplerince merkez Bağlar İlçesi'nde yapılan operasyon ile yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen K.Ç.'nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri'ye gönderildiği belirtildi.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

=======================================================

2)ÇALINIP GERİ GETİRİLEN MİNİBÜSTE PATLAYICI ARAMASI YAPILDI

BOLU'da, sahibinin otoparktan çalındıktan bir süre sonra aynı yere park edildiğini ileri sürdüğü minibüste polis ekipleri patlayıcı madde araması yaptı. İncelemede minibüste patlayıcı bulunmadı.

M.A. adlı sürücü, gece saatlerinde polisi arayarak Gölyüzü Mahallesi, Şehit Kani Caddesi'ndeki evinin otoparkında park halinde bulunan 06 ZAA 38 plakalı minibüsünün çalındığı ihbarında bulundu. Polis ekipleri minibüsü bulmak için çalışma başlattı. Bir süre sonra M.A. tekrar polisi arayarak minibüsünü aynı yere park edilmiş bulduğunu söyledi.

Durumdan şüphelenen polis, çalındığı iddia edilen minibüste patlayıcı madde araması yaptı. Etrafında güvenlik önlemi alınan minibüsün bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Bomba imha uzmanı ve olay yeri inceleme ekibi araçta inceleme yaptı. İncelemede minibüste patlayıcı madde bulunmadı. Ekipler, aracın kapılarını açıp parmak izi araması yaptı.

İncelemenin tamamlanması ardından sokak araç trafiğine yeniden açıldı. Sürücü ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yolun trafiğe kapatılması

-Ekiplerin incelemeleri

-Aracın kapılarının ve bagajının açılması

-Detaylar

Süre: 01.00 Boyut: 118.9 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

========================================================

3)TUNCELİ-OVACIK, TUNCELİ-PÜLÜMÜR-ERZİNCAN KARAYOLU AÇILDI

TUNCELİ Valiliği, güvenlik nedeniyle kapalı olan Tunceli- Ovacık, Tunceli-Pülümür- Erzincan karayolunun çift yönlü olarak açıldığını duyurdu.

Düzenlenen operasyon öncesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına daha önce valilik tarafından kapatılan Tunceli-Ovacık, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu çift yönlü olarak bu sabah saat 06.00'dan itibaren açıldı. Tunceli Valiliği'ince konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Valiliğimizce; ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, son zamanlarda artan terör olaylarının önlenebilmesi, ilimiz genelinde tesis edilmiş huzur ve güven ortamının korunması, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda; Tunceli-Ovacık, Tunceli-Pülümür-Erzincan Karayolları 21 Aralık 2016 saat 06.00 'dan itibaren ikinci bir emre kadar 24 saat süreyle çift yönlü olarak kontrollü bir şekilde her türlü araç trafiğine açılmıştır."

TUNCELİ,-

==========================================================

4)KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

KARAMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün öğle saatinden itibaren ve yarın eğitime ara verildi.

Karaman'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğle saatinden itibaren ve yarın eğitime ara verildi. Meteoroloji verilerine kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığında gündüzleri eksi 4, geceleride eksi 8'lere ulaşacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------

Öğrencilerden detay

Kentten kar manzarası

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

===============================

5) KPSS TERCİHLERİNDE BİR İLK: GÜVENLİK SORUŞTURMASI

KPSS tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden yayımlandı. KPSS ile kamuya yerleştirilecek adaylar ilk defa güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak.

KPSS'ye giren milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği tercihler bugün itibariyle başladı. Ancak kılavuzu inceleyen adaylar hayal kırıklığı yaşadı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 70 bin civarında kamu personeli ihraç edilirken, KPSS ile alınacak personel sayısı 2 bin 51'de kaldı.

Bu personelin bin 148'i lisans, 752'si önlisanas, 151'i ise ortaöğretim mezunları arasından alınacak. 30 Aralık'a kadar sürecek olan tercihlerde bu yıl bir ilk uygulandı. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzdaki boş kadrolardan herhangi birini tercih eden ve gerekli şatları taşıyan aday için güvenlik soruşturması yapılacak. Soruşturması olumsuz çıkan adayların yerleştirmeleri iptal edilecek. Geçmişteki KPSS tercihlerinde uygulanmayan bu güvenlik soruşturması, tüm boş kadrolar için geçerli olacak.

KAHRAMANMARAŞ/DHA

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement