Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)RUS UÇAKLARININ ŞEHİT ETTİĞİ UZMAN ONBAŞI 'BEN ŞEHİT OLACAĞIN' DİYE EL BAB'A GİTMİŞFIRAT Kalkanı operasyonunda Rus uçaklarının bombardımanı sonucu şehit olan askerlerden tankçı uzman onbaşı Emre Mücahit Topal'ın cenazesi Adana'daki baba evine son kez getirildi.

11.02.2017 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)RUS UÇAKLARININ ŞEHİT ETTİĞİ UZMAN ONBAŞI 'BEN ŞEHİT OLACAĞIN' DİYE EL BAB'A GİTMİŞ

FIRAT Kalkanı operasyonunda Rus uçaklarının bombardımanı sonucu şehit olan askerlerden tankçı uzman onbaşı Emre Mücahit Topal'ın cenazesi Adana'daki baba evine son kez getirildi. Operasyon bölgesinden izne gelip 1.5 ay önce geri dönen Topal'ın "Ben şehit olacağım" diyerek El Bab'a gittiği öğrenildi.

Uzman onbaşı Emre Mücahit Topal'ın cenazesi merkez Yüreğir İlçesi Yenidoğan mahallesindeki baba evinde dualarla karşılandı. Sık sık tekbir getirilirken cenaze aracındaki Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu öpen yakınlarının feryatları yürekleri dağladı, kalabalık yakınları ile birlikte gözyaşı döktü. Ağabeyinin kamuflaj elbisesini giyen erkek kardeşi 15 yaşındaki Enes ile kız kardeşleri Türk Bayrağını öperek vedalaşırken, babası Salih ve eşi Sema Topal askerlerin desteğiyle ayakta durabildi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLEMEDİ

Emre Mücahit Topal'ın, izine geldiğinde ailesine, "Oralarda durum çok kötü. Şartlar çok ağır, ben şehit olacağım. Ölürsem, cenazemi memleketimiz Andırın'a defnedin" diye vasiyet ettiğini belirten yakınları, ağır kış şartları nedeniyle bu isteğinin yerine getirilemediğini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şehitin evinin önünde dua okunması

Evin önündeki kalabalıktan görüntüler

Şehit yakınlarının ağlaması

Küçük çocukların duaya eşlik etmesi

Cenaze aracının gelmesi

Annesinin ağlaması

Şehit yakınlarının tabuta sarılmaları

Şehitin kardeşinin tabutu öpmesi ve ağlaması

Annesinin tabutun okşayarak ağlaması

Cenaze aracının gidişi

Polisler eşliğinde cenaze aracının gidişi

SÜRE: 04'40" BOYUT: 522 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/Malik GÖDELİNER ADANA,

====================================================

2)BİNALİ YILDIRIM: "SANKİ CHP, İKTİDARA DEĞİL, MİLLETE, TÜRKİYE'YE CUMHURİYET'E MUHALEFET EDİYOR"

Başbakan Binali Yıldırım Antalya'da düzenlenen belediye başkanları istişare toplantısında konuştu.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 'MEMLEKETİN HASTASIYIM' KAMPANYASINI BAŞLATTI"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bugün 'memleketin hastasıyım' kampanyasını başlattığını belirten Yıldırım, "Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız, bir kampanya, seferberlik başlattı. Bu seferberliğin adı, 'memleketin hastasıyım' Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza. Memleket hasreti olan bütün vatandaşlarımızın bu yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler. Yurt dışındaki vatandaşlarımız gelsin, düğünlerini burada yapsınlar. Sıla hasretlerini gidersinler. Gurbet ile memleket kucaklaşsın bir olsunö dedi.

"ANAMUHALEFET PARTİSİNDE ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK BİZ ISRARCI OLDUK"

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anamuhalefet partisinde elimiz boş döndük biz ısrarcı olduk. Dedik ki siz cumhurbaşkanlığı sistemine karşıysanız ki öylesiniz. Bunu da anlayış ile karşılıyoruz. O halde buyurun teklifinizi getirin biz de getirelim mecliste oylayalım. Ondan sonra vatandaşın huzuruna getirelim hangisini seçerse eyvallah diyelim. Buna da maalesef cevap almadık. Başka ne yapacaktık? Anayasa değişikliği oldu bittiye getirildi deniyor. İnsaf. CHP toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmak için her yolu denedi. Hala da aynısını yapıyor. Anayasa değişikliği halk oylamasında kabul edilirse, Türkiye bölünür. Hadi oradan Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.

SANKİ CHP, İKTİDARA DEĞİL, MİLLETE, TÜRKİYE'YE CUMHURİYET'E MUHALEFET EDİYOR

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, adeta FETO'cularla, PKK'lılarla, HDP'lilerle aynı ağızdan konuşuyor. Yakışmaz. Anamuhalefet Partisi iktidar alternatifidir. Terör örgütlerinin gittiği yoldan gitmesi Anamuhalefet Partisine zarar veriyor. Partisine zarar veriyor. Oy verenleri de rahatsız ediyor. Ey Kemal bey bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi milletin sesine kulak ver. Millet birlik, kardeşlik diyor. Sanki CHP, iktidara değil, millete, Türkiye'ye Cumhuriyet'e muhalefet ediyor arkadaşlar."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Başbakanın konuşması

-Detaylar

ANTALYA/DHA

=======================================================

3)MERAL AKŞENER: SANDIKTAN YÜZDE 56 HAYIR ÇIKACAK

PARTİSİNDEN ihraç edilen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Anayasa referandumunda sandıktan 'hayır' çıkacağını belirterek, "Yalanı abartısı olamayan bir insanım. Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor. Bundan dolayı özellikle Trakya'da çok büyük bir baskıyla karşılaşabilirsinizö dedi.

Meral Akşener, 'Milli iradenin önemi' konferansı katılmak üzere Çanakkale'ye giderken Tekirdağ'a mola verdi. Bir restoranla kalabalıkla bir araya gelen Akşener, Anayasa referandumuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Eline ay-yıldızlı kına yaktığı görülen ve yalanı olmayan bir insan olduğunu söyleyen Akşener, "Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor. Bundan dolayı özellikle Trakya'da çok büyük bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. Hayırcıları bir Başbakan terörist olmakla suçlayabiliyor ise, bu skandaldır. Bir ülkenin Başbakanına yakışmaz. Dolayısı ile her sandığa gitmek aleni bir süreç. Buna da biz 'hayır' diyeceğiz. Bunun için çalışmalarımızı Çanakkale'den başlatıyoruz. Çünkü Çanakkale ne yaptı? Dedi ki 'Dur yolcu dur. Buradan geçemezsin' O yüzden biz de Çanakkale de dur diyeceğiz. Bu Anayasayı geçiremezsin. Milletimiz 'hayır' diyecekö dedi.

"AYAĞINDAKİ PRANGALAR NEDİR'ö

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Meral Akşener, "Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor. Diyor ki ayağımda prangalar var. Türkiye 15 yıldır yönetiliyor. Hadi 2002, 2007 yıllarında Ahmet Necdet Sezer Vardı iki başlılığı kabul ettik. Sonra sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. Daha sonra kendisi Cumhurbaşkanı oldu ve istediğini Başbakan yaptı. Birini atadı beğenmedi, yenisini getirdi. Bu noktada şu soruyu sormak isterim. Sayın Cumhurbaşkanı, ayağındaki prangalar nedir, Kimdir ve neredendir" dedi.

Akşener ve beraberindekiler, açıklamalarının ardından Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

--------------------:

-Akşener'in gelişi

-Kendisini karşılayanlar

-Hatıra fotoğrafı çektirenler

-Akşener'in konuşmaları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=================================================

4)'ÖĞRETMENE 'HACI ANNELER' ESPRİSİ YÜZÜNDEN SORUŞTURMA

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde ortaokul resim öğretmeni 51 yaşındaki Musa Çelik'in kantinde çaya davet ettiği kız öğrencilere 'Hacı anneler' dediği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı.

İnegöl'ün Alanyurt Ortaokulu'nda 2 yıldır Güzel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Musa Çelik sömestr tatilinden önce iddiaya göre dersin boş olduğu bir günde, kantinde kız öğrencilerine çay ısmarlayıp sohbet etmek istedi. Türban takan öğrencilerin gelmemesi üzerine Çelik, öğrencileri bu kez yanında kantin çalışanları ve bazı meslektaşları ile öğretciler olduğu halde espri amacıyla 'Yahu gelin hacıanneler' diyerek çağrıda bulundu.

Bu davetide kabul etmeyen öğrenciler, okul sonrası velilerine giderek öğretmenin kendilerine hakaret ettiğini söyledi. Bunun üzerine okula gelen bazı veliler dövmek istedikleri Musa Çelik'i bulamayınca, bu kez müdür yardımcıları ile tartışıp tartakladı. Davranışlarından dolayı, notlarını yüksek tuttuğu öğrencilerinin ailelerine bu tür şikayette bulunmasına anlam veremediğini söyleyen Musa Çelik, şöyle dedi:

"Ben resim sanatçısıyım. ve yaptığım eserlerle tanınan ve sayılan bir kişiyim. Çok sayıda eserim var. Bunlar resmi dairelerde de sergileniyor. Bazılarını sosyal paylaşım sitemde yayınlıyorum. O gün derslerin boş olması nedeniyle kantinde görevliler ve bazı öğretmen arkadaşlarım ile otururken, davranışlarından dolayı notlarını yüksek tuttuğum kız öğrencilerimi gördüm. Onlara çay ısmarlamak istedim. Gelmek istemediler bu kez kendilerine, 'yahu gelin hacıanneler' diye seslendim. Ben bunu samimi ve iyi niyet ile söyledim. Yine gelmediler. Israr etmedim."

Öğrencilerim evlerine gidip velilerine kendilerini hakaret ettiklerini söylediklerini kaydeden Musa Çelik, gerçeği bilmeyen ailelerin kendisi okulda bulunmadığı sırada, gelip müdür yardımcısı ile tartıştıklarını kaydetti. Okula gelenlerin 'O zaten sosyal paylaşım sitesinde farklı resimler paylaşıyor. Kafasını koparacağız' diyerek müdür yardımcısını tartakladıklarını öne süren Musa Çelik, şöyle devam etti:

"Samimi ve espri olarak söylenen bir söz nerelere taşındı. Sonra olay Milli Eğitime iletildi. Müfettişler geldi. Yalnız müfettişler o sırada benim yanımda bulunan kantin görevlisini ve diğer arkadaşlarımı ısrarla dinlemediler. Bana zarar verecekler diye korkuyorum. Psikolojim bozuldu. Can güvenliğim yok. 26 yıllık öğretmenim. Aynı zamanda tanınan bir sanatçıyım. Yaşananları gurur meselesi yaptığım için intiharı dahi düşünüyorum."

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğrenci velilerinin okul yöneticileri ve bakanlığın 'Alo 147' hattına şikayette bulunduklarını bunun üzerine görevlendirilen müfettişleri başlattıkları soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Musa Çelik ile röp

Okuldan detaylar

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), -

================================================

5)ÜLKE ONLARI DEPREMDE TANIDI, YAŞAMLARI HÜZNÜ GÜLEREK SAVACAK KADAR RENKLİ

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Yukarıköy ve Çamkalabak Köyleri ile buralara bağlı yerleşimlerde yaşayan Yörüklerin renkli hayatları, son günlerde meydana gelen deprem fırtınasıyla ülkenin gözler önüne serildi.

Merkez üssü Ayvacık İlçesi olan ve 1 haftadır süren deprem fırtınasından, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ndeki birçok köy etkilendi. Gözler ülkenin en batısına dönerken, kentin kırsalında sürülen yoksul hayat görüldü. Deprem sayesinde Çanakkale Yörüklerini, tüm Türkiye öğrendi. Depremde en çok hasarın yaşandığı Yörüklerin yaşadığı Yukarıköy Köyü ile buranın Aşağıoba ve Karaburun Mahallesi, Çamkalabak Köyü ile Çamkalabak bağlı Çamiçi Mahallesi, Taşkaya Mahallesi, Çamtepe Mahallesi zor şartlardaki hayatı da gözler önüne serdi. Yaşam mücadelesi veren Yörüklerin asırlardır atalarından kalan gelenek ve göreneklerine sımsıkı sahip çıktığı gözlendi. Yörüklerin kendine has yaşam tarzları, deprem nedeniyle basının ilgi odağı olmaları sayesinde tüm Türkiye'ye renkli görüntülerle yansıdı.

Kendilerini göçebe Yörük olarak tanımlayan halk, geçinmek için başta besicilik olmak üzere çiftçilikle uğraştıklarını belirtti. Yazın Kazdağı, kışın ise köylerinde yaşayan yerli halktan erkekler besicilikle ilgilenirken, kadınlar ise günlük yevmiyeyle tarla işlerinden nafakalarını çıkartıyor. Elbiseleriyle dikkati çeken Yörükler, kendine has kıyafetlerle yaşam sürüyor. Arada köylerinde çıkıp gezmek için gittikleri şehirlere de aynı kıyafetlerle yolculuk ediyor. Sadece okul çağındaki Yörükler okula giderken, normal kıyafet giyiyor. Diğer zamanlarda onlarda Yörük kıyafetleriyle yaşıyor. Ayaklarında bir örnek ve bir renk gri lastik ayakkabılar, renkli desenli çorapları özel bastırdıkları kumaşlardan dikilen şalvarları ve yine özel olarak yaptırdıkları kazak ve bluzları ile dikkat çekiyor. En çok başlarına bağladıkları allı pullu çember ve çetkiler, ön plana çıkıyor. Bunların her birinin ise farklı anlamı bulunuyor. Genç kızlar başlarına düz çember bağlarken, evlendiklerinde allı pullu beyaz ve kırmızı renkten oluşan çetkiyi ekliyorlar. Yaşlı ve dul kadınlar ise daha sade bir çember ve çetki ile yaşamlarına devam ediyor. Yeni gelinlerin taktığı beyaz renkli çetki ise evliliğin ilk 10-15 yılında renk cümbüşünün arasında yer alıyor.

Yörük kadınlarının kendi yaşam tarzlarına has bir diğer özelliği ise çocuklarını doğumdan itibaren 3 yaşına kadar sırtlarına bağlayıp taşıması olarak ortaya çıkıyor. Köy yaşantısında çocuklar yaşamın her anında annelerinin sırtında geziyor. Bu gelenek çarşıda, pazarda, köyde ve hatta tarlada işte de sürüyor. Yörük kadınları dışarıdan her ne kadar eziyet gibi görünse de çocuklarını sırtına bağlayarak gezdirmelerinin yaşamlarını kolaylaştırdığını söylüyor. Bu yöntemin çocuklara beşik gibi geldiğini anlatan anneler, bebelerini daha rahat uyuttuklarını ve daha az ağladıklarını ifade ediyor.

MUHTAR KÖY YAŞAMINDAN BAHSETTİ

Yukarıköy Köyü'nün 8 yıllık Muhtarı 45 yaşındaki Mehmet Yahya Yavaş, "Yıkılan evler bizim eski evler. Toprakla yapılan taş binalar. Taş arasına toprak koyuyoruz. Eskiden çamur deriz. Şimdiki evler yine taştan. Ama malzemesi farklı betonla yapılıyor. Betonla yapılan evlerin hiçbirinde hasar yok. Olsa da çok az. Genelde yıkılanlar toprak ev" dedi. 7 mahalle olarak Yörüklere has giyim tarzları olduğunu da ifade eden Muhtar Yavaş, "Kimse giyim kuşam değiştirmez. Mesela düğünlerimiz Salı günü akşam başlar. Perşembe günü akşam biter. İçkilidir. Çok fazla dışarı kız vermeyiz. Damat köye gelir. İsteyenler olur. Ama onlarda köye ev yaparsa öyle veririz. Bir yandan iç güveysi alıyoruz. Bizim kadınlar, bu kıyafetleri kullanıyor. Bunları dışarıdan alıyoruz. Çemberleri, kazakları, şalvarları, bir de bindalları var. Onlar çok pahalı. Başka yere götür para etmez. Başka yere götür para etmez. Çocuklar hep annelerinin sırtında taşınır. Kasabalı gibi el arabası alıp da sokakta normal yürüyecek hali yok. En güzeli sırtına çocuğunu bağlıyor" dedi.

Yörük kadınların kıyafetlerine değinen Muhtar Yavaş, "Biz çeki deriz. Başına bağlarlar. Bir tane başına, bir tane de anlına takarlar. Kızlar genelde alnına çekmez. Kızlar bir tane bağlarlar o kadar. Kadınlar alnına da çeki yaparlar. Bu alışkanlık çok sıcak havada, 40 derecede tarlada çalışıyor. Biz kendi eşimize de diyoruz. Çıkar şunu 'çıkardım mı, başım ağrıyor' diyor. Bu bir Yörük geleneği. Özel bir yemeğimiz ise yok. Deprem olmasaydı. İyiydi. Ama oldu. Yapacak bir şey yok. Devletimiz bir gecede konteyner kent kurdu. Köyün yıkılan evleri bir yere toplanıp, tekrar yapılacak. Bu da bizim için bir artı. O yönden depremin bir faydası oldu. Evler yenilendi. Ama Türkiye Cumhuriyeti buradaydı. Tanıdık, tanımadık yerlerden bir sürü telefon aldım. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

ÜZÜNTÜYLE GÜLEREK MÜCADELE

Üzüntüyü gülmekle savdıklarını söyleyen 52 yaşındaki Fatma Kor ise, "İçimiz dışımız gülüyor. Ağlamayı gülmekle savıyoruz. Biz Yörük'üz. Biz atamızdan böyle gördük. Koca karıların çemberi pullu olmaz. Gençlerimizin çemberi pullu olur. Alnından tıknası, pullusu olur. Genç kızlarımızda çetkisi olmaz. Onlarda öyle bağlarlar. Evlendikleri zaman alınlarına allı pullu çekti bağlarlar" diye konuştu.

Yeni evlenenlerin oyalı, pullu bağlandığını kaydeden 40 yaşındaki Neslihan Çolak da, "Bir de beyaz çember olur. Biz yeni gelin olduğumuz da taktığımız beyaz çemberi 10-15 sene kullanırız. Şalvarların kumaşlarını kendimiz seçiyoruz. Bir de fabrikaya verip de, özel bastırıyoruz. Üzerimdeki kazakları da özel yaptırırız. Ayvacık'ta bunları yapan ölünce, başka yere yaptırıyoruz. Kapalı giyeriz. Açık giymeyiz. Her yerde bu naylon ayakkabıları giyeriz. Spor ayakkabı giymeyiz. Renkli giyiniriz. Biz etek pantolon giymeyiz. 40 yaşına geldim. Daha ne pantolon, ne etek giydim. Doğma büyüme böyleyiz" diye konuştu.

27 yaşındaki Özgür Çolak, "Sırtta taşıması daha kolay oluyor. Bebek arabası alsak. Bu sokaklarda nasıl yürüteceğiz. 3 yaşına kadar sırtımızda taşırız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Köyden görüntü

Yörük kadınlardan ve çocuklarından görüntü

Yörük kadınlarının kıyafetlerinden görüntü

Muhtar Mehmet Yahya Yavaş açıklama

Fatma Kor açıklama görüntü

Neslihan Çolak açıklama görüntü

Özgür Çolak açıklama görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==================================================

6)TUNCELİ'DE PKK SIĞINAĞI BULUNDU

TUNCELİ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Tunceli kırsal alanında kış üstlenmesinde bulunan PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, içerisinde patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler, tıbbi ve yaşam malzemeleri bulunan sığınak buldu. Pülümür İlçesi Kızılmescit mevkiinde dün düzenlenen operasyonla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca, İlimiz Merkez mülki sınırları içerisinde ve Pülümür ilçesi Kızılmescit mevkiinde 10 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi olarak kullandıkları tespit edilen sığınak içerisinde; 400-480 kilo amonyum nitrat, 1 adet tüp, 1 adet akü, 500 kilo un, 100 kilo şeker, 100 kilo çay, çok sayıda tıbbi malzeme, kışlık giyecek ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir" denildi.

TUNCELİ, -

====================================================

7)SEVGİ İZİ ALANYA'DA DA HAYAT KURTARACAK

ALZAYMIR hastaları ve engellilere yönelik hayata geçirilen Sevgi İzi Projesi Alanya'da da uygulanmaya başladı. Hastalar ve engellilerin kaybolduğunda kolay bulunmasını amaçlayan proje kapsamında yakınlarının başvuruda bulunduğu engellilerin koluna özel numaralar dövmeyle işlendi.

Alzaymır hastaları ve engelliler gibi dezavantajlı grupların kaybolmasında kolay bulunabilmesi amacıyla Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa Sevgi İzi Projesi başlatıldı. Gazeteci Müge Anlı'nın uygulamaya geçirdiği proje kapsamında alzaymır hastası ya da engelli yakını olan aileler projenin veri tabanını oluşturan 'www.benibuldular.com' adlı internet sitesine giriş yaparak, iletişim ve adres bilgilerinin yer aldığı formu doldurup bir numara alacak. Kaybolmasından endişe duyulan kişinin sol bileğinin üzerine anlaşma sağlanan dövmeciler vasıtasıyla işlenecek numara kayıp kişinin bulmasını kolaylaştıracak.Projesi Alanya ayağı Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi ile 'Nordic Tattoo' dövme firması tarafından uygulanmaya başladı. Proje kapsamında dövme stüdyosuna getirilen engellilere veri tabanına ait numaralar ve engellilerin belirlediği bir işaret ücretsiz dövme olarak işlendi.

'DAHA GÜVENLİ VE MUTLU HİSSEDİYORUZ'

Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Emine Soykan, projenin Türkiye genelinde büyük başarıya ulaştığını belirterek, Alanya'daki engellilerin de projeye dahil olmalarından dolayı kendilerini daha güvenli ve mutlu hissettiklerini söyledi. Başkan Soykan, "Alanya'da 8 engelli çocuğumuzla bu projeye başladık. Çocuklarımız ve ailelerinden istekler geldikçe devam ediyoruz. Bugün ise 3 çocuğumuza daha sevgi izi yaptırdık" dedi.

ÖZEL KOD VERİLİYOR

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya da "Alzaymır hastaları ve engelliler olmak üzere zihinsel olarak sağlık sorunları yaşayan bireylerin 'benibuldular.com' internet sitesine girerek tüm bilgilerini buraya kaydettiriyoruz. Bunun ardından sistemin bize verdiği kodu bu bireylerin kollarına dövme olarak yaptırıyoruz. Kaybolmaları durumunda da yetkililerin kollarına bakarak bireyin bilgilerine ulaşarak yakınlarını bulmaları sağlanıyor" diye konuştu.

Projenin destekçisi olan Nordic Tattoo sahibi Mehmet Kaçmaz da projede yer almaktan mutlu olduğunu aktarırken, Alanya'daki tüm engelli ve sevgi izi yaptırması gerekenlerin işletmesinde ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabileceğini anlattı.

Görüntü Dökümü

------------

Engellilerden genel görüntü

Dövme yapımından genel ve detay görüntüler

RÖP 1: Emine Soykan

RÖP 2: Mücahit Kaya

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

==================================================

8)DİYARBAKIR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU KAÇAK CEP TELEFONU OPERASYONU

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin son 2 gün içerisinde düzenledikleri operasyonda, 1 ton 149 kilo 909 gram kubar, 9 kilo 905 gram toz olmak üzere toplam, 1 ton 159 kilo 814 gram esrar maddesi ile piyasa değeri 60 bin 91 lira olan kaçak cep telefonu ve bataryaları ele geçirildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nce il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "08.02.2017-10.02.2017 tarihleri arasında 3 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan çalışmalar kapsamında 1 ton 149 kilo 909 gram kubar esrar maddesi, 9 kilo 905 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlarla ilgili olarak 4 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslardan 2'si çıkarılmış olduğu adli mercilerce tutuklanmış olup, diğer ikisinin gözaltındaki işlemleri halen devam etmektedir. İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve gorganizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıklarla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir" denildi.

Öte yandan kaçakçılık yapan kişilere yönelik yapılan operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, "İlimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kaçakcçılık ve organizea suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerince 120.02.2017 tarihnde ilimiz Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Cami Sokak üzerinde bulunan ve cep telefonu ticareti yapan bir işyerine operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda işyerinin içerisinde piyasa değeri 52 bin 716 lira olan 836 adet kaçak cep telefonu ile piyasa değeri 7 bin 375 lira olan 295 adet kaçak cep telefonu bataryası ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla ilgili olarak 1 şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve şahıs hakkında adli şilemlere başlanmıştır. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" ifalerine yerverildi.

Ele geçirilen uyuşturucu madde, kaçak cep telefonları ve bataryaları Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen sergi ile medya mensupları ile paylaşıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Operasyon anı (Polis kamerası)

-Sergilenen uyuşturucu maddeler

-Sergilenen cep telefonları ve bataryalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

================================================

9)KARLIOVA'DA 2 METREYİ AŞAN KARLA KAPALI 47 KÖY YOLU AÇILDI

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde bir hafta boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 metreyi aşan kar nedeniyle kapanan 47 köy yolu, uzun süren çalışmalarla ulaşıma açıldı.

Karlıova İlçe Kaymakamlığı'na bağlı özel idare ekiplerinin gece ve gündüz olmak üzere 5 gün süreyle yürüttüğü çalışma sonrasında 2 metreyi aşan kar nedeniyle kapalı olan 47 köyün yolu ulaşıma açıldı. Günlerdir köylerinde mahsur kalan vatandaşlar yollarının açılmasını sevinçle karşıladı. Son olarak dün yol açma çalışması sona eren Soğukpınar Köyü'ne bağlı Binkoz Mezrası sakinleri, köylerine günler sonra ulaşan ekipleri sevinçle karşılayarak, çeşitli ikramda bulundu.

Günlerdir yol açma çalışmalarını sürdüren Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, bazı bölgelerde kar kalınlığının 4 metreye ulaştığını belirterek, "İlçemiz kırsalında şuanda kar kalınlığı bazı bölgelerde dört metreyi bulmuş durumda. Ekiplerimiz ilerlemekte büyük zorluk yaşıyor. Kapalı köy yollarımızda ilerleyerek bu yolları zor da olsa günler süren çalışmalar sonrasında açmayı başardık. Yol açma çalışmalarını gece ve gündüz yürüten arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Binkoz mezrası yolunun kardan temizlenmesi çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

====================================================

10)AHLAT'TA 26 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde etkili olan kar yağışının ardından yolu kapanan 26 köy yolu, yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı.

Bitlis'in Van Gölü kıyısında bulunan Ahlat İlçesi'nde geçen hafta etkili olan yoğun kar yağışı sonucu 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı ilçede Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. 11 personel ve 4 iş makinesiyle yürütülen çalışmalar sonucu 26 köy yolunun tamamı kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. Ahlat İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefi Gıyasettin Karakaplan, çalışmaların geceli gündüzlü sürdürüldüğünü ve ekiplerin 3 gün boyunca evlerine gitmeyerek karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Karakaplan, "Vatandaşlarımızın ulaşımının aksamaması için arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Yaptıkları bu zorlu ve yoğun çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. "dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yol kenarlarındaki kar kalınlığı ve çevreden detaylar

-Loaderin kar açma çalışması

-Özel İdare Şantiye Şefi Gıyasettin Karakaplan ile ropörtaj

Halil ÜLKER/ AHLAT (Bitlis), -

======================================================

11)KESK, BERGAMA'DA ÜYELERİNİN İHRACINI PROTESTO ETTİ

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen eylemde, KESK üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üyelerinin ihraç edilmesini protesto etti.KESK öncülüğünden Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki eyleme; Bergama Eğitim- Sen üyelerinin yanı sıra Dikili Eğitim-Sen ve Kınık Eğitim-Sen üyeleri ile Dikili ve Bergama CHP İlçe teşkilatları da destek verdi. Yapılan protesto gösterisine 200 kişi, katıldı. Eylemde basına açıklama yapan Eğitim-Sen Bergama Şube Başkanı Yusuf Gunt, 7 Şubat'ta yayımlanan KHK ile 4481 kamu emekçisinin işsiz bırakılarak açlığa mahkum edildiğini söyledi.

Eğitim-Sen Bergama Şube Başkanı Yusuf Gunt, "Maalesef bu işinden edilen kamu emekçilerinin arasında Eğitim-Sen'li üyelerimizde var. Kamu emekçilerinin bu şekilde işsizlikle ve açlıkla terbiye etmeye çalışanlar, bunun hesabını er ya da geç tarih önünde emekçilere ve yoksul halka adalet önünde vereceklerdir" dedi. Yapılan basın açıklamada ise şunlar söylendi.

"Son KHK ile ihraç edilenler arasında Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, TTB eski Genel Başkanı Özdemir Aktan, TTB yüksek onur kurulu üyeleri, yüzlerce akademisyende içinde olmak üzere, 100'lerce KESK'li kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Bu ihraçlardan İzmir'de payına düşeni almıştır. Bergama'dan da üyelerimiz vardır. Bergama Eğitim-Sen olarak üyelerimizin arkasındayız. Her biri çalıştıkları kurumlarda tartışmasız olarak tüm mesai arkadaşları, öğrencileri ve veliler tarafından sevilen insanlardır. Bırakın soruşturmayı trafik cezası bile olmayan arkadaşlarımız eminiz ki hukuki ve her türlü hak arayıcı mücadelemizle tekrar mesleklerine geri dönebileceklerdir. Emek ve demokrasi güçlerini başta referandumda bu baskı ve sindirme politikalarını yerle bir edecek şekilde daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz. Bu haksız hukuksuz uygulamalara karşı gerçekten demokratik, laik, çağdaş ve barış içinde bir ülke için seferberlik ilan ediyoruz. Önümüzdeki mücadele dolu günler işçiler, emekçiler, yoksul Anadolu halkları için yeni bir günün başlangıcı olacaktır"

Açıklama sırasında "Arkadaşlarımız onurumuzdur", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Öğretmenime dokunma' ve 'OHAL'de de, bu halde de susmayacağız' dövizleri açıldı. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Basın açıklamasından görüntü

Sloganlar ve Yusuf Gunt tarafından yapılan açıklama

Görüntü süresi: 4 dakika

(Haber- Kamera: Oben ULU/ BERGAMA (İzmir),

===================================================

12)ABANT'TA YAMAÇ PARAŞÜTÜ TUTKUSU

BOLU'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda, yamaç paraşütü tutkunları karla kaplı yaylalarda uçmanın heyecanını yaşadı.Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı, kış aylarında da yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak yeri. Çevre il ve ilçelerden gelenler, kar kalınlığının 50 santime ulaştığı Örencik ve Kızlarçalı mevkisinde paraşütleriyle zirveye tırmandı. 450 metre yüksekliğindeki tepelere tırmanan gençler, yamaç paraşütleriyle havalanarak uçtu. Yamaç paraşütü tutkunları, çevredeki yaylaların üzerinde uçup kar ve doğanın keyfini çıkardı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Yamaç paraşütüyle tepeden havalanma anları

-Gökyüzünden çekilen görüntüler

Dosya adı: blyamacparasutuabant

Haber: Mutlu YUCA/BOLU,

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement