Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

BOZDAĞ: AVRUPA ADALET DİVANI'NIN ADALETİ VE HUKUKU YOK ETMESİ KABUL EDİLEMEZADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Avrupa Adalet Divanı veya Belçika mahkemeleri gibi mahkemelerin bu aşırılıklara prim vermesi ve onlardan daha ileri kararlar alarak adaleti ve hukuku yok etmesi kabul edilemez.

15.03.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOZDAĞ: AVRUPA ADALET DİVANI'NIN ADALETİ VE HUKUKU YOK ETMESİ KABUL EDİLEMEZ

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Avrupa Adalet Divanı veya Belçika mahkemeleri gibi mahkemelerin bu aşırılıklara prim vermesi ve onlardan daha ileri kararlar alarak adaleti ve hukuku yok etmesi kabul edilemez. Bu tuzun koktuğu bir yerdirö dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir dizi toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Yozgat'ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Bozdağ, Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü ile ilgili aldığı karar konusunda, "Avrupa Adalet Divanının almış olduğu karar, din ve vicdan hürriyeti, çalışma hürriyeti, insan haklarına ilişkin bütün uluslararası düzenlemeler ve AB değerlerinin katledilmesinden ibaret. Çok net bir şekilde Adalet Divanı, adaleti, hukukun evrensel ilkelerini ayaklar altına almıştır. Gerçekten Avrupa Birliği değerlerini verdiği kararla çiğnemiştir. İnsanları inancıyla işi arasında tercihe zorlamak demokratik bir hukuk devletine yakışmaz. Büyük bir ilkelliktir. Çağ dışılıktır. Orta Çağ zihniyetinin, 21. yüzyılda mahkeme eliyle hortlatılmasından başka bir anlam taşımamaktadır. Avrupa'nın geleceğini, Avrupa ülkelerinde yaşayan insanların geleceğini, demokratik hak ve özgürlüklerini de tehdit eden gelişmelerdir. Tabi insanların bu tür yaklaşımlar içerisinde olması, bir dereceye kadar izah edilebilir. Bunların tedavisi vardır, belki tedavi edilebilir, bir şeyler yapılabilir. Ama ana görevi bu hastalıklara rağmen, her türlü olumsuzluğa rağmen insan haklarını, adaleti ve hakkı ayakta tutan Avrupa Adalet Divanı veya Belçika mahkemeleri gibi mahkemelerin bu aşırılıklara prim vermesi ve onlardan daha ileri kararlar alarak adaleti ve hukuku yok etmesi kabul edilemez. Bu tuzun koktuğu bir yerdirö diye konuştu.

AVRUPA ADALET DİVANI HUKUKU BOMBALAMIŞTIR

İnsan haklarının, şahısların kurumların veya devletlerin aldıkları kararlarla yok edilemeyeceğini ifade eden Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Avrupa Birliği değerleri içerisinde insanların din ve vicdan hürriyetini herhangi bir insanın iş yerinde alacağı bir karara bağlamak, oraya hapsetmek kabul edilemez bir durumdur. İnsan hakları, şahısların kurumların veya devletlerin aldıkları kararlarla yok edilebilecek haklar değildir. Bunlar insan olmanın gereği haklardır. Mahkeme kararlarıyla da bu haklar değiştirilemez. Yok edilemez, ortadan kaldırılamaz. Ben Avrupa adına üzülüyorum, Avrupa Birliği adına üzülüyorum, Avrupa ortak hukukunu korumakla görevli olan bir adalet divanının verdiği karar hukuku bombalamıştır. Onlar adına çok üzgünüm. Yoksa bu tür kararlar insanların din ve vicdan özgürlüklerini yok edemez, bu kararların böyle bir gücü asla yoktur. Ama Türkiye'ye her defasında demokrasi, insan hakları hukuku üstünlüğü dersi verenlerin Avrupa'daki demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünü, ırkçıların, ayrımcıların, İslam düşmanlarının ve başkalarının inanç hürriyetine saygı göstermeyen radikallerin kabul ettiği karar olduğunu göstermiş oldu bu.ö

CHP VE HDP GÖRÜŞLERİ BUNLAR

Venedik Komisyonunun 10 Mart 2017 tarihinde kabul etmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili raporun CHP ve HDP'nin görüşleriyle aynı olduğunu iddia eden Bozdağ, "Venedik Komisyonu Cuma günü Türkiye aleyhinde bir rapor kabul etti. Venedik komisyonu teknik bir komisyondur. Sadece uzman görüşü verir. Ancak Türkiye hakkında Venedik Komisyonu'nun kabul ettiği rapor teknik bir rapor değildir. Tamamen siyasi bir rapordur. Venedik komisyonu Türkiye'de ki anayasanın halk oylaması sürecine, bu ortaya koyduğu raporla hayırdan yana çok net bir şekilde taraf olmuştur. Çünkü Venedik Komisyonu raporu adil değildir, objektif değildir. Sübjektif ve siyasidir. Tamamen baştan sona CHP ve HDP'nin anayasa ve anayasa komisyonu, genel kurul görüşmeleri sırasında söylediklerinin ve kendi internet sitelerinde yayınladıkları görüşlerin derli toplu bir arada ifade edilmesinden ibaret bir rapordurö diye konuştu.

HDP VE CHP İNTERNET SİTESİNDE BU RAPORUN AYNISI VAR

Venedik Komisyonu'nun, boş yere Türkiye'de inceleme yapıp para harcadığını belirten Bozdağ, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Türkiye'de inceleme yaptılar boş yer para harcadılar. Ben buradan Venedik Komisyonuna diyorum ki. Keşke bu kadar zaman harcayacağınıza para harcayıp bu raporu yayınlayacağınıza HDP ve CHP'nin internet sitesinden indirip oradaki CHP ve HDP logolarını çıkarıp altına Venedik Komisyonu yazmış olsalardı daha zahmetsiz ve masrafsız bir rapor olurdu. Venedik komisyonunun bu raporu, komisyonun görüşlerini değil, esasında CHP ve HDP'nin görüşlerini, Venedik Komisyonunun görüşü olarak ortaya koyan siyasi bir rapordur. Bu raporu hazırlayan raportörler hem Venedik Komisyonunun sayın üyelerini hem de bu komisyonun raporunu görüşecek Avrupa Konseyinin sayın üyelerini hazırladıkları gerçek dışı sübjektif raporla yanıltmışlardır. Raporun dili ve üslubu da teknik bir rapor ve dil ve üslubu değildir. Tamamen siyasi bir dil ve üslupla yazılmıştır. Venedik Komisyonu Türkiye'nin muhalefet partisi değildir teknik bir komisyondur. Ancak Türkiye'nin muhalefet partisi dili ve üslubuyla bir rapor alınmıştır. Komisyon bu raporuyla Venedik Komisyonunun saygınlığına çok büyük bir leke sürmüştür. Bizim açımızdan Türkiye'de ki olup bitenleri objektif yansıtmayan teknik ve uzman görüşü içermeyen tamamen CHP ve HDP'nin siyasi görüşlerini Venedik komisyonu görüşüne dönüştüren bu raporun bir itibarı yoktur. Buradan bu raporu referans gibi gören ve göstermek isteyen çevrelere de seslenmek istiyorum. Kim ki bu raporu referans alarak Türkiye'deki anayasa değişiklikleri hakkında bir kanaat ve karar oluşturursa kesinlikle yanlış bir kanaat oluşturmuş olur ve yanlış bir karar vermiş olur çünkü gerçeklere dayanmayan bir rapor üzerinden kanaat oluşturulamaz bunu buradan açıklıkla ifade etmek istiyorum.ö

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bakan Bozdağ'ın gelişi

Salon konuşmasından kısa giriş

Gündeme ilişkin soruları cevaplandırması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

==================================================

2)SİLİFKE'DE 109 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ SULAR ALTINDA KALDI

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 2 gün süren şiddetli sağanak yağışta Göksu Irmağı'nın taşması sonucu 109 bin dönüm tarım alanı sular altında kaldı.

Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, Göksun Irmağı'nda yaşanan taşkından etkilenen Sökün, Kurtuluş, Bahçe ve Çeltikçi mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi. Sular altında kalan tarım arazilerinde inceleme yapan Başkan Turgut, Silifke, Büyükşehir Belediyeleri ve DSİ işbirliğiyle ırmak kenarı bakım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

109 bin dönüm tarım alanının zarar gördüğünü belirten Başkan Turgut, "Çiftçilerimizin yaralarını sarmak ve daha fazla tarım arazilerinin zarar görmesini engellemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sökün Mahallemizin Boğazağzı mevkiinde su seviyesi büyük ölçüde düştü. Şu ana kadar 109 bin dönüm tarım arazisinde çilek başta olmak üzere buğday, nar, limon, kayısı, erik ve zeytin bahçeleri zarar gördü. Bu arazilerdeki sular yavaş yavaş tahliye edilmeye başlandı. Belediye ekiplerimiz bir taraftan ırmak kenarlarını güçlendirme çalışmaları yaparken diğer taraftan da tarım arazilerine giden yolların bakım çalışmasını sürdürüyor. Çiftçilerimiz burada gece gündüz nöbet tuttular. Daha kötü bir durumla karşılaşmamak için el emeği göz nuru tarım arazilerini korumaya çalıştılar. İnşallah birkaç gün içerisinde zarar gören arazilerimizin suyu tamamen tahliye edilir"dedi.

Tarım arazileri sular altında kalan çiftçiler ise devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Su altında kalan araziler

-Arazilerden görüntüler

-Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut çiftçilerden bilgi alırken

-Turgut arazileri incelerken

-Turgut'tan genel detay görüntüler

SÜRE: 02: 09 BOYUT: 170.21

Haber: Mehmet OKUR-Kamera: SİLİFKE(Mersin),

================================================

3)GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ

BOLU'nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan Gölcük Tabiat Parkı'nda eşsiz manzaralar oluştu.

Kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta çam ormanları arasındaki Gölcük Tabiat Parkı, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının yaklaşık 15 santime ulaştığı Gölcük'te beyaza bürünen çam ormanları eşsiz manzaralar oluşturdu. Göl ile birleşen beyaz örtü ziyaretçileri büyüledi. Tabiat parkına gezmeye gelen ziyaretçiler, kar yağışı altında göl çevresinde yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkardı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Karla kaplı alanlardan görüntü

-Manzara görüntüleri

-Tatilcilerden görüntü

SÜRE: (01.50 DK) BOYUT: (203 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================================

4)MARDİN'DE 400 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLAYACAK KANALDA SONA GELİNDİ

ATATÜRK Baraj Gölü'nden Ceylanpınar üzerinden Mardin'e su getirecek ve tamamlanması halinde 400 bin kişiye istihdam yaratacak, 221 kilometrelik su kanalının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce yürütülen projeyle 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı tamamen hazır hale getirilirken, Mardin'in Derik İlçesi'nde yapımına başlanan depolama istasyonunun inşaatı ise devam ediyor.

Mardin'e 55 kilometre mesafede inşa edilen depolama istasyonunu ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bölge halkı ve çiftçilerin 2 milyon 167 bin 930 dekar tarım arazisini su ile buluşturacak projenin hayata geçirilmesini dört gözle beklediğini söyledi. 400 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlayacak projenin bu yıl içinde tamamlanarak bereketli toprakların su ile buluşacağını ifade eden Çankırı, DSİ GAP Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ve sulama kanalından Sorumlu Şube Müdürü Halil Uslu ile görüştü.

Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı için çalışmaların 1997 yılında başladığını ve gelinen süreçte tamamlandığını hatırlatan AK Partili Çankırı, hacimsel büyüklük olarak saniyede 200 metreküp su geleceğini, bunun Türkiye'deki ırmakların yıllık ortalama debisinden daha fazla olduğunu anlattı.

"TERÖRÜ KÖKTEN KURUTACAK"

187 milyon 408 bin liraya mal olacak sulama deposu için bu yıl içerisinde Ambarlı Köyü'nde 4 bin 350 dekar arazi kullanıldığını kaydeden Çankırı, toplam kamulaştırma bedelinin 242 milyon 536 bin lira olduğunu ve bugüne kadar 95 milyon lira ödeme yapıldığını anlattı. Modern sulamaya geçilmesiyle birlikte elektrik sarfiyatının azalacağını, işsizlik sorunun ortadan kalkması ve tarım üretimindeki artışla bölgede refah seviyesinin artacağını dile getiren Çankırı, "Bölgeye tabiri caizse Türkiye'nin en büyük nehri getirilecek. Bölgemiz insanı açısından hayati önem arz eden bu projenin ivedilikle tamamlanarak, bereketli Mardin ovasını Fırat'ın suyu ile buluşacağı günler halkımızın ve çiftçimiz tarafından dört gözle beklenmektedir. Proje ile ihya ve inşa uygulamalarında da terör sorunun çözümünde de önemli mesafeler alınacağına inanıyoruz. Kadim Mezopotamya ve Mardin Ovası Fırat'ın coşkun akan suyunu sabırsızlıkla bekliyor. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu bereketli toprakları yeniden eski güzel günlerine kavuşturacağız. Milletvekili olarak bu projenin bir an önce hayata geçmesini sağlamak adına gece gündüz demeden gayret göstereceğiz ve bu çalışmaların hızla ilerlemesi için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Projeyi yakından takip eden Milletvekili Bölünmez Çankırı'ya sulama kanalı hakkında bilgi veren DSİ GAP Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Atatürk Barajı'ndaki suyun Mardin ve Şanlıurfa olmak üzere iki kanala ayrıldığını söyledi. Bölge Müdürlüğü olarak suyun toprakla buluşması için seferber olduklarını anlatan Gökçe, ana kanalın toplam 221 kilometre uzunluğunda olduğunu, bu kapsamda kanal inşaatının tamamlandığını ve depolama inşaatının ifade ederek, "Mardin Depolaması, Mardin il merkezinin 55 kilometre batısında Derik İlçesi Ambarlı ve Boyaklı köylerinin kırsalında ve Atatürk Barajı'ndan sulama mevsimi dışında Şanlıurfa Tüneli, Yukarı Harran Ana Kanalı ve devamında Aşağı Mardin Ana Kanalı vasıtasıyla alınacak suyun kanal sonundaki Pompa İstasyonu ile Mardin Depolamasına basılması ve yine aynı pompa istasyonu marifetiyle sulama mevsiminde Mardin Depolaması 1.2.3 kademe pompaj sulamalarına verilmesi maksadıyla DSİ 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında inşaa edilmektedir. 2017 yıl sonuna kadar bütün ovanın suyla kavuşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Mardin'de çiftçilik yapan Mehmet Kahraman da, proje kapsamında Mardin'e su getirilmesinin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mardin'de yaklaşık 2 milyon ekili alanımız var. Bu proje yarım asırlık bir özlemin, toprağın suyla buluşmasıdır. Sulama imkanı ile bölgenin kalkınacağını, üretimin artacağını böylece tersine göçün başlayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sulama kanalından görüntü

Ceyda Bölünmez Çankırı'nın inceleme yapması

Yetkililerden bilgi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===================================================

5)BODRUM'DA FETÖ'DEN 4 YENİ TUTUKLAMA

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişi daha tutuklandı. Ayrıca bugün işlemleri tamamlanan 3 kişi daha adliyeye sevk edilydi.

Bodrum merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. 13 kişinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi.

Geçen pazartesi günü işlemleri tamamlanan şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y., H.C., N.G. ve N.Ş. tutuklanırken, S.G. ise biri yüzde 89 özürlü toplam 3 çocuğuğnun bulunması, eşinin de gözaltında olması nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Dün (salı) de gözaltındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'si kadın 4 kişi, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 4 şüpheliyi de tutukladı. Böylelikle operasyonda tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3'ü daha bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Adliyeden görüntü

Adliyeye getirilenlerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement