Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI: 2 YARALI (EK)1)PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDAMersin'de, polis aracına yönelik olarak yapılan bombalı saldırıya ait patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı.

03.04.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI: 2 YARALI (EK)

1)PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Mersin'de, polis aracına yönelik olarak yapılan bombalı saldırıya ait patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı.Görüntüye göre, merkez Mezitli İlçesi'ndeki D-400 karayolu üzerinde bulunan Tece Kavşağında görevli polis memurlarının araçla olay yerinden ayrıldığı esnada bomba patlıyor. Patlamanın yaşandığı noktada duman ve toz bulutu oluşurken, vatandaşlar da kısa süreli şok yaşıyor. Patlamadan bir süre sonra çevrede bulunan ve araçlardan inen vatandaşlar, akan trafiğe aldırış etmeden polis aracına doğru koşuyor. Bazı vatandaşlar da aracın yanına giderek polislere yardım ediyor.Öte yandan soruşturmayı genişleten polis, güvenlik kamerasının bulunduğu işletmeden 3 ay öncesine kadar olan tüm görüntüleri alarak incelemeye başladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Patlama anı

-Toz ve duman bulutu

-Vatandaşlar araca doğru koşarken

-Vatandaşlar aracın yanında

SÜRE: 06: 00 BOYUT: 1.68 MB

SÜRE: 00: 41 BOYUT: 7.00 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN-İbrahim MAŞE-Kamera: MERSİN,

=================================================

Ilgaz'ın 45 haneli Serçeler Köyü'nde 20 ev yandı (EK)

2)KONTROL ALTINA ALINAN YANGINDA 25 EV YANDI

Ilgaz'ın 45 haneli Serçeler Köyü'nde sabah saatlerinde yaşlı bir kadının evinde çıkan yangında, tamamı ahşap 25 ev yanarak kül oldu. Can kaybının olmadığı köydeki yangında, yaşlı kadının ayaklarının yandığı ve son anda kurtarıldığı belirtildi.Yangına Çankırı ve ilçeleri ile birlikte çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulundu. Yer yer devam eden yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. 46 haneli Serçeler Köyü'nde bulunan evlerin yarısından fazlasının yandığı belirlenirken, olay yerine Çankırı Valisi Mesut Köse, ılgaz Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır da giderek, bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Ilgaz - Cengiz YALÇIN/DHA

=============================================

3)MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DE BYLOCK ŞOKU

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin kadrolu 2 bin 800 personelinin özlük dosyası bilgileri, telefon dolandırıcılığı sistemi ile başkaları tarafından ele geçirildi. 7 Mart günü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ayhan Eker'i, cep telefonundan arayan ve adının Mustafa olduğunu söyleyen kişi, Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının haberleşme ağı olarak kullandığı Bylock araştırması için, personelin tamamının TC kimlik ve cep telefonu numarasını içerir listenin güncellenerek acilen verilmesini istedi. Daire Başkanı Eker hiçbir araştırma yapmadan ve resmi bir yazı da istemeden kadrolu 2 bin 800 memur ve işçinin bilgilerini cep telefonu ile WhatsApp üzerinden ilgili kişiye geçti. Arkasından emniyet bünyesinde yaptırdığı araştırmada ise bu isteğin herhangi bir bir resmi makamdan yapılmadığı ortaya çıktı. Telefon kaydının Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde çıktığı ve sahte belgelerle edinildiği anlaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, personel bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca da açılan idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Soruşturma evrakının görüntüsü

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ayhan Eker'in fotoğrafı

Mersin Büyükşehir Belediye binasının görüntüsü

Binanın tabelası

Binaya giren ve çıkanlar

Genel ve detay

(BOYUT: 76,54 MB) (SÜRE: 1 DAKİKA)

Haber-Kamera: Ali Ekber ŞEN/MERSİN,

===================================

4)ANNE, OĞLUNU VURAN İKİ KİŞİYİ TABANCAYLA ATEŞ EDİP AĞIR YARALADI

SAMSUN'da 29 yaşındaki Bahar A., 10 yaşındaki oğlu B.A.'yı pompalı tüfekle ateş edip bacağından yaraladıkları öne sürülen 23 yaşındaki Burak Y.'yi başından, 19 yaşındaki Oral K.'yı da göğsünden tabancayla ateş ederek ağır yaraladı. Gözaltına alınan anne, "Kendimi korudum. Neden mi vurdum? Çocuğumu vurdular" dedi.

Olay 2 gün önce İlkadım İlçesi Hastane Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre eşi cezaevinde olan Bahar A. adlı kadını Burak Y. ve Oral K. rahatsız etti. Olay günü ise Bahar A.'nın evine pompalı tüfekle ateş eden iki kişi kadının kapının önündeki 10 yaşındaki oğlu B.A.'yi sol bacağından yaraladı. Silah sesinin ardından oğlunun vurulduğunu gören anne evde bulunan ruhsatsız tasbancayı alıp dışarı çıkarak ateş etti. Açılan ateş sonucu Burak Y. başından, Oral K. ise göğsünden vurularak kanlar içinde yere düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis Bahar A. ile olayla alakası olduğu önü sürülen kardeşi Engin K. (41) ve amcasının oğlu Hakan K.'yı (27) gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Burak Y. ve Oral K.'nın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. B.A. ise tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği bildirildi.

Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bahar A., "Kendimi korudum. Neden mi vurdum?, Çocuğumu vurdular" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Yaralıların fotoğrafı

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Bahar A.'nın konuşması

-Şüphelilerin Adliyeye girişi

-Adliye ve emniyet dışından detaylar

(SÜRE: 1.33 Dk) (BOYUT: 49.92 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=========================================

5)OTİZME DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜLER

SİVAS'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinleri kapsamında Sivas'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Otizm'e dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sağlık İl Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli katıldı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplanan yaklaşık 100 kişi ellerinde 'Otizm eksiklik değil farklılıktır', 'Otizmin farkındayız, onların yanındayız', 'Otizm'i soyutlama, yaşam haklarını engelleme' yazılı pankart ve dövizlerle otizm hastalarına destek verdi. Yürüyüş İnönü Bulvarı üzerinde devam ederek tekrar müze bahçesinde sona erdi. Yürüyüşe cadde üzerinde bulunan Suriyeli çocuklar da destek verdi. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, "Devletimizin otizm konusunda gerek eğitim kurumlarının yeniden düzenlenmesi, gerek toplumun bilinçlendirilmesi noktasında çeşitli etkinleri ve faaliyetleri var. Devletimiz bu konuya çok hassas yaklaşıyor. Otizmi bir eksiklik olarak değil bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Bu farklılığın gerektirdiği yaşam koşullarını da devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi. İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise, otizmin artık toplumun yakından tanıdığı bir hastalık olduğunu belirterek, otizme farkındalık oluşturmak için farklı eğitim ve etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Etkinlikten görüntü

-Yürüyüşe katılanlar

-Suriyeli çocukların eşlik etmesi

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(134 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement