Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Çivril'de DSİ şantiyesinde yangın: 1 ölü, 2 yaralıDENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Bakım Şantiyesi'nde, işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangında 1 kişi yaşamını yitirirken, dumandan etkilenen 2 kişi ise hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.

23.04.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çivril'de DSİ şantiyesinde yangın: 1 ölü, 2 yaralı

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Bakım Şantiyesi'nde, işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangında 1 kişi yaşamını yitirirken, dumandan etkilenen 2 kişi ise hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.

Menteş Mahallesi DSİ Bakım Şantiyesi'nde, bugün saat 02.00 sıralarında işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Kömür sobasından çıktığı sanılan yangın kısa sürede tüm konteyneri sardı. İşçilerden 40 yaşındaki Ali Akbalık, alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Son anda dışarı çıkmayı başaran ve aşırı dumandan etkilenen işçiler Orhan Tuncay ve Ömer Birsoy, ambulansla Çivril Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Oksijen verilen iki işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından 1 saatlik çaba sonuçcu güçlükle söndürülürken, konteyner kullanılmaz hale geldi.

Alevlerin söndürülmesinin ardından içeri giren ekipler, Aydın'ın Çine ilçesinden DSİ şantiyesine bakım için geldikleri belirtilen işçilerden Ali Akbalık'ın cesedini buldu. Akbalık'ın cesedi jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Çivril Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yanan konteynerin görüntüsü

- İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmasından görüntü

-Cesedin itfaiye tarafından çıkarılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tunay YAZICI/ ÇİVRİL (Denizli),

===============================

Siirt'te şiddetli rüzgar çatıyı uçurdu

SİİRT'te, etkili olan rüzgar bir apartmanın çatısını yerinden uçurdu, uçan çatının 2 bina arasında sıkışmasıyla olası facia önlendi.

Siirt'te, sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, Yeni Mahalle Öğretim Caddesi'nde bulunan Yavuz Apartmanı'nın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan küçük parçalar sokaga düşerken, çatının büyük bir bölümü iki apartman arasına sıkışmasıyla büyük bir faciayı önlendi. Olayın yaşanmasıyla ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye erleri, iki aparman arasında sıkışan çatının parçalarını indirmek için çalışma başlattı. Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz, sabah saatlerine etkili olan şiddetli rüzgar kentte bir çok işyerine ait tabelaları uçurduğunu ifade ederek, iki apartman arasına sıkışan çatının güvenli bir şekilde indirilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Görüntü dökümü:

-Apartmanların arasında sıkışacan çatı parçası

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

==================================

Erzurum'da fırtına çatıları uçurdu

ERZURUM'DA etkili olan ve saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçtu.

Kent merkezinde iki gündür etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkilerken, sokakta yürüyenlere de korkulu anlar yaşattı. Fırtınanın etkisiyle çok sayıda tabela ile ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yıldızkent semtinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise çatıların uçması korkulu filmlerini artmadı.

İhbarlar üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise, yoğun olarak çalıştı. Uzmanlar, öğleden sonra fırtınanın şiddetini artıracağını söyleyerek halkı dikkatli olmaları konusuda uyardı

Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM, -

========================================

Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan gösterisinde şehit sahnesi

anaokulu öğrencilerin ellerine aldıkları oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırdı

KAYSERİ'de olumsuz hava koşulları nedeniyle açık havada yapılması planlanan 23 Nisan kutlamaları, salona alındı. Kutlamalarda, anaokulu öğrencilerin ellerine aldıkları oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırması ve bir öğrencinin şehit rolü yaparak üzerinin bayrakla örtülmesi dikkat çekti.

Kayseri'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, saatteki hızı 100 kilometreyi bulan lodos nedeniyle, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler, öğretmenler velilerin katıldığı törende şiirler okundu, seymen ve mehter gösterileri yapıldı.

Törende Şükrü Malaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin 'Kınalı Kuzular' ve '15 Temmuz' gösterisinde, temsili bir çatışma anı sergilenerek, bir askerin şehit olması canlandırıldı. Vurularak şehit olan öğrencinin üzerine ay yıldızlı Türk bayrağı örtüldü. Gösteri, salonu dolduran veliler tarafından alkışlanırken, bazı protokol üyeleri ise 23 Nisan kutlamalarında çocuklara oyuncak bile olsa silah verilmesini yadırgadıklarını dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

23 Nisan törenlerinden görüntü

Temsili silahlı ve şehitli gösteri

Çocuklardan oyun gösterileri

Detay

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

=============================

Turgutlu'da çifte bayram

BÖLGESEL Amatör Lig 8. Grup'ta normal sezonu lider tamamladıktan sonra Bursa'da oynanan Play-Off maçında 7. Grup lideri İstanbul Erokspor'u 3-1 yenerek bir sezon aradan sonra 3. Lig'e dönen Turgutluspor, ilçeye dönüşte büyük bir coşkuyla karşılandı. Yağmura aldırış etmeyerek 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda toplanan binlerce taraftarlar, kafile otobüsünün meydana yaklaşması sırasında ellerindeki meşaleleri yakarak müthiş bir ambians yarattı. Otobüsten inen Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kulüp Başkanı Hakan Sezer, teknik heyet ve futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, meydanı "Şampiyon" tezahüratıyla inletti.

Belediye Başkanı Şirin, zorlu geçen bir sezonunun ardından 3. Lig'e yükselerek Turgutlu halkına verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bizlere çifte bayram yaşatan yöneticilerimizi, teknik ekibi ve futbolcularımızı kutluyorum. Turgutluspor hak ettiği profesyonel lige geri döndü. Hedefimiz, inancın ve azmin zaferi olarak gördüğümüz bu başarıyı önümüzdeki sezon da devam ettirerek 2. Lig'e yükselmek" dedi. Katkılarından ötürü Belediye Başkanı Şirin'e teşekkür eden Kulüp Başkanı Hakan Sezer de, "Şampiyonluğu sezon boyunca bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kafile otobüsünün meydana gelişinden görüntü

Meydandaki kutlamalardan görüntü

Haber-Görüntü: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU,

============================================

Burdur'da 23 Nisan kutlamaları

BURDUR'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Burdur'da 23 Nisan kutlamaları Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren Milli Egemenlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe, Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, siyasi parti temsilcileriyle öğrenciler katıldı. Meydanda sona eren yürüyüşün ardından Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, "Milli iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920'de 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir" dedi.

Mahmut Bayram'ın konuşmasının ardından Şeker Ortaokulu öğrencileri tarafından şiir okundu. Sakarya İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi. Kutlamalara Öğretmenevinde devam edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yürüyüşten detay

Çelenk sunma

Mahmut Bayram'ın konuşması

Şiir okuyan öğrenciler

Halk oyunları gösterisi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================

TÜMMER Başkanı Türk: Haksız rekabet yüzünden çok güzel taşlarımız yok pahasına satılıyor

TÜRKİYE Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk, "Haksız rekabet yüzünden çok güzel taşlarımız yok pahasına satılıyor" dedi.

Burdur Mermerciler ve Madenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. Kent merkezindeki Grand Özeren Otel'deki toplantıya TÜMMER Başkanı Raif Türk, Ege Maden İhracatçıları Başkanı Mevlüt Kaya, İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ile mermer sektöründe önde gelen firmaların temsilcileri katıldı.

Burdur Mermerciler ve Madenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Arslan, Burdur'da taşın aşa dönüştüğünü söyledi.

'BİZİ ÖNCELEDİK, BENİ ÖTELEDİK'

Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, "Biz ihracatçı birliklerinin ötesinde üretici ihracatçı birlikleriyiz. Biz ocakçıyız, üreticiyiz. Ocak doğru çalışmıyorsa, orman bedelleri belimizi büküyorsa, devlet hakları ve bir sürü engel varsa biz üretmezsek neyi satacağız. Türkiye'de madencilikle iştigal eden 12 STK'nın 10'u ile bir araya gelip konsensüs sağladık, bizi önceledik, beni öteledik. Hep birlikte 'ne yaparız', ortak kolektif akılla 'keşke'lerimizi minimize ettik. 'Ama'sız, egolarımızı bir kenara bırakıp, el ele tutuşmamız gerekiyor. Bizim başka yolumuz yok" dedi.

'BU NOKTAYA ZORLUKLARLA GELDİK'

Dünyaya taş satan bir sektör haline geldiklerini aktaran Kaya, "Biz gerçekten harikalar yaratan bir sektörüz. 25 sene önce Türkiye genelinde 30 milyon dolar ihracat yapan bir sektör bugün 2 milyar dolara geldi. Biz bu noktaya zorluklarla geldik. Şu anda dünyanın en iyi teknolojisini kullanıyoruz. Stabilize yolda yol aldık otobana çıktık. Otobana uygun hız yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

'YEREL BİRLİKTELİKLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR'

TÜMMER Başkanı Raif Türk de mermer sektörünün yeni doğan, yeni büyüyen ve büyümesiyle birlikte çevresini de büyüten bir sektör olduğunu söyledi. Sektörde kamudan kaynaklanan sorunların bir an önce giderilmesi için sürekli çalıştıklarını kaydeden Türk, şöyle konuştu:

"Maalesef bürokrasideki bazı arkadaşlarımız bize mesleğimizi öğretiyor. Biz TÜMMER'i daha güçlü kılmak, sektörün çatısı haline getirmek için TÜMMER kanun taslağını 2013 yılında hazırladık. Ama 17- 25 Aralık olayları, arkasından seçimler, daha sonra 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi tüm bunlar bizi de etkiliyor. Biz hala uygun zamanı bekliyoruz taslağımızı kanuna dönüştürmek için. Bunu yapabildiğimiz takdirde ulusal ve uluslararası alanda sektörümüzü temsil edebilen, sorunlarımızı yüksek sesle ifade edebilen bir birlik olacağız. Haksız rekabet yüzünden çok güzel taşlarımız yok pahasına satılıyor. Bu konuda yerel birlikteliklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Önce yerelde bir araya gelip fiyatlarımızı oluşturmamız gerekiyor. Yoksa bir süre sonra mermer sektörü düşük fiyat yüzünden sektör olmaktan çıkabilir. Öncelikle biz kendi aramızda ucuz fiyatlarla mücadele etmeli, görüş birliğine varmalıyız."

'ÇEVRECİ OLMALIYIZ AYNI ZAMANDA'

Çevre ve orman konusunda çok büyük bir baskı altında olduklarını vurgulayan Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

" Enerji Bakanlığı'nın en üst derecesindeki bir bürokratımız rahatlıkla bizleri savunması gerekirken o bile bizim gelişigüzel çalışmamızdan rahatsız olup kendi görevini unutarak bir çevreci gibi karşımıza çıkabiliyor. İnanın bazen ben de ona isyan ediyorum. Birer çevreci olmalıyız aynı zamanda. Her birimiz ona dikkat etmeliyiz ki biz devletimizden, bürokrasiden, bakanlıklardan bir şey isterken 'siz şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz artık sizi savunacak durumumuz kalmadı' demelerine imkan vermemeliyiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Katılımcılardan detay

Hakkı Arslan'nın konuşması,

Mevlüt Kaya'nın konuşması

Raif Türk'ün konuşması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.


Advertisement