Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Suriye'de IŞİD hedeflerinin imhası sürüyorSURİYE'deki IŞİD hedefleri karadan obüs ve roketlerle ateş altına alınarak imha ediliyor.

05.11.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de IŞİD hedeflerinin imhası sürüyor

SURİYE'deki IŞİD hedefleri karadan obüs ve roketlerle ateş altına alınarak imha ediliyor.

Fırat Kalkanı Harekatının 74'üncü gününde, TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının El Bab'a ilerleyişi sürüyor. ÖSO askerleri, El Bab güzergahındaki Rai bölgesindeki Taşlıhöyük ve Aktarin'de terör örgütü IŞİD militanları ile çatışıyor. ÖSO güçlerinin çatıştığı bölgede tespit edilen IŞİD militanlarına ait mevzi, bina ve mühimmat depoları, sınırda konuşlu Türk topçu birliklerine ait obüs ve çok namlulu roketatar bataryaları tarafından ateş altına alına alınarak imha ediliyor. IŞİD'in vurulan hedeflerinden yükselen dumanlar sınırdaki Kilis'ten de görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Çatışma bölgeleri

Araç hareketliliği

Sınırda alınan tedbirler

Yükselen dumanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===============

Paşayeva: "Teröre kim destek oluyorsa cezalandırılmalıdır"

AZERBAYCAN Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde HDP'li 9 milletvekilinin tutuklanmasına değinerek, "Terör örgütüne destek verilmemesi gerekir. Dünyanın her yerinde de terör örgütüne destek verenler cezalandırılır" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ganira Paşayeva, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin artırılması gerektiğini, ülkesinde Türkiye'nin tanıtımı için özel bir proje başlattıklarını, hazırlanan kitapta Denizli'de de her yönüyle tanıtılacağını söyledi.

Konuşmasında HDP'li 9 milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Paşayeva, "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesiyle terörle mücadele edilemez. Terör ile mücadelede Avrupa'nın çifte standartlarının bitmesi gerekiyor. PKK terör örgütü Türkiye'ye çok büyük zarar verdi. Terör örgütüne destek verilmemesi gerekir. Dünyanın her yerinde de terör örgütüne destek verenler cezalandırılır. Demokrasinin beşiği dediğimiz tüm ülkelerde de terör örgütüne kim destek verirse hepsi cezalandırılır. Burada başka bir yaklaşım yoktur. Bu Fransa'da, Almanya'da hepsine böyledir. O yüzden, terör örgütüne destek veren insanların sorgu sual edilmesine Türkiye'nin hakkı var. Yani sizin bir milletvekili, politikacı olmanız sizi hiçbir şeyden uzak tutamaz. Azerbaycan'da da böyledir. Herhangi bir insan eğer bir terör örgütüne destek verirse ne milletvekilliği kimliği onu korur, hiçbir şey koruyamaz. Çünkü işin adı terörse, terör örgütü ise... O yüzden de Türkiye devleti de araştırmaya başlamış, araştırmalarında terör örgütüne desteği varsa tabii cezalandırılacaklar. Destek vermeyenler de, bir şeye destek vermeyen insan mahkemeden korkmaz. İnanıyoruz ki, Batı'daki Avrupa ülkeleri, bu defa da çifte standartlardan yaklaşmayacaklar, gerçekten de işe doğru tarafından bakacaklar" dedi.

'AVRUPA'NIN ÇİFTE STANDARTLARI VAR'

Avrupa'nın terörle mücadelede çifte standart uyguladığını ifade eden Paşayeva, "Avrupa'nın bu terörle mücadelede çifte standartlardan kurtulması gerekir. Terör nerede olursa olsun, terör örgütleri ve terörle mücadelede çifte standartlar olmaz. Maalesef ki Avrupa birçok durumda Türkiye'ye karşı. Azerbaycan'a karşı da biz bunu yaşamışız. Azerbaycan çok acılar yaşadı. Ermeni terör örgütleri, metrolarımızı patlattılar, trenler, otobüsler, sivil insanlar katledildi. Ama bir seslerini duyamadık. Bugün aynı şeyi Türkiye'ye karşı görüyoruz. Terörle mücadelede çifte standartlar uyguluyorlar. Yeterli destek vermiyorlar. Bazı Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede yaklaşımları bizi rahatsız ediyor. Bunu da açık şekilde söylüyoruz" diye konuştu.

DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu başlattığını belirten Paşayeva, "Bazı kişiler terörle mücadele edelim diyorlar, sonra da Türkiye'nin ne işi var orada diyor. Orada sen yaşamıyorsun, oranın sınırında Türkiye'nin bölgeleri var. Tabii ki Türkiye sınırlarında teröre karşı mücadele etmek için böyle operasyonları yapma hakkının da tanınması gerekir. Sesimizi daha çok duyurmamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde bütün uluslararası platformlarda sesimizi daha çok duyurmamız gerekir" dedi.

Toplantıda, Fethullahçı Terör Örgütü'nü Azerbaycan için tehlike olarak görüp görmediği sorulan Paşayeva, "Azerbaycan'da bugüne kadar Türkiye aleyhine böyle bir şey bulamazsınız. Azerbaycan, Türkiye'nin aleyhine olan herhangi bir faaliyete izin vermez. 25 yılda böyle bir şey, hiç kimse şu olmuş da şuna izin verilmiş diyemez. Türkiye'yi zayıflatacak, Türkiye'ye zarar verecek hiçbir şey Azerbaycan'da olamaz ve destek vermez. Azerbaycan'da hiçbir oluşuma izin vermez. Sizden önce bizim insanımız kendisi böyle düşüncede olan insana toplumsal cezadan başlayarak, Türkiye'nin aleyhine bir söz söylerse hemen ona tepki verir" dedi. Açıklamanın adından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ve Paşayeva karşılıklı hediyeler sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Paşayeva'dan görüntü

Paşayeva'nın açıklamasından görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============

Zabıta esnafla görüştü, Hakkari'deki kepenkler açıldı (2)

YÜKSEKOVA'DA CAMİLERDEN 'KEPENKLERİNİZİ AÇIN' ANONSU

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağın'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP'li milletvekilinin tutuklanmasını protesto için Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah esnaf kepenk açmadı. Bunun üzerine camilerden kepenklerin açılması yönünde anonslar yapıldı.

Yüksekova Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda, "Yüksekova halkına duyurulur. İlçemiz genelinde bir grup esnafın kepenk kapattığı işyerlerini açmadıkları görülmektedir. Kapatılan işyerleri ve işletmecilerle ilgili gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Esnaf ve vatandaşların mağdur olamaları için derhal kepenklerin açılması gerekmektedir. İlanen duyurulur" denildi. Yapılan anonslara rağmen işyerleri açılmadı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde de HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için esnaf kepenk kapattı. Fırın ve nöbetçi eczane dışında hiç bir işyerinin açık olmadığı ilçede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Haber: Yaşar KAPLAN - Engin ERTÜRK/ Hakkari - Yüksekova,

===============

FETÖ'den tutuklanan albay cezaevinde ölü bulundu

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen eski Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılarslan, cezaevinde kaldığı koğuşta ölü bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılarslan Kastomunu'da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tokat T Tipi Çamlıbel Cezaevine sevk edilen İrfan Kızılarslan sabaha karşı kaldığı koğuşta ölü bulundu. Kızılarslan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Fatih YILMAZ/ TOKAT, -

============

Nikahsız eşinin öldürdüğü söylenen anne ve kızı zehirlenmiş

HATAY'ın Hassa İlçesi'nde başından tüfekle vurulmuş olarak bulunan 38 yaşındaki İsmail Batan'ın, dün intihar etmeden önce aynı silahla öldürdüğü ileri sürülen nikahsız eşi eşi Suriyeli Havin Abir Muhammed ile 2 yaşındaki kızı Rojda'nın ilk tesbitlere göre zehirlendiği ortaya çıktı. 3 kişinin cenazeleri Kırıkhan İlçesi'nde toprağa verildi.

Hassa İlçesi'ndeki Aktepe Mahallesi'nde İsmail Batan, 4 çocuğunun annesi Zeynep Batan'dan resmi olarak boşanmadan 2.5 yıl önce Suriyeli Havin Abir Muhammed ile imam nikahıyla evlendi. Aile, aynı evde birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, resmi nikahlı ve nikahsız eşler arasında geçimsizlik yaşandı.

Dün akşam saatlerinde ise İsmail Batan ile Suriyeli Havin Abir Muhammed yine tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Batan'ın, evdeki tüfekle eşi Havin ile 2 yaşındaki kızları Rojda'ya ateş ederek öldürdükten sonra, aynı silahla başına ateş ederek intihar ettiği ileri sürüldü.

Cenazeler, Hassa Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma karakoluna götürülen ve hiç silah sesi duymadığını söyleyen Zeynep Batan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

YARA İZİ YOK

Hassa Devlet Hastanesi'nde bugün yapılan ön otopside ise, anne ve kızda ateşli silah yarasına rastlanmadı. Yapılan incelemede anne ve küçük kızın ağzından köpük geldiği, ölüm olayının zehirlenmeye bağlı olabileceği saptandı. İsmail Batan'ın ise başından tüfekle vurulduğu belirlendi. Detaylı otopsi için cenazeler Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Cinayet ihtimali üzerinde de duran jandarma ekipleri, olayla ilgili çalışmasını sürdürürken, cenazeler Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Camızlı Kışlası Köyü'nde yan yana toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olayın meydana geldiği evin dış görüntüsü

Ölenlerin yakınlarının görüntüsü

Cenaze yakınlarının ağlaması

Cenazelerin, cenaze aracına konması

Cenazelerin hastane morguna konması

Haber-Kamera: Kasım NARCI/HASSA,(HATAY),

===============

İşyerlerinde bonzai satan iki kişi gözaltına alındı

KAYSERİ'de Narkotim ekipleri, otomobilde ve işyerlerinde Bonzai sattıkları iddiasıyla 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, sokakta uyuşturucu madde satıcılığı yapan ve 'Torbacı' olarak adlandırılan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Otomobilde ve işyerlerinde Bonzai sattıkları iddiasıyla O.S. ve T.A. gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan 2 şüpheli, Adli Tabiplikte sağlık kontrollerinin ardından sevkedildikleri mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İki şüpheliyi Adli Tabipliğe sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

============

Kayseri'de bir günde 3 intihar olayı

KAYSERİ'de bir günde 3 intihar olayı gerçekleşti. İki erkek kendilerini asarak yaşamlarına son verirken, bunalıma giren ve ilaç içerek intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki bir kadın ise hastaneye kaldırıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Merkez Çelik fabrikasında meydana gelen ilk olayda, işçi 35 yaşındaki Ahmet Akbulut işyerinde iple kendisini asarak intihar etti. Ailevi ve ekonomik sorunları olduğu öne sürülen Akbulut'u sabah iş arkadaşları tarafından bulundu. Olay yerindeki incelemelerinin ardından genç adamın cesedi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Ahmet Akbulut'un cenazesi Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde toprağa verildi.

Merkez Kocasinan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Hilal Caddesi'nde meydana gelen ikinci olayda ise, 60 yaşındaki İsa Akkurnaz oturduğu 5 katlı bir apartmanının kömürlüğüne kendisini tavana iple asarak yaşamına son verdi. Merkez Kocasinan ilçesi Mimarsinan Parkı'ında ilaç içerek intihar girişiminde bulunan 17 yaşındaki S.K.'de baygın halde bulundu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri bunalıma girdiği öne sürülen genç kızı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan S.K'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-İntihar girişiminde bulunan kadını acile almaları

-Ambulansın geliş ve gidişi

-Hastaneden ve polis otosunda detay görüntü

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

============

Spil Dağı'na terk edilmiş hayvanlar unutulmadı

MANİSA'daki Spil Dağı Milli Parkı'na giden yola terk edilen sokak hayvanları unutulmadı. Manisa Telsiz Radyo Amatörleri Arama Kurtarma Derneği (MAT) üyesi gönüllüler; 100 kiloluk mama ve ekmekleri terk edilmiş sokak hayvanları için dağa bıraktı.

Manisa'da birçok kişinin sahiplendiği ancak daha sonrasında Spil Dağı Milli Parkı'na giden yola terk ettiği sokak hayvanları kışın zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Dağda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için gönüllüler seferber oldu. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği üyesi yaklaşık 20 gönüllü, petshop'tan aldıkları mamaları hayvanlar için dağa götürdü. Arama kurtarma ekibi üyesi gönüllülere Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil ve Spil Dağı Şube Müdürü Mustafa Kandırmış da de eşlik etti. Spil Dağı'na çıkan gönüllüler yanlarında getirdikleri mama ve ekmeklerle hayvanları besledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu belirterek, "Her canlının yaşama hakkı vardır. Sokak hayvanlarının ilgiye sevgiye, barınma yerlerine ihtiyaç var. Bu hayvanlar yaşamak zorunda. Bulunduğu ortamda yaşatılması gerekiyor. Barınağa tıkılıp bekletilmesi doğru değil. Bugün 100 kilo civarında mama ve ekmekle besliyoruz. Eğer bu hayvanları sahiplenmek isteyenler olursa belediyelere başvurabilirler" dedi.

Spil Dağı Şube Müdürü Mustafa Kandırmış ise kış aylarında Spil Dağı'ndaki yaban hayvanları için sürekli olarak yemleme çalışması yapılacağını söyledi.

MAT gönüllüsü Hamdi Öklü, projenin sürekli olarak devam edeceğini belirerek, "Spil Dağı'na kamp etkinliği için geldiğimizde yol kenarında açlıktan bitkin düşmüş hayvanları gördüğümüzde hayvanları beslemeye karar verdik. Arkadaşlarımız da ve dostlarımız mama yardımında bulundu. Haftanın belirli günleri Spil Dağı'nda belirlediğimiz noktalara mamaları dağıtacağız. Sürekli olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yardımseverlerin mama yardımını da bekliyoruz. Spil Dağı'nı ziyaret eden kişiler de yanlarında bu hayvanlar için bir şeyler getirirlerse çok seviniriz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gönüllü hayvanseverlerin mamaları alması

Spil Dağı'nda hayvanlar için mamaların dağıtılması, genel ve detay görüntüler

Terk edilmiş hayvanların mamaları yemesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Bayil'in konuşması

MAT gönüllü Hamdi Öklü'nün konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement