Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)DERİK KAYMAKAMLIĞI'NDA PATLAMA: KAYMAKAM VE 4 KİŞİ YARALIMARDİN'in Derik İlçesi'nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi.

10.11.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DERİK KAYMAKAMLIĞI'NDA PATLAMA: KAYMAKAM VE 4 KİŞİ YARALI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2'si polis 4 kişi yaralandı.İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK'nın 'canlı bomba' eylemi olan saldırı saat 12.10'da, Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.Saldırıda, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.

İLK GÖRÜNTÜLER DHA FEED TEN GEÇİLİYOR

DHA-Güvenlik - Türkiye-Mardin/ Derik -

=======================================================

2)DOĞU, ATATÜRK'Ü ANDI

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde anıldı.

Erzurum'daki törenler Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde başladı. Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Anıta çelenk bırakılması ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kent merkezinde düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen anma töreninde 10 Kasım ile ilgili şiirler, görsel sunumlar ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Kars'ta valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından valilik, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı tarafından çelenkler sunuldu. Kars'ta saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Törenler, daha sonra tören Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Havuzbaşında düzenlenen tören

-Çelenk sunumu

-Törene katılan protokol

-Saygı duruşu ve İstiklal marşı

-Sirenlerin çalınması

-Saygı duruşunda bulunan işçi ve itfaiyeciler

-Bayrakların göndere çekilmesi

-Kültür merkezindeki anma törnei

-Törene katılan protokol

-Saygı duruşu ve İstiklal marşı

-Şiir ve gösterilerin sunumu

-Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 05.15 BOYUT: 314 MB

-Siren sesini duyan vatandaşların caddede saygı duruşu

-Araçların yolda duruşu

-Bayrağın yarıya indirilişi

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

59,3 MB – 55 SN

=====================================================

3)İNEGÖL'DE TÖREN ALANININ YAKININA DOMUZ LEŞİ BIRAKILDI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıl dönümünde yapılan anma töreni öncesi, anıt yakınına domuz leşi bırakılması tepkiyle karşılandı. Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atayması, sorumluların bulunmasını istedi. İnegöl İlçesi'nde Park Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'nda yapılacak önme töreni için saat 08.30 sıralarında gelenler, anıta 8-10 metre uzaklıktaki yol kenarında yaban domuzu leşi gördü. Av tüfeği ile vurulduktan sonra atıldığı sanılan domuz leşi tören başlamadan belediye temizlik görevlilerince kamyonete konularak götürüldü.

Olaya tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atay, "Atamızın ölümünün 78'inci yıl dönümünde böyle bir olayın yaşanması manidardır. Yapılan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların bulunmasını istiyoruz" dedi.

Polis ekipleri de bölgede inceleme yaparak soruşturma başlattı.

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

=======================================================

4)EVİNİ YAKAN KİŞİ KAMU YARARINA İŞTE ÇALIŞIYORMUŞ

BOLU'da, dün iş bulamadığını söyleyerek 2 kez evini yakmaya kalkan 40 yaşındaki Ayhan Yaman'ın, işlediği bir suç nedeniyle denetimli serbestlik tedbiri kapsamında sağlık ocağında ücretsiz çalıştığı ortaya çıktı.Bir süre önce cezaevinden çıkan Ayhan Yaman, dün öğle saatlerinde Aktaş Mahallesi'nde Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yakınındaki 2 katlı binanın üst katında kirada oturduğu evini yakmaya kalktı. İtfaiye yangını büyümeden söndürürken, dumandan etkilenen ve "Cezaevinden çıktım kimse yardım etmedi. İş istedim kimse iş vermedi" diyen Yaman, hastaneye kaldırıldı. Tedavisi ardından taburcu olan Yaman, akşam saatlerinde kağıtları tutuşturarak evini tekrar yakmak istedi, ancak itfaiyenin yine kısa sürede müdahalesiyle başırılı olamadı. Dumandan etkilenen Yaman, hastanedeki tedavisinden sonra taburcu oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri, bugün Ayhan Yaman'ın evinde inceleme yaptı. Yaman'ın, cezaevinden çıktıktan sonra denetimli serbestlik tedbiri kapsamında kamu yararına çalışma cezası aldığı ve günde 8 saat sağlık ocağında çalıştığı ortaya çıktı. Bir anlık sinirle yanlış şeyler yaptığını belirten Ayhan Yaman, şöyle dedi:

"Çok şükür evimde büyük bir hasar yok. Dün sinirle işsizlik yüzünden evimi yaktığımı söylemişim. Ben işsiz değilim, zaten başka bir yerde çalışamam. Çünkü denetimli serbestlik nedeniyle bir sağlık ocağında ücretsiz olarak günde 8 saat çalışıyorum. Benim asıl problemim 19 yaşındaki oğlumun uyuşturucu bağımlısı olması. Buna kızdığım için dün bir bunalım yaşadım. O yüzden böyle şeyler yaptım. Yardıma ihtiyacım yok. Zaten çıkan haberler yüzünden herkese rezil oldum, çok üzgünüm" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Ayhan Yaman'ın evden çıkarılırken isyan etmesi

-Ayhan Yaman'ın taburcu olduktan sonra yine evini yakması

-Yerde yatması

-İtfaiyenin müdahalesi

Dosya adı: blyanginbunalimagirenadam

Süre: 04.32 Boyut: 532 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==========================================

5)ÇATIDA ELEKTRİK TELİNE DOKUNAN GENÇ ÖLDÜ

GAZİANTEP'te evinin çatısındaki su oluğunu temizlemek için kullandığı 6 metrelik demir çubuğun, binanın yanındaki elektrik direğinden geçen tele temas etmesiyle akıma kapılan 25 yaşındaki İsmet Uğurlu, tedaviye alındığı hastanede öldü.

İsmet Uğurlu, geçen pazartesi günü Zeytinli Mahallesi'ndeki evinin tıkanan oluğunu temizlemek için çatıya çıktı. İsmet Uğurlu, kullandığı 6 metre uzunluğundaki demir çubuğun, binanın hemen bitişiğinde bulunan elektrik direğindeki tele temas etmesiyle ağır yaralandı. Vücudunda büyük ölçüde yanıklar oluşan ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Uğurlu, 2 gündün sürdürülen çabaya rağmen dün gece yaşamını yitirdi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Uğurlu'nun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Demir çubuk ve elektrik direği

Adli Tıp Kurumu

Gencin ağabeyi İbrahim Uğurlu ile röp.

Yaşamını yitiren gencin fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 137 MB

====================================================

6)SİT ALANINDA İŞ MAKİNESİYLE KAÇAK KAZI YAPAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Pisidia Antiokheia Antik Kenti yakınlarındaki 1'inci Derece Arkeolojik SİT olan tepede iş makinesiyle kaçak kazı yapan 1'i polis 13 şüpheli, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Yalvaç merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kıranardı mevkiinden dün sabaha karşı iş makinesi sesleri geldiği ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye baskın düzenledi. Yapılan operasyonda Pisidia Antiokheia Antik Kenti'ne yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 1'inci Derece Arkeolojik SİT olan tepenin iş makinesiyle kazılarak define arandığı tespit edildi.

Aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun da bulunduğu 13 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alırken, olay yerinde otomobil, TIR ve iş makinesiyle 9 milimetre çapında ruhsatsız tabancaya el konuldu. Şüphelilerin bölgede 2 ayrı noktada kaçak kazı yaptığı belirtildi. Kaçak kazıda kullanılan iş makinesinin Sütçüler İlçesi'nden 14 DA 012 plakalı TIR'a yüklenerek getirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şüpheliler karakola götürülürken, yapılan sorgularında Ferhat A.(32), Faruk D.(36) ve Harun K.'nın, geçen mart ayında kaçak kazı yaparken yakalandığı ve sonrasında serbest bırakıldığı belirlendi. Faruk D.'nin Yalvaç'ta define işine meraklı kişileri bularak, define yeri bildiği vaadinde bulunarak para aldığı tespit edildi. Olay yerinde ele geçirilen lüks otomobili de araştıran jandarma, aracın Bulgaristan'dan kaçak yollarla yurda sokulduğunu belirledi.

Kaçak kazıda yakalanan Ferhat A., Faruk D., Harun K., Ahmet Y.(54), Hasan T.(43), Arif T.(29), Haşim B.(58), Nevzat T.(41), Özkan Ö.(43), Ali U.(26), İlker B.(46) ile iş makinesi operatörü Yusuf Ö.(30) ve polis memuru N.O.(29) bugün öğle saatlerinde işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kazı alanından görüntüler

Kepçe, kepçenin taşındığı TIR

Sanıkların adliyeye getirilişi

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement