Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Antalya Stadyumu'nda üst düzey güvenlikTürkiye- Kosova maçı için Antalya polisi karşılaşmanın oynanacağı Antalya Arena evresinde üst düzey güvenlik tedbiri aldı.

12.11.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Stadyumu'nda üst düzey güvenlik

Türkiye- Kosova maçı için Antalya polisi karşılaşmanın oynanacağı Antalya Arena evresinde üst düzey güvenlik tedbiri aldı.

Türkiye A Milli Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki dördüncü maçında bugün Kosova ile karşılaşacak. Antalya Arena'da saat 20.00'da başlayacak karşılaşma için Antalya polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Stat çevresinde üst düzey güvenlik tedbiri alan polis, stadı çevreleyen cadde ile sokakları bariyerlerle kapattı. Maç tedbirleri kapsamında stat çevresindeki 8. Cadde, 2. Cadde Dumlupınar Bulvarı yan yol ve Meltem Bulvarı kesişimi, Meltem Cami Kavşağı araç trafiğine kapatıldı.

Sürücüler alternatif olarak diğer cadde ve sokakları kullanacak.

3 AŞAMALI GÜVENLİK NOKTASI

Stat çevresinde oluşturulan 3 aşamalı güvenlik noktasından sadece biletli taraftarlar içeri alınacak. Ana bariyerde üst araması yapılan taraftar, ikinci kontrol noktasından geçerek, stada girecek. Polis stat girişinde de bilet kontrolüyle taraftar gözlemi yapacak. Güvenlik bariyerinin içerisine biletsiz seyirci ile araç girişine izin verilmeyecek.

STATTA ARAMA YAPILDI

Stat çevresinde ve bariyere yakın park halinde araçlar, polis tarafından çektirildi. Taraftarların saat 17.00'da stada alınacağı maç öncesinde, stadyum ve güvenlik bariyerinin çevrelediği alan boşaltılarak bomba araması yapıldı. Stat çevresinde Meltem Mahallesi ile Antalyaspor Kavşağı arasındaki alanda görev alan sivil ve resmi polisler şüpheli gördüğü kişilere kimlik kontrolü yaptı.

STAT BAYRAKLA DONATILDI

Milli maç öncesi 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'na dev Türk bayrakları asıldı. 32 bin 500 kapasiteli stadyumda koltuklara da Türk bayrağı bırakıldı. Türk bayraklarıyla donatılan stat içerisinde duvarlara da ay yıldızlı futbolcuların yer aldığı posterler asıldı. Statta yaklaşık 2 bin polis ile özel güvenlik personelinin görev yapacağı kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Polisin güvenlik bariyerinden vatandaşları içeri alması

Stat çevresindeki polis ve güvenlik bariyerinden detay

Stada asılan bayraklardan görüntü

Haber: Tolga YILDIRIM- Kamera: Alparsan ÇINAR/ANTALYA,

==============================================

Tokat'taki orman yangını söndürüldü

TOKAT'ın Niksar ilçesine bağlı Serenli beldesinde 2 gün önce çıkan orman yangını bugün sabah saatlerinde söndürüldü. Tokat Valisi Cevdet Can, yangında 90 hektar alanın yandığını söyledi.

Tokat Valisi Cevdet Can, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yangının çıktığı alanda incelemede bulundu. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Can, 90 hektarlık alanın yandığını belirterek, "Tüm araçlarımızı, imkanlarımızı seferber ettik. Bugün alanı gezdiğimizde büyük ve başarılı bir çalışma olduğu ortaya çıktı. Yangından etkilenen alan yaklaşık 90 hektar civarında. Yaklaşık 210 orman işçisi ile birlikte köylerimiz ve Serenli Beldesi sakinleri ile birlikte bin kişilik bir ekip yangına müdahale etti. Yangın şu anda tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü." dedi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili de bilgi veren Vali Can, "Şu anda net olarak bir bilgi yok. Bir anız meselesi var. Biz onu hep konuşuyoruz. Anız yakmak yasak. Onu da duyuruyoruz. Fakat insanlarımız bunu dinlemiyorlar. Bundan sonra artık acımak yok. "şeklinde konuştu. Vali Cevdet Can açıklamasının sonunda ise yanan alana ceviz fidanı dikileceğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

-Yanan alandan görüntüler

-Tokat Valisi Can'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/NİKSAR(Tokat), -

================================================

Bakıcısının öldürdüğü yaşlı kadın son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde, Gürcistanlı bakıcısı 53 yaşındaki L.K. (Lıa Kokolashvılı) tarafından başına sert bir cisimle vurularak öldürülen Aydın eski Belediye Başkanı Orhan Esin'in eşi Bigül Esin, kılınan cenaze namazının ardından, toprağa verilmek üzere Aydın'a götürüldü.

Aydın'da 1963-1973 yılları arasında belediye başkanlığı yapan merhum Orhan Esin'in eşi 83 yaşındaki Bigül Esin, geçen perşembe akşamı İzmir Bostanlı'daki evinde başına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet şüphelisi olarak Esin'in, 4 ay önce ülkesinden gelip işe başlayan Gürcistanlı bakıcısı L.K.'yi aramaya başladı. Bakıcı L.K.'nin, Bigül Esin'i, başına kapı stoperi ile vurup öldürdükten sonra cep telefonu, ziynet eşyaları ve kredi kartını alıp kaçtığı belirlendi. Kredi kartından 5 bin TL para çektiği de saptanan L.K.'nin ülkesine kaçmak istediği ve otobüsle yola çıktığı anlaşıldı. Bindiği otobüsünün Kırıkkale'ye doğru yol aldığı belirlendi. Kırıkkale'de önlem alıp, otobüsü durduran polis, L.K.'yi yakaladı. İzmir'e getirilen L.K. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cinayete kurban giden Bigül Esin için, bugün öğlende İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki Beşikçioğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Bigül Esin'in oğlu Macit Esin ile kızı Makbule Avcı, camide taziyeleri kabul etti. Torunu Billur Avcı ise tabutunun başında gözyaşı döktü, yakınlarınca güçlükle sakinleştirildi. Bigül Esin, kılınan cenaze namazının ardından, eşinin mezarının yanına gömülmek üzere Aydın'a götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cenazeden görüntü.

-Yakınlarının görüntüsü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

==================================================

Eşinin benzin döküp yaktığı kadın yaşamını yitirdi (2)

KOCA KURBANI KADININ CENAZESİ DÜZCE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde tartıştığı eşi tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan ve tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren Nursen Şengül'ün cenazesi yakınları tarafından alındı. Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan Şengül'ün cenazesi, memleketi Düzce'nin Körpeçler Mahallesi'nde yarın öğlen vakti kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Cenazenin morgdan alınması

Asansöre konulması

Cenaze arabasına konulması

Aracın hareket etmesi

Opak foto

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULARI/ANTALYA,

======================================================

Kuzenini bıçaklama anı kamerada

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 25 yaşındaki Ö.T. (Özer Tutkan), aralarında alacak yüzünden husumet bulunan kuzeni 23 yaşındaki Doğan Tutkan'ı sokak ortasında 9 yerinden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Tutkan, tedaviye alınırken o anlar, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, dün (cuma) saat 19.00 sıralarında, Gümbet Mahallesi Ayaz Caddesi'nde meydana geldi. Ö.T., alacak meselesinden husumetli olduğu kuzeni Doğan Tutkan'ı 9 ayrı yerinden bıçakladı. O anlar bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı Doğan Tutkan'a doğru, kuzeni Ö.T.'nin elinde bıçakla koşarak gelmesi 9 kez bıçaklayıp, yürüyerek uzaklaşması yer aldı. Ağır yaralanarak kanlar içinde yerde kalan Doğan Tutkan için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Doğan Tutkan'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Doğan Tutkan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Polis ekiplerinin çalışmasıyla, olay yerinden uzaklaşan Ö.T., yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından Ö.T., adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Adliyeden görüntü

Kamera kayıtlarından görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: BODRUM (Muğla),

==========================================================

Kemer'de 253 kaçak yakalandı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, İran ve Pakistan uyruklu 253 kaçak yakalandı. Kaçakları yasadışı yollardan İtalya'ya götürmeye çalışan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Tekirova ve Çamyuva Jandarma Karakolu ekipleri, Alacasu mevkiinde kaçaklar olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Bölgeye operasyon düzenleyen jandarma ormanlık alanda bekleyen kaçakları yakaladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, İran ve Pakistan uyruklu 253 kaçak Çamyuva Karakolu'na getirildi. Ayağını burktuğu için yaralanan Suriyeli bir kaçak içe tedavisi için Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Karakolda yapılan üst aramasında kaçakların bazılarının üzerinden tıraş bıçağı, makas ve benzeri aletler çıktı. İşlemleri için Göynük Spor Salonu'na götürülen kaçakların Antalya İl Göç İdaresi'ne gönderileceği belirtildi.

Kaçakları yasadışı yollardan İtalya'ya götürmeye çalıştığı tespit edilen 43 yaşındaki Celal K. ile İran uyruklu 34 yaşındaki Jafer Hajı gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Mültecilerin ormanda toplu görüntü

Otobüse binmeleri

Ormandan detay görüntüler

Otobüsün ormandan ayrılması

Bacağında yaralı kadının sedyede taşınması

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===========================================================

Elitaş: Türkiye daha güzel günlere gidecek (2)

"MİLLETTEN KORKMAYIN"

AK Parti binasında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye AK Parti'nin iktidarıyla tanışmasından sonra 6 ayda bir ömür biçilen parti haline geldiğini anlatırken "Bir kimlik problemi oluşturmak, terörle bunu bütünleşik hale getirmek isteyenler yurt dışından aldıkları güçleri Türkiye aleyhine kullanmaya devam ettiler. 1950 yılından bu yana 65 hükümet kuruldu. Bize 'Siz bir kişiye başkanlık sistemimi getirmek istiyor musunuz?' diyorlar. 1950 yılından bu yana gelen hükümetlerin ortalaması 16 ay oldu. O yüzden artık büyüyen Türkiye'nin böyle bir ihtimali yok. MHP'nin bu ülkeye koyduğu olumlu tavırla inşallah milletimizi sandığa götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ İNTİHARLARINA DİKKAT"

Yıldız ayrıca, tutuklu FETÖ üyeleri tarafından intihara özendirici yazılan bir mektubu okuyarak, halka dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Yıldız, "Çok ciddi iletişim dünyasındayız. İntiharlarla alakalı '20 kişi intihar etti' diye iddialar ortaya atıldı. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; oynanan sadece bir oyun, yalnızca bir darbe girişimi değil kutsallarla oynamadır. Herkes komşusunu akrabasını bu konuda uyarsın" dedi.

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Türkiye'nin gündeminde başkanlık ve 'seçimle gelen seçimle gider' konularının bulunduğunu kaydededek şöyle dedi: "Rahmetli Turgut Özal şu anki sistemin ne kadar zor olduğunu o zaman söyleyerek Başkanlık sistemi konusunu konuşmuştu. Arkasından gelen Demirel yine Türkiye'ye en uygun yönetim sisteminin Başkanlık sistemi olduğunu söylemiştir. Literatürde eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse yarı Başkanlık sistemi gerçekleşmiş olur. Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildikten sonra ülkenin yönetim yapısı değişmiştir. Cumhurbaşkanımız 'Gelin buna milletimiz karar versin' dedi. Yani 330 milletvekilimiz bu sisteme 'Evet' derse Başkanlık sistemi kararını halkımız verecek. 15 Temmuz'da 'Benim oyumla çobanın oyu bir mi?' diyenler neredeydi? Milletimiz, en doğru kararı vereceğini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Ey Kılıçdaroğlu; milletten korkma. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bu millet vatanın bölünmez bir bütün olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Millet kararları yanlış verir düşüncesi 15 Temmuz gecesi bertaraf oldu. İsteğimiz, arzumuz; milletten korkmayın. Bu ülkenin sahibi 79 milyon Türk milletidir."

Elitaş, herkesin istediği milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasını yerine getirdiğini, 'Ölüm kalım günü' olarak nitelendirdiği 15 Temmuz'da olağanüstü derecede organize olduklarını, alınlarının akıyla bundan çıktıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet gazetesindeki gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Kılıçdaroğlu 'Seçimle gelen seçimle gider' diyor. Menderes seçimle gelmişti, ne ile gitti? Darağacına gitti. Erbakan bu ülkeye seçimle geldi, muhtırayla gitti. Merve Kavakçı seçilmiş milletvekiliydi, yemin ettirmediler. AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. O süreci yaşadık. O zaman CHP Genel Başkanı 'Şeriatın kestiği parmak acınmaz' dedi. Darbeler tarihini gözünüzün önünden geçirdim. 12 Eylül'de bu halk liderini bulmuş olsa belki millet 12 Eylül'e 'Dur' diyebilirdi. Seçimle gelenlerin suç işleme özgürlüğü yoktur. CHP'nin 7 Ağustos ruhuna dönmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), -

==================================================

Otomobilin çarptığı bisikletli öldü

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde bisikletle karşıya geçen 70 yaşındaki Fuat Sağ, otomobil altında can verdi.

Kaza İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği açıklanmayan 07 FB 474 plakalı otomobil, bisikletle yolun karşısına geçmek isteyen Fuat Sağ'a çarptı. Sağ olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yerinden görüntü

Araçlardan ve kazada ölen kişinin görüntüsü

Polisler ve sağlık ekiplerinin görüntüsü

Yola savrulan bisikletin görüntüsü

Olay yerinden detay görüntüler

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===================================

Kazada ölen iki amca çocuğu toprağa verildi

BURSA'da dün meydana gelen trafik kazasında ölen amca çocukları 3 kişiden 2'si memleketleri Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde toprağa verildi.

Bursa'da dün İstanbul-Ankara Çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında önünde seyir halindeki tankere çarpan otomobilde bulunan amca çocukları sürücü Akgün Tozmaz (48) ile Mürsel Tozmaz (58) ve Rıdvan Tozmaz (24) hayatını kaybetti. İnşaat işçisi 3 kişinin cenazesi otopsi işleminin ardından memleketleri Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne getirildi. Akgün Tozmaz ve Rıdvan Tozmaz için Üçköprü Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Akgün Tozmaz ve Rıdvan Tozmaz mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden Mürsel Tozmaz'ın cenaze namazının Şenyurt Mahallesi'nde ikindi namazı sonrasında kılınacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Cenaze namazının kılınması

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA/ÇARŞAMBA(Samsun),

==========================================

Türkiye'nin ilk Expo'sunda ikramiye krizi

TÜRKİYE'nin ilk Expo'su olma özelliği taşıyan ve 30 Ekim'de kapanışı yapılan 'Expo 2016 Antalya'da çalışan yaklaşık 200 işçi, taşeron firmanın kendilerine söz verdiği bir maaş ikramiyeyi alamadıkları gerekçesiyle şirket binası önünde eylem yaptı.

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 23 Nisan'da açılan ve 6 ay boyunca 4.5 milyon ziyaretçi ağırlayan 'Expo 2016 Antalya'da çalışan yaklaşık 200 işçi, yüklenici firmanın kendilerine söz verdiği bir maaş ikramiyeyi vermediği gerekçesiyle şirketin Aksu İlçesi'ndeki ofisinin önünde toplandı. Şirket yöneticilerinin Kurban Bayramı'nda, 1 Haziran'dan önce işe başlayan herkese bir maaş ikramiye sözü verdiğini belirten işçiler, dün 400 çalışanın bu ikramiyeyi aldığını, ancak 200 kişinin bu haktan yararlanamadığını kaydetti.

'KOŞULSUZ SÖZ VERMİŞLERDİ'

İşçiler adına açıklama yapan Miray Akbaş, şunları söyledi: "Resmi tatillerde çalıştık, fazla mesai yaptık. Bazen kötü şartlarda çalıştık. Çalıştığımız dönemde hava çok sıcaktı. Engelli arkadaşlarımızın bir kısmı ayakta çalıştırıldı. Amacımız eylem yapmak, kavga etmek değil. Hakkımızı arıyoruz. Bize koşulsuz şartsız ne olursa olsun 1 Haziran'dan önce başlayan herkese çift maaş sözü verildi. Şimdi de 'Şu kadar raporu olan veya şu kadar tutanağı olanlara bu parayı vermiyoruz' diyorlar. Kendimizi bu çift maaşa hazırlamıştık. Bir sürü borcu olan arkadaşımız var. Bazılarımız bu parayı eğitimine harcayacaktı. Gerginiz ve mutsuzuz."

'FAZLADAN PARA İSTEMİYORUZ'

Çalışanlardan Beşir Yıldız da şirket sahibinin çift maaş sözü verdiğini, ancak dün yatan maaşlarında bu farkı göremediklerini anlattı. Yıldız, şöyle konuştu: "Hakkımızı istediğimizde bize çalışma süresince rapor alanların bu ikramiyeden yararlanamayacağını söylediler. Bu bizi tatmin etmiyor. Çünkü rapor alıp çift maaş alanlar oldu. Türkiye'ye mal olan bu etkinliği başarıyla yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Kimseden fazladan para istemiyoruz."

70 PUANI OLANLAR PARALARINI ALDI

Benart şirketinin sahiplerinden Namık Kemal Biçer ise çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptıklarını söyledi. Tüm çalışanlara sözleşme gereği paralarının yatırıldığını ifade eden Biçer, sözel olarak çalışanlara performanslarını değerlendirerek 1 Haziran'dan önce işe başlayanlara bir maaş ikramiye sözü verdiklerini aktardı. Biçer, şöyle konuştu: "Bu bir maaş ikramiyeyi kendi inisiyatifimizle veriyoruz, kimseden bu konudan bir ödenek almadık. Performans değerlendirmesi kapsamında çalışanlardan 70 üzerinde puanı olanlara bu ikramiyelerini verdik. Bu da yaklaşık 400 kişi, bu 400 aileyi mutlu ettik. Performansa dayalı bir prim sistemiydi."

Namık Kemal Biçer, 192 günlük Expo süresince 88 gün rapor alan, 24 gün işe geç gelenler olduğunu belirterek, bazı kriterlere uymayanlara bu ikramiyeyi yatırmadıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Topluluktan detay görüntüler

Grubun açıklaması

Şirket yöneticisinin açıklaması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement