Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)DAVUTOĞLU: BU TOPRAKLARDA FETRET YAŞATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZBURSA'da konuşan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, birlik düşüncesini ve ülkeyi parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincinin hakim kılınması gerektiğini belirterek, "İzin vermeyeceğiz, ne olursa...

02.12.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DAVUTOĞLU: BU TOPRAKLARDA FETRET YAŞATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

BURSA'da konuşan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, birlik düşüncesini ve ülkeyi parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincinin hakim kılınması gerektiğini belirterek, "İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.  Ahmet Davutoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine katıldı. Beyazıt Paşa Medresesi'nde gerçekleşen açılış törenine eşi Sare Davutoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Edebali de katıldı.Konuşmasında, Başbakanlığı devraldığı kongrede bir fetret çıkartmaya çalışacaklara karşı hep beraber omuz omuza yürümeleri gerektiğini söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İşte bugün 15 Temmuz'da da, benzer bir fetreti bu ülkeye yaşatmak isteyenler çıktı. PKK, DEAŞ ve diğer niceleri. Aynı saldırılarla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken, ecdadın tutunduğu dallara, ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmamız ve o kökleri tekrar ihya etmemiz. Bugün birlik düşüncesini hakim kılmalıyız. Parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincini hakim kılmalıyız. O fetret döneminde Çelebi Mehmet Han ve çevresindekilerin gösterdiği fedakarlıklar olmamış olsaydı, bugün bu topraklarda cihan devletinin varisleri ve onurlu bir cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşama imkanımız olmayacaktı. Şimdi de bugün burada bu güzel mekanda bunları hatırlıyor ve yad ediyorsak bunda 15 Temmuz gecesi şehit düşen kardeşlerimizin, Hakkari Çukurca'da bölücülere karşı şehit düşen aziz kahramanlarımızın büyük payı ve hisseleri var."

'DERİN BİLİNÇ SAYESİNDE'

Devleti parçalamak isteyenlere karşı omuz omuza olunması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep beraber 78 milyon, ülkenin her köşesinde karanlık zannedilen bir geceyi aydınlık bir güne çevirmişse, işte bu milletin ruhuna, zihnine zerk edilmiş olan bu derin bilinç sayesindedir. 600 yıl önce yaşanan o fetret dönemindeki bilincin bu döneme yansımasının bir sonucudur. İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz."  Ahmet Davutoğlu, Beyazıt Paşa Medresesi'nin açılış kurdelesini kestikten sonra, Cuma namazını kılmak için Ulu Cami'ye gitti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Salona girmesi, salondan goruntuler,protokden goruntuler, kurdela kesimi, Davutoglu konusma

BOYUT 166 MB SÜRE 05.16 saniye

Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA, -

=========================================================

2)BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, DOLAR VE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BATMAN'DA DEĞERLENDİRDİ

BATMAN'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başkanlık sistemi ve Türk Lirası'nın Dolar karşısında değer kaybetmesi konusunda tespitlerde bulunarak, "Türkiye asla bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyecek. Milletin yüzde 50'sinden fazlasını alan başkan olacak" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önce AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bir daha koalisyon dönemlerini yaşamayacağını belirterek, "Başkanlık sistemi. Türkiye'nin temel sorununu çözecek. Birisi yönetimde istikrarı sağlayacak. Yani Türkiye asla bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyecek. Doksanlı yıllarda koalisyon hükümetleri Türkiye'ye krizden krize, tekrar 2011 yılında iflasın eşliğine getirdi, bunları Türkiye yaşadı. Türkiye bir daha koalisyon dönemleri yaşamayacak, geçen sene Haziran'da bile böyle bir risk yaşandı. Dolayısıyla kaç aday olursa olsun herkes yarışacak. Milletin yüzde 50'sinden fazlasını alan aday başkan olacak. Beş yıl boyunca Türkiye'yi yönetecek, yönetimde de istikrar olacak. Bu Türkiye için büyük bir kazanım, Türkiye'nin yapabileceği en büyük reformlardan birisi olacak. Birde temsilde adalet çok önemli, yıllarca meclise yüzde 10 barajı tartışıldı. Bunun çok yüksek olduğunu ve haksızlıklara sebep olduğunu dair çok tartışıldı. Şimdi Başkanlık sitemiyle birlikte temsilde adalette sağlanacak, nasıl bu kadar yüksek bir baraja ihtiyaç yok. Bir çok partinin parlamentoda olması sorun olmaktan çıkacak. Çünkü yönetimde istikrarı başkanlık sistemiyle sağlayacaksınız, mecliste kendi yasama, denetim görevini yapacak. Başkanlık sisteminde dünyanın en iyi uygulamalarından farklı bir şey önermiyoruz. Meclis kendi görevini yapacak, yargının bağımsız olacağı ve yürütmenin de işine odaklanacağı bir sistemden bahsediyoruz. Onun için aslında Türkiye bu reformla gerçekten çok önemli bir adım atmış olacak. Bizim ümidimiz şu bu hızlı bir şekilde mecliste bu düzenleme kabul edilir, hemen akabinde referandum yapılır, Türkiye bundan sonra da çok hızlı bir şekilde yapısal reform gündemine döner. Yani Türkiye'de iş-aşı nasıl büyütürüz, ekonomiyi bu küresel şoklardan nasıl korunaklı hale getiririz, Türkiye'yi nasıl büyütürüz onunla uğraşacağız" dedi.

Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısında değer kaybetmesini de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle konuştu:

"Ana gündem olarak Başkanlık istemi Anayasa değişikliği ve Referandum ortadan kalktıktan sonra tekrar hızlı bir şekilde Türkiye'nin temelleri sağlamlaştırmak, dönüşümü sağlamak, Türkiye'de yapısal reformları tamamını uygulamak tabi ki fırsat bulacağız. Hızlı bir şekilde bu gündeme döneceğiz. Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Biliyorsunuz Amerika'nın başkanlık sisteminden sonra yani Amerikan merkez bankası daha hızlı faiz yükseltmeye binaen bütün gelişmekte olan ülkelerde tabi ki para birimleri dolara karşı değer kaybetti. Türkiye belki bir miktar daha fazla etkileniyor, doğru ama Türkiye çok büyük badireler atlattı. Türkiye hain bir darbe girişimine uğradı, bunu bertaraf etti ama onun etkileri oldu. Türkiye terörle mücadelede hiç bir zaman olmadığı kadar güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor ama terör tehditti Türkiye'yi etkiledi. İşte turizm çok basit bir şey, biz eskiden 30-32 milyar dolar turizm geliri elde ederken, belki bu yıl 18-19 milyar dolara düşmüş. Bu terör tehdidi ve eylemleri nedeniyle oldu. Bu nedenle bizim cari açığımız olması gereken çok üstünde tutuyor. Dışarda olan bitenler yansıyor, petrol fiyatları üretim kısılması kararı üzerine hızla yükseldi. Bu Türkiye'nin cari açığı yükselmesi anlamına geliyor. Sadece Türkiye değil birçok ülkenin parası dolara karşı değer kaybediyor. Şimdi buradan nasıl çıkarız, Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaştıracak yapısal reformlarla aşarız. Dünya ve Avrupa ile ilişkilerimizi daha da güçlendirilerek çıkarız. Dolayısıyla bir taraftan yapısal reformlarımızı yapacağız. Bir taraftan sağlıklı rasyonel makroekonomik politikaları çerçevesini güçlendireceğiz. Bir taraftan etrafımızdaki sorunları çözümüne katkıda bulunacağız. Nitekim Suriye sınırına duvar örmemiz terör tehdidi ortadan kaldırmadı ama azaltıyor. DAEŞ ile mücadele için Suriye'ye girmiş olması terör tehdidini azaltmıştır. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde reformlar, sağlıklı makroekonomik politikalar ve terörle mücadelede sağladığımız etkili mesafe inanıyorum risk algısı zamanla azaltır, şu an negatif ayrışan Türkiye bu defa pozitif ayrışmaya başlar."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha sonra Valiliğe geçerek, Vali Ahmet Deniz ile bir süre görüştü. Şimşek ve Şahin, daha sonra belediye başkanları ile valilik toplantı salonunda basına kapalı bir görüşme yaptı. Şimşek ve Şahin öğleden sonra da İŞKUR Müdürlüğü'nün düzenlediği "Haydi gençler işbaşına" projesinin kapanış ve ödül törenine katılacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şimşek ve Şahin'in gelişi

Şimşek'in konuşması

Şimşek ve beraberindekilerin valiliğe geçişi

Karşılama

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

======================================================

3)TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR SELİN VURDUĞU AYVALIK'TA

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, şiddetli yağmur sonrası sel felaketini yaşayan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde inceleme yaptı.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, dün (perşembe) akşamı Ayvalık'a geldi. Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay başkanlığındaki çevre ilçelerin ziraat odası başkanlarının da katılımıyla, yağmur yağışı sonrası sel felaketini yaşayan kentle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Bu sabah ise yine aşırı yağmur yüzünden olumsuz etkilenen İzmir'in Dikili İlçesi'nin Kabakum Mevkii'ndeki arazileri inceledi. Ardından Ayvalık'a dönerek Altınova Mahallesi Karayel Mevkii'nde sel yüzünden zarar gören çiftçilerle görüştü. 430 koyunu telef olan Yusuf Demirbaş'ı ziyaret eden Bayraktar, telef olan hayvanlar için üzgün olduğunu söyledi. Belediye Çeşmesi Mevkii'nde zeytinci Egemen Bilir ile de görüşerek zarar gören arazide inceleme yaptı.

AFET FONUNDAN TALEPTE BULUNACAK

Afetin büyüğünün Ayvalık'ta olduğunu, can kaybı yaşanmamasıyla teselli bulduklarını söyleyen Bayraktar, "Üreticimizin beklentisi var. Banka borçları var, ertelenmesini talep ediyorlar ve kendilerine bir miktar can suyu lazım. Tekrar ekim yapacaklar. Afet fonundan bir para talepleri olacak. Onların adına bizim talebimiz olacak. Bir can suyu vermek lazım" dedi. Bayraktar, iklim değişikliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. TARSİM'i hatırlatan Bayraktar, "TARSİM'e şu ana kadar Türkiye'deki üreticilerimizin yüzde 10'unu dahil edebildik. Bu rakam yeterli bir rakam değil" dedi.

TÜM MEYVELER İÇİN SİGORTA TALEBİ

Birçok ürünü TARSİM kapsamına alınmasını sağladıklarını belirten Bayraktar, "Zeytin ağaçları TARSİM kapsamında ama meyve değil. Bir tek kiraz TARSİM kapsamında. Bugün ben ifade edeceğim. 2017'de tüm meyvelerin TARSİM kapsamına alınmasını talep edeceğiz. Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Üreticinin bilgilendirilmesi ve TARSİM'in hatalarını telafi etmesi gerekli. Bir taraftan borçlar erteleniyor ama silinmiyor. Üretici bir yıl sonra bu borçları ödemek zorunda. Afet fonundan verilecek parayla zarar tazmini mümkün değil. O bir can suyu. Burada önemli olan zarar tespitinden sonra zararların önemli ölçüde tazmini. Bu da ancak ürün sigortası ile olur. Bunun için üreticilerimizin en az yüzde 40'ını ürün sigorta kapsamına sokmamız lazım" dedi.

İncelemenin ardından beraberindeki heyetle birlikte Ayvalık Ziraat Odası'nı ziyaret eden TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a Ayvalık'ta TZOB Yönetim Kurulu üyesi Marmara bölge sorumlusu Hüseyin Darcan, Balıkesir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Süleyman Dönmez, Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Dikili Ziraat Odası Sabri Güler, Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da eşlik etti.

ÖN HASAR TESPİT SONUÇLARI ŞÖYLE

Öte yandan; kentte 28-29 Kasım arasında yaşanan aşırı yağmur nedeniyle oluşan zararla ilgili Ayvalık Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan ön inceleme sonuçları açıklandı. Büyük kısmı Karakoç Deresi'nin etrafında olmak üzere yaklaşık 7 bin 500 dönüm tarım arazisi ve 700 dönüm zeytinlik alanın sular altında kaldığı, 5 bin dönüm alanda buğday, arpa, fiğ, yonca ve İtalyan çimi ekili olduğu, geri kalan kısmın ise ekim hazırlığı yapılmış boş tarım arazisi durumunda bulunduğu açıklandı. Ayrıca ilçe genelinde 818 koyun, 29 keçi, 21 büyükbaş,1 at, 5 köpek, 37 kanatlı hayvanın telef olduğu açıklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şemsi Bayraktar'ın yaptığı incelemeden görüntü

TZOB Başkanı Bayraktar açıklaması görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir),

==========================================================

4)KARŞIYAKA'DA BOMBA PANİĞİ(HABERİNİN GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ)

Görüntü Dökümü

--------------------------

- Karşıyaka çarşısından genel görüntü

-Adliye ek binasının da bulunudğu binadan genel görüntü

-Polisler beklerken görüntü

-Genel detay görüntü

Haber: Bahri KARATAŞ -Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=====================================================

5)EĞİTİM-SEN: YURDA YAŞI KÜÇÜK ÇOCUKLAR YERLEŞTİRİLEREK SUÇ İŞLENMİŞTİR

EĞİTİM-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci ve 1'i eğitmen 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurda yaşı küçük çocuklar yerleştirilerek suç işlendiğini söyledi.Eğitim-Sen Adana Şube binasında yangınla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkan Kamuran Karaca, eğitimde 4+4+4 sistemi nedeniyle çok sayıda köy okulunun kapatıldığını, birleştirilmiş sınıf uygulamalarının arttığını ve taşımalı eğitim uygulamalarının yaygınlaştığını söyledi. Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin ardından ilk 5 yılda, ilkokul sayısının 4 bin 117, ortaokul sayısının da 279 adet azaldığını aktaran Karaca, şunları kaydetti:

"Başta köy okulları olmak üzere, çok sayıda okulun kapatılması nedeniyle zorunlu eğitim çağındaki çocuklar eğitimlerine devam etmek için yerleşim yerlerine en yakın ilçelere gitmek zorunda bırakılmıştır. Öğrencilerin önemli bir bölümü taşımalı eğitim ile kilometrelerce yol kat etmek zorunda bırakılırken, bir bölümü de gittikleri yerlerde tıpkı Aladağ'da olduğu gibi barınma sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre sadece lise ve üniversite öğrencileri için özel yurt açılması mümkünken, öğrenciler çeşitli cemaat yurtlarına yönlendirilmiştir. Yurtlarda lise ve üstü eğitim çağında olan çocukların kalması gerekirken, bu yurtlara mülki amirlerin de onayıyla yaşları 11-14 olan ortaokul öğrencileri yerleştirilerek suç işlenmiştir. Temel eğitim çağındaki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabilmesine rağmen, ortaokul öğrencilerinin bu yurda yerleştirilmesinin önünü açan tüm yetkililer, Aladağ'daki yangından ve yaşanan ölümlerden öncelikli olarak sorumludur. Öğrencilerin yerleşim yerlerinde bulunan okullar 4+4+4 sistemi nedeniyle kapandığı için ilçeye gelmek zorunda kalan ve devlete ait yurt olmadığı için dini cemaatlerin yurtlarına yerleşmek zorunda bırakılan öğrencilerin hayatını kaybetmesine neden olanlar ve yurt yangınında ihmali bulunanlar, en kısa süre de ortaya çıkarılmalı ve hesap vermelidir."

Görüntü Dökümü

------------------------

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'nın açıklamaları

SÜRE: 05'04" BOYUT: 567 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

====================================================

6)TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR SELİN VURDUĞU AYVALIK'TA

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, şiddetli yağmur sonrası sel felaketini yaşayan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde inceleme yaptı.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, dün (perşembe) akşamı Ayvalık'a geldi. Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay başkanlığındaki çevre ilçelerin ziraat odası başkanlarının da katılımıyla, yağmur yağışı sonrası sel felaketini yaşayan kentle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Bu sabah ise yine aşırı yağmur yüzünden olumsuz etkilenen İzmir'in Dikili İlçesi'nin Kabakum Mevkii'ndeki arazileri inceledi. Ardından Ayvalık'a dönerek Altınova Mahallesi Karayel Mevkii'nde sel yüzünden zarar gören çiftçilerle görüştü. 430 koyunu telef olan Yusuf Demirbaş'ı ziyaret eden Bayraktar, telef olan hayvanlar için üzgün olduğunu söyledi. Belediye Çeşmesi Mevkii'nde zeytinci Egemen Bilir ile de görüşerek zarar gören arazide inceleme yaptı.

AFET FONUNDAN TALEPTE BULUNACAK

Afetin büyüğünün Ayvalık'ta olduğunu, can kaybı yaşanmamasıyla teselli bulduklarını söyleyen Bayraktar, "Üreticimizin beklentisi var. Banka borçları var, ertelenmesini talep ediyorlar ve kendilerine bir miktar can suyu lazım. Tekrar ekim yapacaklar. Afet fonundan bir para talepleri olacak. Onların adına bizim talebimiz olacak. Bir can suyu vermek lazım" dedi. Bayraktar, iklim değişikliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. TARSİM'i hatırlatan Bayraktar, "TARSİM'e şu ana kadar Türkiye'deki üreticilerimizin yüzde 10'unu dahil edebildik. Bu rakam yeterli bir rakam değil" dedi.

TÜM MEYVELER İÇİN SİGORTA TALEBİ

Birçok ürünü TARSİM kapsamına alınmasını sağladıklarını belirten Bayraktar, "Zeytin ağaçları TARSİM kapsamında ama meyve değil. Bir tek kiraz TARSİM kapsamında. Bugün ben ifade edeceğim. 2017'de tüm meyvelerin TARSİM kapsamına alınmasını talep edeceğiz. Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Üreticinin bilgilendirilmesi ve TARSİM'in hatalarını telafi etmesi gerekli. Bir taraftan borçlar erteleniyor ama silinmiyor. Üretici bir yıl sonra bu borçları ödemek zorunda. Afet fonundan verilecek parayla zarar tazmini mümkün değil. O bir can suyu. Burada önemli olan zarar tespitinden sonra zararların önemli ölçüde tazmini. Bu da ancak ürün sigortası ile olur. Bunun için üreticilerimizin en az yüzde 40'ını ürün sigorta kapsamına sokmamız lazım" dedi.

İncelemenin ardından beraberindeki heyetle birlikte Ayvalık Ziraat Odası'nı ziyaret eden TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a Ayvalık'ta TZOB Yönetim Kurulu üyesi Marmara bölge sorumlusu Hüseyin Darcan, Balıkesir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Süleyman Dönmez, Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Dikili Ziraat Odası Sabri Güler, Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da eşlik etti.

ÖN HASAR TESPİT SONUÇLARI ŞÖYLE

Öte yandan; kentte 28-29 Kasım arasında yaşanan aşırı yağmur nedeniyle oluşan zararla ilgili Ayvalık Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan ön inceleme sonuçları açıklandı. Büyük kısmı Karakoç Deresi'nin etrafında olmak üzere yaklaşık 7 bin 500 dönüm tarım arazisi ve 700 dönüm zeytinlik alanın sular altında kaldığı, 5 bin dönüm alanda buğday, arpa, fiğ, yonca ve İtalyan çimi ekili olduğu, geri kalan kısmın ise ekim hazırlığı yapılmış boş tarım arazisi durumunda bulunduğu açıklandı. Ayrıca ilçe genelinde 818 koyun, 29 keçi, 21 büyükbaş,1 at, 5 köpek, 37 kanatlı hayvanın telef olduğu açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şemsi Bayraktar'ın yaptığı incelemeden görüntü

TZOB Başkanı Bayraktar açıklaması görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir),

==============================

7)ŞIRNAK'TA SİS NEDENİYLE GÖRÜŞ MESAFESİ 5 METREYE DÜŞTÜ

ŞIRNAK kent merkezinde dün akşamdan beri etkili olan ve aralıklarla süren yağmurun ardından bugün sabah aniden bastıran sis, hayatı olumsuz etkiledi.

Şırnak'ta etkili olan sis, görüş mesafesini 5 metreye kadar düşmesine neden oldu. Sis lambalarını açan araç sürücüleri, kaza yapmamak için trafikte çok ağır seyretmek zorunda kaldı. Yoğun sis nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk çektiği gözlendi. Şehri etkisi altına alan sis, araç sürücülerine ve vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şehir merkezi

Sis altındaki evler

Araçların trafikte seyretmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

============================================================

8)ESKİŞEHİR'DE KISA DÖNEM ERLERİN YEMİN TÖRENİ

ESKİŞEHİR'de acemi eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 81 jandarma er, düzenlenen törenle yemin etti.

Acemi erler için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Yemin törenine Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, davetliler ile erlerin aileleri katıldı. Vali Azmi Çelik Türkler için askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Bu durum ilk Türk devletlerinin kurulduğu Orta Asya'dan başlayarak günümüze kadar hep böyle olmuştur. Her Türk genci için bir onur bir övünç vesilesi olan askerlik görevini ne mutlu ki sizler de yerine getirmenin gururunu yaşıyorsunuz" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu da konuşmasında " Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 365'inci kısa dönem 81 er, bayrak ve silahların olduğu masalara ellerini koyarak topluca yemin etti. Program, askerlerin geçit töreni ile son buldu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yemin törenine katılan erlerin,

-Töreni izleyenlerin, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu'nun konuşması,

-Erlerin yemin etmesi,

-Vali Azmi Çelik'in konuması,

-Geçit töreninden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=====================================================

9)ŞANLIURFA'DA, KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

ŞANLIURFA Jandarma Komutanlığı'nda, 365'inci kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nda acemilik eğitimini tamamlayan kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunduğu törene; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile askerlerin yakınları katıldı. Acemi eğitimini tamamlayan kısa dönem 210 asker, Türk bayrağı üzerindeki silahlara ellerini koyarak yemin etti. Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, bağımsızlığa ve özgürlüğe sahip çıkan bir milletin evlatları olarak büyük onur yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Askerlik bir vatan görevi olmasının yanında gözbebeği olan evlatlarını askere bayram coşkusuyla uğurlandığı asker millet kavramının yegane örneğidir. Ordu ve milletimiz ne zaman milletimize kastedilse bir vatanperverlik örneği bir kahramanlık destanı yazmıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de milletimiz vatana kastedenler karşısında aynı destanı yaşamaya yazmaya devam edecektir. Bir erkeğin yaşamında önemli bir dönüm noktası sayılan bu görevi başarılı bir şekilde tamamladınız. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum."

Törende aliler, yemin eden çocuklarını cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı ve ardından birlikte çarşı iznine çıktı.

Görüntü Dökümü

-------------------

İl Jandarma komutanlığı

Yemin törenine gelen aileler

Yemin eden askerler

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Yemin törenine katılan protokol

Aileler askerlerle fotoğraf çekmesi

Eğitimli köpeklerin gösteri yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 443 MB

======================================================

10)KARTALKAYA'DA YAPAY KAR TAKVİYESİYLE SEZON AÇILIYOR

BOLU'daki kayak merkezi Kartalkaya'da 60 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yapay kar desteğiyle pistlerde 75 santime çıkarıldı. İş makineleri pistlerde çalışmalarını sürdürürken sezon 9 Aralık'ta açılacak.

Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya'da son yağan kar ile birlikte kar kalınlığı 60 santime ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesiyle de pistlerde yapay kar uygulaması yapıldı. Yapay kar makineleriyle yapılan kar takviyesiyle pistlerdeki kar kalınlığı 75 santime çıkarıldı. Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip olan, snowboard tutkunları için de özel atlama rampalarının yer aldığı kayak merkezinde son sezon için son hazırlıklar yapılıyor. 9 Aralık'ta açılacak sezon öncesi pistler, iş makineleriyle kayak için uygun hale getiriliyor.

Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı, son yağan kar ile birlikte Kartalkaya'da sezonu 1 hafta erken açacaklarını söyledi. Daha önce 15 Aralık olarak planladıkları açılışı 1 hafta geriye çektiklerini belirten Avcı şöyle konuştu:

"Önümüzdeki hafta kayak sezonunu açıyoruz. Pistlerde şu an kar kalınlığı yaklaşık 75 santimetre. İş makineleriyle pistlerimiz kayak tutkunları için hazırlanıyor. Yapay kar için gerekli olan eksi 7 derece hava sıcaklığı da oluşmuş durumda. Yapay karlarla pistlerimize kar takviyesi yapıyoruz. Kar üretmek için de ayrıca kar üretme jeti aldık. Önümüzdeki günlerde de yaklaşık 50 santim kar bekliyoruz. Kayak sezonu için her şey hazır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Kartalkaya'dan manzaralar

-Pistlerdeki çalışmalar

-Kar düzeltme araçlarının çalışmaları

-Detaylar

Dosya adı: blkartalkaya

Süre: 02.06 Boyut: 70.9 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=====================================================

11)KUŞLAR AÇ KALMASIN YEMLİKLERE YEM BIRAKILDI

NEVŞEHİR 'de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeniyle yem bulamayan kanatlı hayvanlar için, yemliklere Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından yem bırakıldı.

Nevşehir'i dünden beri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle yem bulmada sıkıntı yaşayan kanatlı hayvanlar için Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, şehrin farklı merkezlerinde bulunan çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarında daha önceden oluşturulan yemliklere bol miktarda yem bıraktı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehrin Ana caddesinden genel ve detay kar manzaraları

-Belediye Ekiplerinin parktaki kuş yemliklerine yem bırakması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 1 Dakika 05 Saniye 77 - MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement