Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Türk jetleri, DEAŞ'ın 10 merkezini imha etti (2)DEAŞ'IN 34 MERKEZİ DAHA İMHA EDİLDİSuriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 34 merkezi daha imha edildi.

09.12.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk jetleri, DEAŞ'ın 10 merkezini imha etti (2)

DEAŞ'IN 34 MERKEZİ DAHA İMHA EDİLDİ

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 34 merkezi daha imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, "DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 21 barınma yeri ve karargah, 2 silahlı araç, 5 mühimmat deposu, 6 kontrol noktası olmak üzere toplam 34 hedef, ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS

==========================================

Mide küçültme ameliyatı sonrası canından oldu

SAMSUN'da bir bankanın çiftlik şubesinin müdürü Gülcan Erim'e, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, dosyasında 'pilor stenozu' ameliyatı yazmasına rağmen mide küçültme ameliyatı yapıldığı iddia edildi. Erim'in ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra ölmesi üzerine hastane yönetimi tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İlkadım İlçesi'nde bir bankanın çiftlik şubesinin müdürü 1 çocuk annesi 42 yaşındaki Gülcan Erim, iddiaya göre mide küçültme ameliyatı olmak için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. V.K.'ya başvurdu. Yapılan tetkiklerde Erim'in obezite cerrahi yapılması için gerekli sınır olan vücut kitle indeksi 40'ın altında olmasına rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ameliyat masraflarını karşılaması için, dosyasında pilor stenozu ameliyatı (mide çıkışındaki darlık için yapılan ameliyat) olarak gösterilip mide küçültme ameliyatı yapıldı. Yaklaşık bir hafta önce yapılan ameliyat sonrasında durumu kötüye giden Erim, aynı hastanede dün yoğun bakımda hayatını kaybetti. Erim'in mide küçültme ameliyatı sonrasında yaşamını yitirdiği iddiaları üzerine hastane yönetimi tarafından olayla ilgili olarak inceleme başlatıldı.

YAKINLARI KARŞI ÇIKMIŞ

Gülcan Erim ise bugün düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Erim için Atakum İlçesi'ndeki Atakent Merkez Camii'nde cuma namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde yakınları gözyaşlarına boğuldu. Erim'in yakınlarının mide küçültme ameliyatı olmamasını söylemesine rağmen ısrarla bu ameliyatı olmaya karar verdiği belirtildi. Gülcan Erim'in cenazesi daha sonra Alanlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/ SAMSUN, -

===========================================

Hastane bahçesinde ağaç altında ölü bulundu

İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki bir hastanenin bahçesinde oturur halde bulunan 41 yaşındaki Berhüdar Adalı'nın yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Yaklaşık 4 saat bu halde kalan talihsiz adam daha sonra hastane morguna kaldırıldı.

Tepecik Semti'ndeki İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki bir ağacın dibinde oturan kişinin hareket etmedeğini görenler, saat 07.30 sıralarında polise ve hastane çalışanlarına bilgi verdi. Yapılan incelemede talihsiz adamın öldüğü belirlendi.

Polis ölen kişinin işsiz Berhüdar Adalı olduğunu belirledi. İlk incelemede, vücüdunda darp yara izine rastlanmayan Adalı'nın ölümü şüpheli bulundu, durum savcıya bildirildi. Saat 11.30 sıralarında, talihsiz adamın cansız bedeni, hasta taşıma aracına konularak hastanenin morguna kaldırıldı. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı belirtilirken, polis de soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

Haber : Tufan HAMARAT/ İZMİR, -

==============================================

Yapımı tamamlanmamış tekneyle umuda yolcuğa çıkmışlar

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açıldıkları yapımı tamamlanmamış fiber tekne su alan yabancı uyruklu 15 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Suriye ve Kongo uyruklu toplam 15 kaçak, saat 05.00 sıralarında, yapım halindeki fiber teknenin arkasına motor takarak Ayvacık'ın Kadırga Burnu sahilinden denize açıldı. Kıyıdan açıldıktan bir süre sonda bindikleri tekne su alan kaçaklar, buna rağmen yollarına devam etmek isterken Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından farkedildi. Yunanuistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları anlaşılan kaçaklar, sahil güvenlik botuna alınarak kurtarıldı.

Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirilen ve üzerlerinin ıslak olması ve soğuk hava nedeniyle titreyen kaçaklara battaniye, eşofman, çorap ve ayakkabı dağıtılıp, ısınmaları sağlandı. Kaçaklar, kimlik tespitlerinin ardından Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kurtarılan kaçakların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

===================================================

İki bakandan kararlı açıklamalar

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış ve törenler için Denizli'ye geldi. Akça Holding'e bağlı Menderes Tekstil'in çalışanları için yaptığı konutların tapu teslim töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, devletin kararlılıkla Güneydoğu'da bölücü örgütün çukurlarını kafalarına geçirdiğini, bölge halkına şefkatli elini uzattığını söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, felaket senaryolarına rağmen Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Sarayköy İlçesi'nde bulunan Akça Holding'e ait Menderes Tekstil'in kurduğu Ar-Ge Merkezi'nin açılışını yaptı. İki bakan merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra yine Menderes Tekstil tarafından çalışanlarına ayda 500 lira taksitle, arsa payı dahil 43 bin lira bedelle yaptırdığı 240 konutluk Rıza Akça Sitesi'ndeki hak sahiplerinin tapu teslim törenine katıldı. Törende konuşan Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, grup olarak çalışanlarıyla birlikte koca bir aile olduklarını, onlar için yapacakları konut sayısını 2 bine çıkaracaklarını söyledi. Mahalleye bir okul sözü de veren Akça, siyasetle işinin olmadığını belirterek, "Bugüne kadar 380 konut yaptık. Biz bu sayıyı 2 bin tane yapacağız, söz veriyorum. Ben yanımda çalışan insanları çok seviyorum. Onlar benim büyük ailem. Ben siyasetçi değilim. Bana 1 milyon dolar verseniz, belediye başkanlığı yapamam. Ben fabrikamda, işçilerimle mutluyum. İşimi çok seviyorum. Allah beni fabrikamdan ayırmasın" dedi.

DENİZLİ'YE 25 BİN KONUT

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akça Holding'in çalışanlarını, ayda 500 lira taksitle, 43 bin lira gibi düşük bir bedelle konut sahibi yapmasının inanılmaz bir hizmet olduğunu söyledi. Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde konut ihtiyacının had safhada olduğunu, ilk olarak TOKİ ile dönüşüm projeleri yaptıklarını ve Denizli'ye 10 bin konut kazandırdıklarını belirten Zeybekci, Denizli'de 25 bin konut yapılacağını söyledi. Zeybekci, "Sarayköy'de 400 konutluk TOKİ ile yapılacak olan konutlar başlıyor. Konut projelerimizin ilk etabı yaklaşık 25 bin konut, Denizli merkezde ve ilçelerde yapılacak. İhtiyaç oldukça da Denizlimizin konut ihtiyacını karşılamaya kararlıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin daha iyi olması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Zeybekci, bazı çevrelerin Türkiye'nin kötü gitmesi, kriz çıkması için çaba harcadığını savunarak, "Zamanında başlayan o kukla oynatıcılarının bölücü terör örgütü vasıtasıyla yapmaya çalıştıklarını 15 Temmuz'da bu ihanet çetesiyle yapmaya çalıştılar. Çünkü Türkiye artık durdurulamıyor. Türkiye 2013 yılında IMF'ye bütün borçlarını ödedi, faizleri 4.6'ya getirdi, enflasyonu 5'lere yakın noktaya getirdi. İki nükleer santralini yapmaya başladı, Kanal İstanbul'u başlatmaya, dünyanın en büyük havaalanını yapmaya başladı. Milli gelirini 2 bin dolardan 10 bin dolara getirdi, dünyanın 17-18. büyük ekonomisi oldu. Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi oldu, onun üzerine Gezi olayları diye başlattılar, tutmadı 17- 25 aralık diye devam ettiler, tutmadı en son denemelerini 15 Temmuz'da yaptılar. 15 Temmuz'da bu millet bir demokrasi zaferi ve devrimi ile bunları burunları üzerine çaktı. Olmadı şimdi o kukla oynatıcıları ellerindeki kuklalarıyla Türkiye'ye ekonomik operasyon düzenlemeye çalışıyor. Şundan emin olun ki; dünyanın 18. büyük ekonomisi olan, Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olan Türkiye, Allahın izniyle illa dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisinden, Avrupa'nın 3. büyük ekonomisinden biri mutlaka olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 15 Temmuz'un ardından Türk ekonomisinin çok büyük bir stres testinden geçtiğini ve başarıyla bu testi atlattığını öne süren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ekonomisinin sağlam olduğunu vurguladı.

"ÇUKURLARI KAFALARINA GEÇİRDİK"

Tapu teslim töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Anadolu'nun mazlumların toplanma coğrafyası olduğunu belirterek, Güneydoğu'da çukurları bölücü terör örgütünün başına geçirdiklerini söyledi. Özhaseki, "Balkanlardan, Kafkaslar'dan, Afrika'dan buraya gelmişler, dünyanın dört bir yanından mazlumlar buraya toplanmış. Bir olmuşuz, kardeş olmuşuz, Cumhuriyetimizi kurmuşuz. Çalışmışız, didinmişiz, dünyanın en iyi ekonomilerinin arasında yer almışız. Çok hızlı gelişme gösterip gönül coğrafyamıza liderlik etmeye başladığımızda fitne fesat gurupları da durmamış, envai çeşit provokasyonlar başlamış. Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyen birçok grup var. Başta PKK var. Önce bir hak arama mücadelesi gibi başlayan iş daha sonra her türlü hak verildiği halde silahı elden bırakmayan bölücülük örgütü haline gelip orada envayi çeşit kötülükleri yapmaya başladılar. Son seçim öncesinde de bir hesap yapıp, seçimlerde doğacak zaaftan dolayı çukurlar kazarak özyönetim ilan etmeye kalkıştılar. Seçimlerde zaaf olur, AK Parti nasıl olsa iktidardan gider, güçlü duramaz, biz de burada öz yönetim ilan ederiz, federasyon ilan ederiz, Türkiye'yi böleriz, hesapları bütün bunun üzerine kuruluydu. Allaha hamdolsun ki, bizler bu işin üzerine kararlılıkla gittik ve oradaki çukurları kafalarına geçirdik" dedi.

"30 BİN EV YAPIYORUZ"

Devletin şefkatli kollarına terör bölgesindeki vatandaşlara açtığını belirten Özhaseki, "Orada da devletimiz şimdi her şeye hakim, sonra dağları da sınır dışını da temizliyoruz. Sonra devlet orada şefkatli kollarını oradaki vatandaşa açtı, teröristlerin ne kadar yakıp yıktığı ev varsa hepsini yapıyoruz. 30 bin fazla ev yapıyoruz. Her hafta oraya gidip geliyorum, bu hafta yine Nusaybin'deydim. Bakın HDP'nin oyu yüzde 90'larda, Yüksekova'da yüzde 94'lerde. Nasıl bir baskıyla aldıklarını bir düşünün ki, kendi vekilleri şimdi oraya giremiyorlar. Ama biz şimdi orada sokaklarda geziyoruz, ara yollarda geziyoruz, insanlarla konuşuyoruz, kahvehaneleri dolaşıyoruz, hepsi dua ediyorlar. Altyapıya başladık, üstyapıya başladık, evlerini yapıyoruz, o teröristlerin yaktığı yıktığı ne varsa hepsini yeniden devlet olarak ihya ediyoruz, imar ediyoruz. Onları vereceğiz" dedi.

İki bakan daha sonra hak sahiplerine tapularını dağıttı. Zeybekci ve Özhaseki, cuma namazını Denizli'de kıldıktan sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ar-Ge Merkezi'nin açılışından görüntü

-Tapu teslim töreninden görüntü

-Bakanların alana gelmesinden görüntü

-Nihat Zeybekci'nin konuşması

-Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Tapuların dağıtılmasından görüntü

Haber: Osman Nuri BOYACI, Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===========================================

Bakan Müezzinoğlu: Kayıt dışıyla mücadele vicdani boyuta taşınmalı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kayıt dışıyla mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Kayıt dışıyla mücadelemizi vicdani boyuta taşımamız lazım" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak için geldiği Isparta'da, ilk olarak Sağlık Bakanlığı döneminde temelini attığı Isparta Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, ardından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanlığı'nın ortak başlattığı 'İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor' adlı Avrupa Birliği projesinin açılış ve tanıtım toplantısına katıldı.

SDÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasına gençlere mesaj vererek başladı. Bakan Müezzinoğlu, "Dürüst, güvenilir, çalışkan olmazsanız adam olamazsınız. Çünkü okullar, bu ön sıralarda oturanlara verdiği gibi size de makam ve imkanlar verecektir. Vali, belediye başkanı, bakan olabilirsiniz ama bunların arkasındaki en önemli kelime adam olabilmektir. Buradan şuna gelmek istiyorum; 'önemli' ile 'değerli' arasındaki farkı çok iyi yakalamak gerek. Okul okumak, diploma sahibi olmak önemlidir. İşadamı olmak, para kazanmak önemlidir. Ama ikinci ayağı değerli olmaktır. Bugün tarih değerlileri sayfalarına yazar, önemlileri de bu salonlarda alkışlar" diye konuştu.

KAYIT DIŞILIKLA VİCDANİ MÜCADELE ÇAĞRISI

Konuşmasının büyük bölümünü gençlere seslenerek sürdüren Bakan Müezzinoğlu, "Özdeğer, özsaygı ve özgüven, bu üç kelime hayatın merdivenlerini çıkmak için size en iyi araç olacaktır" dedi. Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye de değinen Bakan Müezzinoğlu, bunun vicdani boyuta taşınması gerektiğini belirtti. 1 puanlık kayıt dışılığı kayıt içine alabilmenin Türk ekonomisine katkısının 1.9 milyar lira olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Kayıt dışılığı yüzde 52'lerden 34'lere indirmişiz. Bir taraftan kayıt dışılıkla haksız kazanç elde ediyorsun diğer taraftan öbür tarafın rekabet gücünü zayıflatıyorsun. Kayıt dışıyla mücadelemizi vicdani boyuta taşımamız lazım. Yalnız denetim üzerinden gidersek, 'Şu kadarını yakaladık, bu kadarına ceza kestik' diye övünürüz. Ama esas gidilmesi gereken mesafeyi kat edemeyiz. Bu anlamda kendinizi merkeze alın. Vicdanlarınızı özdeğer, özsaygı ve özgüvenle besleyin ve güçlendirin."

'YUNAN VATANDAŞI OLARAK DOĞDUM'

Yunanistan'da Yunan vatandaşı olarak doğduğunu belirten Müezzinoğlu, 28 yaşında Türkiye'ye kaçak yollardan geldiğini kaydetti. Önce Sağlık Bakanı sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Zorluklar binlerce, yüzlerce. Ama en çok neyi seviyorsunuz diye bana sorsanız derim ki çektiğim sorunları ve sıkıntıları seviyorum. Çünkü onları yenmesini öğrendim. Her şeyle mücadele ederek başarılı olmak sizler için kaçınılmazdır" dedi.

Proje tanımının ardından Bakan Müezzinoğlu, cuma namazını kılmak için Ulu Camii'ne gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

Detay

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

==============================================

Buzlu yolda mucize eseri ölümden döndüler

Trabzon'da önceki gün etkili olan buzlanma nedeniyle bir öğrenci servisi aracı kontrolden çıkarak kaydı, aracın önünde kalan 3 kişi adeta mucize eseri ölümden kurtuldu. Kaza anı güvenlik kamerası ile kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre olay Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi Yeşilköy mevkiinde önceki gün yaşandı. Sabah saatlerinde Vatan Caddesi'nden aşağı doğru yürüyen biri kadın 3 kişi, arkadan gelen 61 S 1277 plakalı öğrenci servisi midibüsünün buzla kaplı yolda kayarak kontrolden çıkmasıyla büyük tehlike yaşadı. Aracın üzerlerine doğru geldiğini fark eden bir genç geri doğru kaçarak kurtulurken, diğeri de yol kenarındaki duvarın üzerine çıkıp, demir parmaklıkların üzerinden atlayarak kurtulmayı başardı. Son anda duvarın arkasına geçen kadın da otobüsün altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. Midibüs, yaşanan olay sonrasında sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi yoluna devam ederek uzaklaştı.

Kaza anı, bir apartmanın güvenlik kameralarıyla saniye saniye kayıt edildi ve sosyal medyada paylaşıldı.

Güvenlik kamerası görüntüsü

------------

Kaza anı

Haber: Osman ŞİŞKO/ TRABZON

=================================================

Parkta spor yapan hamile kadına saldıranı 'plaka' ele verdi, tanıklar teşhis etti (2) (Yeniden)

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı ileri sürülen şüpheli Mehmet T.'ye polis, kullandığı aracın plakasından ulaştı ve gözaltına aldı. Hem görgü tanıklarının, hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli'nin teşhis ettiği Mehmet T.'nin tarım ilaçları satan babasının işyerinde çalıştığı ve 6 ay önce de yine bir kadına saldırdığı ortaya çıktı. Saldırıdan sonra tedaviye alınan Ebru Tireli, bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendi.

Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu.

YERE DÜŞEN KADINI TEKMELEDİ

Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme atıp vurmayı sürdürdü. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.

Saldırının ardından Ebru Tireli yaşadığı dehşeti anlatırken, "Hamileyim, ne olur vurma diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı" dedi.

ÖZEL EKİP YAKALADI

Turgutlu'da hamile Ebru Tireli'ye yapılan saldırı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatıyla saldırganın yakalanması için 'özel ekip' görevlendirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgileri tüm detaylarıyla değerlendiren polis saldırganın eşkalini ve kullandığı aracın plakasını belirledi. Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalışan Mehmet T., olayın faili olduğu iddiasıyla dün akşam saatlerinde yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı.

Buna karşın araç plakasından ulaşılan Mehmet T.'yi hem görgü tanıkları hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli teşhis etti. Emniyetteki işlemleri süren Mehmet T., sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

DAHA ÖNCE DE SALDIRDI İDDİASI

Mehmet T.'nin gözaltına alınmasından sonra, oturduğu mahalle sakinleri onun hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinleri, Mehmet T.'nin yaklaşık 6 ay önce yine aynı bölgede yürüyen bir kadına "Burada ne işin var. Çabuk evine git" diye bağırdığının konuşulduğunu, ancak bununla ilgili yasal işlem yapılıp yapılmadığını bilmediklerini söyledi.

Polisin yaptığı ilk araştırmalarına göre, Mehmet T.'nin psikolojik olarak bir sorununun bulunmadığı, herhangi bir tedavi de görmediği de belirlendi.

SALDIRI, BURUK SEVİNÇ YAŞATTI

Bu arada saldırıdan hemen sonra şoka giren Ebru Tireli'nin karnına aldığı darbelerden dolayı bebeğinin sağlık durumu da kontrol edildi. Doktorların yaptığı kontroller sırasında Tireli'nin karnındaki bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ortaya çıktı. Doktorlar müjdeyi de kontrole geldiğinde Ebru ve Akın Tireli çiftine verdi.

İlçede tornacı olarak çalışan Akın Tireli, eşi Ebru'nun psikolojik olarak yaşananlardan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: "Eşimin psikolojisi çok bozuldu. Buralardan bir hafta uzaklaşıp ortamdan kurtulması lazım. Bunu yapacağız. Çok büyük yükün altına girdi. Sadece kendi yaşadığı olay değil, olayın bu kadara büyüyeceğini düşünmedi. Sanık yakalandıktan sonra en ağır cezaya çarptırılması için takipçisi olacağız. İstediğim sanığın en ağır cezaya çarptırılması. Eşimin yaşadığı Türkiye'de son olsun ve sanık en ağır cezaya çarptırılsın. Neden yapmış onun bilinmesi lazım. Psikolojik sorunları mı var, uyuşturucu mu kullandı. Bunun bulunmasını istiyorum."

Eşinin kontrolleri sırasında bebeklerinin cinsiyetini de öğrendiklerini, bir kızlarının daha olacağını anlatan Akın Tireli, "Bunların yanında çok destek gördük. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aradı olayın ilk elden öğrenmek istediğini söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri kaymakamımız, belediye başkanımız da aradı ilgilendi. Umarım bu olayla ilgili destekler büyüsün ve bir daha bunlar yaşanmasın. Bizim canımız yandı geçti ama bir daha olmasın" dedi.

Bunun yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, aileyi evinde ziyaret etti.

SALDIRI KINANDI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, hamile Ebru Tireli'nin parkta spor yaparken bir kişinin saldırısına uğramasını basın açıklamasıyla kınadı.

CHP milletvekilleri, Tireli'yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun diledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Tireli'yi telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulunup, olayın takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

şüpheli Mehmet T.'nin adliyeye sevk edilmesi

///////////

Parktan görüntü.

Belediyle başkanından görüntü.

Akın tireli ile röpörtaj.

Anons

//////////////////

-Hastaneden görüntü

-Ebru Tireli'nin açıklamaları

-Ebru Tireli'nin telefonla konuşması

-detaylar

////////////

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in açıklaması

-CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in açıklaması

-CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş'ın açıklaması

-Açıklamaya katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK/ TURGUTLU

===========================================

AB Büyükelçileri, Mersin'de

AVRUPA Birliği'ne (AB) bağlı ülkelerin Büyükelçileri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

20 Büyükelçi, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan 128 yıldır eğitim hayatını sürdüren Tarsus Amerikan Koleji'ni (TAC) ziyaret etti. Aralarında AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in de bulunduğu, Slovakya, Avusturya, Litvanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin Büyükelçilerinin yer aldığı heyet, Tarsus Amerikan Koleji'nin 128 yıllık tarihi kampusunu gezerek okul hakkında bilgi aldı.

EVRENSEL EĞİTİM İLKESİ

Ziyarette öğrenciler, Büyükelçilere, okulda düzenlenen MUN, ISTA gibi uluslararası etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, okulun ekolü olan ECHO müzik grubu ve spor faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. TAC Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Özünlü, okulun misyonunu "Kendini ifade edebilen, özgüvenli, ülkesinin ulusal değerlerine saygılı ve Atatürk ilkelerine bağlı, modern dünya vatandaşları yetiştirmek' olarak tanımladı. TAC Mezunlar Derneği Başkanı Ali Cerrahoğlu ise mezunların burs fonu oluşturarak, ekonomik yetersizliği olan öğrencilere, okulda okuma olanağı sağladığını aktardı. Okulun gezilmesinin ardından delegasyonda bulunan 5 kişi Tarsus'ta bulunan Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi'ni de gezdi.

Bu sırada, polis ekipleri zırhlı araçlarla Büyükelçiler için üst düzey önlem alması dikkat çekti.

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİLER

Mersin Valiliği'ni ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki 16 büyükelçiyi Vali Vekili Cezmi Türk Göçer karşıladı. Heyetteki büyükelçilere, İngilizce 'hoş geldiniz' diyen Göçer'e, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan da eşlik etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret öncesinde Göçer ve AB Büyükelçileri, Valilik önünde birlikte fotoğraf çektirdi.

Berger ile Slovakya, Letonya, İrlanda, Polonya, Finlandiya, Avusturya, Hollanda, Litvanya, Fransa, Hırvatistan, İsveç, Portekiz, Estonya, İspanya ve Romanya Büyükelçileri'nden oluşan heyet, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Ancak burada herhangi bir karşılama olmadı. Bunun üzerine doğrudan Büyükşehir Belediye binasına giren büyükelçilerin buradaki ziyareti de basına kapalı olarak gerçekleştirildi. AB Büyükelçileri, kentte gün boyunca olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.

GÖRÜNTÜ:

TAC levhası

-TAC binası ve delegasyonun karşılanması

-Karşılamadan detay görüntüler

-Okul hakkında delegasyona sinevizyon sunumu

-TAC tarihi binasından görüntü,delegasyonun bina önünde fotoğraf çektirmesi

-Okulun gezilmesi

-Delegasyonun kütüphanede kitapları incelemesi

-Genel görüntü

-Okul binası görüntüsü ve bahçede yürümeleri

-Delegasyonda bulunan bazı kişilerin spor salonunda basket oynamaları

-Delegasyonda bulunan kişilere

TAC Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Özünlü'nün okulun misyonunu anlatması

-Öğrencilerin delegasyonuna sunum yapmaları

-Delegasyonda bulunan kişilerin ilgi ile öğrenciler dinlemesi

TAC Mezunlar Derneği Başkanı Ali Cerrahoğlu'nun Tarsus ve okul hakkında verdiği bilgi

Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in konuşması

-Delegasyonun okul koridorundaki görüntüsü

-Polislerin okul önündeki caddede aldığı önlem zırhlı polis aracı

-Okul binası ve caddeden detay

-Kilise görüntüsü

-Delegasyonda bulunan kişilerin Saint Paul Anıt Müzesini ziyaret etmesi rehberin bilgi vermesi

-Kilise içi detay

Slovakya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Emir Bozkaya'nın ziyaretin amacını anlatması

Haber-Kamera: TOLUNAY DUMAN/ (TARSUS) (MERSİN)

=============================================

Halep için saf tuttular

Kars'ta sivil toplum örgütlerince, Cuma namazı çıkışı Suriye'nin Halep kentindeki ve tüm İslam coğrafyasındaki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Evliya Cami'nde Memur-Sen öncülüğünde 20 sivil toplum örgütü üyelerince düzenlenen etkinlikte, Cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda hayatını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından ölenler için dua okundu. Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de yıllardan beri insanlık dramlarının yaşandığını söyledi.

Halep'te hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını hatırlatan Keleş, "Dilimizle paramızla, gönlümüzle, fikrimizle, zikrimizle insanlığın ölmediğini göstermek için bugün Kars'ta Halep'te ölen kardeşlerimizi anmak için onların ruhlarına Fatiha okumak için bir araya geldik. Umarız akan kan artık son bulur" dedi.

Namaz sonrası vatandaşlar, Halep'teki yardıma muhtaç insanlar için katkıda bulundular.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Evliya Camii kalabalık detay

-Memur-sen kars il temsilcisi Ebubekir keleş'in konuşması

-Saf tutan cemaat detay

-Cenaze namazının kılınması

Haber-Kamera:/ KARS,

=========================================

Halep'te ölenler için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze

ŞANLIURFA'da Memur- Sen öncülüğündeki Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Suriye'nin Halep kentinde ölenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

Balıklıgöl platosunda cuma namazının ardından bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Suriye'nin Halep kentinde yaşamını yitirenler için hep birlikte saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından yaşamını yitiren Suriyeliler için dua edildi.

Kalabalık, Memur- Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun tarafından yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Dergah camisi önünde toplananlar

Gıyabi Cenaze namazının kılınması

Basın açıklamasının okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

TIR ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde kavşakta TIR ile çarpışan otomobilin sürücüsü öldü, yanındaki biri çocuk 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Denizli- Ankara Karayolunda Pınarkent Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Semra Taşkırmaz (37) yönetimindeki 20 DN 074 plakalı otomobil seyir halindeyken, kavşakta Denizli'den Ankara yönüne giden Ünal Kalkan yönetimindeki 20 ZK 463 plakalı TIR ile çarpıştı. Tekstil malzemesi yüklü TIR, çarpışmanın etkisiyle refüje çıkarak durabildi. Otomobilde sıkışan sürücü Semra Taşkırmaz ile yanındaki Şenay Taşkırmaz (36) ve Bartu Yalçın (8), vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan iki çocuk annesi otomobil sürücüsü Semra Taşkırmaz doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer iki yaralının tedavilerinin ise sürdüğü bildirdi.

Polis TIR şoförü Ünal Kalkan'ı gözaltına alırken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, -

==========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement