Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Mardin'de PKK'nın 2 yeraltı sığınağı ve cephaneliği bulunduMARDİN'in merkez Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 107 mm çapında 6, 90 mm çapında 3 el yapımı çok namlulu roketatar ele geçirildi.

17.02.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de PKK'nın 2 yeraltı sığınağı ve cephaneliği bulundu

MARDİN'in merkez Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 107 mm çapında 6, 90 mm çapında 3 el yapımı çok namlulu roketatar ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada 12 Şubat'ta Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçeleri kırsalında Bornova 2'nci Jandarma Komando Tuguy Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonun devam ettiği belirtildi. 'Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir' adı verilen operasyon kapsamında bugün Koruköy Mahallesi'nde 2 yeraltı sığınağı bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Sığınak içerisinde 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 5 şarjör ve 120 fişek, 6 adet 107 mm çapında, 3 adet 90 mm çapında el yapımı çok namlulu roketatar ve mühimmatı ve bu mühimmatlara ait 8 tapa, 20 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 adet elektrikli fünye, 1 adet araç telsizi, çok miktarda pil, yaşam ve eğitim malzemesi ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ele geçirilen mühimmat

-Mühimmatların çıkarılması

-Sığınaktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: MARDİN, -

========================

Gümrük kaçağı sigarada milyonluk operasyon

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'ndeki bir depoya polis tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 310 bin TL olan 330 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabağlar İlçesi'ndeki bir depoda yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara bulunduğu yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. Deponun adresinin belirlenmesinin ardından operasyon düzenleyen polis, 330 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi, O.Ç. (45) ile İ.T.'yi (66) gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kişiden İ.T. serbest bırakıldı, O.Ç. ise tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen gümrük kaçağı sigaranın piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 310 TL, engel olunan kamu zararının ise 1 milyon 910 bin TL olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Depodan görüntü

-Ele geçirilen sigaralardan görüntü

Haber, Kamera: İZMİR, DHA)

==========================================

CHP'li Biçer'den AK Partili Erdem ve Özdağ'a fermuar

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer partisinin İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, "Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak, iç savaşa hazır olun" sözlerini ardından AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ozan Erdem'e ve Erdem'i yaptığı yazılı açıklamayla savunarak kendisini eleştiren AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'a fermuar göndereceğini ifade etti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. "Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun" sözleri nedeniyle tepki çeken ve AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ozan Erdem hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. AK Partili Erdem'in sözlerini değerlendiren CHP'li Biçer, "Konu bu kadar basite alınmaması gerekir. Olay sadece bir AK Partili yöneticinin 'referandumda 'hayır' oyu çıkarsa ülkede iç savaş yaşanır' demesi olayı değil. Bugün çıkan bir gazetenin manşetinde 'Silahları zabıta olan özel timciler alacak' başlıklı bir haber okudum. 9 Şubat'ta İstanbul'da, AK Partili Esenyurt Belediyesi kendi meclisinde bir karar almış. Zabıta silahlanacak diyor. Hem de MP5'ler. Silah kullanma yetkisi olmayan zabıta, bu silahları kullanacak. Şaka gibi bir olay. Bunun dışında farklı olaylar yaşanıyor. Türkiye ciddi değişikliklere gidiyor. Ciddi değişiklikler anayasa değişikliği gibi çok küçük bir şeyin arkasına saklanılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

"SADAT ÖRGÜTÜ NEDİR"

Türkiye'de şuanda SADAT adı altında kurulmuş bir örgütün bulunduğunu belirten CHP'li Biçer, "2016 yılının ağustos ayında bir konuyu daha gündeme taşımıştık. SADAT diye bir örgüt var. Bunun kurucusu Adnan Tanrıverdi. Şuanda Cumhurbaşkanının başdanışmanı. Bu Tanrıverdi, Cumhurbaşkanının baş danışmanı olduktan bir gün sonra çıkan KHK ile Emniyete alınan emniyet mensupları KPSS'den muaf tutuluyor. Yani KHK ile deniyor ki 'Artık emniyete alınan polisler için KPSS yapılmayacak' deniyor. Yani objektif bir kriter kullanılmayacak. Bunlar Ağustos'ta oluyor. SADAT Arapça bir sözcük. Türkçe karşılığı 'Reis' demektir. Şu anda ismi 'Reis' olan bir örgüt adeta paralel bir ordu görevinde. Bu şekilde paralel ikinci bir ordu mu kuruluyor? Bunu soruyoruz yetkililere. Şimdi İstanbul Esenyurt Belediyesi'nde zabıta neden silahlandırıyor? SADAT örgütü nedir? SADAT ile ilgili öyle bir açıklamaları varki, 'Bizim toplumumuzun örf ve adetlerine göre güvenlik güçleri yetiştireceğiz' diyorlar. Bu ne demek. Bu açıklamaları yapan Cumhurbaşkanının başdanışmanı olan Adnan Tanrıverdi'dir. Bu örgüt resmi bir açıklama yapılmaksızın gündemde. Bu gösteriyor ki Türkiye yapısal anlamda bir dönüşüm içerisine giriyor. Bu verileri elimize aldığımızda AK Parti ve Saray tarafından bir yol haritamıza çiziliyor diye aklımıza geliyor. Sokakta palamiliter güç veya AK milis diye adlandırılan hareketlerin varlığı üzerinde şekilleniyor. Yaklaşık 3 gün öncede Sinan Oğan, Halk Özel Harekatı'ndan bahsetti. Bu konuda bir açıklama yapılmadı. Bu konuyu İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa soru önergesi ile sordum." diye konuştu.

OZAN ERDEM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP'li Biçer, açıklamasının geri kalan kısmında, AK Partili Ozan Erdem hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek, "İl yöneticisinin istifası yeterli değildir. AK Partili il yöneticisinin açıklamasını ardından Manisa'da herhangi bir vatandaşımızın ayağına taş değerse, burnu kanarsa bunun sorumlulukları olacak. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın temsilcisi olarak Ozan Erdem'in yaptığı şantaj, hakaret, ayrımcılık, halkı kin ve tahrike yönelik içeren sözlerinden dolayı hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulanacağım" dedi.

ÖZDAĞ'A ELEŞTİRİ

CHP'li Biçer, Erdem konusu üzerinden kendisine "İç savaş konusu Tur Yıldız Biçer tarafından daha önce dile getirilmiştir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Partinizin Manisa Milletvekilinin bu açıklamasından dolayı toplumdan bir özür dilemesi gerekmiyor mu?" açıklamasında bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ı eleştirdi. CHP'li Biçer, "Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Selçuk Bey, AK Parti içerisinde tenzili rütbeye uğradıktan sonra sanırım zor günler geçiriyor. Kafası biraz karışık olmalı. Kendisini baskı altında hissedip bir şey yapmak istiyor. ya da bir şeyler yapmaya zorlanıyor. Şimdi terörist dediği kişi, Manisa'da Hatuniye Cami'nde yanı başında diz çöktüğü kişiydi" dedi.

Selçuk Özdağ'a seslenen Biçer, Özdağ'ın önceki konuşmalarında sarf ettiğini belirttiği sözleri hatırlatarak, "Ergenekon soruşturması zamanında 'bazı çevreler Gülen Cemaati'ni suçluyor?' diye ben konuşmadım. Zamanında 'Gülen Cemaati'nin Türkiye'yi ele geçirme gibi bir derdi yoktur' deyip sonra TBMM'de darbe komisyonunda sözcü olup, darbeyi örtbas etmeye çalışan kişilerin içindeki ben de değilim. Bu konuda kendisini darbe komisyonun yer almaması konusunda kendisini uyarmıştım" diye konuştu.

ERDEM VE ÖZDAĞ'A FERMUAR

CHP'li Biçer, son olarak hem AK Partili Ozan Erdem'e hem de AK Partili Özdağ'a fermuar göndereceğini belirterek, "Sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu AK Partili İl Yöneticisi ile ilgili 'ne yapalım. Kontrol edemiyoruz. Bazı partililerimiz bu şekilde konuşuyorlar. Fermuar değil ki ağızlarını kapatalım" diye açıklamada bulundu. Ben de 2 tane fermuar getirdim. Madem Bekir Bozdağ gönderemiyor. Ben kendilerine göndereceğim Manisa'dan. Biri Bekir Bozdağ'ın gönderemediği il yöneticisine. Birisini de Selçuk Özdağ'a gönderiyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın toplantısından görüntü

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in açıklaması

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

=================================================

FETÖ operasyonunda 23 kişi adliyeye sevk edildi

KARAMAN'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması operasyonunda gözaltına alınan 5'i kadın 23 kişi adliyeye sevk edildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis tarafından geçen 14 Şubat günü Karaman merkezli 7 ilde eş zamanıl operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında, öğretmen, araştırma görevlisi, doktor ve öğretmenin bulunduğu 5'i kadın 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

adliye içine alınması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

================================

Çanakkale'de çalışma hayatında milli seferberlik programı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' çalışmaları kapsamında, istihdamla ilgili sıkıntıları tespit etmek ve arttırmak için Çanakkale'deki işçi ve işverenlerle biraraya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Bakanlık bürokratları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak'ta başlattığı, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' çalışmaları kapsamında kamu temsilcileri ve çalışanlarını bilgilendirmek üzere Çanakkale'ye geldi. Nurcan Önder ve beraberindeki bakanlık bürokratları ilk olarak SGK Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan ile bir araya geldi. Ardından SGK İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanlığı, İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özdemir, İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdelen, SGK Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan ve SGK çalışanları katıldı. Önder, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 2 ay önce Konya'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı başlattığını, 11 ekiple, 81 ili dolaştıklarını belirtti. Önder, "Yaklaşık 60 ilde çalışmalarımızı tamamladık. Birkaç hafta sonra bütün illerimizde bitecek. Sonra ortaya bir rapor çıkacak. Hangi illerimizde istihdamla ilgili ne sıkıntılar olduğunu, istihdamı arttırmak için neler yapmak gerektiğini tespit ederek iş ve işverenlerimize anlatacağız. İl ziyaretlerimiz bu kapsamda olacak. İşçi arkadaşlarımızla da görüşerek talep ve şikayetlerini dinliyoruz. İşveren örgütlerimiz, işçi sendikalarımız ile bir araya geliyoruz. Sektörlerle ilgili sorunları dinleyip, sorularını cevaplıyoruz" dedi.

İşverenlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Önder, "Gittiğimiz illerde daha çok ilave istihdam yanında artı istihdam yanında mevcut istihdamın korunması için de tedbirler alınması talep edildi. İşverenlerin talepleri de bu yönde onlar da olumlu bakıyorlar. İşçiler de olumlu bakıyorlar. En azından dinliyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanlığı İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özdemir ve İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdelen, SGK ile İŞKUR'daki mevzuat gereği yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgiler vermesinin ardından toplantı soru cevap şekli ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Basın toplantısından genel ve detay görüntüler

-Nurcan Önder açıklama görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement