Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

KADIN DALGIÇ FENALAŞINCA, BAŞKAN DENİZE ATLAYIP KURTARDI (EK)1)DALGICIN SIKINTISINI YAŞAYAN BİRİ OLARAK MÜDAHALE ETTİMKaramürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım dalgıç olduğunu, Karamürsel Sualtı Derneği (KARSAD) kurucu başkanlarından olduğunu söyledi.

01.03.2017 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KADIN DALGIÇ FENALAŞINCA, BAŞKAN DENİZE ATLAYIP KURTARDI (EK)

1)DALGICIN SIKINTISINI YAŞAYAN BİRİ OLARAK MÜDAHALE ETTİM

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım dalgıç olduğunu, Karamürsel Sualtı Derneği (KARSAD) kurucu başkanlarından olduğunu söyledi. İsmail Yıldırım dalgıcın yaşadığı sıkıntıyı anlayan biri olarak suya atladığını belirterek, "1 Mart faciasında yaşamlarını yitirenleri anmak için iskelede bir tören düzenlemek istedik. Karamürsel Sualtı Derneği'nin (KARSAD) ben de kurucu başkanlarıyım, bu derneğimizdeki dalgıçlar suyun altına dalıp çelenk çıkarıyorlar. Program başladı. Bir arkadaşımız suyun altında heyecandan olacak panik yaptı. Yardım çağrısında bulundu. Bir dalgıcın böyle olması nedeniyle herkes şaşırdı. Biz bu işi bire bir yaşamış olduğumuz için ve bire bir bildiğimiz için bize de görev düştü. Aslında üzerindeki BC tabir edilen yelek şişirilseydi sıkıntı yaşamazdı. Suyun içinde olanlar bilirler tüm hakimiyetinizi kaybedersiniz. Bir anlık dalgıcımızın boşluğu ve orada bu işi bilen, sıkıntısını çeken biri olarak da benim olaya bire bir müdahale etmemdir. Kendisine geçmiş olsun diyorum" dedi. En yakın kişi kendisinin olduğunu söyleyen İsmail Yıldırım, "Dalgıç arkadaşlar suyun altında. Oradaki asıl hata suyun altına giren dalgıçların partnersiz hareket etmemesi birinci kuraldır. Tek yıldız brövesi olduğu için partnersiz hareket etmemesidir. O elbise batmaz. Suyun altına inerken havayı tahliye etmiş bilemiyorum artık bacağına bir kramp mı girdi. Yeleği şişirmediği için suya batıp çıktıkça heyecandan ağzından nefes alıyor. Oradaki denizcilerimiz kahramanlarımız onlar da müdahale ederdi ama sonuçta en yakın kişi bendim. Bunu yaşadığım için o arkadaşımızın ne çektiğini benden başka o toplulukta çok bilecek olan zannetmiyorum. Ben müdahale ettim. Ben etmeseydim bir çok insan bu işe müdahale ederdi" diye konuştu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından kurtarılan dalgıç Şenay Ertorun, facebook hesabından olayla ilgili yayınlanan haberlere yaptığı yorumda etkinliğe canlandırma katmak istediklerini belirtti. Şenay Ertorun, "Gayet iyiyim, merak etmeyin. Olaya canlandırma katmak istedim. Belediye başkanımıza teşekkür ederim" diye paylaşımda bulundu. Şenay Ertorun paylaşımının ardından kendisine ulaşan DHA muhabirine yaşadığı şokun etkisiyle yazdığını, canlandırma olmadığını, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'a hayatını kurtardığı için teşekkür ettiğini bildirdi.

MİZANSEN DEĞİL

Karamürsel Sualtı Derneği Başkanı Zeki Şirinoğlu, Şenay Ertorun'un facebook hesabından olayla ilgili yayınlanan haberlere yaptığı yorumda etkinliğe canlandırma katmak istediklerini belirtmesi üzerine, "Kendisi facebook hesabında canlandırma katmak istediğini söyleyerek bir paylaşımda bulunmuş. Aslında orada benim atlamam gerekiyordu ama başkan bey atladı. Olayın heyecanı ile onu paylaşmış olduğunu düşünüyoruz. Yoksa herhangi bir mizansen değil. Kendisi tek yıldız bröveli bir dalgıç. Daha önceki yıllarda daha profesyonel dalgıçlarımızla bu etkinlikleri yapıyorduk. Kendisi de gelmek isteyince kıramadık, kabul ettik. Suyun altında bir sıkıntı yaşadı. Başkanımız da müdahalede bulundu" dedi.

KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLDİ

Karamürsel - Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Ercan BUBER

======================================================

2)YARD.DOÇ.DR. AKDAĞ'IN AMCASI: İNTİHAR DEĞİL

TRABZON'da arkadaşının evinde tabanca ile intihar ettiği öne sürülen Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görevli Yard.Doç.Dr. Mustafa Sadık Akdağ'ın cenaze namazı sırasında amcası Hasan Akdağ, "İntihar edecek kadar seviyesiz biri değil. Biz intihar etmediğine inanıyoruz" dedi.

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev yapan 34 yaşındaki Yard.Doç.Dr. Mustafa Sadık Akdağ, dün saat 03.00 sularında Özkaymaklı Mahallesi Kristal Park Sitesi'ndeki arkadaşının evinde, henüz tespit edilemeyen bir nedenle tabancayla başına ateş ederek intihar etti. Kısa süre önce FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında sorgulanıp serbest bırakılan Akdağ, "Ölümünden kimse sorumlu değildir. Bana bir suç atıldı. Bu suçu bana atanları Allah'a havale ediyorum" yazılı not bıraktı.

Trabzon'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra memleketi Erzurum'a getirilen Mustafa Sadık Akdağ için Palandöken İlçesi Yenişehir semtindeki Solakzade Camii'nde cenaze namazı kılındı. Artvin Çoruh Üniversitesi'nden Yard.Doç.Dr. Aydın Bayram'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Mustafa Sadık Akdağ, Akdağ Mahallesi'nde toprağa verildi.

Cenaze namazı öncesi DHA muhabirine konuşan amcası Hasan Akdağ, evli ve 1 yaşında kız çocuğu bulunan yeğeni Mustafa'nın inançlı biri olduğunu belirtti. Amca Akdağ, "Akıllı başlı, intihar edecek kadar seviyesiz biri değil. Şahsen intihar etmediğine inanıyoruz. Otopsi bitmeden Türkiye'ye haber servisi yapılıyor. Çok üzgünüz. İnançlı Müslüman bir adam intihar etmez. İşin araştırılmasından yanayız. Hukuka güveniyoruz. Böyle müphem kapalı olan şeyleri lütfen açığa çıkarsınlar. Medyada yapılan haberlere şaşırdım. Olayın araştırılmadan servis edilmesi ailemizi üzmüştür" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Solakzade cami

-Cenazenin yanında ağlayan kadınlar

-Hasan Akdağ ile röp

-Cenaze namazına katılan arkadaşları ve ailesi

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin omuzlarda taşınarak cenaze aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM

SÜRE: 03.13 BOYUT: 150 MB

================================================

3)KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU'NDAN 'EVET' AÇIKLAMASI

VAN ve çevresinde yaşayan 23 aşiretin temsilcisinin bir araya gelerek oluşturduğu Kadim Aşiretler Federasyonu, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Evet' oyu vereceklerini söyledi. Federasyon adına açıklama yapan Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı olan Rasim Aslan "Milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine destek vermek amacıyla referanduma 'Evet' diyoruz" dedi.

Van ve cevresinde yaşayan Graviyan, Ezdinan, Gevdan, Alan, Jirki, Mamhuran, Şidan, Mehmet Piran, Haviştan, Halilan, Gevaş Beyleri, Görentaşlılar, Brukiler, Kürhesünniler, Milan, Özvanlı, Haniler, Bekiran, Şemsikan, Arvasiler, Menzik, Celali ve Pinayanişi aşiret temsilcileri Van'da bir otelde bir araya geldi. Aşiret temsilcilerinin katıldığı yemekte 23 aşiret temsilcisi adına Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı olan Rasim Aslan açıklama yaptı. Ortadoğu coğrafyasında ve dünyanın çeşitli yerlerinde büyük sorunların yaşandığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Arap baharı ile başlayan süreç ne yazık ki bölgeyi büyük bir kaosa sokmuştur. Özellikle yanı başımızda bulunan Suriye'de yaşanan iç savaşlar kaos ile beraber bir insanlık dramını da getirmiştir. Türkiye ensar olma bilinciyle milyonlarca kişiye kapı açmış mazlumların sığınağı olmuştur. Milletimizin büyük bir millet olduğunu bir kez daha göstermiş, tarihe not düşmüştür. Gerek milletimizin gerek tüm Müslüman coğrafyası açısından anlaşılmıştır ki, büyük ve güçlü bir Türkiye sadece Ortadoğu halkının değil tüm İslam coğrafyası ve insanlık için barış teminatıdır. Hangi dilde, dinden, ırktan olursa olsun mazlumların yegane durağı ülkemiz olacaktır."

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha güçlü olacağını da belirten Aslan, "Cumhuriyet rejiminin en önemli gereklerinden biri olan güçler ayrılığı ilkesinin daha iyi uygulanabilmesi adına Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne geçme yoluna girmiştir 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek bu yeni sistem, halkımızın takdirine ve onayına sunulacaktır. Bizler bu bölgenin kadim ve köklü aşiretleri olarak buna istinaden diyoruz ki, evvela Türkiye kendi sınırlarının çok ötesinde bir coğrafyayı etkileyen Müslüman coğrafyasının duasını alan ve ümmetin son kalesi olarak gördüğü bir vatandır. Dolayısıyla dünya siyasetinde güçlü ve demokratik olması sadece milletimizin değil tüm ümmetin ortak arzusu ve ümididir. Karanlıkları geçtik aydınlığa doğru gidiyoruz, milletimize karşı yapılan tehditlerin birçoğunu bertaraf ettik, fırsatlı günlere doğru yol alıyoruz. 16 Nisan'ın böyle bir gün olacağına inanıyoruz, milletimiz ve ümmetimiz için aydınlık fırsat dönemi için Kadim Aşiretler Federasyonu olarak Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine 'Evet' diyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Salondan görüntü

-Detaylar

-Yapılan açıklama

Murat ÇAĞLAR/ VAN,

================================================

4)CİNAYET ZANLISI 2 AY KAÇABİLDİ

ADANA'da yılbaşı gecesi lüks otomobilinin içinde başından vurularak öldürülen Korkut Özgün'ün (35) katil zanlılarından Kenan Süylemez (35) yakalandı. Süylemez, "Pişmanım, Allah'ın takdiri ilahisi"dedi.

Yeni yılın ilk dakikalarında merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'ndeki lüks otomobilin içerisinde ağır yaralı olarak bulunan Korkut Özgün, kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet Bürosu ekipleri, Korkut Özgün'ün ölümüne neden olan kavganın, uyuşturucu alış verişinden kaynaklanan anlaşmazlıktan çıktığını belirledi. Ekipler, olaya karışan Fırat Demir (41), Mehmet Bulut (34), Kenan Tek (35), Murat Tek (35), Şakir Güzhan'ı (34) gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde Deniz Süylemez ile kardeşi Kenan Süylemez'i suçladı. Şakir Güzhan ile Murat Tek tutuklanırken, diğer 3 şüpheli serbest bırakıldı. Bir ay sonra yakalanan Deniz Süylemez de tutuklandı. Olaydan sonra izini kaybettirmek isteyen Kenan Süylemez'in peşine düşen Cinayet Bürosu ekipleri, zanlının merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde bir evde saklandığını belirledi. Sabah saatlerinde şok baskın düzenleyen polis, Kenan Süylemez'i gözaltına aldı. Geniş güvenlik önlemi altında sağlık kontrolünden geçirilen Kenan Süylemez, "Pişmanım, Allah'ın takdiri ilahisi"dedi. Kenan Söylemez, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

'Pişmanım ' demesi

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilmesi

Hastane içinde görüntüsü

Zanlının çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 01'43" BOYUT: 192 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

======================================================

5)ŞANLIURFA'DA BIÇAKLI KAVGA 1 YARALI

ŞANLIURFA'da, 2 kişi arasında çıkan bıçaklı kavgada Mehmet K., yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Yusuf Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Cep telefon satışı yapan Mehmet K., işyerine gelen ismi öğrenilmeyen kişiyle tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Mehmet K., bacağından yaralanırken, saldırgan kaçtı. Mehmet K., kavgayı görenlerin çağırdığı ambulansla tedavi için hastaneye götürüldü. Olaya ilişkin inceleme başlatan polis, kaçan şüphelinin kimliğini belirleyerek yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sağlık ve polis ekipleri

Yaralının ambulansa götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 113 MB

=================================================

6)ROMAN MÜZİSYENLERE AB DESTEKLİ MÜZİK EĞİTİMİ

EDİRNE'de Romanlar Derneği (ROMDER) müzisyen yetiştirmek için Avrupa Birliği'nin 150 bin euroluk desteğiyle 'Geleceğimiz Müzik' projesini hayata geçirdi. Romanlar için rol model olan Balık Ayhan, kursun ilk gününde Roman çocuklarına başarı hikayesini anlatarak, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını öğütledi.

Edirne Romanlar Derneği, roman çocuklarına iş sahası kazandırmak ve meslek edindirmek amacıyla Avrupa Birliği'nin 150 bin Euro destek verdiği 'geleceğimiz müzik' adıyla hazırladığı projeyi hayata geçirdi. Keman, klarnet, davul, bateri, cümbüş, org, ud, zurna gibi müzik aletlerine yönelik nota bilgisinin de yer aldığı proje kapsamında 1 yılda 96 roman çocuğuna eğitim verilecek.

İLK DERS BALIK AYHAN'DAN

Projenin tanıtımına katılan Balık Ayhan lakaplı Ayhan Küçükboyacı, roman çocuklarına hayatından kesitler vererek başarı hikayesini anlattı. Çocuklara alkol, sigara ve uyuşturucudan uzak durmalarını öğütleyen Küçükboyacı, çocuklara darbuka dersi verdi.

"HAYATA 5-0 MAĞLUP BAŞLIYORUZ"

Romanların dışlandığını ve güçlüklerle karşılaştığını anlatan Ayhan Küçükboyacı, projeyi desteklediğini ifade ederek, "Roman çocuklarına böyle bir proje hazırlanmasını sonuna kadar destekliyorum. Toplum bize hep senin ne işin var siyasette, ne işin var politikada demiş. Hep dışlanmışız. Biz Beyoğlu'na çıkarken inanın buna 5 sıfır mağlup çıkıyorduk. Eğitimsizlik rengin kara, romansın. Utanıyorum bunları saymaya. Artık kardeşlerimizde artı 5 ile gelsin istiyorum ve bu projeyi destekliyorum. Ayrıca içki ve uyuşturucudan uzak durmalarını istiyorumö dedi.

GÜYÜMGÜLER: AMAÇ MÜZİSYEN YETİŞTİRMEK

Projedeki amaçlarının roman çocuklarının eğitimli birer müzisyen olmaları sağlamak olarak özetleyen Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler şunları söyledi:

"Çünkü bizim programımızın sonunda nota bilgisi olarak istihdam etmelerini istiyoruz. Nota bilgisi olmayan müzisyenler düğün çalıyor. Düğünlerden başka işlerde ekmek yemeleri çok az oluyor. Ama nota bilgisini öğrendikleri zaman müzisyen oluyorlar. Aynı zaman iyi sanatçılarla çalışma fırsatı buluyorlar. Bizim buradaki eksikliğimiz nota bilgisi. Babadan oğla geçen müzik kulaklarımıza beşikte başlıyor. Buradaki amacımız roman çocuklarımızın müziğin notasını öğretirken bir Ayhan ağabeyleri bir Mustafa Sayan gibi üstatlarda olmasını bekliyoruzö dedi.

KURS 1 YIL SÜRECEK

Edirne Romanlar Derneği binasında 96 kursiyere 8 farklı müzik aletinde 1 yıl süreyle eğitimler verilecek. Ayrıca roman çocuklarının ulaşım ve yemek ihtiyaçları da proje kapsamında karşılanacak. Kursu bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika dağıtılacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

Salondan genel detay

Balık Ayhan konuşması

Eğitimden genel detay

Balık Ayhan dabruka çalması

Erdem Güğümgüler konuşması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDRİNE,

===============================================

7)TÜRKİYE'NİN İLK 'ATLI ZABITA BİRLİĞİ' KONYA'DA GÖREVE BAŞLADI

TÜRKİYE'de ilk kez Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 'Atlı Zabıta Birliği' göreve başladı. Hollanda'dan getirilen ve uzun boylarıyla dikkat çeken 'Friesian' cinsi 4 attan oluşan zabıta birliği, devriye görevine başladığı Kültür Park'ta vatandaşların ilgisini çekti. Atların etrafında toplanan vatandaşlar cep telefonlarıyla selfie ve hatıra fotoğrafı çekti.Şehir hayatına uyumlu, sakin ve soğukkanlı özellikleriyle dikkat çeken atlara Meke, Göksu, Apa ve Loras adları verildi. Şu an da 2 antrenör ve 2 binicisi bulunan atların Türk Yıldızları Parkı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Hadimi Parkı, Ecdat Parkı, Mevlana ve Kültür Park'ında devriye görevi yapacağı bildirildi.

Atlarla şehri ve vatandaşları buluşturmak için atlı zabıta birliğinin kurulduğunu vurgulayan yetkililer, "Atlarımız devriye bölgelerine at taşıma aracıyla nakil ediliyor. Rutin bakım, besleme ve antrenmanlarının teknik personeller tarafından yapılıyor. 45 günde bir atların nalları çıkarılıyor. Tırnakları kesiliyor ve yeni nal ile değiştiriliyor. 180 günde bir ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılıyor. Yılda üç defa parazit ilaçları yapılıyor ve periyodik olarak genel sağlık kontrolünden geçiriliyor." dedi

Görüntü Dökümü

------------------

At Zabıtalardan detay

Vatandaşların atlara ilgi göstermesi

Genel ve detay

(Haber- kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

===================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement