Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Başbakan Yıldırım; 'Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz'BAŞBAKAN Binali Yıldırım Kırşehir'de yaptığı konuşmada Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününü iple çektiklerini belirterek, "Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz" dedi.

04.03.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım; 'Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz'

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Kırşehir'de yaptığı konuşmada Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününü iple çektiklerini belirterek, "Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kırşehir mitinginde Başbakan Yıldırım sahneye çıkmadan önce birer konuşma yaptı. Kırşehirliler Başbakan'a 'Ahi Binali' ve 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' diye tezahürat yaptı.

Başbakan Yıldırım, Cacabey Meydanındaki mitingde konuşmasına yerel deyimle 'Nörüyorsunuz Kırşehirliler' diye seslenerek başladı. Kırşehirlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Başbakan Yıldırım bir ara 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını coşkuyla söylediği konuşmasında Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde konuşma yapacağı toplantının iptal edilmesini eleştirdi.

ALMANYA'YA TEPKİ: DEMOKRASİ ÖNÜNE SET ÇEKİLEMEZ

Başbakan Yıldırım, "Milletimizle omuz omuza çıktığımız bu demokrasi yolculuğunda bazı tatsız olaylar da oluyor. Almanya'da iki bakanımızın memleket sevdalıları, Türkiye'den göç eden gurbetçilerimizle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarının iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanya'da 'Hayır' diyenler, teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlar, FETÖ'nün propagandasını yapanlara izinler vereceksiniz, ay yıldızlı bayrağı dalgalandıranlara yasak koyacaksınız. Bu, kabul edilemez. Demokrasi önüne set çekilemez. Demokrasi gürül gürül akan bir nehirdir. Almanya'daki vatandaşlarımız bu tutum karşısında 'Evet' oylarıyla daha da coşup, yedi düvele demokrasi dersini verecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

"FETO, 'HAYIR' ÇIKMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Biz 15 Temmuz'u milletçe yaşamış bir ülkeyiz. O dönemde de demokrasiyi, özgürlükleri ağzından düşürmeyen ülkelerin bazıları nasıl sus pus oldular, hep beraber şahit olduk. Ama bu aziz millet çıktığı yoldan asla dönmedi, dönmez. O gece FETO terör örgütü karşısında topyekun bir millet vardı. İkinci Kurtuluş Savaşı'nı milletle kazandık. Sevgili gençler, sizin geleceğinizi karartmaya çalışan, 248 şehidimizin olduğu o karanlık gecenin sorumlusu olan FETÖ gelecek, hesabını verecek. Bugün şartlar ne olursa olsun, bu kutlu yürüyüş devam edecek. FETO, Pensilvanya'da 'Hayır' çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. PKK terör örgütü de 'Hayır' çıkması için gece gündüz çalışıyor. Kandil'de bir panik var. Ne diyor biliyor musunuz PKK'nın elebaşları? 'Evet, çıkarsa biz biteriz.' 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz. Başka yolu yok. Milletim bu terör gruplarının hiçbirine prim vermez" dedi.

"DİRİLİŞ İÇİN GÜN SAYIYORUZ"

Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününü iple çektiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz. Vatandaş ne yapacağını bilir. 2001'de cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki tartışma yüzünden zaten pamuk ipliğine bağlı ekonomi yerle bir oldu. Yazarkasalar, anayasa kitapçığı fırlatıldı. Borsa çakıldı. AK Parti geldi; bu vesayetçiler, kumpasçılar, Geziciler Türkiye'yi karıştırmak istediler. Pabuç bıraktık mı? Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bunların önünde dimdik durdu mu? 17-25 Aralık'ta milli iradeye kurulan kumpas karşısında yine AK Parti vardı, yine Recep Tayyip Erdoğan vardı. ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimi Cumhurbaşkanı'mızın dirayeti, hükümetimizin kararlılığı ve aziz milletimiz sayesinde alçaklar dersini aldı. O gece halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir."

"TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR 16 NİSAN'DA DERSLERİNİ ALACAK"

Anayasa değişikliği halk oylamasına giden süreci MHP ile başlattıklarını dile getiren Yıldırım, "Çift başlı yönetimlerin millete ödettiği bedeli AK Parti, millete ödetmedi. Millet efendi, biz hizmetkarız dedik. Bir daha bu eski kötü günlere dönmemek için bir anayasa değişikliği kararı aldık. Vatandaşımız istedi biz yapıyoruz. MHP ile bu kararı aldık. Sayın Bahçeli, 'Önce memleketim ve milletim sonra partim' dedi. Bu yolculuğa beraber çıktık. Ben inanıyorum ki Kırşehir'in ülkücü ve milliyetçileri bu referandumda kendilerine yakışanı yapacaklar. Terör örgütlerine, FETÖ'cülere hak ettikleri cevabı Kırşehir'den verecekler. Ülkücüler, milliyetçiler hazır mıyız? Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, teröristler bir kez daha 16 Nisan'da derslerini alacaklar" diye konuştu.

"ASIL PROBLEM CHP'NİN KAFASINDA"

'Rejim değişikliği' tartışmalarına da değinen Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de cumhuriyet, 1923'te kuruldu. Şimdi bunlar ne diyor? 'Rejim değişiyor'. Buradan sesleniyorum. Türkiye'de rejim sorunu yok. Değişime direnen bir ana muhalefet sorunu var. Türkiye'nin rejimi 1923'te, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra cumhuriyetin ilanıyla kuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları cumhuriyeti kurdu. Asıl problem CHP'nin kafasında. Başörtüsü problemi olduğu zaman kızlarımız okullara gidemediği zaman o yasağı 'Rejim değişecek' diye aldırdılar. Şimdi başörtüsü yasağı bitti. Rejim değişti mi? Millet bunları tanısın. Bunlar milleti korkularla bugünlere getirdiler" dedi. Vatandaşın Ak partiyi takdir ettiğini de belirten Başbakan Yıldırım, "Vatandaş 15 yıldır bu ülkeye hizmet eden AK Parti'yi biliyor. Başka adrese uğramıyor. AK Parti, AK Parti diyorö diye konuştu.

"ÇİFT BAŞLILIK OLMASAYDI 65'İNCİ HÜKÜMET, 2183 YILINDA KURULABİLECEKTİ"

Anayasa değişikliğinin istikrar getireceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Güçlü hükümetler getiriyor. 1923 yıl, bugün 2017; kaç yıl geçmiş? 94 yıl içinde Türkiye'de 65 hükümet kurulmuş. Her hükümet için 17 ay; 1,5 yıl bile değil. 17 ayda bir hükümet ne yapabilir? Ancak tebrikleri kabul eder. Hizmet nerede? Hizmet başka bahara. Amerika kurulduğundan beri 228 sene geçmiş. Şu anda Amerika'da 45'inci başkan seçildi. 5 yılda bir. Bizde ise 25 günlük, 9 aylık hükümetler oldu. Kim kaybetti? Türkiye kaybetti. Eğer bu çift başlılık olmasaydı Türkiye'de bugün 65'inci hükümet, 2183 yılında kurulabilecekti. Ama maalesef zayıf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar kısa süreli oldu. Hizmet üretemedi ve darbelerin oluşması için bir altyapı teşkil oldu. Bu değişiklikle birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta siz kuracaksınız."

"ALMANYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMEM VAR"

Başbakan Yıldırım, Kırşehir mitingindeki konuşmasının ardından, Almanya Başbakanı Merkel ile bugün saat 15.00'te telefonla görüşeceğini de duyurdu. Yıldırım, "Almanya Başbakanı ile 3'te bir telefon görüşmem var. O telefonla görüşeyim. Ayrılmayın. Buraya geliyorum" dedi.

AK PARTİ MİTİNGİNDE BOZKURT SELAMI

Başbakanın konuşması öncesi ülkücü bir genç alandaki vatandaşları elindeki Türk bayrağı ve bozkurt selamıyla selamladı. Kırşehir mitinginde zaman zaman yağmur yağınca vatandaşlara naylon yağmurluk dağıtıldı. 15 bine yakın vatandaşın katıldığı miting alanına çevredeki barikatların etrafında 4 bine yakın vatandaş da arama noktasından içeri girmeyip kenardan izledi. Miting alanındaki yüksek bina ve cami minarelerinde özel harekat polisleri önlem alıp dürbünlerle Cacabey meydanını izledi. Kırşehirli vatandaşlar Başbakan'a isteklerini içeren not ve mektuplarını koruma polislerine teslim etti. Alanda pankart açılmasına müsaade edilmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın Kırşehir mitinginde konuşması (Canlı yayın)

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ- Salih GÜNER- Olcay DÜZGÜN/ KIRŞEHİR,-

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

================================================

Bakan Soylu: Yeni sistemde esas patron millet olacak (2)

MİLASLI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Milas ilçesine gelerek 8'inci Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanı girişinde ilçe protokolü tarafından karşılanan Bakan Soylu'ya AK Parti Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer ile Muğla Valisi Amir Çiçek eşlik etti. Milas'ın önemli bir tarih, kültür ve doğa şehri olduğuna dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu, Türkiye'deki tarım alanlarıyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışmalar yaptığını anlattı. Bakan Soylu "İnşallah çiftçilere sağladığımız desteklerle, ülkemizin gıda konusunda sıkıntı yaşamamasını sağlayacağız. Cep telefonu ve lüks araçlar insanların karnını doyurmuyor. Üreticiler olarak tarlanızda, bağınızda, bahçenizde sıkıntılar çektiniz. Rey verdiniz, kıymetini bilmediler, 'çocuk okutalım' dediniz anarşistler izin vermedi. Bazen ekonomik krizlerle sizleri terbiye etmeye çalıştılar. Kıyafetleriniz yüzünden sizleri Ankara'ya 'Köylünün burada işi yok' deyip sokmadılar. Her dönemin sıkıntısını yaşadınız. Ama elinizde bulunan toprağın hep kıymetini bildiniz, ektiniz, ürettiniz. Seçtiklerinize iftira ettiler. Menderes'e, Demirel'e, Erbakan'a, bugün ise Recep Tayyip Erdoğan'a iftira attılar. Ama bu millet kendisine hangi mesajın verildiğini bilen millettir. Onlar Türkiye'yi yönetilemez hale getirmek istediler, sizler 'Yoluna devam et' dediniz" diye konuştu.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, "Nasıl ki bu ülkede barajlar, hastaneler, yapıldıysa, biz kendi uçağını, kendi arabasını yapan bir ülke olacağız bunu biliyoruz. Dünyanın en güçlü en büyük 10 devleti arasında yer alacağız, bunu biliyoruz. Demokratik Avrupa'yı görüyoruz. Bakanların konuşmasına bile müsaade etmeyenleri görüyorsunuz. Çıldırıyorlar, ayakta kalan Türkiye için. 3 milyon Suriyeli'nin elinden tutan Türkiye için çıldırıyorlar. Terörle mücadeleyi her alanda sürdürüyoruz. Doğuda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sizlerin evlatları, sizlerin kararlılığı ile çalışmalar yapıyoruz. Bu kararlılığınızdan vazgeçmeyin" dedi.

"BİZ MİLLETİMİZİ HİÇ ALDATMADIK"

Milletin 16 Nisan'da önemli bir karar vereceğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Bu fuarların daha da şenlenmesini, insanların bu tür yerlerden daha fazla alışveriş etmesini, enflasyonun yüzde 5'in altına düşmesini istiyoruz. Önce ülkemiz, milletimiz, vatanımız, devletimiz ve bu ülkenin insanları diyoruz. İrademizi ortaya koyalım ki Kızılırmak, Yeşilırmak daha güzel aksın. Benim Milas'ım şenlensin. Biz milletimizi hiç aldatmadık. Siyasiler hem insanlara hem tarihe karşı sorumludurlar. Bu fırsatı hep birlikte değerlendirip, Türkiye'yi yürüyen değil, koşan bir ülkeye dönüştürelim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Böyle devam edeceğiz."

EN GÜZEL BUZAĞILARA ÖDÜL

Fuarda Milas Süt Birliği tarafından Dişi Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. Çamovalı Mahallesi'nden Durgut Taş'a ait Menekşe, İbrahim Ateş'e ait Elif, Menteş Mahallesi'nden Okay Kaya'ya ait Nazlı, Gökçeler Mahallesi'nden Zekeriya İri'ye ait Gamze, Akyol Mahallesi'nden Akif Emiroğlu'na ait Çiçek, Yakaköy Mahallesi'nden Saim Ünlü'ye ait Boncuk, Merkez Mahallesi'nden Hatice Çenkelci'ye ait Melis, Hasan Söztekin'e ait Elif ve Aynur Akpınar'a ait Renk adlı buzağıların katılımıyla gerçekleşen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Buzağıları ile yarışmanın birincisi Aynur Akpınar'a 1500 TL, ikinci olan Zekeriya İri'ye 1250 TL ve üçüncü olan Okay Kaya'ya ödülü olan 1000 TL'lik hediye çeki Bakan Soylu tarafından verildi. Program Bakan Soylu'ya Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından plaket verilmesiyle son buldu.

Bakan Soylu, Milas Ticaret Odası'na yaptığı ziyaretin ardından Muğla'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakan Süleyman Soylu'nun fuar ziyaretinden detay görüntü,

-Bakan Süleyman Soylu'nun konuşması.

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

=================================================

Eski koğuş arkadaşı tarafından düğününde öldürüldü

Öldürülen damat 'Alistair Bebeği' vuran kişi çıktı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki bir düğünde bir hafta önce cezaevinden tahliye olan damat 46 yaşındaki Daimi Akyüz'ü, geçen aralık ayında tahliye olan eski koğuş arkadaşı 35 yaşındaki E.T. pompalı tüfekle ateş açarak öldürdü. Olayda 1 kişi de yaralanırken, kaçan E.T.'nin yakalanması izçin çalışma başlatan güvenlikg üçleri 2 şüpheliyi de gözaltına aldı.

Cinayet ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan cezaevinde yatan Daimi Akyüz, bir hafta önce tahliye oldu. Üçüncü evliliğini yapmak isteyen Akyüz ve yakınları dün akşam, düğün salonu olarak da hizmet veren Kültür Mahallesi'ndeki restoranda bir araya geldi. En mutlu günlerinden birini yaşayan Daimi Akyüz, yakını 36 yaşındaki Zafer Yıldırım'la bir ara sigara içmek için restoranın dışına çıktı.

Kapüşonlu kıyafet giyen E.T., iddiaya göre, Akyüz ve Yıldırım'ın yanına yaklaşıp pompalı tüfekle ateş açtı. Ardından yanındaki bazı kişilerle birlikte olay yerinden uzaklaştı. Silah sesi üzerine panikle dışarı çıkan düğün salonundakiler, damat Akyüz ile Yıldırım'ı kanlar içinde yerde görünce olayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine düğün salonuna gelen sağlık ekipleri Akyüz ve Yıldırım'ı ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Daimi Akyüz İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Zafer Yıldırım ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Akyüz kurtarılamazken, Yıldırım'ın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaşamını yitiren Akyüz'ün cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

EN MUTLU GÜNÜNDE ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Daimi Akyüz ile cinayet şüphelisi E.T.'nin cezaevindeyken aynı koğuşta kaldıkları, bilinmeyen bir nedenle ikisi arasında husumet oluştuğu belirtildi. E.T.'nin tahliye olduktan sonra Akyüz'ü en mutlu gününde öldüreceği yönünde tehdit ettiği öğrenildi.

CİNAYETTTEN ARANIYORMUŞ

Geçen yıl aralık ayında tahliye olan şüpheli E.T.'nin, aynı ay içinde, İzmir'in Çiğli ilçesinde bir kişinin öldürülmesiyle ilgili arandığı öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, saldırı sırasında E.T.'nin yanında olduğu belirlenen 2 kişiyi yakaladı. E.T.'nin yakalanması için polis çalışmasını sürdürüyor.

ÖLDÜRÜLEN DAMAT 'ALİSTAİR BEBEĞİ' VURAN KİŞİ ÇIKTI

Aliağa ilçesinde düğününde öldürülen Daimi Akyüz'ün, İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı eski belde Yeni Foça'da 14 yıl önce, bir kafeteryada bebek arabasında uyurken isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'u vuran kişi olduğu ortaya çıktı. 7 Temmuz 2003 tarihinde meydana gelen olayda, annesi Özlem Grimason ve anneannesi Gülay Eşsizhan'ın oturduğu kafeteryada bebek arabasında uyuyan Alistair Grimason, arka masalarında çıkan silahlı kavgadan isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirmişti. Türk ve dünya kamuoyunu aylarca meşgul eden olayla ilgili, kavga ettiği Ali Bektaş ve Alistair bebeğin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına yolaçan Daimi Akyüz, polisin sıkı takibi sonucu yakalanıp, tutuklanmıştı. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Daimi Akyüz 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Küçük çocuğun ölümü, annesi Özlem Grimason, İskoç babası David Grimason, dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, anneannesi avukat Gülay Eşsizhan başta olmak üzere herkeste büyük üzüntü yaratmıştı. Bu olayın ardan avukat olan Eşsizhan çifti, başkalarının da aynı acıyı yaşamaması için bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

olay yeri görüntüleri

fotoğraflar

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI/ALİAĞA (İzmir), -

==============================================

Bakan Kılıç: Bereketli olması anlamında hayırlı olsun

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zonguldak'ta Ak Parti seçim bürosunun açılışını yaparken, "Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi. Bakan Kılıç, arkasındaki bir kişinin "Hayırlı olmasın sayın bakanım" demesi üzerine, "Yok o anlamda değil. Bereketli olması, iyi olması, ülkemizin daha çok gelişmesi için, o anlamda hayırlı olsun diyoruz" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Devrek İlçesi'nde Vali Ali Kaban, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve belediye başkanları tarafından karşılandı. Bakan Kılıç, öğretmenevinde sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve sporcularla kahvaltı yaptı. Ardından Zonguldak Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Kılıç, kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Ak Parti hükümeti döneminde bakanlık olarak Zonguldak'a 70 milyon lira spor yatırımı yaptıklarını ifade eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen mahalle tipi spor kompleksi olarak adlandırılan ve içerisinde futbol, basketbol ile voleybol sahasının bir arada olduğu bin 300'ü aşkın tesisi inşa ettik. Gençlerimizin ve sporcularımızın ayağına tesisleri getireceğiz. Biz Ak Parti iktidarları olarak her zaman vatandaşımızın da kentlerimizin de ve sporcularımızın da çıkarları konusunda yatırımları yapmak konusunda hiç bir zaman geri durmadık."

AK PARTİ SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Bakan Kılıç, daha sonra Gazipaşa Caddesi'de Anayasa referandumu sürecinde kullanılacak Ak Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesen Bakan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, her türlü fikrin ve düşüncenin açıkça dile getirilmesinin teminatı olarak gördüklerini söyledi. Bu amaçla çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Kılıç, "Bu amaçta bir olarak, beraber olarak koşacağız. Bizim gücümüz birliğimizden geliyor. O yüzden aramıza asla ve asla ayrılığı ve farklı şeyleri sokmayacağız. Milletimize de altında imzamızın olduğu anayasamızı anlatacağız. Biz vekiller olarak görevimizi yaptık. Şimdi karar da mühür de milletimizdedir. 16 Nisan'da halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için ne diyeceğiz? 'Evet'. Evet değerli kardeşlerim, hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

Bakan Kılıç, arkasındaki bir kişinin, "Hayırlı olmasın sayın bakanım" demesi üzerine o kişiye dönerek, "Yok o anlamda değil. Bereketli olması, iyi olması, ülkemizin daha çok gelişmesi için o anlamda hayırlı olsun diyoruz. Yoksa tabii ki olumsuz anlamda değil. Ben birlik ve beraberlikle başarıya ulaşacağımızı, milletimizin de bizi bu noktada desteklediğini biliyorum. 16 Nisan akşamı ülkemizin geleceğine açılan yolda hep beraber buluşmak üzere" dedi.

Görüntü Dökümü:

............................

-Bakan Kılıç'ın Devrek ziyareti

-Zonguldak Valiliği ziyareti

-Valilikte konuşması

-Seçim bürosu açılışında konuşması

-Seçim bürosu açılışı

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=========================

İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk: Zorbalığa, tehdite, şartaja izin yok

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Iğdır'da refarendumla ilgili alınan önlemleri yerinde denetledi. Öztürk, "Zorbalığa, tehdite, şantaja izin verecek durum olmayacak" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, bugün karayolu ile beraberinde Ağrı Vaisi Musa Işın, Jandarma Asayiş Daiire Başkanı Tümgeneral Ali Çardakcı olduğu halde Iğdır'a geldi. Valilik önünde Vali Ahmet Turgay Alpman ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Öztürk'e makamda Vali Alpman, Küçük ve büyük Ağrı Dağlarının tablosunu hediye etti. Bayan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Yeni bir terörle mücadele sürecinde geldiğimiz bir aşama var. İnşallah bütün Türkiye'de bu yıl iş 'sona erer', diye bütün tedbirleri buna göre aldık. Vali, jandarma, emniyet müdürleri ile görüşerek eksikleri tespit edip rapor olarak sayın bakanımıza sunacağız. Bildiğiniz gibi önümüzde referandum var. Onunla ilgili güvenlik tedbirlerini kontrol edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları ile görüşeceğiz. Referandumla ilgili tedbirlerimizi aldık, genelgelerimizi yayıMladık. İnsanlar hür iradesini sandığa yansıtacak. Gereken her tedbiri aldık alacağız da. Bu konuda zorbalığa, tehdite, şantaja şuna, buna izin verecek durum olmayacak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Valilik önünde karşılama

-valilik defterini imzalama

-valilikte açıklama

haber- kamera: Suat DENİZ/IĞDIR, -

=================================================

Suruç'ta silahlı kavga: 5 yaralı (2)

1 KİŞİ ÖLDÜ

Suruç'taki silahlı kavgada yaralanarak hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki Abdullah Çelik, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılmadı. Çelik'in cesedi otopsi için morga konulurken, yakınları sinir krizleri geçirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: ŞANLIURFA

=====================================================

Kayak merkezinde arama kurtarma tatbikatı

SİVAS İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kış arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sivas AFAD ekipleri 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kış arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikata Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül ile AFAD İl Müdürü Nazif Ekici katıldı. Tatbikatta senaryo gereği Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'ne gelen 10 kişilik dağcı ekibinden çığ düşmesi sonucu 3'ü kar altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kar altında kalan 3 dağcıyı arama ve kurtarma çalışması yaptı. Yarım saat süren aramalar sonucu dağcılardan 2'si yaralı olarak 1'i ise ölü olarak kar altından çıkarıldı.

"AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Tatbikat sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Davut, "Afetler hergün karşılaşabileceğimiz, ülkemizin dünyanın her tarafında zaman zaman karşılaşılan doğal olaylardır. Bu kimi zaman deprem olarak, kimi zaman sel olarak, kimi zamansa bugün tatbikatı yapılan çığ altında kalanların kurtarılması olarak karşımıza çıkıyor. Bizim millet ve devlet olarak, afetlere hazırlıklı olmamız lazım. Bunun için de her ilde AFAD İl Müdürlükleri var. Bugün de AFAD Sivas İl Müdürlüğü çığ kurtarma tatbikatı yaptı. Yıldız Dağı'ında çığ düşme tehlikesi yok. Bu Yıldız Dağı'nda olmaz başka bir yerde olabilir. Sonuçta çığ zaman zaman her yere düşüyor. Bununla ilgili AFAD'ın kendi personel ve gönüllüleri ve ceşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle bir tatbikat yapıldı. İnşallah gerçeğini yaşamayız. Tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekici ise, "İlimiz de Deprem Haftası nedeniyle etkinlikler düzenledik. Bu faaliyetlerdeki temel amacımız afet bilincinin oluşması, doğal afetlere dikkat çekmek ve doğal afetin bir türü olan çığ ile ilgili de bugün burada bir tatbikat gerçekleştirdik. Başta sayın valim olmak üzere şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullundı.

Görüntü Dökümü:

-Tatbikattan görüntüler

-Kar altında kalanları arama kurtarma çalışmaları

-Yaralıların çıkarılışı

-Vali Gül'ün açıklaması

-AFAD Müdürünün açıklaması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================================

Uçak ambulans minik Burak için havalandı

GAZİANTEP'te tedavi gören kalp hastası 2 aylık Burak bebek, uçak ambulansla ameliyat edilmek üzere İstanbul'a sevk edildi.

Gaziantep'te dünyaya gelen Ali ve Ayten Kuş çiftinin bebekleri Burak'ın kalp yetmezliği hastası olduğu tespit edildi. Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören 2 aylık Burak bebeğin sağlığına kavuşması için İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Burak bebeğin İstanbul'a götürülmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından kente uçak ambulansı istendi. Burak bebek, tedavi gördüğü çocuk hastanesinden alınarak sağlık ekiplerinin gözetiminde ambulansla havalimanına getirildi. Havalimanında hazır bekleyen uçak ambulansa taşınan Burak bebek, kalp ameliyatı için Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Bebeğin ambulans konulması

Babaanne Fadime Kuş'un konuşması

Ambulansın hareket etmesi

Havalimanı ve uçak ambulans

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

================================================

Çaldığı ziynet eşyasını nişanlısına hediyi olarak verdi

Güvenlik kamerası görüntüleri

BURSA'da arkadaşı Murat Yavuz ile birlikte hırsızlık amacıyla girdiği evden aldığı ziynet eşyalarını, nişanlısı Zeynep G.'ye hediye olarak verdiği iddiasıyla Mazlum Akça ve arkadaşı, polis tarafından kaldığı evde yakalandı. Polis aynı evde bulunan Akça'nın nişanlısı Zeynep G. ile kız arkadaşı N.A.'yı da gözaltına aldı.

Bursa'da Merkez Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde geçen hafta 4 eve girerek 50 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit paranın çalındığı hızlık olaylarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri, zanlılardan birinin hırsızlık suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mazlum Akça ile 5 yıl önce hırsızlık amacıyla girdiği evde ev sahibinin gelmesi üzerine 1'nci kattan atlayınca yaralanıp gözaltına alınan ve daha sonra serbest kalan Murat Yavuz olduğunu belirledi.

Polis daha sonra Akça ile Yavuz'un birlikte kaldığı Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki evini tesbit etti. Bu eve baskın yapan polis, her iki zanlı ile aynı evde bulunan Akça'nın nişanlısı Zeynep G. ile Uludağ Üniversitesi'nde öğrenci olan kız arkadaşı N.A.'yı gözaltına aldı. Polis, evde yapılan aramada bir miktar para ile Akça'nın hırsızlık sonrası Zeynep G.'ye hediye amacıyla verdiği bazı ziynet eşyalarını buldu.

Emniyet MÜdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan 4 kişi hırsızlık ve hırsızlık malı almak suçlarından bugün adliyeye sevkedildi.

Görüntü dökümü

-Zanlılar adliyeye çıkarken

Nişanlısı ve kız arkadaşı adliyeye çıkarken

Güvenlik kamerası görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

==============================================

Ağaoğlu düğün öncesi akrabalarına böyle sucuk partisi düzenledi

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ali Ağaoğlu Uludağ'da ağırladığı 2 bin yakınına, karlar üzerinde sucuk partisi düzenledi. 2 bin Ağaoğlu, oteller bölgesinde müzik eşliğinde yürüyüş yaptı.

Kızı Sena Ağaoğlu'nun ikinci düğünü için yaklaşık 2 bin yakınını Uludağ'da Ağaoğlu My Mountain Otelde ağırlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü İş Adamı Ali Ağaoğlu, mangalın başına geçerek sucuk pişirdi. Açık havada horon eşliğinde gönüllerince eğlenenen Ağaoğlu, Uludağ birinci bölgeden, ikinci bölgeye kadar toplu yürüyüş düzenledi. Herkesin turuncu mont giydiği sucuk partisi, otelin önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

KIZINA UNUTLMAZ BİR KINA GECESİ

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, kızı Sena Ağaoğlu için Uludağ'da ikinci kez dün gece kına eğlencesi düzenledi

Yaklaşık 2 bin kişin katıldığı davetin ilk gecesinde Sena Ağaoğlu Kırcal, İstanbul'dan sonra Uludağ'daki kına gecesinde de kendisi için özel olarak hazırlanan tahta oturdu. Annesi Semra Ağaoğlu mızının yanından bir an olsun ayrılmazken gecede düzenlenen dans ve ışık gösterisi izleyenleri büyüledi. Geceye Karadeniz'in sevilen sanatçısı Hülya Polat şarkılarıyla renk kattı. Eline kına yakılan Sena Ağaoğlu, gecenin ilerleyen saatlerinde babası Ali Ağaoğlu ve aile üyelerinin yanına indi. Müziğe kendini kaptıran Ağaoğlu daha sonra yanına eşi Semra, oğlu Alican Ağaoğlu ve damadı Koray Kırcal'ı alarak karşılıklı oynadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mangal partisinden görüntüler

Ağaoğlu sülalesinden görüntüler

Ağaoğlu'nun dağ yürüyüşünden görüntüler

Toplu fotoğraftan görüntüler

Horon tepilmesinden görüntüler

Haber-Kamera : Berktuğ ÖNCÜ/Haluk KAFAR/BURSA,-

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement