Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)CHP' Lİ TEZCAN TABURCU OLDUAydın'da yemek yerken silahlı saldrıya uğrayan ve sağ baldırından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

02.11.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP' Lİ TEZCAN TABURCU OLDU

Aydın'da yemek yerken silahlı saldrıya uğrayan ve sağ baldırından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Cem ULUCAN/ AYDIN,

=====================================================

2)MİLLİ SAVUNMA BAKANI VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANI HATAY SINIRINDA

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hatay'da sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı Hatay Valisi Erdal Ata ve 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel karşıladı. Havalanından helikopterle ayrılan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, Reyhanlı İlçesi'ndeki sınırın sıfır noktasında bulunan Bükülmez Karakolu'na indi. Burada inceleme yapan heyet, nöbet kulesinde askerlerden tekmil alarak Suriye'nin Afrin tarafını gözetledi. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, burada askerlerle birlikte öğlen yemeği de yedi.

SINIRDAKİ DUVAR ÇALIŞMALARI DA DENETLENDİ

Suriye sınırına örülen beton duvar çalışmalarını da inceleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, askeri yetkililerden bu konuda süren çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Heyetin sınır birliklerindeki incelemeleri devam ediyor.

Ramazan ÇELİK/HATAY,

====================================================

TANK KONVOYU SİLOPİ YOLUNDA (EK)

3)SİLOPİ'YE GİDİYOR

Adana'dan Silopi'ye giderken otoyolu kullanan konvoydaki 15 çekicinin üzerinde yüklü 13 tankın M-60'lar olduğu görüldü. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara'dan Çankırı'ya sevkedilmiş olan bu tankların bağlı olduğu Tugay, daha önce de Afganistan'da görev yapmıştı. Bu model tankları dünyada en çok Mısır, Türkiye ve İsrail kullanıyor. Türkiye'de kullanılan İsrail'de 2010 yılında 687 milyon dolar karşılığı modernizasyona tabi tutulmuş, ASELSAN tarafından da haberleşme sistemleri geliştirilmiş, bu alandaki yatırım Türk Altay tankları için değerlendirilmişti.

Saat 14.00 sıralarında otoyolun Adana il merkezinden geçiş yapan tankların yarın Silopi'ye ulaşması bekleniyor.

ADANA/DHA

===================================================

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE KAYYUM GELMEDEN BİNADA BOMBA ARAMASI YAPILDI (EK)

4)KAYYUM BAŞKAN SUR'A GİTTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Cumali Atilla, bugün sabah saatlerine Belediye binasına gidip görevine başladıktan sonra yine Kayyum ile yönetilen Sur ilçe Belediyesini ziyaret etti. Sur belediyesinden Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüyerek giden Atilla'ya, Sur Belediyesine kayyum olarak atanan Vali yardımcısı Bilal Özkan eşlik etti. Caddelerde vatandaşlarla konuşan ve zaman zaman Kürtçe kısa diyaloglar gerçekleştiren Cumali Atilla'nın 2'si özel harekat polisi olmak üzere çok sayıda polis tarafından korunduğu görüldü. Atilla, durukta bekleyen vatandaşlarla sohbeti sırasında durukların vatandaşların rahat etmesi için düzenlenmesi talimatını verdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Atilla'nın caddede yürümesi

-Vatandaşlarla kısa sohbetleri

-Bir vatandaş ile Kürtçe diyalogu

-Cumali Atilla'nın çevresindeki korumalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kemera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

=====================================================

Bakan Eroğlu: Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor (EK)

5)21 YATIRIMIN TOPLU TEMEL ATMA VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ziyaretlerinin ardından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, bundan sonra kimsenin darbe girişimi hayal edemeyeceğini belirterek, "Çünkü artık kahraman Türk milleti var. Bu bayrak düşmez bu millet asla eğilmez. Türkiye Dünya'nın en stratejik noktasında, bu coğrafyada pek çok ülkenin gözü var. Biz sadece terör örgütleri ile mücadele etmiyoruz. Onları maşa olarak kullanan bazı devletlerle de mücadele ettiğimizi bilmenizde fayda var. Ama Allah'ın izni ile kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız bu terörün üstesinden gelecektir. Bundan hiç tereddüdünüz olmasın." dedi. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Eroğlu, "Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır, minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Bunun için Cumhurbaşkanımız 3 tane büyük hedef gösterdi. Birinci büyük hedef Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılını 2023 yılında kutlayacağız. O zaman Türkiye'yi Dünya'daki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız. Gençler 2053'te İstanbul'un fethinin 600'üncü yılını kutlayacak. O zaman bu bayrak zirvelere taşınacak. 2071 yılında Malazgirt zaferini bininci yılını kutladıkları zaman ben şuna yürekten inanıyorum Türkiye küresel bir güç olacak. Bunu tarihe not düşsün diye söylüyorum. Önünde de hiç kimse duramayacaktır." dedi. Bakan Eroğlu konuşmasının devamında ise Devlet Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 18 yatırımın temelini atacaklarını 3 tesisin ise açılışını yapacaklarını belirterek yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından 165 milyon lira değerindeki tesislerin toplu temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Törenden görüntüler

-Bakan Eroğlu'nun konuşmaları

-Toplu temel atma ve açılış

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-İbrahim UĞUR/TOKAT,

==================================================

6)KILIÇDAROĞLU'NUN DİLE GETİRDİĞİ ÇORLU KÜLTÜR MERKEZİ 8 YILDIR AÇILMAYI BEKLİYOR

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 8 yıl önce tamamlanan Kültür Merkezi, açılmaya beklerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediyesi'ne devrini istedi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, merkezin bakanlık tarafından kendilerine verilmesini istedi.

Çorlu'da yapımına 1993 yılında başlanan tültür Merkezi, aradan 17 yıl geçmesi nedeniyle temeli çürüdüğü gerekçesiyle 2008 yılında yıkılarak yeniden yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 7 milyon 372 869 liraya mal olan merkez, bugüne kadar açılmayı bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün mecliste partisinin grup toplantısında Çorlu Kültür Merkezi'ni gündeme getirerek, Başbakan Binali Yıldırım'dan merkezin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Kültür Merkezi'ni e Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na verin, tahsis edin beraber kullanalım ve bu kültür merkezlerini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bunları yapmaya hazır. Hiçbir sorunumuz yok. Bütçeden para çıkmayacak belediye kendisi yapacak. Bu kültür merkezini açmak ve yapmak bizim boynumuzun borcu olsun. Yeter ki izin verin. Bunu açıkça çağrı yaparak Binali Bey'e duyurmuş olayım" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Kültür Merkezi'ne Çorlu'nun CHP'li Belediye Başkanı Ünal Baysan da talip olduklarını söyledi. Baysan, "Çorlumuzda uzun yıllar evvel inşaatına başlanan ve şuanda bir eksiklikleri olmasına rağmen bakanlığımıza ait çalışabilir bir kültür merkezi var. Biz daha önce Çorlu Belediyesi olarak talip olduk, bundan milletvekillerimizin de bilgisi vardır. Büyükşehir Belediyesi de biz çalıştıralım dedi. Bu çalışmayı da Milli Eğitim ile beraber yapalım dedik. Burası bize verilmedi. Şu anda da kullanılmadığı için de her gün orası bir kayıp yaşamaktadır. Vatandaşlardan şikayetler gelmektedir. Halkımız buranın Çorlu Belediyesi'ne ait olduğunu bilmektedir, ancak değil. Ben buranın bizlere verilmesini istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Çorlu Kültür Merkezi genel

Merkezden detaylar

Çorlu Belediye Başkanı Baysan ile röportaj

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

======================================================

7)5 BİN TON PAMUK YANDI

AYDIN'ın Söke İlçesi'ndeki bir çırçır fabrikasında çıkan yangında, 5 bin ton pamuk yandı. İtfaiyenin 3 saatlik çalışmasıyla yangın söndürülürken, 3 fabrika işçisi dumandan etkilendi.

Güllübahçe Mahallesi'nde Cengiz Akgün'e ait çırçır fabrikasında, bugün saat 11.30'da, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Bahçedeki pamukların tutuşmasıyla başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangın, fabrika içindeki pamuklara da sıçradı. Çalışanlar hortumla alevlere su tutup, yangın söndürme tüpüyle yangının büyümesini engellemeye çalıştı. Yangını, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Fabrika çalışanları ayrıca, iş makineleriyle tutuşmayan pamukları, alevli bölgeden uzaklaştırdı. İhbar üzerine fabrikaya gelen 8 itfaiye aracı, söndürme çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmayla yangın söndürüldü. Yangının tekrar başlamaması için ekipler fabrikadan ayrılmadı, soğutma çalışması yapmayı sürdürdü. Dumandan etkilenen 3 fabrika çalışanına, sağlık ekipleri müdahale etti. Dumandan etkilenen çalışanların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangında 5 bin ton pamuğun zarar gördüğü belirtildi. Yangının çıkış nedenini araştırılırken, jandarma da soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

Pamuk yangınından görütü

İtfaiyenin söndürme çalışmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

=======================================================

8)YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİNDEKİ CİHAZI SÖKEN ASKERE 100 BİN LİRA VERİLDİ İDDİASI

BÜYÜK Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatı Selami Ekici, FETÖ/PDY'den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.G.'nın, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterdeki uçuş bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay A.Ö.'nın hesabına 100 bin lira aktardığını iddia etti. E.G.'nin aynı zamanda BBP Kırıkkale eski İl Başkanı da olduğunu belirten Ekici, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılğı'na dilekçe vererek soruşturma başlatılmasını talep etti. Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüyle ilgili Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu yönündeki iddialar devam ederken, avukat Selami Ekici, E.G.'nin, olayla ilgisinin olup olmadığının kesinlikle araştırılması gerektiğini kaydetti. Ekici, FETÖ'den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.G.'nin, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterdeki uçuş bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay A.Ö.'nın hesabına 100 bin lira aktardığını öne sürdü. Avukat Ekici, konunun araştırılması için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılğı'na dilekçe verdi.

Bu iddialarını yargıya da taşıyan Ekici, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe de şöyle dedi:

"E.G.'nin 15 Temmuz 2016 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a girişilen suikast timi içerisinde yer alan ve soruşturma dosyası kapsamında şüpheli sıfatıyla bulunan A.Ö.'ya 100 bin lira para aktardığı tespit edilmiştir. Yine E.G.'nin FETÖ'nün eski Ege Askeri sorumlusu H.U.S.'nin beyanlarına göre FETÖ'nün Afrika imamı N.İ.'nin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde parmağı olduğuna dair beyanları ve İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya teslim ettiği evraklar olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu E.G.'nin N.İ. ile ilişkili olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Adı geçen şüphelilerden davacı ve şikayetçiyiz. Söz konusu durumun araştırılarak adı geçen şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve şüpheliler hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını bilvekale arz ve talep ederim."

'ODA BAŞKANLIĞINA KADAR YÜKSELMİŞ'

Selami Ekici, E.G. ile N.İ.'nin bağlantısının eskiye dayandığını savunarak şöyle devam etti:

"E.G., aynı zamanda 2000'li yıllarda Büyük Birlik Partisi il başkanlığı yapmış, 2002'de de istifa ederek AK Parti'ye geçmiş. Yaptığımız araştırmada maddi durumu çok da iyi olmayan E.G.'nün durumu birden iyiye gitmeye başlamış. G., sahiplerinin FETÖ'den tutuklu olduğu Boydak Holding'e ait İstikbal'in bayiliğini almış. Ayrıca H.U.S.'nin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili sorumlu tuttuğu FETÖ'nün Afrika İmamı N.İ.'nin 2000'li yıllarda Kırıkkale'de görev yaptığı ve E.G. ile çok samimi olduğunu saptadık. Biz de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak bu konunun araştırılmasını istedik. Eğer iddia doğru ise, bu işin FETÖ tarafından yapıldığına dair büyük bir delil teşkil eder."

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,(DH

========================================================

9)GÖZLERİ DİKİLEN KUŞLAR DOĞAYA BIRAKILDI

MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Suriyeli avcılar tarafından kuş avlamak için gözü dikilerek av malzemesi yapılan Atmaca ile gözlerine yapıştırıcı sürülüp bantlanan Güvercin doğaya salındı.

Görüntü dökümü

---------------------

Gözü dikilen Kerkenez Kuşu (Atmaca) fotosu

-Kerkenez kuşuna bağlanan teller foto

-Gözleri bantlı güvercin

-Tedavi edilen Kerkenez Kuşu'nun kafesteki görüntüsü

Kerkenez Kuşu'nun gözlerinden yakın çekim

-Tedavi edilen Güvercin konusunda görsel anlatım

-Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu'nun konuşması

Tarsus Hayvanat Bahçesinde görevli Veteriner Hekim Fırat Kabayel'in konuşması

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü'nün konuşması

Kerkenez Kuşu'nun (Atmaca) görevlinin elinde kanat çırpması

Kerkenez Kuşu'nun doğaya salınması ve uçması

-Güvercinin doğaya salınması

-Güvercinin hayvanat bahçesinde bulunan güvercinlere karışması

HABER KAMERA : TOLUNAY DUMAN

BAYT: 164MB

SÜRE: 5 dk 10 saniye

=============================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu
    11:13 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni ziyaret ederek, turizme kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Buhara, ayrıca Akçakent Kaymakamı Muhammet Ali Batur'dan ilçede sürdürülen kamu hizmetleri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.


Advertisement