Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

MARDİN BELEDİYESİNDE KAYYUM GERGİNLİĞİ (EK)1)TÜRK : AMACIMIZ GERÇEKTEN DEMOKRATİK BİR TÜRKİYEMardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, görevden alındıktan sonra HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Eş Başkan Februniye Akyol ile birlikte belediye binası önünde bekleyen...

17.11.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN BELEDİYESİNDE KAYYUM GERGİNLİĞİ (EK)

1)TÜRK : AMACIMIZ GERÇEKTEN DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, görevden alındıktan sonra HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Eş Başkan Februniye Akyol ile birlikte belediye binası önünde bekleyen çalışanları ziyaret etti. Burada belediye personelini selamlayan Türk, daha sonra yaptığı konuşmada, zulüm politikası uygulandığını iddia ederek, "Zulüm politikası ile karşı karşıya geldik. Bu halk demokrasi için sindirilmedi, asla sindirilmeyecek. Bu yöntemin halklar arasında da büyük felaketlere yol açacağını da biliyoruz. Biz burada halklarımızın Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla geleceğimiz için demokrasi mücadelesi ediyoruz. Bizim amacımız gerçekten demokratik bir Türkiye. Herkesin eşit, özgür olduğu bir Türkiye'dir. Bugün, 'ben muhalifim' diyen herkese bir yönelim var. İşte Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelmeler, aydınlara yönelmeler var. Türkiye'de tek sesli bir Türkiye yaratma çabası var. Bunun sonucunda bizi felakete götürecek bir sonuç var. Bundan kimse başarılı olamaz. Ben Mardin'de bugün işçimizle, çalışan arkadaşımızla bu hukuksuzluğa rağmen bugün burada tepkisini gösteren ve halkın iradesiyle seçilmiş belediyesini destekleyen bir durumun ortaya çıkmasından dolayı çok mutluyum. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla ve asla yılmayacağız. Herkese başarılar diliyorum ve sizleri de kutluyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ahmet Türk ve beraberindekilerin belediye binasına gelişi

-Bina önünde bekleyen kalabalığın slogan atması

-Ahmet Türk ve beraberindekiler burada bekleyenleri selamlaması

-Ahmet Türk'ün konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=====================================================

2)ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI YENİDEN AÇILDI

KİLİS'te, Suriye sınırındaki çatışmalar nedeniyle 3 gün önce güvenlik gerekçesiyle kapatılan Öncüpınar Sınır Kapısı yeniden açıldı. Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında sınır kapısının kontrolündeki anlaşmazlık sonucu başlayan çatışmalar nedeniyle, Öncüpınar Sınır Kapısı geçen pazartesi günü insani yardım ve ticari geçişlere geçici olarak kapatıldı. Muhalif grupların kendi aralarında anlaşması ve çatışmaların sonlanmasıyla bugün Kilis Valisi İsmail Çataklı başkanlığında yapılan toplantı sonucunda sınır kapısının yeniden açılması kararlaştırıldı. Sınır kapısı alınan kararla yeniden açıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Geçiş yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 105 MB

=====================================================

3)ARHAVİ'DE DAĞ KÜTLESİ KOPTU: 18 EV BOŞALTILDI

ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Kireçli Köyü'nde dağ kütlesi koptu, vadi tabanı yaklaşık 2 kilometre boyunca 60 metre yüksekliğinde toprak ve balçıkla doldu, tehlike arz eden 18 ev boşaltıldı. Vadide önü devrilen ağaçlarla kesilen tonlarca toprak kütlesinin yeniden hareket etmesi olasılığı, Kavak Köyü'nü de tehdit etmeye başladı. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, dağın adeta yürüdüğünü anlattı, toprak kütlesinin yıllarca sürecek çalışma ile bile boşaltılamayacağını belirterek tehlikeye dikkat çekti.

Arhavi İlçesi'nde 5 kilometre mesafedeki Kireçli Köyü'nde bir hafta önce şiddetli yağışlar sonrası Kireçli Dağı'nda toprak kaymaları başladı. Belirli aralıklarla süren heyelanlar önceki gün dağın yamacından büyük bir kütlenin kopmasına neden oldu. Ağaç ve toprak kütleleri Kireçli Deresi Vadisi'ni yaklaşık 2 kilometre boyunca, 60 metre yüksekliğinde toprakla doldurdu. Kireçli deresi yatağını tıkanmasıyla tehlike arz eden çevredeki 18 ev boşaltıldı. Tonlarca toprağın vadiyi doldurduğu bölgede Kireçli Köyü'nün yolu da ulaşıma kapandı. Artvin Valiliği İl Özel İdare ekipleri ile DSİ ekipleri bölgede Kireçli Deresi yatağını boşaltmak için çalışma başlattı. Kireçli Köyü bitişiğindeki Kavak Köyü'de heyelan tehdidi altında kaldı. Vadide biriken toprak kütlesinin yağışlarla birlikte yeniden hareket ederek köye doğru ilerlemesinden endişe duyuluyor.

"DOZERİ ALAN ARAZİYE GİRDİ, BÖYLE OLDU"

Kireçli Köyü'nde evleri tehdit altında kalan Sevim Özgen, dedelerinin kendilerine bölgenin afet riski taşıdığını yıllarca önce anlattığını belirterek, "Dedelerimiz bizleri, 'Arazi ile oynamayın' diye defalarca uyardı. Araziye dozerlerin girmesi sağlıklı değildi. Çay arazilerine yol isteyen herkes dozerle vadiye girdi, toprak kitleleri oynadı. Eskiden herkes çayını sırtında taşırdı. Şimdi herkes hanım oldu, araba ile taşıyalım diye yol yaptılar. Böyle olunca heyelanlara neden oldular. Dağ koptu geldi. Şimdi biz ne yapacağız? Çok büyük tehlike altındayız" diyerek dert yandı. Gidecek yeri olmadığını anlatan çevre sakinlerinden Emine Uzunhasanoğlu 'da "Korku içerisinde oturuyorum. Arazim, her şeyim gitti" dedi, devletten yardım beklediklerini söyledi. Ayşe Uzunhasanoğlu'da, "Böyle bir yağmur hiç görmedik. Gece gündüz çalışılıp toprağın boşaltılması lazım. O toprak her an köyümüzü alabilir diye korkuyoruz" dedi, gidecek başka yerleri olmadığını söyledi.

"TOPRAK KÜTLESİNİN TAHLİYESİ YILLAR SÜREBİLİR"

Kireçli Köyü'nde incelemelerde bulunan Arhavi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da, 2 yıldır ilçede yağışlarda artış olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Kireçli Köyü'nde çok ciddi bir kütle heyelanla hareket etti. Kireçli Köyü'nden kopan dağ kitlesi Kavak Köyü'ne kadar geldi. Bu kütlenin tahliyesi yıllar sürebilir. Doğanın yanlış kullanımının ve küresel ısınmanın etkileri var. Benzer afet ve sonuçları her an görebiliriz. Ciddi tedbirler almamız lazım. Vatandaşların büyük bir tedirginliği var. Bunu gidermek için çalışma yapmalıyız. Son yıllarda çizmeyle gezip kravat takamaz hale geldik. Bu önemli değil ama insanların yıllardır, yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan olması üzücü. Doğu Karadeniz'deki heyelanların Bakanlıklar düzeyinde ele alındığını biliyoruz. Ancak heyelanların önüne geçecek çalışmaların bir an önce yapılması lazım."

DRONE İLE BÖLGEYİ İNCELEDİLER

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bölgede teknik ekiplerle birlikte incelemelerde bulundu. Drone ile havadan köyü görüntületen Başkan Hekimoğlu'nun çevresine toplanan vatandaşlar boşalttıkları köyün durumunu Drone ekranından izlemeye çalıştı.

DERE YATAĞI ÜZERİNE LOJMAN!

Bu arada, Kireçli Köyü deresi üzerine yapılan çay alım yeri ve üzerine inşa edilen cami lojmanı da sel riski ile karşı karşıya kaldı. Dere yatağının toprak ve balçıkla kaplanması nedeniyle dere suları binanın hizasına kadar yükseldi. Ekipler bölgede dere yatağını boşaltmak için çalışıyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi ilçesinde yaşanana heyelanla ilgili yazılı açıklama yaptı. İki hafta önce etkili olan sağanak yağışların aralıklarla etkisini sürdürdüğü bölgede büyük bir dağ kütlesinin koparak vadi boyunca ilerlediğini belirten Doğanay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İki gündür yağışlar yeniden başladı. Kireçli Köyü'nde meydana gelen heyelan nedeniyle akan malzeme dere yatağını doldurmuş olup, daha alt kotlarda bulunan Kavak Köyü'nün dere yatağının etrafındaki konutlara risk oluşturmaktadır. Bu nedenle risk altında olan Kavak Köyü'ndeki 18 konutta yaşayan vatandaşlarımızı tedbir amaçlı olarak tahliye ettik. Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı ihtiyaç olması halinde tutacağımız kiralık evlere yerleştireceğiz. Devlet olarak yaraları sarıp hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.ö

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Heyelan bölgesinin havadan çekimleri

-Heyalan bölgesi detayları

-Dere yatağındaki bina görüntüsü

-Vatandaşlarla röp.

-Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu'nun açıklaması

-Muhabir anonsu

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR ARTVİN-DHA

============================================================

4) PKK YANDAŞLARININ  GÖSTERİ YAPTIĞI MAHALLELERE 500 POLİSLE OPERASYON

Görüntü Dökümü

-----------------------

Polis helikopterinden operasyon görüntüsü

SÜRE: 02'07" BOYUT: 236 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI-Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

====================================================

5)HAYVANSEVER AİLENİN BARINAĞINI 3 KEZ YIKTILAR

ANKARA'nın Çankaya ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde, Bademli ormanlık bölgesine soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını besleyip, üşümemeleri için Şükrü-Kader Kıvanç ailesinin yaptıkları 30'a yakın barınak, bazı kendini bilmezler tarafından 3 defa yıkıldı. Bu duruma tepki gösteren Kıvanç ailesi, "Hayvanlara işkence eden ve öltdürenlerin cezalarının artırılmalarını istiyoruz" dediler.

Hayvansever Şükrü Kıvanç ve eşi Kader'inh Çankaya'da yaptıkları 30'a yakın hayvan barınağı, bir ay içerisinde hayvan sevmeyenler tarafından tahrip edildi. Hayvanların su ihtiyacını karşılayacağı su depoları ezildi, malzemeler çalınarak yok edildi. Bölgede bulunan sokak hayvanları her gün taş ve sopalarla kovalanarak yaralandığını belirten aile, "Hayvanlara eziyet edenleri kabahat kanunları ile değil suç kapsamına alınarak cezalandırılmalarını istiyoruz. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlerin cezalarının artırılmalarını istiyoruz" dediler.

Son beş yıldır Gaziosmanpaşa Mahallesi Boztepe orman alanı içerisinde 50'ye yakın başıboş hayvanları sahiplenerek beslemeye çalışan ve evinden bölgeye su taşıyan Şükrü Kıvanç ve eşi Kader, "Kış ayları içerisine girdik. Hayvanlar üşümesin diye kendi imkanlarımızla 30 adet hayvan barınağı yaptık. Ama hayvan sevmeyenler tarafından bu yaptığımız barınaklar son bir içerisinde 3 kez tahrip edildi. Malzemeleri çalınarak götürülmüş. Bu bölgeye gelen insanlar hayvanları taş ve sopalarla kovalayarak yaralıyorlar, ya da öldürüyorlar. İki yıl önce yine bu bölgede 250'den fazla başıboş köpeği zehirleyerek öldürdüler. Bu hayvanlara zarar veren insanların tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz. Hayvanlara eziyet edenlerin Kabahatler Kanunu'na göre değil, suç kapsamına alınarak cezalandırılmalı. Cezaların da artırılması gerekiyor. Yoksa kimse bu yasaları dikkate almıyor" dediler.

Ankara'da yıllarca ünlü sanatçılara basgitarist olarak çalıştığını ifade eden Şükrü Kıvanç, "Sokaklarda aç ve perişan gezen sokak hayvanlarını toplayarak Bademli bölgesine aracımla getirerek beslemeye çalışıyorum. Hasta ve yaralı hayvanları yine kendi imkanlarımla tedavi edilmelerini sağlıyorum. Bizim ne kadar yaşama hakkımız varsa, hayvanların da o derece yaşama hakları var. Bu nedenle hayvanlara eziyet edilmesini istemiyorum. Eziyet eden ve öldürenlerin de ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Yeniden yaptıkları hayvan barınaklarında 50'ye yakın köpeğe bakmaya çalıştıklarını belirten Kıvanç, Bu bölgede binden fazla hayvan zor koşullarda yaşam savaşı veriyor. Hayvanseverler isterlerse bunları sahiplenip, yaşamlarını kolaylaştırabilirler, ya da bana ulaşarak mama ve barınak yardımında bulunabilirler" dedi.

Görüntü dökümü

Hayvan sever Şükrü Kıvanç ve eşi Kader Kıvanç'ın orman bölgesine kendi imkanları ile yaptıkları hayvan barınaklarından detay görüntüler,

Beslemeye çalıştıkları hayvanlardan görüntüler,

Son bir ay içerisinde yaptıkları barınakları yıkıldığını ifade eden açıklamaları,

Kader Kıvanç'ın hayvanlara eziyet ve öldürenlerin Kabahat Kanunu kapsamından çıkarılarak Ceza Kanununa alınması konusunda açıklamaları

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

==========================================================

6)BEYRUT İLE ADANA ARASINDA TURİZM KÖPRÜSÜ KURULUYOR

ADANA Ticaret Odası (ATO) ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından Lübnanlı turizmcilerle birlikte 'Beyrut - Adana Turizm Köprüsü Projesi' başlatıldı.Adana'nın turizm ve ticaret hacminin yükseltilmesi için gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Sheraton Oteli'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı toplantıya çok sayıda Türk ve Lübnanlı turizm sektörü temsilcileri ile ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile davetliler katıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde görevli Ticaret Müşaviri Emine Lekesiz, Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar, Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ve beraberlerindeki üst düzey yetkililer ile konuklara teşekkür eden ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana ile Beyrut arasındaki direkt tarifeli uçak seferler ile Mersin-Beyrut limanları arasındaki konteynır gemi seferlerinin önemli olduğunu söyledi.

Lübnan'ın önde gelen turizmcileriyle birlikte Beyrut'ta incelemeler yaptıklarını anımsatan Menevşe, "Adana'da üretilen ürünlerin Lübnan pazarına satışı ve Lübnanlı işadamlarının Ortadoğu ve Afrika pazarlarındaki güçlü ticaret ağının ortaklaşa kullanılması konusunda mutabakata vardık. İki şehir arasında önemli bir turizm ve ticaret potansiyeli var. Bu alanda önemli bir işbirliği başlattık" dedi.

KATILIMCILAR KONUŞTU

Borajet Havayolu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ise, Beyrut ve Adana arasında gerçekleştirdikleri uçak seferlerinin turizmi katkı sağladığını aktardı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar da, başlatılan proje ile turizmin daha da gelişeceğini vurguladı. Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ise derin tarihsel ilişkileri olan Türkiye ile çok daha yakın işbirliği sağlayan önemli adımlar atacaklarını belirtti.

Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar da, katılımcıları iki ülke ve kent arasında daha çok yatırıma çağırdı. Projeye destek veren Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, bugüne dek turizm projelerine 22 milyon liralık kaynak sağladıklarını belirterek her türlü destek için çalışacaklarını anlattı.

İki kentle ilgili görsel sunumların ve çalıştayların yapıldığı toplantıya katılan konuklara, ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe çeşitli hediyeler verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Salondan genel görüntüler

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe'nin konuşması

Borajet Havayolu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol'un konuşması

Beyrutlu temsilcilerin konuşması

Plaket töreni

SÜRE: 03'44" BOYUT: 417 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement