Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

91)HÜKÜMETE ÇAĞRI: HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALINKılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'da yaşanan gelişmelere değinirken, "Bu iş milli bir iştir.

12.03.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-9

1)HÜKÜMETE ÇAĞRI: HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALIN

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'da yaşanan gelişmelere değinirken, "Bu iş milli bir iştir. Hükümete çağrıda bulunuyorum. Lafla peyhir gemisi yürülez. Hollanda ile ilişkilerimizi askıya alın. Açık çağrı yapıyorum" dedi.

ADANA/DHA

=================================================

2)CANİKLİ, YÖRESEL ÜRÜN FINDIK KONUSUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyareti etti, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştü, yöresel ürün fındık konusunda değerlendirmelerde bulundu. Canikli, "Bizim politikamız 2002'den beri zikzak çizmeden, taviz vermeden tarımda bütün üreticilerimizin ve özelde de fındık üreticilerimizin mağdur edilmemesi ilkesi üzerine oturtuldu. Bundan hiç taviz vermedik ve 2002'den beri fındık üreticimizi hiç mağdur etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Çünkü son 15 yıllık dönemde fındığın fiyatının manipüle edilerek, kısır menfaatler uğruna üreticimizin zarara uğratılması sonucunu doğuracak adımların atıldığını, teşebbüslerin olduğunu biliyoruz. Zaman zaman takip ediyoruzö dedi.

'FINDIĞIN FİYATINDA AŞAĞI YÖNLÜ GİDİŞ VAR'

Fındık üzerinde birtakım fiyatı üzerinden spekülasyonlar yapıldığına şahit olduklarını kaydeden Canikli şunları söyledi:

"Orada da müdahaleyi yaptık ve sezon üreticimizi memnun edecek bir fiyatla sonuçlandı. Son günlerde fındığın fiyatında aşağı yönlü gidiş var. Bunun nereden kaynaklandığını araştırıyoruz. Eğer normal piyasa şartları dışında, arz-talep dengesi dışında, dışarıdan müdahalelerle piyasa şartları bozularak fındığın fiyatı bu noktaya geliyorsa elbette ona yönelik gerekli kararlı adımları atacağız. Psikolojik yönetiminden tutun, gerekirse şartlar oluşursa müdahale alımı da dahil olmak üzere her türlü müdahaleyi yapacağız. Temel kriterimiz fındık üreticisinin, hiçbir üreticimizin mağdur edilmemesi esası üzerine kurulu.ö

'DÜŞÜK FİYAT OLUŞMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Fındıkta düşük fiyat oluşmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Canikli, "Bugün 3 dolar civarında. Üretici örgütlerinin bizden talebi, 'fındığın fiyatını 1,2 dolara getirin ve orada sabitleyindi. Nereden nereye geldik? Bugün üreticimizi rahatsız eden fiyat seviyesi yaklaşık 3 dolar civarında. Buna rağmen üretici memnun değil. Ben 'şu fiyat olsun, bu fiyat iyidir' anlamında bir şey söylemiyorum. Yorum yapmıyorum, sadece hatırlatma yapmak için bu bilgileri veriyorum ama sonuç itibariyle oturup konuşacağız üreticimizle. Üreticimizin bu noktada beklentisi, talebi rasyonel olacak şekilde gerekli tedbirleri alacağız ve sezona girerken mağduriyet oluşturacak düşük bir fiyatın oluşmasına müsaade etmeyeceğizö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Canikli'nin açıklamaları

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO/TRABZON/ DHA

===============================================

3)KONYA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

KONYA'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmurun, yerini bugün kar yağışına bırakması hayatı olumsuz etkiledi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Konya'da kendisini gösterdi. Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabaha karşı yer yer kar yağışına dönüştü. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda ise olumsuz olarak etkilendi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı eksi 1 dereceye kadar düşen yağışlı ve soğuk havanın hava sonuna kadar süreceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Kar yağışından detay

Kenten detay

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA/ DHA

================================================

4)ÇAKILDAN YAPTIĞI BAYRAKLARIN KORUNMASI İÇİN YARDIM İSTEDİ

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde huzurevinde kalan 64 yaşındaki Turan Kaplan, 2 yıl önce bir tepenin yamacına çakıl taşlarıyla yaptığı Türk bayraklarının tel örgüyle çevrilip korunması için yardım istedi.

Yaklaşık 2.5 yıldan bu yana Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, 2015 yılında Dağlıca- Yüksekova karayolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duyarak şehitler anısına Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına 220 metrekare genişliğinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yaptı. Kaplan, 2016 yılında aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaparak 23 Nisan'da genç ve çocuklara armağan etti. Turan Kaplan'ın bu davranışı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dikkatini çekti. Akar tarafından Afyonkarahisar'a gönderilen ve üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan bir plaket askeri yetkililer tarafından Turan Kaplan'a teslim edildi. Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Aygün Jandarma Karakol Komutanlığı'nın isteği üzerine Turan Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bölgede asker ve korucuların yardımıyla 11 günde şehitler anısına 966 metrekarelik çakıldan Türk bayrağı yaptı.

YÜRÜYEREK ANKARA'YA GİDECEK

Yaptığı bayraklar sonrası 'Bayrakçı dede' olarak anılmaya başlayan Turan Kaplan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan plaket almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Bu yıl 23 Nisan'da kaldığı huzurevinden yürüyerek Ankara'ya gitmeyi planladığını anlatan Kaplan, önce Anıtkabir'i daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanını ziyaret ederek görüşmek istediğini anlattı.

"KORUMAYA ALINMASI İÇİN YARDIM İSTİYORUM"

uran Kaplan, istek halinde Türkiye'nin 81 ilinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yapabileceğini anlatırken, şöyle konuştu:

"Adresim belli, arayan olursa giderim. Hiçbir menfaat de gözetmiyorum. Sadece benim ihtiyacımı gidersinler. Fazla bir ihtiyacım da olmaz. Sadece kalacak yer ve bayrak inşaatı için taş. Bu bayrakları yaptığımdan dolayı Hulusi Akar komutanımdan plaketim geldi. 64 yaşında Genelkurmay başkanımdan bu plaketi almak çok büyük onurdur. Kendisine çok teşekkür ederim. Sonsuz saygı ve sevgimi gönderiyorum. Ama cumhurbaşkanımdan, başbakanımdan, genelkurmay başkanımdan ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanımdan bayrağımın tellenerek korumaya alınması için yardım istiyorum. Yanlış anlaşılmasın para istemiyorum, sadece yaptığım bayrakların korumaya alınması ve telle çevrilebilmesi için yazı istiyorum. Telleme işini maaşımdan yemem içmem artırır yaparım, bayraklarımı korumaya alırım. Kimseden para istemiyorum. Şehit ailelerinin, gazilerimizin yanında olduğumu göstermek istiyorum. Başka bir arzum yok."

"TEL ÖRGÜ İÇİNE ALMAK İSTİYORUM"

Turan Kaplan, Dağlıca şehitleri anısına yaptığı ilk Türk bayrağının yanına da pankart astı. Pankartta şu ifadeler yer aldı:

"Dünyanın her yerinde yardıma koşan ve dünyanın tek lideri olan Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'dan ben de yardım istiyorum. Dağlıca'da şehit 16 asker ve 15 polis ve şehitler için yaptığım ve 15 Temmuz şehitleri ve arenada şehit polislere ve Kayseri'de şehit askerlerimize ve El Bab'da şehit olan askerlerimiz için yapmakta olduğum bayraklarımın tel örgü içine almak istiyorum. Huzurevi sakini bayrakçı dede. Afyonkarahisar Hüseyin Develi Huzurevi Sandıklı. Evet, Evet, Evet."

Görüntü Dökümü

--------------

Turan Kaplan Türk bayrağı ve plaketle birlikte

RÖP: Turan Kaplan

108 MB/// 03.23ö

(Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

=========================================================

5)VALİDEN 15 TEMMUZ VURGUSU

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimindeki mücadele ruhunu İstiklal Savaşı'ndaki mücadele ruhuna benzetti.

Antalya'da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin hazırladığı programı aralarında Vali Münir Karaloğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törende İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığını anlatan 'Zaferin Ayak Sesleri İstiklal Marşı' adlı bir de sunum yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşındaki 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın/ Siper et gövdeni' sözlerine dikkat çekerek, "Değerli gençler İstiklal Marşı zannetmeyin ki sadece Kurtuluş Savaşı ortamı için yazıldı. Hayır. İstiklal Marşı kıyamete kadar bu toplumun başı derde düştüğünde müracaat edebileceği bir marş, bir şiir, bir görev metni gibi orada duruyor. 15 Temmuz gecesi işte tam da Mehmet Akif'in dediği gibi alçaklar ve hayasızlar, yine memlekete saldırdığında, yine memleketi işgal girişiminde bulunduğunda bütün toplum, ayağa kalkarak tam da Mehmet Akif'in dediği gibi namusunu çiğnetmedi. Çiğnetmeyecek. İstiklal Savaşı'ndaki ruh neyse, 15 Temmuz gecesinde bu milletin takındığı ruh da aynıdır" dedi.

Törende, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Resim yarışmasında ilkokul öğrencileri arasında Melahat Faraçlar İlkokulundan Yağmur Aslan birinci, Döşemealtı TOKİ İlkokulu'ndan Gece Lidya Taşdemir ikinci, Bahçeşehir Koleji'nden Can Kayapınar üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında ise Aksu ilçesi Rabiye Mehmet Ülger Ortaokulu'ndan Selin Yıldız birinci, Çakırlar Ortaokulu'ndan Ayça Karaman ikinci, Aksu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Cahide Nur Çetin üçüncü oldu. Şiir yarışmasında ise Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Nur Akın birinci, Yeniköy ortaokulundan Mert Şanlı ikinci, Antalya Sınav Kolejinden Uğur Küçükerşen üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Ayhan Aydın ile

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Yıldırım verdi. İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin de anlatıldığı törende, 5 yaşındaki Elif Ekin Özkan ise okuduğu İstiklal Marşıyla büyük alkış aldı. Küçük Elif'i Vali Karaloğlu da sahneye çıkarak kutladı.

Törenden sonra vali ile beraberindekiler resim sergisini gezdi.

Görüntü Dökümü

--------------

AKM'ye gelenlerin görüntüleri

Vali Münir Karaloğlu'nun konuşması

Ödül töreni

Törenden genel görüntüler

Türkü söyleyen öğrencilerin arkasındaki fonda 15 Temmuz şehitlerinin görüntüleri

Dombra eşliğinde Türk bayraklı elbisesiyle sahneye gelen 5 yaşındaki Elif Ekin Özkan'ın görüntüsü

Valinin çocukları kutlaması

Resim sergisinden görüntüler

166 MB/// 05.13

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===============================================

6)İSHAL ŞİKAYETİYLE GİTTİĞİ HASTANEDE ÖLEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUK TOPRAĞA VERİLDİ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, ishal ve kusma şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz, gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

İlçeye bağlı Gülüç Beldesi'nde oturan 34 yaşındaki İsa Yılmaz, ishal ve kusma şikayetiyle ilkokul öğrencisi oğlu Halil İbrahim'i, dün sabah saatlerinde Özel Anadolu Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede Yılmaz'a iddiaya göre; bronşit tanısı kondu. Acil Servis'te serum takılan Halil İbrahim Yılmaz, bir süre sonra fenalaşıp yaşamını yitirdi. Yapılan otopsinin ardından Yılmaz'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Gülüç Beldesi Merkez Camii'ndeki cenaze töreninde İsa Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Cenazeye, Yılmaz ailesinin yanı sıra Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve vatandaşlar katıldı. İlkokul öğrencisi Yılmaz, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında doktor ve sağlık görevlilerinin ifadelerinin alındığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Baba İsa Yılmaz'ın taziyeleri kabul etmesi

-Helallik alınması

-Cenaze namazı

-Tabutun taşınması

-Süre: (02.45) Boyut: (83 MB)

-Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement