Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

ADANA'DA GDO'LU SOYA ÇIKAN KATKI MADDESİ ALARMI1)ÜRETİCİ FİRMA: NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUZAdana'da analiz sonuçlarında içinde GDO'lu soya çıkan ekmek katkı maddesini üreten firmanın yetkilisi, kendilerinin sadece dışarıdan aldıkları malzemeleri birleştirerek piyasaya sürdüklerini söyledi.

20.03.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'DA GDO'LU SOYA ÇIKAN KATKI MADDESİ ALARMI

1)ÜRETİCİ FİRMA: NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Adana'da analiz sonuçlarında içinde GDO'lu soya çıkan ekmek katkı maddesini üreten firmanın yetkilisi, kendilerinin sadece dışarıdan aldıkları malzemeleri birleştirerek piyasaya sürdüklerini söyledi. Ürettikleri ürünleri kendilerinin de GDO testi için analize verdiklerini belirten, soyadını açıklamak istemeyen Osman adlı yetkili şöyle konuştu:

"Biz ekmek katkı maddesinde kullandığımız malzemeleri kendimiz üretmiyoruz. Bunları dışarıdan satın alıyoruz. Bu aldığımız malzemelerde içinde GDO olmadığına dair elimde belgeler var. Gelip kontrol için örnekler aldılar. Biz de tekrar analiz yaptırıyoruz. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Eğer böyle bir şey varsa aldığımız yerlerden bulaşmış olabilir. Süreç devam ediyor."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,

======================================================

2)HDP'Lİ SANCAR: SANDIK GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİZ

MARDİN'in Derik İlçesi'nde referandum çalışması kapsamında esnafı ziyaret eden HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, referandum çalışmalarını zorluk içerisinde yaptıklarını belirterek, "Burada seçim güvenliğinden endişeliyiz. Sandıkların güvenliğinden de, seçim çalışmalarının düzgün yürütülmesinden de endişeliyiz" dedi.

Derik İlçesi'ne referandum çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden HDP Mardin Mardin Milletvekili Prof.Dr. Mithat Sancar, İl Başkanı Ali Aslan ve Derik ilçe Başkanı Salih Tekin ile parti yöneticileri "Hayır" broşürlerini dağıttı. HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, referandum çalışmaları kapsamında halkın yaklaşan Nevruz Bayramı'nı da kutladı. Esnafa oylarına sahip çıkması konusunda uyarılarda bulunan HDP'li Sancar, referandumda sandıklardan "Hayır" çıkacağına inandığını belirterek, "Burada normal, olağan ortam yok. Herhangi bir seçim şartları da yok. Gördüğünüz gibi her tarafta güvenlik görevlileri, çalışmaları da zorlukla yürütebiliyoruz. Ancak, milletvekilleri geldiğinde biraz rahat hareket edebiliyoruz. Biz burada seçim güvenliğinden endişeliyiz. Sandıkların güvenliğinden de, seçim çalışmalarının düzgün yürütülmesinden de endişeliyiz, ama elimizden geleni yapacağız. Özellikle köy birleştirmeler, sandık birleştirmeler konusunda ciddi kaygılarımız var. Orda seçimlere üsulsuzluk karıştırılacağı konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bunu engellemek için de uğraşacağız. Bütün gücümüzle bu referandumda 'hayır' çıkması için uğraşacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Mardin HDP Milletvekili Porf.Dr.Mithat Sancar'ın esnaf ziyareti

-Sancar'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK, -

====================================================

3)HDP'Lİ TAŞDEMİR, AĞRI'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Vali Musa Işın, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in Doğubayazıt'ta bugün gözaltına alındığı ve Ağrı'ya getirildiğini doğruladı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ağrı Milletvekilli seçilen 35 yaşındaki Taşdemir, partinin Kadın Meclisi Sözcülüğünü yapıyordu. HDP Genel Merkezine ait internet sitesinde gözaltı kararına tepsi gösterilirken "Kabul etmiyoruz, boyun eğmiyoruz. Susmuyoruz" denildi.

AĞRI, -

====================================================

4)YENİ SEVGİLİSİ İLE BİR OLUP, ESKİSİNİ BIÇAKLADI

ADANA'da 30 yaşındaki Can K., sevgilisi 27 yaşındaki Kibar K.'nın eski sevgilisi 56 yaşındaki Yücel Ö.'yü bıçaklayarak kredi kartları ile 500 lirasını gasp etti.

Merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Yücel Ö., sabah saatlerinde polisi arayarak, "Eve gelen 2 kişi beni bıçaklayıp paramı gasp etti" diyerek yardım istedi. Sağlık ekipleriyle birlikte eve giden polis, Yücel Ö.'yü ağır yaralı halde buldu. Vücudunda 7 bıçak darbesi olan Yücel Ö., Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yücel Ö., polislere, "Bir süre önce ayrıldığım kız arkadaşım Kibar K. evime geldi. Kibar ile birlikte tanımadığım bir erkek de içeriye girdi. Para istediler, vermeyince bıçaklayıp, 500 lira para ve kredi kartlarımı gasp ettiler" diye bilgi verdi.

Bu iddia üzerine polis, Yücel Ö.'nün eski sevgilisi Kibar K.'yı yakaladı. Suçunu itiraf eden genç kadın, "Erkek arkadaşım Can K.'ya, eski sevgilim Yücel Ö.'nün çok parası olduğundan bahsetmiştim. Olaydan bir kaç saat önce Can paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Beni tehdit ederek Yücel Ö.'nün evine götürdü. Zile bastım kapı açılınca içeriye girdi. Yücel Ö.'yü bıçaklayıp kart ve parasını aldı. Beni de polise haber verirsem öldüreceğini söyleyerek tehdit etti" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Kibar K. adliyeye sevk edilirken, polis Can K.'nın yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kadın şahsın Adli Tıp Birimi içinde yakın görüntüsü

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 01'00" BOYUT: 113 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

5)K PARTİ'Lİ KARASAYAR'DAN REFERANDUM TOPLANTISI

AK Parti Hatay Milletvekili, TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde düzenlediği basın toplantısında referanduma yönelik mesajlar verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in de katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Karasayar "Güçlü ülkeleri yönetebilmeniz için bu istikrarın devam etmesi için ülkemizi hayal ettiğimiz 2023 hedeflerine taşımamız için bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bugün hala 82 Anayasası, darbe Anayasası ile yönetiliyoruz" dedi. Karasayar şöyle devam etti:

"Tabi ki Cumhuriyet kurulduğu dönem bu sistem gerekiyordu. Düne kadar belki bu sistem gerekiyordu. Ama artık bugün bu sistemle ülkemizi çok daha ileriye taşıyamayacağımız görülüyor. Bu sistemin geçmişte yaşadığı sıkıntılar, güçlü Türkiye'de büyük Türkiye'de yaşanırsa çok daha büyük ekonomik krizler, sosyal krizler, ödeme riskinin olabileceği karşılaşma riskiyle karşı karşıya kalabileceğimiz görülüyor."

Karasayar, referandum konusu olan değişiklik ile meclisin gücünün arttığını savunarak "Milletvekilleri kanun çıkartıyor..Cumhurbaşkanının kararname çıkartma yetkisi var. Kararname çıkartma yetkisi yürütmeyle icrayla ilgili konularla alakalı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplantıya katılanlardan görüntü

Orhan Karasayar'ın konuşması

SÜRE: 04'16" BOYUT: 201 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

==================================================

6)BODRUM'DAKİ BEŞİKTAŞLILARDAN KUTLAMA

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş'ın kuruluşunun 114'üncü, ilçedeki kulübün ise 14'üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. Beşiktaş'ın kuruluşunun 114'üncü, ilçedeki kulubün ise 14'üncü kuruluş yıldönümünü için Azka Otel'de bir araya gelen Bodrum Beşiktaşlılar Kulübü üyeleri, hem yemek yedi hem de Beşiktaş- Antalyaspor maçını izledi. Kutlamalara Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Gençlik Spor Muğla İl Müdürü Serkan Özalmaz, BJK eski yöneticileri Fahrettin Curoğlu ve Metin Keçeli, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez de katıldı. Gece boyunca eğlenen siyah beyazlı taraftarlara Galatasaraylı olan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Fenerbahçeli olan Başkan Mehmet Kocadon siyah-beyazlı fular takarak eşlik etti. Bodrum Jimnastik Kulübü üyesi çocuklar, siyah-beyaz renkli kıyafetleriyle gösteri yaptı. Kutlamaların yapıldığı salon, siyah-beyaz renklerle ve Beşiktaş bayraklarıyla donatıldı. Sandalyelerin arkalıklarından masalardaki peçetelere kadar her yerin, siyah beyaz olarak hazırlaması dikkat çekti.

Maçın devre arasında konuşan Mehmet Kocadon, "Bugün bu salonda atacağımız sevgi taşının bütün ülkemiz almasını sarmasını istiyorum. Renkler bir olsun, hiç kimse hiç kimsenin tuttuğu takım yüzünden, fikri yüzünden, konuşması yüzünden birbirini kırmasın birbirini üzmesin. Bir Fenerbahçeli belediye başkanını, Bodrum sevdalısını Bodrum milliyetçisini şu mikrofonda boynunda siyah beyaz atkı ile konuşturabiliyorsanız sizlerle gurur duymak lazım" dedi.

Kendisinin de bir sporsever olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz ise, "Geçtiğimiz zor süreçte Beşiktaşlı olsun, Galatasaraylı olsun, Fenerbahçeli olsun, Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni olsun bunlar bizim zenginliklerimiz. Bunun kıymetini iyi bilmemiz lazım. Çünkü birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ben sizin buradaki bu sevincinizi paylaşmaktan gerçekten mutlu oldum. Biraz önce üzüldüğünüz biliyorum maç 0-0 bitti. Ama artık bu iş bitti. Beşiktaş bu sene şampiyon, içiniz rahat olsun. Oynadığı futbolla da gönüllerin şampiyonu zaten. Şimdiden şampiyonluğunu tebrik ediyorum, kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum" dedi.

Bodrum Beşiktaşlılar Kulüp Başkanı Uğur Özçayır ise Beşiktaş'ın 100'üncü kuruluş yılında kurulan yüzüncü dernek olduklarını ve bu onuru, gururu taşıdıklarını belirterek, "Ulu önder Atatürk'ümüzün açmış olduğu yolda ilerlemeyi her zaman kendimize görev bildik. Amacımız büyüklerimizden devraldığımız Bodrum Beşiktaşlılar Derneği bayrağını daha da yükseğe çıkarmaktır" dedi.

Gece sonunda Beşiktaş futbol takımı oyuncularının imzaladığı 3 formanın 2 si çekiliş bir tanesi ise açık arttırma ile satıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Geceye katılanlardan görüntü

Mehmet Kocadon'un konuşmasından görüntü

Bekir yılmaz'ın konuşmasından görüntü

Uğur Özçayır'ın konuşmasından görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

==============================================

7)MARMARİS'TE ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Özel Uğur Koleji yönetimi, Çanakkale Zaferi'nin zorlu şartlarda kazanıldığı anlatmak amacıyla bugün öğle yemeğinde, şehitlerin bir öğünlük yemeği olan kırık buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve çeyrek dilim ekmek dağıttı.

Okulun yemekhanesinde verilen 'Çanakkale menüsü' ikramına veliler de katıldı. Öğretmenler, çocuklara verilen menü hakkında bilgilendirmede bulundu. Çocuklara Çanakkale Zaferi'nin önemini anlamaları ve anlatmak için böyle bir ikramı yaptıklarını söyleyen Marmaris Uğur Okulları Müdürü Onur Demirtaş, "Okulumuzda bir hafta süreyle öğle yemeğinde şehitlerimizin bir öğünlük yemeği olan kırık buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve çeyrek ekmek dağıtılacaktır. Ayrıca Çanakkale Zaferi'nin önemi ile ilgili öğrencilerimizin hazırladıkları mini tiyatro, skeçler sahne alacak. Şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenleyeceğiz. Öğretmenlerimiz, derslerde Çanakkale Zafer tarihi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacak" dedi.

Ortaokul öğrencisi Sinem Pekgüz, "Bu menü, o dönemin zorluklarını ve bizim kolaylık içinde yaşamamızın onlar sayesinde olduğunu anlatıyor. Verilen öğle yemeği ile şehitlerimizi anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Okulda dağıtılan Çanakkale menüsü görüntüsü

-Veli ve öğrencilerin masalarda "Çanakkale Menüsü" yemesi

-Öğrencilerle röp.

-Marmaris Uğur Okulları Müdürü Onur Demirtaş ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Toplam: 3 dakika 17 saniye - 237 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
    20:28 Tokat'ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Bayraktepe köyüne bağlı Çataltepe mevkisinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, vatandaşların haber vermesi üzerine Niksar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldü. Ekiplerin 1 saatlik çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 1 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü
    20:25 Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü

    Sivas'ta seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce park halindeki otomobile çarptı, daha sonra da takla attı. Kaza sonucunda sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı
    20:24 Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı

    Zeytinburnu'nda iki esnaf arasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalışan bir kişi, tabanca ile vurularak yaralandı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Tartışma sonucunda ateş açan saldırgan gözaltına alınırken, yaralı şahıs hastaneye kaldırıldı.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi
    20:20 Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu ve bir kişi dumandan etkilendi. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Olay anları cep telefonu kamerası ve dron ile görüntülendi. Vatandaşlar da yangını söndürmek için yardım etti.


Advertisement