Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜSURİYE tarafından keskin nişancı silahıyla açılan ateşle nöbet tuttuğu Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde şehit olan er Hüseyin Koroç'un acı haberi, Şanlıurfa'daki baba evine ulaştı.

22.03.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE tarafından keskin nişancı silahıyla açılan ateşle nöbet tuttuğu Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde şehit olan er Hüseyin Koroç'un acı haberi, Şanlıurfa'daki baba evine ulaştı. Oğlunun şehit olduğu haberine alan 5 çocuk annesi Fatma Koroç, Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan Bükülmez Karakolu'nda görevli piyade er 21 yaşındaki Hüseyin Koroç, sınır hattında nöbet tutarken Suriye tarafından açılan ateşle şehit oldu. Koroç'un şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'ndeki ailesine bildirildi. Askeri yetkililer gittikleri evde şehit er Koroç'un annesi Fatma Koroç'a acı haberi verdi. Aldığı acı haberle yıkılan anne, Arapça ağıt yaktı. Şehit annesini komşuları ve haberi duyarak eve gelen yakınları teselli etti.Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, yetkililer nakliyecilik yapan baba Ahmet Koroç da acı haberi vermek üzere çalıştığı yere gitti. 5 çocuğunun en büyüğü olan oğlu Hüseyin'in ölüm haberiyle yıkılan acılı anneyi ise kadın komutanlar teselli etmeye çalıştı.Yakınlarını yasa boğan şehit er, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Askeri yetkililerin şehit haberini aileye vermesi

Acı haber üzerine gözyaşlarına boğulan anne Fatma Koroç

Haberi alan kadınlar eve gelmesi Arapça ağıtlar yakması

Şehit evine Türk bayrağı asılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 237 MB

==========================================

2)BOZDAĞ: ABD ADALET BAKANINA TÜRKiYE' NİN BEKLENTİLERİNİ İLETTİM

Adalet Bakanı Bozdağ ABD Adalet Bakanı'na gönderdiği mektubun içeriğiyle ilgili açıklama yaptı. Sinop'taki temasları sırasında polis evinde soruları yanıtlayan Bozdağ, mektubun sorulması üzerine "ABD Adalet Bakanın göreve başlaması üzerine kendisine tebrik ve başarı dileklerimi içeren bir mektup göndermiştim. Mektupta da Türkiye ve ABD Adalet Bakanlığı'nın ana gündem maddeleri olan FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi hususunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunun altını çizmiş ve bu konudaki beklentimizi kendisine iletmiştim.

Daha sonra kendisiyle telefon görüşme talebim olmuştu. Bu talebim karşılandı ve sayın bakanla telefonla görüşme fırsatım oldu FETÖ elebeaşı terörist Gülen'in Türkiye'ye iadesinin Türk halkı ve Türkiye devleti için ne anlam ifade ettiğini kendisiyle paylaştım. Türkiye'nin beklentilerini kendilerine ifade ettim çünkü terör örgütü lideri Fethullah Gülen Pensivalya'da şuanda Türkiye aleyhine terör örgütünü herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın yönetmeye devam etmektedir. Bu durum iki ülke arasında ilişkilere iki ülke halklarının birliğine zarar vermektedir bunu kendilerine ifade ettim. Şunun altını özellikle çizdim ABD ve ABD halkı için Usame Bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa FETÖ'de Türkiye ve Türk Halkı için aynı anlamı ifade etmektedir bu nedenle bizim gönderdiğimiz dosyaların ivedilikle değerlendirilmesi öncelikle geçici tutuklama talebimizin gereği yapılarak terörist Gülen'in tutuklanması ve iade sürecinin gerçekleştirilmesi talebemizi yineledik ve bu konudaki Türkiye'nin beklentilerini kendilerine aktardık diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

- Bekir Bozdağ ın açıklaması

SİNOP/DHA

=================================================

3)İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU VAN'DA

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, program ve açılışlara katılmak üzere geldiği Van'da yaptığı konuşmada PKK'yı Türkiye'den söküp atacaklarını söyledi.

Uçakla Van'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu helikopterle Erciş İlçesi'ne geldi. Bakan Soylu, buradan ilçe seçim bürosunun bulunduğu Van Yolu Caddesi'nde toplanan vatandaşlara kar yağışı altında hitap etti. Bakan Soylu, "Çok sıkıntılı dönemler geçirdik. Çok dertler için içimize ağladık. Memleketimizin her kesimine acılar yaşattılar. Birlik, beraberlik içinde yarınlara ulaşmamamız için her birimize travma yaşattılar. Bu ülkede hepimizi terbiye etmek istediler. Başbakanını astılar. Mezhep ayrımı yaptılar. Bizi etnik kökenler üzerinden, Kürt, Türk diye ayırmaya çalıştılar. Ülkenin birlik ve beraberliğini zayıflatmak istediler. Yeterki güçlü, ayaklarının üzerinde duran Türkiye olmasın dediler. Topraklar, yerler şahit olsun. Allah, şahit olsun ki bizi Kürt kardeşlerimizden ayıramayacaklar. 15 Temmuz'da aynı şeyi ortaya koydular. O maşanın talimatıyla birlikte, helikopter, tanklar, uçaklarla milletimizi terbiye etmek istediler. Bu ülkeyi ayağa kaldırmamak için türlü türlü tezgahlar, tuzaklar ortaya koymaya çalıştılar. Bu milletin cevabı tektir. Şiddetle, silahla zorluklarla değil, oylarıyla demokrasiyle cevap veriyor. 16 nisanda referandumda bizi terbiye etmeye bu millet cevap verecek. Bizi bölemediniz, parçalayamadınız. Gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

ÖZERKLİK İLAN EDİNDE BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALALIM

Bölgede PKK'yı temizleyip atacaklarını belirten Bakan Soylu, "Bir partinin temsilcileri oy için anne, babaları tehdit ettiler. Biri 'Türkiye'yi tükürükle boğacağız' dedi. Bu ülkenin birliği üzerinde kimseye oyun oynatmayız. Yıllardır çocuklarımızı işsiz bıraktılar. Terörün önünü açtılar. Terörden dolayı yatırım gelmiyor. Bunlar biz siyaset yapacağız dediler. Oy istediler. Sonra istismar ettiler, kandırdılar. 7 Haziran'dan sonra dedilerki 'biz özerklik ilan edeceğiz' dediler. Nusaybin'de, Kızıltepe'de, Cizre'de. Kalbinde cesaret varsa bir yerde özerklik ilan edeceğiz dede alalım boyunun ölçüsünü. Bu PKK'ya gerekli dersi vereceğiz. PKK'yı bu topraklardan silip atacağız. Bu ülkede sessiz devrim var. Tahammül edemiyorlar. Biz kardeşiz. Bu topraklarda birlikte ebediyen yaşayacağız. Teröre biraz gem vurduk. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Gabar'da, Cudi'de, Besler Derelerde Türkiye'nin her noktasında biz varız" dedi.

23 İLE YATIRIM GELECEK

Cazibe merkezleri kapsamında 23 ile yatırım geleceğini belirten Bakan Soylu, "Van'da bu kapsamda 15 bin 242 evladımız istihdam edilecek. Özel setktörün gelmesiyle iş sahibi olacak. Terörü tasviye ettikçe iş AŞ açılacak. Gençler her ilde iş bulacak. Terörü def edeceğiz. Ekonmik ve sosyal poltikalar üreteceğiz. Biz meclise gidip oturamıyoruz. Gece 4'e kadar çalışıyoruz. Biz vatandaşlarımızla bir araya gelmezsek ülkeyi PKK, FETÖ yönetecek. Artık o günler geçti. Meclis güçlü olacak. Dünya bize tahaküm etmek istedi. Onlara fırsat vermedik. Artık, milletin iktidarı olacak. Milletin yargısı, meclisi olacak. Gençlerin milletvekili olmasını istemiyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyornlar. Ülkenin genç enerjisini ülkenin içerisine yansımasını istemiyorlar. Şimdi Almanya, Hollada devreye giriyor. 16 Nisan'da bu millet hepinizi sandığa gömecek. Biz 300 yıldır gerileme dönemi yaşıyorduk. 14 yıldır sıçrama yaşadık. Şimdi tam fırsattır. Biz kendi aracımızı, otobüsümüzü, uçağımızı yapacağız. Dünya'nın ilk 10 büyük ülkesi olacağız" dedi.

Konuşmasını ardından Bakan Soylu beraberindekilerle birlikte açılış kurdelasını kesti. Bakan Soylu'ya Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın kilim, Bölgesel Amatör Lige çıkan Erciş Belediye Spor'un forması ve Kırgızlar tarafından kalpak takımı hediye edildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Bakan Soylu nun açıklamaları

ERCİŞ-DHA

==================================================

4)BAKAN AKDAĞ: AVRUPA 16 NİSAN'DAN SONRA YANLIŞINDAN DÖNECEK

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin bakanlarının konuşmasına izin vermeyen ama PKK paçavraları ile mitingler yaptıran Avrupa ülkelerinin 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra yanlışından döneceğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'dan özel uçakla Adıyaman'a geldi. Bakan Akdağ'ı, havaalanında Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, bürokratlar ile STK temsilcileri karşıladı.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Akdağ daha sonra 'Sağlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantı çıkışında gazetecilere konuşan Bakan Akdağ, referandum ile yeni ve doğru bir sistemin hedeflendiğini söyledi.

Referandum ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi 'hayır'da değil, güzel ve hayırlı işlerde yarışmak gerektiğini bunun da 'evet' denilerek yapılacağını anlatan Bakan Akdağ, "Türkiye'ye yeni güçlü bir hükümet sistemi gerekiyor. Türkiye gitmek istediği doğrultuda gidebiliyorsa, direksiyonun başındaki Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın birbirlerini iyi tanımaları ve birbirlerine çok iyi itimat etmelerinden kaynaklanıyor. Aksi takdirde geçmişte direksiyondakilerin birinin sağa kırması diğerinin sola kırmasıyla ülkenin ne kadar zarar ettiğini birçok kez müşahede ettik. Dolayısıyla doğru bir sistemin peşindeyiz" diye konuştu.

Avrupa ülkelerinde Türk bakanların konuşmalarının engellenmesine tepki gösteren Akdağ, Avrupa'nın içinde bulunduğu yanlıştan 16 Nisan'dan sonra döneceğini ifade ederek şöyle dedi:

"Burada anlamakta zorlandığımız, aslında anlıyoruz da Avrupa'da bazı politikacılara ve ülkelere ne olduğu? Yani bugün Almanya'yı veya Hollanda'yı bu referandum neden bu kadar ilgilendiriyor? Bunu iyi düşünmek lazım. Bizim ülkenin bakanlarının konuşmasına müsaade etmezken, PKK paçavraları ile mitingler yaptırmaları gerçekten bütün Avrupa'yı kastetmiyorum ama bir utanç vesikasıdır. Tarih bunları yazıyor. Bunlar ileride gerçekten pişman olacaklar, belki dönüp özür dileyecekler. Avrupa sınıfta kalmaktadır. Tabi bu yanlışlarla ilgili Avrupa'dan da sağduyu sesleri de yükseliyor. 16 Nisan'dan sonra referandumdan güçlü bir 'evet'ten sonra, bu yanlışlarından dönecekler."

Bakan Akdağ, sağlık binalarının yüzde 70'ini depreme dayanıklı hale getirdiklerini ve 2023 yılına kadar tüm yapıları depreme hazır binalar hale getireceklerini kaydetti. Akdağ, afetlerde kurtarma çalışmalarında görev alan gönüllülerin sayısının da 8 bine ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Adıyaman Valiliğine gelen bakanın karşılanması

Bakan'ın Valilik defterini imzalaması

Bakan Akdağ'ın açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 220 MB

========================================================

MÜEZZİNOĞLU: KILIÇDAROĞLU, CHP EŞ BAŞKANLIĞI KOYABİLİR (EK)

5)"130 BİN EMEKLİMİZE 700 MİLYON LİRAYI BU AY İÇİNDE ÖDEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde esnafı ziyaret ederek, emeklilerle sohbet etti. Mehmet Müezzinoğlu, emekliye verilen banka promosyonuyla ilgili konuşarak, "Özellikle devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan kardeşlerimiz yine 30 yıl üzerinden emekli ikramiyelerini aldılar. 30'dan fazla çalışanları bazen 10 yıla kadar mağduriyetleri vardı. Bunlarla ilgili yasal düzenlemeyi 2016 yılı sonu itibariyle yaptık. Bu ay itibariyle de emeklilerimize ödemeleri başlattık. Yaklaşık 130 bin emeklimize 700 milyon lirayı bu ay içinde ödeyeceğiz. Bundan sonra bu anlamda 450 bin civarında devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olanların ilave alacaklarını da inşallah önümüzdeki periyotta bir takvim çerçevesinde ödemeye başlayacağız. Bu ay için ödeyeceğimiz 700 milyon, 130 bin emeklimize hayırlı olsunö

"16 TEMMUZ'DAN BERİ BU HAYAL KIRIKLIKLARINI YAŞIYORLARö

NATO'da görevli 4 FETÖ'cü subay ile 1 askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç'e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edilmesiyle ilgili yöneltilen soruyu da cevap veren Müezzinoğlu, "Avrupa'nın bir hayal kırıklığı var. O hayal kırıklığı 16 Temmuz sabahında başladı. Onlar beklerdi ki 16 Temmuz sabahı Türkiye'de FETÖ darbe girişimi başarılı olsun, onların istedikleri Türkiye onların avucunda olsun ama bu millet ona müsaade etmedi. Bu milletin 249 şehidi, 2 bin 200 gazisi ve topyekun millet kaderine ve demokrasisine sahip çıktı. Avrupa'nın rahatsızlığı bu büyük milletin kaderine ve demokrasisine sahip çıkmasından kaynaklanıyor. 16 Temmuz'dan beri bu hayal kırıklıklarını yaşıyorlar. Onlar oynayabilecekleri gibi bir Türkiye olacak ama bu millet ona fırsat vermedi, vermeyecek. Onların hayal kırıklıkları devam edecek. Bu güne kadar tanıyamadıkları millet statüsü devam edecek. Onlar anlamsız, hukuk dışı krizler üretebilirlerö

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Bakanın emeklilerle sohbeti

-Bakan Müezzinoğlu'nun promosyon ve Norveça çıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===================================================

MARBLE 23'ÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇTI

6)BAKAN EROĞLU'NDAN BAŞKAN KOCAOĞLU'NA FUAR TEŞEKKÜRÜ

MERMER ve Doğaltaş Fuarı MARBLE 23'üncü kez kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla fuara geldiğini belirterek, "Kendisi bana 'mutlaka bu fuara katıl, oranın geliştirilmesi için gereken ne varsa biz de yapalım' dedi. Buradan size Başbakanımızın bu mesajını da iletiyorum" diye konuştu. Maden arama konusundaki izinler ilgili bir müjde vereceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız" dedi.

Bu yıl 23'üncü kez kapılarını açan, kendi sektöründe dünyanın ilk üç büyük fuarından biri olan Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE'ın açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Yörükoğlu, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Çin'in İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, İzmir'in İtalya Konsolosu Luigi Mattiolo, Ege Maden ve Doğaltaş İhracatçıları Birlik Başkanı Mevlüt Kaya ile ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcileri katıldı. Bu yıl 30 ülkeden 214 yabancı firmanın yanı sıra ülke genelindeki 48 kentten de 895 firma stant açtı. İkili alım heyetleri kapsamında 85 ülkeden bin 500 civarında yabancı konukların geldiği fuar nedeniyle İzmir'deki oteller de yüzde 90 doluluğa ulaştı.

KOCAOĞLU'NA FUAR TEŞEKKÜRÜ

Toplam 25 bin ton mermer ve doğal taşın sergileneceği fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fuarı İzmir'e kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla fuara geldiğini belirten Eroğlu, "Kendisi bana 'Mutlaka bu fuara katıl, oranın geliştirilmesi için gereken ne varsa biz de yapalım' dedi. Buradan size Başbakanımızın bu mesajını da iletiyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin ihracatını 2023'de 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Eroğlu, "Yaptığımız Her Bakanlar Kurulu'nda işadamlarının ve ihracatçıların önünü nasıl açabiliriz diye konuşuyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, 2017 yılı geçen yıla göre sanayi ve ticaret açısından çok daha iyi olacak. İhracatımızda çok önemli mesafeler kat eden sanayici ve ihracatçılara gönülden teşekkür ediyorum. Sizler bizim başımızı tacısınız" diye konuştu.

"BİR GÜNDE 215 İMZA ATTIK"

Madenciliğin gelişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini de sözlerine ekleyen Bakan Veysel Eroğlu bunun için 215 civarında imzayı bir günde attıklarını söyledi. Maden arama konusundaki izinler ilgili bir müjde vereceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Size elimiz boş gelmedik bir de müjde getirdik. İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız. Bu çok önemliydi, 215 imzayı hemen attık. Bu konuyu hızlandırmak için bakanlık olarak gayret ediyoruz" dedi.

"İSTİHSAL , İHRACAT VE İSTİHDAM ÖNEMLİ"

Bakan Eroğlu bir üllkenin gelişmesi için üç 'İ' konusuna özellikle dikkat ettiklerini söyleyerek, "Bunlardan biri İstihsal yani üretim, ikincisi ihracat ve üçüncüsü istihdam. Bunlar olmadan veya biri bile eksik olsa o ülke gelişemez, büyüyemez. Biz de bu konulara özel önem veriyoruz. Sizler de yaşadığınız tüm sorunları bize anlatın. KDV'nin kalkmasına yönelik talepler geliyor ama buna Başbakanımız ve ilgili bakanlarla oturup çözmek için çalışacağız. Bu fuarın güzelliklere vesile olmasını ve biraz önce belirttiğim üç İ'yi arttırmasını diliyorum" diye konuştu.

"KENT EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTUYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ekonomik getiri anlamında dünya şampiyonu olan İzmir Mermer Fuarı'nda bu yıl 48 il ve 30 ülkeden toplam bin 100 civarında firmanın stant açtığını belirtti. Yine bu yıl 85 ülkeden 1500 yüz civarında ikili alım heyeti de beklendiğini kaydetti. Sektör fuarları içinde en büyük fuarın Marble olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, "Ülkemizin geçirdiği zor süreçte İzmir'deki hizmet sektörünü yaptığımız fuarlar ile ayakta tutmaya çalışıyoruz. Biz alıcı ile satıcıyı buluşturup; sanayicimizi dünyayla tanıştırırken kent ekonomisinin de gelişmesini amaçlıyoruz. İzmir'deki turizm ve hizmet sektörü Fuar İzmir ile büyümeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Veysel Eroğlu ve protokol konuşmaların ardından kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Beraberindekilerle fuarı gezen Eroğlu, stantlarda firma yetkilileriyle fotoğraf çektirdi. Fuarda stant açan Mısırlı bir firmanın sahibi iş adamıyla sohbet eden Eroğlu, "Dost ilişkilerimizi geliştirelim, ticaret yapalım" dedi. Afyonkarahisarlı Alimoğlu firması ise, Bakan Eroğlu'na kendi fotoğrafının işlendiği mermer plaket hediye etti. Plaketi alan Bakan Eroğlu, "Bana benzemiş mi?"diye espri yaptı.

30 ÜLKE VE 48 İL İZMİR'DE BULUŞTU

48 İlin yanı sıra 30 ülkeden toplam bin 100 firma fuarda stant açtı. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Yalova'dan yerli firmalar Fuar için İzmir'e geldi.

Yabancı katılımcıların geldiği ülkeler ise şöyle; Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Danimarka, Mısır, İngiltere, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Lübnan, Mauritius, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika ve Vietnam.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Aziz Kocaoğlu'nun konuşması

-Bakan Veysel Eroğlu'nun konuşması

-Kurdele kesimi

-Bakanın stantlara ziyareti

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Tufan Hamarat/ İZMİR,

===================================================

7)MHP GENEL SEKRETERİ BÜYÜKATAMAN: RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇMEYE RAZI OLMALIDIR

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, FETÖ'nün uyuyan hücrelerinin bahar aylarında darbe teşebbüsünde bulunacağı şeklindeki söylentileri değerlendirdi. Büyükataman, "Rüzgar eken fırtına biçmeye razı olmalıdır" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçim bölgesi Bursa'da, partisinin il teşkilatında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalardabulunan Büyükataman, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından yeni bir darbe olacağı iddialarını değerlendirdi. Büyükataman, "Milli varlık ve güvenliğimizi tehdit edenlere karşı aynı safta mücadele halindeyiz. Konu vatansa, siyaset ikinci plandadır. Konu bekaysa, geçmişi unutmadan, içi içe geçmiş sıkılı yumruklarla geleceğe bakmamız şarttır. Milliyetçi Hareket Partisi Türklüğün yaşaması, huzur ve iç barış ortamının tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya dünden hazırdır. Diyorlar ki bahar aylarında yeni bir darbe teşebbüsü olacakmış. FETÖ'nün vazgeçmemiş, uyuyan hücreleri bir kez daha silaha sarılacakmış. Bu iddia sahiplerinin kriz ve kaos rüzgarı estirmesi, karamsarlık ve korku aşılaması kesinlikle art niyetliliktir. Kim Türkiye'nin aleyhine bir darbe hazırlığı yapıyorsa, bedelini ödemeyi de peşin peşin kabullenmelidir. Rüzgar eken fırtına biçmeye razı olmalıdırö şeklinde konuştu.

Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cuma Bursa'ya gelip, saat 14.00'de Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting'de partililerle bir araya geleceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Salondan detay

-BüyükAtamanın konuşması

Edip TEKİN/ BURSA, -

BOYUT: 282 MB

SÜRE: 3,44 DK

==========================================================

8)'BYLOCK' KULLANAN POLİSLER ADLİYEYE ÇIKARILDI

MERSİN'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 polis adliyeye çıkarıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 3'ü komiser 17 polis memuru, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Burada sağlık raporları alınan zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis otobüsü adliyeye gelirken

Çevik kuvvet polisleri otobüsten inerken

'Bylock' polisler otobüsden inerken

Polisler eşliğinde adliyeye doğru giderken

Adliye tüneline girerlerken

SÜRE: 01.30 BOYUT: 51.73 MB

Haber- Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN

====================================================

9)MİLLETVEKİLİ PURÇU "ROMANLAR SAPANCA'DA ÇOK KÖTÜ KOŞULLARDA YAŞIYOR"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde yaşayan Roman vatandaşları ziyaret etti. Purcu, Sapanca'da Romanarın pis sular içersinde ve uygun olmayan koşullarda yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

CHP Milletvekili Özcan Purçu, Sapanca İlçesi'nde Roman mahallelerini ziyaret etti. Milletvekili Purçu, Sakarya CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, CHP Sapanca İlçe Sekreteri Nihat Arda Şahin ile birlikte Kestanelik Mahallesi ve İtalyan Kampı olarak adlandırılan yerleşim yerlerinde yaşayan Romanları ziyaret edip bir süre sohbet etti.

Romanları yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Purçu, onların yaşadığı mahallenin ve kampın yaşam koşullarını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Purcu "Burasi neresi? Türkiye'mi yoksa başka bir yere mi geldik?" diyerek tepki göstererek, Romanları kanalizasyon suları içinde yaşadığını, çocukların hastalıktan kırıldığını iddia etti. Sapanca'da bir süre Romanların yaşadığı bölgeyi gezen Milletvekili Purçu daha sonra Sapanca Kaymakamı Ali Ada ve Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ile görüşerek Romanların yaşam koşullarının utanılacak durumda olduğunu söyleyerek bir an önce yaşam koşullarının düzeltilmesini istedi.

CHP Milletvekili Özcan Purçu, Sapanca'da Romanların bulunduğu yerleşim bölgesinin insanların yaşamasına uygun olmadığını ifade ederek, "Bugün Sapanca'ya mı geldim yoksa Afrika'nın uçsuz bucaksın bir yerine mi, yoksa devletin olmadığı bir yere mi geldim anlamadım. İki Roman kampına gittim. Kanalizasyon suları dışarı akıyor. İnsanlar o suların içinde yaşıyorlar. Kokudan durulmuyor, çocuklar hastalıktan başını alamıyor. Aileler perişan, çamur deryası bir göz odalarda, kulübelerde 3 aile bir arada yaşıyor. Ciddi bir yaşam dramı var. Sapancalı yöneticiler roman vatandaşlarına o hayatı mı layık görüyorlar. Türkiye de tek yer burası. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Böyle Sapanca'daki gibi rezalet bir yer görmedim" dedi.

SAPANCA BELEDİYE BAŞKANI: İDDİA ABARTILI

Sapanca Belediye Başkanı AK Partili Aydın Yılmazer ise CHP Milletvekili Özcan Purçu'nun Romanların yaşam koşulları ile ilgili iddialarının abartılı olduğunu ifade ederek, "Sapanca'da Roman kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için göreve geldiğimizden bu yana tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kamulaştırma sonrası mağduriyetlerinin giderilmesi için geçici olarak konteynerlere yerleştirip altyapılarını yaptık. Ancak Romanların kendi yaşam koşulları nedeni ile kendilerini mağdur ettiler. Kayıtlı 550 hane olan Romanlar gerçekte bin 500 hane civarında. Bu şartlarda Sapanca Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İtalyan kampı denen bölgede birkaç hane kaldı ve kısa sürede onlar da başka yere yerleştirilecek. CHP milletvekili Özcan Purçu'un iddiaları abartılıdır" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Özcan Purcu roman mahelleri gezmesi

-Kötü yaşam koşularına tepki göstermesi

-Roman vatandaşlarla sohbet etmesi

-Açıklama yapması

İsmail ÇETİNTAŞ/ SAPANCA(Sakarya)

===================================================

10)ÇUBUK'TA KIRGIZ VE ÖZBEKLİ RENKLİ NEVRUZ ETKİNLİĞİ

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde Belediyesi tarafından organize edilen Nevruz Bayramı, Kırgız ve Özbekli vatandaşlarla birlikte düzenlenen renkli etkinliklerle kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti gerçekleşen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program, protokol, Kırgızistan ve Özbekistan büyükelçileri tarafından kardeşlik, birlik beraberlik ve barış mesajlarının verildiği konuşmalarının ardından, seğmen gösterisi ve müzik dinletileri ile devam etti. Etkinliğe Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kırgızistan Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, idari amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Misafirler için özel hazırlanan kıl çadırda yöresel müzik aletleri ile gösteri ve yöresel yemekler ikram edildi. Etkinlik içerisinde düzenlenen yumurta, halat, çuval ve resim yarışmalarında birinci olanlara ödülleri verilirken, program sonunda vatandaşlara Özbek, Kırgız ve Türk yemeklerinden oluşan menu ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kırgızistan Büyükelçisi Dzhunusov Konuşması

Özbekistan Büyükelçisi Kadirov Konuşması

Gösterilerden görüntü

Yemek ikramı yapılırken görüntü

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement