Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)YÜKSEKOVA'DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde yoğun helikopter hareketlilği yaşandı.

29.03.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YÜKSEKOVA'DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde yoğun helikopter hareketlilği yaşandı.  Bahar aylarıyla birlikte Şemdinli ile Dağlıca bölgesi arasında kalan İkiyaka Dağları'nda kapsamlı operasyon başlatılırken, öğle saatlerinde ilçede yoğun helikopter hareketlilği görüldü. Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerin İkiyaka Dağları'na doğru gittikleri görüldü. Hareketlilik devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yaşanan helikopter hareketlilği

-Helikopterlerden detaylar

YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==============================================

2)HAKKARİ'DE 240 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞE 5 BİN 522 KİŞİ BAŞVURDU

HAKKARİ'de Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Müftülüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 240 kişinin alınacağı geçici iş kadrosuna 5 bin 522 kişi başvuru yaptı.Hakkari'de Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Müftülüğü bünyesinde 6 ay istihdam edilecekler için bugün Hakkari Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Hakkari Noteri Cengiz Kurt, Müftülük ve İşkur yetkililerinin katıldığı kura çekimine gelenler, kura sonuçlarını büyük bir merakla bekledi. 4 saat süren kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, ismi kurada çıkmayanların ise üzüldü. İsmi çıkanlar Hakkari ve köylerdeki camilerde çalıştırılacak.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kura çekimi için gelen vatandaşlar

-Noter huzurunda kuraya çıkan ismiler tek tek okunurken

-Spor salonuna gelen vatandaşlar

-Kura çekiminden genel ve detaylar

-Hakkari Noteri Cengiz Kurt'un kısa konuşması

BOYUT: 229 MB

SÜRE: 3 DK 38 SN

==============================================

3)DEAŞ'IN SURİYELİ ÜST YÖNETİCİSİ ADANA'DA YAKALANDI

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Ele geçirilen dijital verilerden çıkarılan görüntü)

Yakalanan DAEŞ üyesinin silahla atış yaparken çekilmiş görüntüsü

SÜRE: 30" BOYUT: 56,5 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=============================================

4)YANARAK ÖLEN 3 AFGAN KARDEŞ TOPRAĞA VERİLDİ

ADAPAZARI'nda evlerinde çıkan yangında yanarak ölen 3 Afgan kardeş son yolculuğuna uğurlandı. Dün, bir çiftlikte çalışan Afgan çift Adapazarı Göktepe Mahallesi'ndeki evlerinde çocuklarını bırakarak işe giderken, evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 3 Afgan kardeş yanarak öldü. 7 aylık Halif, 2 yaşındaki Feriha ve 4 yaşındaki Nejla Nazari'nin cenazeleri Şeker Mahallesi'ndeki Sıracevizler Camii'ne getirildi. Ruhullah ve Müjgan Nazari çifti çocuklarının cenazeleri başında dakikalarda gözyaşı döktü. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 Afgan kardeş kılınan cenaze namazının ardından Emirdağ Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Cenaze namazından görüntüler

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

==============================================

5)FETÖ'CÜLER ÖĞRENCİLERİ EMRE VE HAKAN'LA KAZANMAK İSTEMİŞ

KIRKLARELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 eski öğretmenin yargılandığı davada futbolcu Emre Belözoğlu ile eski futbolcu Hakan Şükür'ün isimleri, öğrencileri kazanmak için tanıştırılacak kişiler olarak geçti. Kırklareli'de FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 sanığın yargılanmasına Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan mahkeme salonunda bugün devam edildi. Aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullananların da olduğu belirtilen sanıklar, savunmalarını bugün sürdürdü.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Bünyamin Çetin'in savunmasıyla başladı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Çetin, Aktif Eğitim-Sen'in başkanlığını yaptığını, kendisi ve örgüt üyelerin FETÖ ile ilgili hiçbir bağı bulunmadığını öne sürüp, "Sendikalarımız cemaat sendikası değil ve her kesimden insan vardı. Sendikanın tüzüğünü beğendim ve bu nedenle üye oldum. Daha sonra yöneticilik görevine getirildim" dedi.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yer alan, evde bulunan bir notta, "Bazı öğrencileri nasıl kazanalım, Emre Belözoğlu ve Hakan Şükür ile tanıştıracağım" yazılı ifadelerin ne anlam taşıdığını sorması üzerine

Çetin, şöyle dedi:

"Emre Belözoğlu başka bir ilde öğrencilerle buluşmuş. Öğrencileri teşvik etmek onları yetiştirmek, vatana millete kazandırmak şeklindeki ifade ettim. Hakan Şükür o dönemde FETÖ'cü değil, milletvekili, meşhur kişilerdendi. Bu nedenle öğrencileri teşvik etmek onları yetiştirmek, vatana millete kazandıralım, şeklindeki düşüncelerimdi. Amacım öğrencileri FETÖ'ye kazandırmak değil."

Tutuklu sanıklardan Beyhan Türkmen, 2002 yılında 138 bin 500 lira kredi çektiğini belirterek, 2014 yılı eylül ayında da otomobilini satarak 42 bin lirasını Bank Asya'ya yatırdığı anlattı. Sanık Cahide Toker de otomobilini satarak 22 bin lirasını Bank Asya'ya yatırdığını ifade ederek, Fethullah Gülen'in çağrısından haberinin olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Cengiz Akın, şöyle dedi:

"Dönemin Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürü'nün başkanlığını yaptığı Sevgi Dünyamız Derneği'ne üye oldum. Bu derneğin FETÖ/PDY'ye ait olduğu yönünde hiçbir düşüncem olmadı. Böyle bir bağlatıya şahit olmadım. Ben 15 Temmuz gecesi Vilayet Meydanı'na çıkan ilk kişilerdenim. Ben çıktığımda sokakta 100 kişi bile yoktu. 55'inci Mekanize Piyade Tugayı'nda hareketlilik olduğunu duyduğum anda da kendi aracımla oraya gittim. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın çağrısına uydum."

"KIZILAY'A KAN BİLE VERMEM"

Tutuklu sanık Hasan Sarıcı, dernek üyelikleri ile ilgili savunma yaptığı sırada, "Bundan sonra Kızılay'a kan bile vermem. Yarın öbür gün yıllar sonra karşıma suç işlemiş olarak çıkabilir. Resmi hiç bir kayıt yaptırmam. Bu dernekler de zamanında resmi ve sıradan derneklerdi" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sanıkların getirilmesi

Alınan güvenlik önlemleri

Sanıklardan detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, -

========================================================

6)ÖĞRENCİLERDEN KİTAP OKUMA YÜRÜYÜŞÜ

BURDUR'da bir grup üniversite öğrencisi farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuyarak yürüyüş düzenledi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri 'Birlikte Okuma Projesi' kapsamında bir araya geldi. Yaklaşık 300 öğrenci Atatürk Caddesi ve Fakir Baykurt Kavşağı'na kadar gruplar halinde hem yürüdü hem de kitap okudu. Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Atatürk Anıtı çevresinde de kitap okumayı sürdürdü.

Proje sorumlusu MAKÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Kenan Demir, öğrencilerle okuma farkındalığını geliştirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Bunu vatandaşlara da aşılamak istediklerini aktaran Demir, öğrencilerin de gönüllü olarak katıldığını ve projenin şehir içerisinde ilgi çektiğini kaydetti.

Bu etkinliği 2014 yılında da yaptıklarını kaydeden Demir, "300 öğrencimiz var şu an. Şehrin farklı caddelerinde yürüyerek merkeze geleceğiz. Orada da bir etkinliğimiz olacak. Bu fikir bana ait. Yıllar önce öğretmenken yaptığım bir çalışmaydı. Bunu biraz daha geliştirdik. Öğrencilerimiz de katıldı. Farkındalık yapmak zorundayız. Bunlar devam ettikçe gelişebilir. Çünkü 20-25 yıl hiç okumayan insana bir etkinlikle okutma şansımız yok ama en azından 'böyle bir şey varmış' dedirtmek önemli. Ne yaparsanız yapın her şey okumaya çıkıyor" diye konuştu.

MAKÜ öğrencisi Mert Karataş, "Sürekli yapıldığı zaman hem üniversite öğrencilerinde hem de Burdur halkında büyük oranda okuma alışkanlığı kazandıracağına inanıyorum" dedi.Öğrenci Kader Kanat, çok güzel bir etkinlik yaptıklarını ve böyle bir etkinlikte bulunduğu için mutlu olduğunu anlattı.

Etkinliği izleyen 78 yaşındaki Gülümser Yiğit de "İçinden gelirse öyle okur. Sen ne kadar üstelersen üstele olmaz. Torunuma 'interneti bırak, kitap oku' diyorum. 'Kitap okursan hediye alacağım' diyorum 'tamam, tamam' diyor ama okumuyor. Ne güzel faydalı kitaplar var. İnternet, televizyon, telefon çocukların kafasını eskitiyor" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya anasınıfı öğrencilerine boyama kitabı dağıttı.

Görüntü Dökümü

--------------

Yürüyerek kitap okuyan öğrenciler

RÖP 1: Kenan Demir

RÖP 2: Mert Karataş

RÖP 3: Kader Kanat

Detay

RÖP 3: Gülümser Yiğit

176 MB/// 05.41"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

(ÖZEL)

7) SU VE ÇEVRE ÖDÜLLERİ, GAZİANTEP'TE SAHİPLERİNİ BULDU

STRATEJİK Araştırmalar ve Geliştirme Derneği (SAGADER) tarafından 3'üncüsü düzenlenen 'Su ve Çevre - Güneydoğu Anadolu Bölgesi' ödülleri, Gaziantep'te törenle sahiplerini buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman Belediyesi, Kilis Belediyesi temsilcileri ile Su ve Çevre Ödülleri Komite Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapar katıldı.

Yapar, tören öncesi yaptığı konuşmada, SAGADER'in su ve çevre kaynaklarının sürdürülebilirliği için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Günümüzde kurum ve kuruluşların çevresel, toplumsal ve etik değerleri hesaba katarak kurumsal işletme vizyonu geliştirmeleri beklenmektedir. Su ve Çevre Ödülleri, kurumsal başarı elde etmek isteyen kurum ve kuruluşlar için hayati önem taşımaktadır" dedi.Açılış konuşmasının ardından ödül töreni yapıldı. Törende, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'En vizyoner büyükşehir belediyesi', Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'En hızlı gelişen büyükşehir belediyesi' ödüllerini aldı. Törende ayrıca Adıyaman Belediyesi'ne 'altyapı yatırımları', Kilis Belediyesi'ne ise 'En iyi sosyal yatırım' ödülleri verildi. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne de 'En iyi su yönetimine sahip idare' ödülünün verildi. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi de 'En iyi sistem altyapısına sahip idare' ödülü verildi.

Eyübiye, Kahta, Besni, Nurdağı ve Midyat ilçe Belediyelerinde de çeşitli dallarda ödüllerin de verildiği törende konuşan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep'in 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak için Düzbağ İçme Suyu projesini yaptıklarını anlatarak, "Projemizin faaliyete geçmesiyle beraber hem daha ucuza su kullanmış olacağız hem de kentimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacağız. Türkiye'nin en büyük ikinci içme suyu proje olan projemiz ile elektrik masrafının önemli ölçüde önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Törenin yapıldığı salon

Törene katılanlar

Melih Furkan Yapalak'ın konuşması

Ödüllerin verilmesi

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezlerin konuşması

Toplu fotoğraf çekimi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Eyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

==================================================

8)BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN UYARDI: TAPUSUZ EV ALMAYIN

ERZURUM'da ruhsat ve projesi olmayan 160 metrekare bahçe katı daireyi maket üzerinden 40- 45 bin liraya satan ve bu nedenle Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 386 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Metin Karadayı olayını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tapusuz asla arsa, daire alınmamasını istedi. Sekmen, "Biz 1 ekmek bile alırken fiş istiyoruz da 1 daire alırken niye tapu istemiyoruz? Yok efendim, 'Ben güvendim.' Güvenmeyeceksin arkadaş. Bizim belediyemizde benden önceki dönemde adam hayali arsa satmış. Şu anda mahkeme halen devam ediyor. Tapu bir tarafa, para bir tarafa olmalı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte düzenlediği toplantıda önceki dönemde 2 bin konutluk proje hazırlayan Müteahhit Ahmet Metin Karadayı'nın ruhsat ve projesi olmayan konutları maket üzerinden sattığını isim vermeden hatırlatarak eleştirilerde bulundu. İmar İskan konutlarında oturanların daire karşılığı evlerini verdiklerini, dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasından sonra vatandaşların sitemi ile karşılaştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları söyledi:

"Daire alan, arsasını daire karşılığı veren vatandaşlarımız bana sitem ediyorlar. Bana sitem etmesinler. Biz bir ekmek bile alırken fiş istiyoruzda bir daire alırken niye tapu istemiyoruz? Efendim ben güvendim. Güvenmeyeceksin arkadaş. Bizim belediyemizde adam hayali arsa satmış. Şu anda mahkeme halen devam ediyor. Hayali arsa üretiyor. Devletin kasasından parayı çıkartıyor. Oraya ödüyor. Sahtekarlar. Şimdi efendim ben daire aldım. Biz ne yaptık? İlgili adamı mahkemeye verdik. Ver mahkemeye hakkını ara. Arsa sahiplerine yalvardım. Arsanızın peşine düşün, geri alın. Avukat tuttum.Tapusuz asla yer almayın. Tapu bir tarafa para bir tarafa. Niye oradan ev almaya koştuk? Çünkü 100 bin liralık daireyi adam 30 - 40 bin liraya verdi. Neden? Bursa'yı, Erzurum'u dolandırdı.Yapmayacağı ortada. Bakın aynı adam buradan kaçtı İstanbul'da Beşiktaşta büyük büro tuttu."

Merkez Palandöken İlçesi'nde önceki Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konutluk proje hazırlayan müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bölümünü sattı. İnşaat, ruhsatı ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Karadayı 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde Erzurum'da maket üzerinden sattığı daireleri teslim etmediği için dolandırıcılık suçundan 386 yıl 11 ay hapis ve 6 milyon 372 lira adli para cezasına çarptırıldı. Tutuklu olan Karadayı'nın 160 metrekare bahçe kat daireyi 40-45 bin lira peşin fiyata satması, mahkemenin gerekçeli kararında yer aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Toplantıya katılan vatandaşlar

-Vatandaşlardan detay

-Mehmet Sekmen'in konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

=============================================

9)VAHİTTİN BOZGEYİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

GAZİANTEPLİ gazeteci, yazar ve şair merhum Vahit Bozgeyik adına her yıl düzenlenen Şiir Yarışması'nın 2017 ödül töreni yapıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde dereceye giren eser sahiplerine ve jüri üyelerine ödülleri verildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen ödül törenine; GGC Başkanı İbrahim Ay, yönetim kurulu üyeleri, gazete, televizyon ve ajans temsilcileri, Gaziantepli şair, yazarların yanı sıra; merhum Bozgeyik'in ailesi katıldı. Törende konuşan GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucuları arasında yer alan ve Gaziantep basınının duayenlerinden merhum Vahittin Bozgeyik'in isminin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Rahmetli Bozgeyik gazeteci- yazarlığının yanı sıra insan olarak da örnek biriydi. Bugün burada kendisini 12'nci ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Bu yarışmanın bundan sonraki yıllarda da devam etmesi için Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu yarışmaya katılan değerli ağabeylerimi kutluyorum. Bu yarışmanın asıl amacı ödülden ziyade rahmetli Vahittin Bozgeyik isminin kendisine yakışır bir şekilde anılmasıydı. Bu yarışmada göz nuru eserler yarıştı, yarışmaya katılanlara ve emeği geçen jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz."

Aile adına söz alan Nurettin Bozgeyik ise, GGC'ye teşekkür ederek babasının arkadaşlarına ve dostlarına katılımlarından dolayı minnet duyduğunu ifade ederek, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyonu cemiyetimiz sahiplenmesi bizleri onurlandırdı. Başta cemiyet başkanımıza ve tüm gazeteci dostlarımıza yürekten teşekkür ediyor. İnşallah bu anma programını ileri ki yıllarda da kapsamlı olarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren şairlere ödülleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Törenin yapıldığı salon

Törene katılanlar

GGC Başkanı İbrahim Ay'ın konuşması

Nurettin Bozgeyik'in konuşması

Ödüllerin verilmesi

Toplu fotoğraf çekimi

Genel ve detay görüntüler

( Haber- Kamera: Eyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement