Dha Yurt - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter Demokrasi Aslında Bir Vesayet Sistemidir (1) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter Demokrasi Aslında Bir Vesayet Sistemidir (1)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin "Parlamenter demokrasi, diyorlar ya; parlamenter demokrasi aslında bir vesayet sistemidir.

25.03.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin "Parlamenter demokrasi, diyorlar ya; parlamenter demokrasi aslında bir vesayet sistemidir. Şimdi bu sistemin beli kırıldığı için rahatsız oluyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da toplu açılış törenine katıldı. Seyhan Caddesi'ndeki açılış töreninde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan günü yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Siz anayasa değişikliğine karşı çıkanların yalanlarına bakmayın. Hesap ortada. Bu milletin cebinden paralarını çalanlar, hak etmedikleri bir gücü kullanarak, kendilerine paralel iktidar kuranlar için 16 Nisan; elbette kabus günüdür. Onun için istemiyorlar; ama istikrar ve güven ortamını garanti altına alacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 2023 hedeflerine ulaşarak, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak Türkiye için 16 Nisan; düğün günüdür, bayram günüdür" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU; GAZİ MUSTAFA KEMAL'E NİYE İHANET EDİYORSUN?"

Halk oylamasıyla 18-25 yaş arasındaki gençlere seçilme imkanı verileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu durum, ana muhalefeti niye rahatsız ediyor? Gençlerimize güvenmiyor musun? Gazi Mustafa Kemal, cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Kılıçdaroğlu, sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? O zaman Gazi Mustafa Kemal'e niye ihanet ediyorsun? Bak ters düştün. Bir yanlış da burada. Biz de gençlere güveniyoruz. Türkiye'mizin geleceğini biz gençlerimize emanet ediyoruz. Parlamenter demokrasi, diyorlar ya; parlamenter demokrasi aslında bir vesayet sistemidir. Şimdi bu sistemin beli kırıldığı için rahatsız oluyorlar. Böylece reformların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinin de önü açılıyor" dedi.

"EY KILIÇDAROĞLU, SEN YALAN MAKİNESİSİN"

Muhtarlarla gerçekleştirdiği bir buluşmada yaşadığı diyalog üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben BM Genel Kurulu'nda konuşuyorum. Ertesi gün açıklama yapıyor. Diyor ki 'Cumhurbaşkanı, sanki muhtarlara konuştu'. Muhtarlarımızdan bundan çok rahatsız oldu, haklı olarak. Ankara'da 30-40 muhtarımızın davet edildiği bir toplantıda konuşma yapıyor. Bir muhtarımız sordu. 'Cumhurbaşkanı'mızın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla ilgili sanki muhtarlara konuşuyor, diyerek bizi küçümsediniz' dedi. Ne dese beğenirsiniz? 'Haddimize mi, böyle bir şey olabilir? Asla böyle bir şey söz konusu değil' dedi. Ey Kılıçdaroğlu, sen yalan makinesisin"

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması

Haber: ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter Demokrasi Aslında Bir Vesayet Sistemidir (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement