Dha Yurt;ezidi Kürtlere Uludere? de Köylüler Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt;ezidi Kürtlere Uludere? de Köylüler Kucak Açtı

Dha Yurt;ezidi Kürtlere Uludere? de Köylüler Kucak Açtı

Çocuk VE YAŞLILAR AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜ Büyük bir dram yaşadıklarını belirten Ezidi Hıdır Azam, geride kalan bir çok çocuk ve yaşlının açlık ve susuzluktan öldüğünü söyledi.

22.08.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk VE YAŞLILAR AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜ

Büyük bir dram yaşadıklarını belirten Ezidi Hıdır Azam, geride kalan bir çok çocuk ve yaşlının açlık ve susuzluktan öldüğünü söyledi. IŞİD'ın saldırılarıdan PKK ve YPG'lilerin kendilerini kurtardığını anlatan Azam, Bizim bulunduğumuz Şengal'de IŞİD 2 bine yakın insanı kurşuna dizip kafasını keserek öldürdü. Biz canımızı zor kurtardık. Peşmerge bizi bırakıp kaçmasaydı bunu yaşamazdık dedi. Şengal'de IŞİD tarafından rehin tutulan ve daha sonra bırakılan 12 yaşındaki Raif Kasım İlyas ise, gözyaşları arasında tüm ailesinin IŞİD tarafından öldürdüğünü anlattı.

İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Hakkari'den Ezidi Kürtleri Uludere İlçesi Ortasu ve Yemişli Köyleri'ne giden DBP MYK üyesi Mustafa Miraz Çallı, olayın insanlık dramı olduğunu söyledi. Çallı, Binlerce Ezidi hala sınırda bekletilmektedir. Köylere gelen Ezidilerin kamplara geçişine izin verilmemektedir. Bir askeri uygulamayla yaşanan bu olağanüstü durum, daha da feci bir hale getirilmektedir. Çırılçıplak, ayakkabısız, aç ve susuz buraya gelen insanlara yapılan muamele düşmana bile yapılmaz. Bugün 26 Filistin'linin tedavi için İstanbul'a getirilmesiyle övünen bir devlet, buradaki Ezidi Kürtlerin daramı ve trajedisini görmüyor mu Hükümet burada üç maymunu oynamaktadır. Şengallilere karşı uygulanan bir vahşeti duymama halidir. Oysa artık bunu hiç bir yürek kaldıramamaktadır. Biz Kürtler olarak bütün mazlum halka sahip çıkacağız. Ezidilerin toprağı Kürdistandır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt;ezidi Kürtlere Uludere? de Köylüler Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement