Dha Yurt: Kar Ilgar Geçidinde Ulaşımı 1 Saat Aksattı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: Kar Ilgar Geçidinde Ulaşımı 1 Saat Aksattı

Dha Yurt: Kar Ilgar Geçidinde Ulaşımı 1 Saat Aksattı

ARDAHAN ile Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı arasında bulunan Ilgar Geçidinde kar yağışı ve meydana gelen buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

02.11.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARDAHAN ile Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı arasında bulunan Ilgar Geçidinde kar yağışı ve meydana gelen buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Posof'tan Bursa'ya yolcu taşıyan otobüs, Ilgar'da kayarak karayolunu 1 saat trafiğe kapattı.

Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma, Posof ilçesi yakınlarında bulunan ve deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Geçidinde ulaşımda aksamalara yol açtı. Posof'tan bugün sabah saatlerinde Bursa'ya gitmek için yola çıkan Özlem Ardahan'a ait otobüs, Ilgar Dağı Geçidinde yolun karlı ve kaygan olması nedeniyle kaydı. Otobüsün kayarak kara yolunu trafiğe kapatması üzerine her iki tarafta taşıt koyrukları oluştu. Yaklaşık 1 saat süren çaba sonucu, otobüs kurtarıldı ve kara yolu trafiğe açıldı.

Yolda kalan kamyon, otobüs ve TIR sürücüleri, yeterli tuzlama yapılmadığından yakındılar. Yolcular ise "Ilgar dağında ki karın temizlenmesi ve sürekli tuzlanması lazım. Bir de yazlık lastiklerle taşıtların yola çıkmasına izin verilmemeli" diye konuştular.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şehir merkezindeki rampayı çıkamayan araçlar

Ilgar Dağında kayan otobüs ve zincir atmalar

Kamyon şoförünün konuşması

Otobüsün kendi imkanlarıyla çıkması

Yolcuların arkadan yürümeleri

Bekleyen araçlar

Otobüse zincir atmalar

Otobüs şoförünün konuşması

Detaylar

(Haber-Kamera: Alper TURGUT/ POSOF(Ardahan),

(2,41DK) (123 MB)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: Kar Ilgar Geçidinde Ulaşımı 1 Saat Aksattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement