Dha Yurt - Oğlunun Şehit Olduğunu Kahvehanede Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Oğlunun Şehit Olduğunu Kahvehanede Öğrendi

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan iki askerlerden Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde oturan Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu'nun baba ocağına ateş düştü.

23.04.2017 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan iki askerlerden Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde oturan Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu'nun baba ocağına ateş düştü. Ahmet Kurtçu, oğlunun şehit olduğu haberini kahvede otururken gelen jandarma görevlilerinden aldı. Anne Yasemin Kurtçu ise "Oğlum, canım yavrum, kuzum benim ben senin böylemi haberini alacaktımö diyerek gözyaşı döktü.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı birliklerce Bestler Dereler bölgesinde bu sabah terör örgütüne PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Bir grup teröristle yaşanan çatışmada yaralanan Uzman çavuş Efe Osman Apaydın ve Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu helikopterle kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'ne doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Şehit askerden Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu'nun ailesinin yaşadığı Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin ailesinin yaşadığı evin girişine büyük Türk bayrağı asıldı. Çiftçi olan 66 yaşındaki Ahmet Kurtçu bahçede taziyeleri kabul ederken, oğlunun şehit olduğunu kahvehanede oturduğu sırada aldığını söyledi. Baba Kurtçu, "Kahvede oturuyordum. Jandarma geldi. Daha sonra bu acı haber aldım. En son bir yıl önce geldiğinde görüşmüştük. Göreve gittikten sonrada telefonla görüşüyorduk. Geçen haftada annesi ile görüşmüş ve hal hatır sormuş. Ne diyebilirim kiö şeklinde konuştu. Anne Yasemin Kurtçu ise gözyaşlarına hakim olamayıp, "Oğlum, canım yavrum, kuzum benim ben senin böylemi haberini alacaktımö dedi. Şehit olan 32 yaşındaki jandarma uzman çavuş Turgut Kurtçu'nun eşi ve 2 çocuğunun Şırnak'ta olduğu öğrenildi.

VALİ TAZİYEYE GELDİ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Malkara 95'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Muratlı Tatlı, Tekirdağ Jandarma Alay Komutanı Erdal Eren şehit ailesinin evine gelerek taziyede bulundu.

ŞEHİT EŞİNDEN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu'nun eşi Özge Kurtçu'nun sosyal medya hesabından geçen 10 Nisan günü üzerinde 'Asker sevmek her kadının harcı değildir. Her kadın ölüme nefesi kadar yakın adamı sevmeye cesaret edemez' yazılı uzman çavuş üniformalı bir fotoğraf paylaştığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şehidin evinden görüntü

-Anneden görüntü

-Baba ile Röp.,

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/HAYRABOLU(Tekirdağ),-

===================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Oğlunun Şehit Olduğunu Kahvehanede Öğrendi - Son Dakika


Advertisement