Dha Yurt - (Tekrar) Yeni Açılacak Sınır Kapısı Bayram Sevinci Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - (Tekrar) Yeni Açılacak Sınır Kapısı Bayram Sevinci Yaşattı

Dha Yurt - (Tekrar) Yeni Açılacak Sınır Kapısı Bayram Sevinci Yaşattı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu Köyü'nde açılması planlanan Sınır Kapısı'nda Irak ve Türkiye'deki akrabalar verilen yemekte bir araya geldi.

28.11.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu Köyü'nde açılması planlanan Sınır Kapısı'nda Irak ve Türkiye'deki akrabalar verilen yemekte bir araya geldi. Uzun zamadır birbirini göremeyen akrabalar, sarılarak hasret giderdi.

Türkiye'den Irak'a açılacak Umurlu Sınır Kapısı'nda sona gelinirken, Derecik ve Irak'ta bulunan Gerdi Aşireti'ne mensup yaklaşık 300 kişi verilen yemekte bir araya geldi. Türkiye tarafından aralarında AK Partili Derecik Beldesi Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'nın bulunduğu aşiret mensupları ile Irak tarafındaki köylerde bulunan aynı aşiret mensupları kazanlarda pişirdikleri yemekleri gümrük binası yanıdaki boş araziye kurdukları yer sofrasında yedi.

'BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ'

Yıllardır Irak tarafındaki akrabalarıyla imkanları dahilinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki sınır kapısından çıkış yaparak görüşebildiklerini belirten Gerdi Aşireti ileri geleni Kasım Demir, bu kapının açılmasıyla sınırların ortadan kalkacağını söyledi. Demir şöyle dedi: "İlk adımı attık. 5 hatta 10 yıldır birbirine göremeyen akrabalar bir araya geldi. Bizim birçok akrabamız hemen sınırın ötesindeki köylerde yaşıyor. Ama onlara gidip gelmek çok zor. Çünkü burdan 5 saatlik bir yol gidip Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki sınır kapısından çıkış yapabiliyorduk. Çoğu vatandaşlarımızın böyle bir imkanı olmuyordu. Bugün bizim bayramamız. Artık daha rahat akrabalarımıza gidip gelebileceğiz. Bize bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanımız Ekrem Çetinkaya'ya ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Yemeğe katılanlardan detaylar

-Yemek pişirenler

-Yemekten detaylar

-Gerdi Aşiret Lideri ile Kasım Demir ile röportaj

Haber-Kamera: Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - (Tekrar) Yeni Açılacak Sınır Kapısı Bayram Sevinci Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement